Şimdi Ara

1080p 60hz monitör ve GTX 1080 sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    monitörüm başlıkta da yazdığı gibi 1080p 60hz ve uzun bir süre de değişme ihtimalim yok. bununla birlikte yaklaşık 10 bin liraya yeni bir kasa toplayacağım ve bu kasa için düşündüğüm gpu gtx 1080.
    sorun da burada, birçok kişi gtx 1080'in benim monitörüm için gereksiz olduğunu söylüyor fakat ben bu kartı aldıktan sonra en az üç dört yıl 1080p çözünürlükte ultra (birkaç yıl sonra ultra olmasa bile yüksek) ayarda 50 fps'in altına düşmeden oyun oynayabilmek istiyorum.
    misalen gelecek olan oyunlardan cyberpunk, metro exodus, pc için gelirse rdr 2, dying light 2 gibi oyunları yukarıda bahsettiğim standartlarda oynayabilmeyi hedefliyorum.
    bu hedefim doğrultusunda ve monitörüm dikkate alındığında cidden toplayacağım sistem için gtx 1080 gereksiz yahut fazla mı? 1070 şimdilik yeterli olsa bile yukarıdaki oyunları yüksek ayar ve fps'te oynatacağından şüpheliyim.
    bu işlerden anlayan arkadaşlardan gelecek fikir ve tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
    not: 1080 alırsam muhtemelen ucuz olduğu için msi armor olacak alacağım kart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• agacığım, 60 hznin kötü, kaka bir yanı yok. 144 hz denilen naneye 144 kare oyun yansıtmadığın sürece bir anlamı yok. filmler 24 fps, birçok oyunu da 60 fpsde oynayacaksın. 1080 dediğin kart şunun şurasında ac odysseyde 80-90 fps veriyor. bir sonraki yıl bu değerler 70lere, sonra da 60lara inecek. dünya çapında 144 fps gaming uzun bir süre "standart" olamaz. olsa bile bunun türkiye'ye gelmesi, 15 20 yılı bulur. insanlar hala ps4de 30 fps oynuyor. birçok oyuncu için 60 fpsye geçiş bile yeni oldu. 144 fps sadece csgo fornite gibi online oyunlarda bir halta yarıyor. sen anladığım kadarıyla witcher 3 gibi kaliteli grafikli ve doyurucu hikayeli ağır AAA oyunlar oynamak istiyorsun. bu oyunlarda 144 fps'yi SLI sistemler bile zor veriyor.

kısacası 60 hz 75 hz çok fark etmeyecek, 1080 alıyorum o zaman 1080p ve 60 hz gitmez demene de gerek yok.

tam tersine, 1080 şu an için 1080pde 5 yıl rahatlık garantisi verebilecek yegane kart. 1060 yeter falan diyenlere kulak asma. şu eylülde çıkan aaa oyunlarda gördük şanlı 1080p60fps 1060'ı. low ayarlara çekmediğin müddetçe ne odyssey ne de tomb raider da 60 fps göremiyorsun. med high karışık 40-45 takılıyor.
    60 hz mönitörleri gömmekte son dönemde moda oldu 144 hz bi mönitörü fps anlamında beslemek ciddi maliyet ve sürekli güncel tutmakta cabası 60 fps akıcı oyun deneyimi için gayet yeterli 144 de alışan gözlere kasma hissi yaratıyormuş en iyisi hiç bulaşmamak o işlere büyük paralar harcayamıyosanız konsollar 60 fps ye hasret pc 60 fps gayet ideal
  • Bende 1080p ile kullanıyorum gereksiz falan değil aslında tam 1080p kartı. pişman olmazsın ben al derim

• Bende de GTX 1080 var. 4-5 yıl boyunca ekran kartı almayacağım için aldım ve 1080p'de oynuyorum. 1080 zaten 4k'da yetersiz kalıyor.
  • 1070 ideal kart 1080p için, 1080 güzel kart ama :) ama imkanın varsa 144hz e geçmeni tavsiye ederim. 60hz den kurtulmalısın
  • cevaplar için çok teşekkürler, anlaşılan gtx 1080 gayet isabetli bir seçim beklentilerim doğrultusunda. rtx 2070 bayâ pahalı olacağı için ondan, şimdilik en mantıklı seçim.

peki msi armor için düşünceleriniz neler? bu marka ve model için birkaç olumsuz şey okumuştum sanki, normalden bayâ ucuz (3.8k civarı) olunca da huylandım açıkçası.

• Witcher 3 gibi oyunlarda 1080p de grafikleri çakınca kart zaten 60 80 fps de dolaşıyor milleti boşver o saflar her oyunda ful grafikde 144fps aldıklarını idda ediyorlar yani onların şuuru yerinde değil yada fazla uykusuzlar. O monitörle kullanırsın darboğaz olduğu yerdede dsr aç gitsin.

• armor modellerinin soğutma durumları vs dandik oluyor gaming x modellerine göre
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2K 1440p Monitör önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu kart da 2 yila 60 fpsye dusecek bir sorun yok yani

milletin gozunde tanrilasmis

• Samsung 27" D390 1080p 60hz monitör ve MSI ARMOR GTX 1080 kullanıcısıyım. Ben monitörü mü 75 hz'e oc yaptım ve suan için hiç bir sıkıntı yaşamamaktayım.60hzde kullanırkende bir sıkıntı yaşamadım oyunlar gayet akıcı, AC serisi hariç onlarda da işlemci kullanımı fazla olduğundan dolayı 100% dayanıyor işlemci. Kişisel fikrim GTX 1080 alman yönünde olacak. 1070'e bence yatırım yapma. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EceliYakın

cevaplar için çok teşekkürler, anlaşılan gtx 1080 gayet isabetli bir seçim beklentilerim doğrultusunda. rtx 2070 bayâ pahalı olacağı için ondan, şimdilik en mantıklı seçim.

peki msi armor için düşünceleriniz neler? bu marka ve model için birkaç olumsuz şey okumuştum sanki, normalden bayâ ucuz (3.8k civarı) olunca da huylandım açıkçası.
    MSI ARMOR GTX 1080 8 oc modelini kullanmaktayım. Olumsuzluk yaşatmadı bana kart. yüzde yüzde bile 65 dereceyi geçmezken. Bazı arkadaşlar Soğutmaları falan dandik oluyor demekte. Onları da anlamış değilim
  • Olay çözünürlükten ziyade hz değeri, 60 hz artık çağ dışı, ben bile 75 hz monitörün aynı modelinin 144 ünü bulsam alacam ama yok.

GTX 1060 mevcut.
  • isterseniz rtx 2080 ti sli kullanin sikinti yok.

• 144 hz alın da her sene işlemci değiştirin Şu 4K ile 144 hz tayfası ne zaman biticek acaba? Sizin dünyanızda dolar 1.50 filan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği

144 hz alın da her sene işlemci değiştirin Şu 4K ile 144 hz tayfası ne zaman biticek acaba? Sizin dünyanızda dolar 1.50 filan mı?
    Gördüğüm en boş yorumlardan biri olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Witcher 3 gibi oyunlarda 1080p de grafikleri çakınca kart zaten 60 80 fps de dolaşıyor milleti boşver o saflar her oyunda ful grafikde 144fps aldıklarını idda ediyorlar yani onların şuuru yerinde değil yada fazla uykusuzlar. O monitörle kullanırsın darboğaz olduğu yerdede dsr aç gitsin.
    hocam monitörde dar boğaz nasıl oluyor, ilk defa duyuyorum?

@jimmy_conway,

hocam monitörü oc yapmak marka modelden bağımsız olarak hepsi için mümkün mü yoksa sizin kullandığınıza ait bir özellik mi?

diğer tüm cevap veren arkadaşlara da teşekkür ediyorum. bu fiyata gtx 1080 bulmuşken alıp üç dört sene kullanmak sanırım önümdeki en iyi alternatif.

• 60 hz mönitörleri gömmekte son dönemde moda oldu 144 hz bi mönitörü fps anlamında beslemek ciddi maliyet ve sürekli güncel tutmakta cabası 60 fps akıcı oyun deneyimi için gayet yeterli 144 de alışan gözlere kasma hissi yaratıyormuş en iyisi hiç bulaşmamak o işlere büyük paralar harcayamıyosanız konsollar 60 fps ye hasret pc 60 fps gayet ideal

• quote:

Orijinalden alıntı: C-Webb

60 hz mönitörleri gömmekte son dönemde moda oldu 144 hz bi mönitörü fps anlamında beslemek ciddi maliyet ve sürekli güncel tutmakta cabası 60 fps akıcı oyun deneyimi için gayet yeterli 144 de alışan gözlere kasma hissi yaratıyormuş en iyisi hiç bulaşmamak o işlere büyük paralar harcayamıyosanız konsollar 60 fps ye hasret pc 60 fps gayet ideal
    144hz hiç kullanmadım ama 60hz ile kıyas kabul etmeyecek kadar iyi bir tecrübe yaşattığını herkesten duyuyorum. lakin dediğiniz gibi bu monitör ve bunu besleyecek donanım biraz pahalı olduğundan (ya da ben öyle biliyorum) benim için lükse kaçıyor.

oysa yukarıda da belirttiğim gibi toplam 10k civarı bir bütçem var ve monitör değişme ihtimalim yok. zaten eskiyen pc'm yüzünden son zamanlarda ps'ten oynamaya alıştığımdan 60fps kendi dünyamda bana yeter şimdilik.

25 fps Ile witcher 3 oynadığım zamanlara ithafen...

• agacığım, 60 hznin kötü, kaka bir yanı yok. 144 hz denilen naneye 144 kare oyun yansıtmadığın sürece bir anlamı yok. filmler 24 fps, birçok oyunu da 60 fpsde oynayacaksın. 1080 dediğin kart şunun şurasında ac odysseyde 80-90 fps veriyor. bir sonraki yıl bu değerler 70lere, sonra da 60lara inecek. dünya çapında 144 fps gaming uzun bir süre "standart" olamaz. olsa bile bunun türkiye'ye gelmesi, 15 20 yılı bulur. insanlar hala ps4de 30 fps oynuyor. birçok oyuncu için 60 fpsye geçiş bile yeni oldu. 144 fps sadece csgo fornite gibi online oyunlarda bir halta yarıyor. sen anladığım kadarıyla witcher 3 gibi kaliteli grafikli ve doyurucu hikayeli ağır AAA oyunlar oynamak istiyorsun. bu oyunlarda 144 fps'yi SLI sistemler bile zor veriyor.

kısacası 60 hz 75 hz çok fark etmeyecek, 1080 alıyorum o zaman 1080p ve 60 hz gitmez demene de gerek yok.

tam tersine, 1080 şu an için 1080pde 5 yıl rahatlık garantisi verebilecek yegane kart. 1060 yeter falan diyenlere kulak asma. şu eylülde çıkan aaa oyunlarda gördük şanlı 1080p60fps 1060'ı. low ayarlara çekmediğin müddetçe ne odyssey ne de tomb raider da 60 fps göremiyorsun. med high karışık 40-45 takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 17 Ekim 2018; 19:9:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

agacığım, 60 hznin kötü, kaka bir yanı yok. 144 hz denilen naneye 144 kare oyun yansıtmadığın sürece bir anlamı yok. filmler 24 fps, birçok oyunu da 60 fpsde oynayacaksın. 1080 dediğin kart şunun şurasında ac odysseyde 80-90 fps veriyor. bir sonraki yıl bu değerler 70lere, sonra da 60lara inecek. dünya çapında 144 fps gaming uzun bir süre "standart" olamaz. olsa bile bunun türkiye'ye gelmesi, 15 20 yılı bulur. insanlar hala ps4de 30 fps oynuyor. birçok oyuncu için 60 fpsye geçiş bile yeni oldu. 144 fps sadece csgo fornite gibi online oyunlarda bir halta yarıyor. sen anladığım kadarıyla witcher 3 gibi kaliteli grafikli ve doyurucu hikayeli ağır AAA oyunlar oynamak istiyorsun. bu oyunlarda 144 fps'yi SLI sistemler bile zor veriyor.

evet hocam, çok haklısınız, tam da kaliteli grafikli, doyurucu hikayeli, ağır aaa oyunlar benim hedef türüm. ve toplayacağım sistem bana bunu full hd, ultra grafik ve 60 fps civarında sağladıktan sonra 144hz yahut 4k falan hiç umrumda değil.

mesajlara da bakınca GTX 1080 bunu şu an rahatça sağlıyor. aynı şeyi önümüzdeki sağlam oyunlar (cyberpunk, exodus, dying light 2 vs) için de yapabilirse, ultra ayarda olmasa bile yüksek ayarda, ben istediğimi almış oluyorum.

@erssag, hocam kart oldukça iyi ve enteresan derecede ucuz. neden bu kadar ucuz acaba? maalesef kaliteyi ucuza sunanlara şüpheyle yaklaşmak zorunda kalıyoruz.
    edit: pardon, kdv indirimi yazdığınız gözümden kaçmış :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EceliYakın -- 17 Ekim 2018; 20:9:31 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.