Şimdi Ara

105 Yıllık kulüp Karşıyaka İflasın Eşiğinde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • abramovic aliyodu hani vaz mi gecti yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altınordunun gerekliliklerini sıralarmısın?

    Toplamda 5200 küsur pasolig satışı yapmış, Tribünde ki taraftar sayısı 100'ü geçemeyen, maddi manevi hiç bir desteğe sahip olamayan ve asla da olamayacak olan, bir kulübün gerekliliği nerede?

    Karşıyaka dediğin 106 yıllık kulüptür, Bugün Türkiye'de herkes bilir tanır. Türkiye'de alt liglerde en çok seyirci rekorunun kırıldığı maçın taraflarından birisidir.

    Göztepe dediğin Türkiye'yi Avrupa'da futbolda Galatasaray'ın 2000 yılında ki şampiyonluğuna kadar olan sürede en üst seviyeye çıkarmış ve temsil etmiş kulüptür. İzmir şehir haritasının %80'i ne dağılmış takımını her ne şartta olursa olsan yalnız bırakmayan bir taraftar kitlesine sahip takımdır. Aynı zamanda üst paragrafta bahsedilen seyirci rekorunun diğer taraf takımıdır.

    Birer birer düşme olayını araştırmadan, kulaktan dolma ve seviyesiz, mesnetsiz bir şekilde belirtmiş olman senin fikirlerinin gereğini ortaya koymakta.

    Daha Altay var yazmıyorum bile

    Altınorduymuş...




  • Altınordu trabzonla birlikte türkiyenin kalan son futbol lokomotiflerinden biridir. Her şey taraftar, pasolig değildir. Altınordunun gerçekleştirdiği bir misyonu vardır ve alt yaş kategorilerinde avrupada saygın bir kulüptür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altınordu'nun taraftarı yokmuş 5000 passo lig satmış bak bak bak...

    Yiyip içip batırdılar İzmir takımlarını yok asırlık çınar yıkılıyomuş... Az yiyin batmasın takımınız. Son 20 yılda kaç futbolcu yetiştirdi bu Göztepe Altay Karşıyaka ?

    Faydası yok zararı çok batıp gitsin. En hayırlısı bu.

    Altınordu şu an Türk futbol dünyasında en sistematik oyuncu yetiştiren kulüp. Asırlık çınarınız örnek alsın biraz.
  • matrax33 kullanıcısına yanıt
    İzmir'de yaşayan ve futbolla iç içe olan birisi için hatta ve hatta o öve öve bitiremediğiniz Altınordu misyonu içerisinde u-14 kategorisinde takım da çalıştıran antrenör arkadaşımla da aldığım veriler doğrultusunda Altınordu'yu şöyle farklı bir pencereden görelim;

    Alınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan Altınordu başkanlığından önce Bucaspor yönetimindeydi ve alt yapıdan sorumluydu. Sonra Bucaspor yönetimi ile ters düşüp sorumlusu olduğu birimde ki antrenör, scout ekibi ve gelecek vaad eden genç çocukları da alıp Altınordu'ya geçip başkan oldu.

    Şimdi oyuncu yetiştirmekten bahsetmişsiniz. Nedir oyuncu yetiştirmek? Oyuncu dediğin nasıl yetişir? 10 yaşındaki çocuğu tesise alınca sanki tarlaya domates ekmiş gibi 17 sinde süper yetenek mi çıkacak bu çocuk?

    Futbolcu dediğin kişi de yetenek tanrı vergisidir, futbol akademileri ise bu yeteneği verimli kullanmasını öğretir o gence. Bununla birlikte profesyonelliği, kendisine bakmasını, yeteneğini nasıl geliştireceğini öğretir. Ama asıl olan durum bu eğitimi alacak kişilerin gerçekten yeteneğe sahip olması gerekir.

    Altınordu 5 senedir insanların dilinde. Muhteşem bir vizyon, futbol fabrikası vs. Sorarım size kaç tane transferi olmuş bu takımın son 5 senede? Sadece 2. Peki; nerdeler şimdi? Çağlar Söyüncü ne yapıyor? Cengiz Ünder italya'da yedek kulübsesinde 12 kişi oturabiliyorken, Cengiz bu 12 nin arasında yer bulabiliyor mu?

    Bakın antrenör arkadaşımın ağzından söyleyeyim size neden bu kadar başarılı alt lig takımlarınada arkdaşımın lafı;

    ABi ben kendi takımımı aldığımda U-11 idi. 3 senede U-14 e geldik, 3 şampiyonluğumuz var. Ama dersen ki benim 27 kişilik takımımda ileride şöyle olur, böyle olur diye bir yıldız adayım var mı? yok. ortalama bir futbolcu olarak iş yaparlar mı dersen en fazla 1-2 tane çıkar.

    Peki biz Altınordu olarak neden alt kategorilerde başarılıyız? Abi gençleri alıyorsun 11 yaşında bıraktığı zamana kadar her sene beraberler. Beraber yatıyorlar, beraber kalkıyorlar, beraber idman yapıyorlar, boş zamanlarında beraber takılıyorlar, maçta aynı sahadalar. Abi bu kadar sene beraber iş yap iç güdüsel olarak zaten bazı özelliklere sahip oluıyorsun.

    Taktik aynı (Altınordu'da Barcelona alt yapısı olan La Masia gibi bütün kategorilerde aynı saha dizilişi ve taktik anlayışı ile oynuyor) takımda ki çocuklar her sene büyüyerek aynı kişiler. Aslında biz antrenman yapmıyoruz sanki çocukların hafta sonu müsameresi için yazılı senaryo üzerinden prova yapıyoruz.

    Mehmet Başkan'ın felsefesi de şu; İzmir en fazla göç alan şehirlerden bir tanesi bu şehirde çok varoş mahalle, semt, ilçe var, başta o bölgenin çocukları olmak üzere her yere futbol okulları açalım, topa vurmasını beceren, toptan korkmayan, fiziği iyi, hızlı dribling gibi temel özelliklerinde diğerlerinden 1 adım önde olanları bünyemize alalım, durumları yoksa kalcak yer de veriririz. Bu kadar yatırımdan sonra bu çocuğu transfer edersek kulüp kazanır felsefesinde.

    Şimdi sorarım size bumu dur sistematik oyuncu yetiştirmek, yüklenilen misyon bu mudur? Peki bu madem size göre bir misyon, Altınordu ne kazandırmış Türk futboluna? Fatih Terim parlatması Çağlar Söyüncü ve Abdullah Avcı projesinde şansı dönen Cengiz Ünder dışında ne kazandırmış.

    Haa bakın şu konu da size hem fikirim, Mehmet Başkan bu kadar gence bir şans sunuyor, belki özellikle o varoş semtlerde çocuklar torbacı olup polisten kaçacağına, top peşinde geleceği için koşturuyor, ama bu duruma bir misyon veya sistematik bir futbolcu akademisi gözüyle bakılmaz. Anca bir sivil toplum kuruluşu hareketi sayılabilir.

    Zira futbol okulu ayrı bir kavram, Futbol akademisi ve alt yapı ayrı bir kavram.

    Futbolu seven, hevesi futbolculuk olan çocuklar için futbol okulları kurulur, o kullarda veya seçmelerde yetenek gösteren, sivrilen ve kumaşında furbolculuk olan gencin yetiştirilmesi, profesyonel olması için futbol akademisine ve alt yapıya alınır.

    Altınordu önüne geleni 'Ya tutarsa' zihniyetiyle topluyor. İleride parlarsa satarım parayı vururum mantığında bir zihniyet söz konusu.

    O yüzden nerede yaşıyorsunuz, Altınordu'yu ne şekilde takip ediyorsunuz bilmiyorum ama bir İzmirli ve o misyonun da içerisinde bir tanıdığı olan birisi olarak bunları söyleyebilirim.

    Bakın bu adam Bucaspor zamanında Zafer Çevik, Erkan Taşkıran, Hasan Kabze, Salih Uçan, Sercan Kaya gibi topçular da keşfetti. Ben başarısız demiyorum. AMa futbolcu yetiştirmek işte böyle bir şeydir.

    Sankü ülkede her sene 10 kaleci, 5 tane bek, 15 stoper, 20 orta saha, 40 forvet çıkıyor, da İzmir'de de bunların 3'te 1'i gibi bir orana sahip gibi bir algı var ve bu algı yüzünden Altınordu bir futbolcu fabrikası gibiymiş algılanıyor. Yok öyle bir şey.

    Mesela Göztepe'nin alt yapısı yok mu? Var, futbol okulları var ve bu okullarda yetenekli olanları Alt yapıya alıyorlar. Hatta bu futbol okullarından İngiletere'de bile şubesi var.

    https://www.hurriyet.com.tr/goztepe-londrada-okul-acti-40312195


    Her şey tribün pasolig değildir diyenler. Futbol 1995 yılında Bosman kurallarının devreye girmesi ile birlikte spor dalı olmaktan çıkıp endüstriyel bir spor dalı haline geldi. Bugün futbolun kulüp bazında en büyük maliyeti futbolcu. Maaşıyla, bonusuyla, bonservisi vs. ile. Bu giderlerden doğan açığı kapatmak içinde endüstriyel kavramlarda futbolun içine girdi. teşvik, destek, satış vs. gibi.

    Bu kavramlar futbolda merchandise, tribün geliri, maç bileti, bağış, destek, etkinlik vs. şeklinde karşımıza çıkmakta.

    Göztepe ile Altınordu aynı TFF 1. ligde aynı statları paylaştı. Atatürk stadında 25 TL'den dolan Göztepe tribünlerinin bir gelirini hesaplayın birde 5 TL olmasına rağmen, federasyon gözlemcileri, basın mensupları ve 2 takım ve şehir protokolü dışında tribünlerde 50'yi geçmeyen Altınordu tribünlerinin gelirini.

    İzmir'de 50 bin kişilik Atatürk stadı varken Göztepe ambiyans, taraftar baskısı ve maddi durumları da göz önünde bulundurarak 9 bin kişilik ve ulaşımı Atatürk stadından daha zor Bornova stadını seçti. İsim sizi yanıltmasın stat neredeyse Manisa'da. o kadar uzak şehre. ve bu statta 3 bilet kategorisi ve fiyatı var. VIP: 200 TL Maraton: 100 TL, Kale arkası 15 TL

    Göztepe'nin biletleri satışa çıktıktan yarım saat sonra tükeniyor. Altınordu maça taraftar gelsin zorlanmasın diye kulüp önünden otobüs kaldırıyor, daha ben 3. otobüsü görmedim.


    Mesela Merchandise. Göztepe'nin taraftar kitlesi de profili de belli. Herkes kulübüne destek olmak için lisanslı ürüne yöneliyor. A takım forması 109 TL ve özellikle efsanevi mavi formayı bulmak imkansız, talebe yetişemiyor kulüp ve üretici.

    Altınordu'nun da taraftar kitlesi ve profili de belli. daha takımı için bedava ulaşım imkanıyla maça gitmeye üşenen adam, reklamsız, düz, bir yanında üretici firma diğer yanında arma olan bir formaya 89 TL verir mi?

    Göztepe geçen sene süper lige yükseldiğinde Ege illerinde iyi organize olmuş derkneklerinin düzenlediği şampiyonluk etkinlikleri gerçekleştirdiler. Takımdan bir kaç futbolcu, bir kaç yönetici ve şampiyonluk kupası eşliğinde yemekler düzenlendi, katılım muhteşemdi, gelir had safadaydı ki o gelirle transfer de çok yaraadı. Bugün Beto gibi, Rotman gibi, Kadu gibi, Traore gibi belli bir yeteneğe ve isme sahip, 5 sene önceki Göztepe'nin isimlerini bile anamayacağı isimlerdi.

    2024 Avrupa şampiyonasına bir stadı olmadığı için aday şehir gösterilmeyen İzmir'e kendi imkanları ve mali desteği ile, TOKİ'ye yada başka bir hükumet unsuruna gerek duymaksızın stat yapıpyor, İzmir'e modern bir tesis kazandırıyor.


    O yüzden futbol eskiden arsa da güzeldi.

    Günümüz şartlarında ise borsa da. Dediğim gibi futbol artık sadece 22 kişinin belli kurallar çerçevesinde rakip kaleye gol atma sporu değil artık.

    Göztepe'nin de elinde kendi yetiştirdiği futbolcu var, Halil Akbunar gibi Mehmet Göktup Bakırbaş gibi. elindekileri değerlendirmiş, elemiş ve yetenekli bir profesyonel olacağına kanaat getirmiş. Daha da bulabilir belki o tanrının Göztepeli scoutların keşfedebileceği bir coğrafya da bir erkeğe futbolculuk yeteneğini bahşetmesi ve o çocuğun yolunun Göztepe ile kesişmesi ile doğru orantılı.

    Ama öte yandan bu kulüp Avrupa'da ilk yarı final oynamış takım olarak 14 sene önce düştüğü amatörden en üst lige çıkma hedefi olan ve hedefini de taraftar kitlesinin isteğini gerçekleştirmesi zorunluluğunda olan bir kulüptü.

    Yatırımını ve planlamasını ona göre yaptı ve ligin ilk yarısını 6 puan gerisinde Avrupa hedefi ile kapattı. İzmir'in en fazla taraftara sahip camiası ve Göztepe sayesinde hem futbol kazanıyor, hem İzmir kazanıyor.

    Altınordu ise tıpkı bir emlak simsarı gibi, yayılmacı bir politikayla adam toplayıp, bunlardan birisini satsam köşeyi dönerim zihniyetinde davranıyor.

    Madem alt kategorilerde başarıdan başarıya koşuyor, Altınordu'da transfer politikası çok katı, Mehmet Başkan zaten yabancıya da karşı, alt yapıda başarılı olan ekipten seçmeler zaten as takımı oluşturuyor, Altınordu'nun As takımı 2. ligden çıktıktan sonra var mı somut başarısı?

    Her yere iyi birey, iyi vatandaş iyi futbolcu sloganı yazıyorlar. İyi birey ve iyi vatandaş kavramları güzel bir şey, yani demek istiyor ki biz sadece futbolcu değil, insan yetiştiriyoruz diyor.

    Altınordu maçlarını izleyin, skoru korumak için daha maça yarım saat varken yerden kalkmıyorlar, vakit öldürüyorlar, süreye oynuyorlar. İyi birey ve iyi bir vatandaş kavramına sığmayacak bir durumdur bu. Kalkar adam gibi mücadeleni yaparsın, yenersin yenilirsin önemli değil.

    Taraftarı olmayan, başkanının futbolcularına bir elinde bayrak diğer elinde top, kendi yazdığı metinle yemin ettirdiği, renkli krampon giymeyi ve sakal bırakmayı yasakladığı, çılgın profilli şirin bir takım sadece Altınordu.

    Mesela Böyle çılgın profilli ve iyi bir insan olmayı, ahlaklı olmayı önemseyen bir başkan, TFF'nin hakem atamaları açıklandığında kalecisi Erce Kardeşlerin ağabeyi Hakem Arda Kardeşlerin Kendi maçlarına atandığında federasyona uyarıda, eleştiride bulunmuş mu? veya TFF böyle bir halt etti ama şaibe olmasın diye dur ben Erce'yi keseyim demiş mi? Bu olay kaç kere gerçekleşmiş, Altınordu Arca Kardeşler yönetiminde ki maçlarda ne skorlar elde etmiş baktınız mı?



    Büyütmeyin bu kadar. Zira yetiştirdiği çok futbolcu da yok. o kadar senede bir Cengiz ve bir Çağlar. Onların da durumları belli. Şu an gündemde olan bir yıldız adayı hadi geçtim yıldızı bir futbolcu adayı bile yok. İzmir'de Altay vardır, Karşıyaka vardır, Göztepe vardır. Buca sporu saymıyorum çünkü Bucaspor futbola siyaset bulaştıktan sonra, İzmir merkez ilçede tek AKP'li belediye Buca olduğu için bir güç gösterisi ve AKP'nin İzmirliye 'bakın seçene canımız feda seçin bizi İzmir'de uçuralım' gibisinden bir mesaj vermek adına hızla tesisleşen, stat yapılan ama belediye Başkanı Cemil Şeboy'un gözden düşmesiyle hem Buca'nın AKP'yi kaybettiği hem de Bucaspor'un o tesislerin bakımsızlığından hem kaybolan destekten ötürü yine eski ait olduğu yer olan 2. lig seviyesine düştüğü gibi, Mehmet Başkan gibi bir değeri de kaybettiğinden fazla bir potansiyeli olmayan bir kulüp.



    KSK'nin potansiyeli var ama profesyonel bir aklı yok o yüzden iflasın eşiğindeler.

    Altay'ın potansiyeli belli İzmir'in az ama çekirdek zenginlerinden oluşur, Alsancak - Kemer altı hattı kadar bir potansiyeldir.

    Göztepe her daim zengin potansiyelinden bir kişinin taşın altına eline koyması ve maddi imkanlar ve iyi bir yönetimle başarıyı yakalamıştır. 99 larda bu zengin başkanının mal varlığına (Dinç Bilgin) el koyup kulübü da devlet korumasına alıp, Türkiye'de ilk defa bir kulübe bu şekilde bir yaptırım uygulanmasından ötürü kendisine ait olmayan borçlardan kurtulmak adına amatöre kadar düşen bir takımın yine önce İmam Altınbaş sonrasında da Forbes dergisinde 100 iş adamı listesinde adı olan Mehmet Sepil ile ayağa kalkmasıdır.

    Misyon, sistem ve başarı budur. Bu başarının temeli Mehmet Sepil'dir ama zengin olduğu için değil.

    Başarılı bir iş adamı olarak, endüstiriyel futboldaki bir kulübü kendi deneyimleri ile yönetmesinden ötürüdür. Kendi şirketini yönettiği gibi, işin kurallarını, inceliklerini, riskini vs. sini en iyi şekilde bildiği için ve futbol da artık böyle bir zeminde olduğundan ötürü.

    O yüzden siz arsa takımları ile ilgilenin futbol borsa da güzel artık arsa da değil.

    Saygılar.




  • Boşu boşuna yazmışsın o kadar. Ceniz romada yedek kulübesinden sonrasını okumadım.


    Adamlar avrupaya oyuncu gönderiyor amatör kulüp taraftarı romantik taraftar sayıcısına beğendiremiyor.





    Bu zihniyetle daha çok batar izmir kulüpleriniz. Sizde başlık açarsınız.
  • matrax33 kullanıcısına yanıt
    ya Allah aşkına senin Fenerbahçen yada Galatasaray veya Beşiktaş, bunlar sanki batmayacak mı?

    Bir hükümet değişikliği veya reis diye adlandırılan kişi yarın bir gün bütçedeki açığı kapatmak için futboldaki kendisi yarattığı muafiyetleri, ee artık yeter bu kadar musamma ödeyin vergileri dese ne olacak 4 büyük kulüp?

    Adamlar Avrupa'ya Hangi oyuncuyu göndermiş bu güne kadar, kaç tane yetiştirmiş?

    Yazı sadece Cengiz ile ilgili değil zaten yazı İzmir'deki futbol takımlarının profili değerinde okumak istemezsen kendin bilirsin ama İzmir'in sınırından geçmemiş birisinin kulaktan dolma, medyadan pof poflanma içeriğini bilmeden, bilgisi olmadan fikir sahibi sunmandan daha komik bir şey yok zaten. kendine gül bence.

    Göztepe'ye bir şey olmaz çünkü Aziz Yıldırım gibi bir zihniyetle şirket gibi yönetiliyor. O yüzden de potansiyeli var.

    Altınordu ancak İstanbul'un bir Eyüpsultan, Ümraniye, Sarıyer, Pendik, Kartal ayarında bir takım olabilir ki İstanbul için bu takımlar ne kadar bir kayıp olacaksa ;İzmir içinde Altınordu aynı derece kayıp olur.

    Olacaktır da.




  • matrax33 kullanıcısına yanıt
    Yav bi susun be kahvehane amcaları gibi bilgi sahibi olmadan konuşuyorsunuz. Senin takımın hangi futbolcu kazandırdı ülkeye, başkanımız 2014 de değişti en temel şeylerden tesisler ve stat yoktu şuan onlar yapılıyor.Ayaklarımız yere basarak harcama yapıyoruz takım aşağı yukarı van persie maliyetine kuruldu. 3 sömürgeci istanbul kulübünün borcu 2 milyar euro olmuş siz transfer bile yapamıyorsunuz umarım bu 3 takımın durumu çok daha kötü olabilir umarım devlet yardım etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matrax33 kullanıcısına yanıt
    Evet gerçekten o kadar saygınlar ki kendi takımlarında gözden düşmüş ve devre arası transferinde takımdan yollanmasına karar verilmiş futbolcular bile bu transferde Altınordu'yu tercih etmiyor

    https://www.yeniasir.com.tr/spor/2018/01/09/altinordudan-karavana

    Bu sene ya düşerler yada düşmemek için çabalarlar.
  • KSK bugün itibari ile 3.lige , teknik olarakta 4. lige düşmüş oldu. vatan millete özellikle tüm izmire hayırlı ugurlu olsun.
  • beter olsun amatöre kadar yolu var.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.