Şimdi Ara

105 Yıllık kulüp Karşıyaka İflasın Eşiğinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz haftalarda puan silme (-3) cezasıyla karşılaşan KSK dağ gibi olan borçları nedeni ile iflasın eşiğinde. Eğer kulüp son çare olan ve adı şu anda gizli tutulan fon şirketi ile anlaşamazsa çok zor durumda kalacak. Mali kriterlerini yerine getirip ulusal lisansı hala çıkaramayan KSK eğer bu fon şirketi ile anlaşamaz ise kulübün kapısına kilit vuracaklar.


    EE bir zamanlar ezeli rakibiniz aynı durumdayken kurtuluş formülünü eleştirip, bizim için Göztepe öldü deyip helva döktürmüştünüz çarşınızda şimdi size kimler neler yapsın? Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

    O Göztepe süper lige çıkıp taş gibi kadro kurarken siz 5 yıl önce ki futbolcularınızın alacakları yüzünden iflasa sürükleniyorsunuz. birde stat yapmaya kalkıyorsunuz.

    Atatürk'ün formasında ay yıldızı taşımasına izin veren kulüp İzmir'de biz İzmir'li değiliz Karşıyakalıyız buçuğuz biz diyorlardı.

    Çeyrek çeyrek bozuyorlar şimdi sizi.
    http://skor.sozcu.com.tr/2017/09/15/izmir-ekibi-karsiyakanin-kurtulusu-fon-660139/







  • Önce Büyük Altay , Şimdi KSK.

    Üzülmemek elde değil..
  • Türkiye sınırlarını hiçe sayıp kendilerini il olarak gören yerin takımına acımam umarım batar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beter olsunlar
  • Burada beter oluncak bir şey yok !

    KSK bizim ezeli rakibimiz oldugu kadar EZeli dostumuzdur.

    Birde bir kaç düzeltme yapmak istiyorum.

    Altay büyük falan değildir. izmirde az sayıda taraftarı vardır. izmir takımları arasında süperlig te en uzun süre oynayan takımdır. İstanbul takımları ile oynadıgı her maçta Tribün üstünlüğünü istanbul takımlarına satmıştır. bu sebeple bugün bu halde olması bu tip yanlış yönetimlerin sonucudur.

    KArşıyaka da izmirin buçuğu falan değildir. İzmirin nüfusu 4.5 milyon . KSK nın Nüfusu ile yaklaşık 400bin civarındadır. yani bırak buçuk olmayı Çeyreği bile etmiyor.

    Konuya gelirsek KSK nın bu halde olması . oldukça üzücü. Yani göztepe gibi süperlig te olmasını çok isterdim. 80 li yıllarda oldugu gibi tribünlerin dolup taşmasını çok isterdim hatta öyleki FB - GS derbilerinin bile önüne geçermiş zamanında. Dünya 2.lig seyirci rekoru 1986 yılında , 86.000 kişi ile bir Göztepe-KSK maçına aittir. e tabi ozamanlar emektar Atatürk stadının koltukları yok. şu an koltuklardan dolayı 52.000 kapasiteye sahip ancak stadın çok eski olması ve güvenlik sebebi ile KAle arkaları mümkün oldugunca az açılıyor. yaniaslında kapsitesi şu an 30-35 bin civarı diyebiliriz.




  • İzmir'in iki kulübü vardır; Altay ve Karşıyaka.Göztepe yapay, nevzuhûr bir kulüptür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyüzden mi KSK ve altay maçlarına kimse gitmiyor. altay liselere bedava bilet dagıtıyor gene giden yok. ALtınordu bile altay ve KSK dan daha çok tutuluyor şu an.
  • Muhafız. kullanıcısına yanıt
    İzmir'de Altay + KSK+ Altınordu + Bucaspor taraftarını topla

    Göztepe'nin sayısına yaklaşamazlar kardeşim.

    Altay dediğin Kıbrıs Şehitleri esnafı, Kemeraltı esnafı, 1-2 rotary kulübü ile bir kitlesi var. Eskiden varlıklı oldukları ve belirli bir zümreye ait oldukları için bir şekilde bir lobisi vs. oluyordu. Mahmut Özgener federasyona başkanı oldu görevi bitti ne İzmir'e ne Altay'a döndü. Altay tepetaklak gitti.

    Altınordu: Göztepe'ye yetmeyen stadın 1 tribününü bile dolduramayan. Zamanında Bucaspor'un yönetiminde olan bir idarecinin bir günde bütün alt yapıyı, gözlemcilerini, hocalarını Altınordu'ya aktaran bir başkana sahip, oyuncularına renkli krampon giymeyi yasaklayan, kendi halinde bir adamın idaresinde kendi halinde ne uzayacak, nede kısalacak bir kulübü. İzmir'li olarak Karşıyaka süper ligde olsa o tribünü görmek için karşı takım tribününe giderim, ama Altınordu'da ne futbol adına ne taraftar olarak çekilecek yanı yok.

    Bucaspor: Kendi halinde bir takımdı AKP'li belediye başkanı sayesinde (cemil şeboy) bir anda stat, tesis sahibi oldu süper lige çıktı. sonraki seçimlerde Buca CHP'ye geçince arkasındaki destek çekildi, CHP'li belediye takımın yüzüne bile bakmadı. Stat çürümeye yüz tutuyor, tesisler keza aynı şekilde. Birde alt yapıyı Altınordu'ya kaptırınca iyice çöktüler.

    Karşıyaka: İzmir'in en köklü aynı zamanda Türk Bayrağını armasında taşıma ayrıcılığına sahip bir kaç kulüpten birisi olsa da. Buçuk kavramı - ki aslında bu sadeece futbol yada kulüple ilgili değil. Karşıyakalı'da kendini üstün görme, diğer yakadaki insanlara bir yukarıdan bakma huyu hep var. kendilerini bu şehirde antipatik kılıyor. O yüzden Alaybey'den başlayıp, Çiğli bitimi olan çizgide, yukarıda Şemikler, Yeni Girne Egekent'e kadar olan bir semt takımı olarak kaldı. Üzerine Çiğli'nin komşu ilçesi Menemen'de iddialı bir konuma gelip, birde KSK ile aynı lige çıkınca alanı iyice daraldı zira eskiden FOÇA Karşıyakadır diye slogan vardı hatta mavi beyaz olan renklerini yeşil kırmızı yapmışlardı ama şimdi Gerenköy, Bağarası, Ilıpınar hepsi Menemen'e dönünce orayı da kaybettiler.

    Ama Bayraklı'nın bir kesmi ile başlayan sınır ile, Bornova, Alsancak, Güzelyalı, Yağhaneler, Üçyol ve Hatay, yukarısı olan Karabağlar,Gaziemir, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla, Karaburun, Çeşme bu hat İZmirli'dir Göztepelidir.

    Göztepe taraftarı biz İzmir'iz der.

    Göztepe amatöre kadar düştü, amatörde 30 bin kişiye oynadı. Karşıyaka 2 senedir 2. lige 2 senede toplam 30 bin bilet satmışmıdır?

    Bilmeden, etmeden konuşmak, sadece konuşmak için konuşmak, fikrini bir şeye dayandırmadan sadece konuşmak. bizim en büyük eskikliğimiz bu işte




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    göztepe de aliağayla birleşmese sürünecekti amatörlerde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eee, bizene.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göztepe'nin Aliağa ile birleşmesi? Aliağa'yı satın alması? Olayları hiç bir yönden irdelemeden sadece kulaktan dolma bilgi ile konuşmak...

    Göztepe'nin başkanı Dinç Bilgin, Ege Bölgesinin yerel gazetesi olan Yeni Asır'ın sahibi. Sonra İstanbul'da Sabah gazetesini kurdu. Bir başka deyişle bugün Atv hariç Turkuaz Medya grubu bünyesindeki medya organlarının kurucusu.

    Aynı zamanda Etibank'ın sahibi.

    TMSF 2000 yılında bankalara operasyon yaptığında bu adam tepe taklak oldu. Haklılığı haksızlığını tartışmam bile umurumda değil.

    Umurumda ve seninde farkında olmanı istediğim durum, Bu adam o dönem Gözteğe'nin başkanı idi.

    Bir anda her şey tepetaklak oldu. Göztepe'ye de el koydu TMSF. kulübü batığa çıkardı. Hiç bir İzmir'li yada bir başka yatırımcı kulübü almaya cesaret edemiyor, zira kulübe başkan olacak kişinin ilk görevi batığı ödemek olmalı. Bir başka deyişle (allah korusun) gözlerinin önünde evin cayır cayır yanıyor, ama müdahale edemiyorsun.

    Göztepe'nin Kurtuluş reçetesi şu olacaktı, her sene bir alt lige hedef amatöre. Nasıl çok saçma değil mi? ama durumun özü şu, amatör kulüp borç yaptırımlarından kurtuluyor, zira artık profesyonel statüden düşmüş, vasıflarını kaybetmiş demektir.

    Düştü Göztepe, göz yaşlarımız, kalp sızımız, iç çekmelerimiz eşliğinde düştü. Amatöre düştüğü gibi de borç yükümlülüğü ortadan kalktı.

    ama.

    çıkarsa tekrar yüzleşecek o borçlarla, üzerine üstlük faizleri vs. derken borç oldu gırtlak.

    Sonrasında Altınbaş Holding kulübü satın aldı. ama İmam Altınbaş, Göztepe'yi satın alıp, Altınbaş Holding bünyesine katmadan tam 1 sene önce Aliağa Belediye sporu satın almış, kulüp amatörden 3. lige çıkmıştı. 1 sene sonra da Göztepe'yi Altınbaş holdinge geçince şöyle bir formül bulundu;


    Aynı kişiye ait 2 kulübün yarışma haklarını değiştirelim, Göztepe 3. lige ve borçsuz olarak çıksın.

    ve aşağıdaki tarihli yazı ile federasyonca onaylandı.

    FF'den Aliağa Belediyespor'un isminin Göztepe olarak değiştirmesine onay 18.06.2008


    Türkiye Futbol Federasyonu, TFF 3. Lig'de mücadele eden Aliağa Belediyespor'un isim, renk ve logo değiştirme talebine onay verdi. Yapılan başvuruyu inceleyen Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, profesyonel liglerdeki geçmiş örnekleri de inceleyerek değişiklik talebini uygun buldu.

    Nedir geçmişteki örnekleri (tabi 2008 ve öncesinde)

    Kayserispor- Kayseri Erciyes Spor

    Gençlerbiliği oftaş,= haccettepe spor sonra Keçiören gücü

    Kayseri Erciyes ile Kayserispor birbirlerinin yarışma haklarını değiştirmişti.

    Manisaspor = Vestel Manisaspor (Bu bir sponsorluk anlaşması değildir, kulüp, adını, rengini, logosunu da değiştirmiştir)

    Bu isim değişiklikleri futbola siyaset bulaştığının hep birer kanıtı. içinde rant olduğu kesin. Göztepe'nin durumu bir iş adamının(Dinç Bilgin) devlet denetimi sonucunda kendi işlerinin bozulması, bu adamın şirketleri içinde bulunan futbol kulübünün'de (Göztepe A.Ş) bu bir spor kulübüdür bunu ayrı tutalım demek yerine, borcu olan şirket gözüyle bakılmasıdır.

    Sonrasında bir başka iş adamının (İmam Altınbaş) kulübün şehirdeki ve Türk futbolundaki potansiyelini görüp, onu ayağa kaldırmak amacıyla, tamamiyle şirketsel bir yönetimle sahibi olduğu 2 kulüp arasındaki evraksal değişimdir - ki bunu futbol tarihinde ne ilkti ne de son olacaktır.

    SOnrasında ise bir başka iş adamı (Mehmet Sepil) kulübü bir yatırım aracı olarak alsa da içindeki Göztepe sevgisi ile ayağa kaldırıp, 2. ligden süper lige, flaş transferler, kulübün tesis sorununu çözerek ve mordern bir stada kavuşturmanın sağlam adımları ile ilerlemektedir.

    Başa dönecek olursak, TMSF 2000 yılında Göztepe'yi Dinç Bilgin'in bir malı yerine bu bir spor kulübü gözüyle bakıp, mali yükümlülüğü yıkmasaydı bugün bunlar olmazdı.

    Karşıyaka ise İzmir'de potansiyeli olan bir başka kulüp ama onlar 17 sene sonra ezeli rakiplerinin çektiği çileyi şimdi çekiyor.

    17 senede çok şey değişti ama sistem aynı ve Karşıyaka içinde durum aynı. ya borçlarını ödeyecek bir sponsor bulacaklar, yada amatöre düşüp borç yükümlülüğünden kurtulacaklar. Zira futbol takımından puan silindi (-3) ama devamı gelecek. Basketbolda 3 sene öncesinin lig şampiyonu, oyuncularına lisans çıkartamıyor. sponsoru olduğu Yaşar holding, hükümetle ters düşmemek adına takımı gözden çıkardı. (Bunda taraftarın ve çarşı grubunun rolü büyük ve madem bu kadar atarlısınız, buyurun takımı siz kurtarınız 50 milyon TL borç, transfer yasağı, teknik direktör yok, futbolcu kaçmak istiyor. sen sponsoruna hükümet yalakası diye atarlanıyorsun.)

    Saçma sapan yönetim acizliklerinden dolayı futbol şubenin sponsoru ve başkanı HB Pehivanoğlu inşaatın sahibi Şevket Pehlivan istifa etti. İStifanın perde arkasını da okumanı isterim. Karşıyaka, 105 yıllık asırlık çınar, senin yukarıda yazdığın gibi birleşmektense amatörde sürünmeyi kendine yediriyorsa bize de tek laf söylemek düşer, beter ol karşıyaka.

    futbol şubenin başkanının istifa nedeni. Adamlar kendi ayağına gelen Mehmet Sepil gibi fırsatı istemiyor
    http://www.yeniasir.com.tr/spor/2017/09/27/kskde-beklenen-son



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 27 Eylül 2017; 11:20:12 >




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Bir adamin mali destegiyle ayaktaydi goztepe adam bainca goztepe de batti bunda haksizlik bir durum yok.



    Bir de uzun uzun anlatmissin. Goztepe amatorden emegi ile cikmadi. Resmen amatorden cikmis baska bir takimla yer degistirdi. Sen de uzun uzun anlat.



    Goztepe izmirin en basit en kucuk takimidir benim gozumde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göztepe gibi takım satın alıp hile ile küme atlasalar belki bu durumda olmazlardı.
    Muhtemel ki bir 3 puanları daha silenecek.
  • ipodnano1 kullanıcısına yanıt
    resmen amatörden çıkmış bir başka takımla yer değiştirdi

    iyi de o takımın sahibi de göztepe'nin sahibi hatta o takımı Göztepeden 1 sene önce satın almış.

    Yani bir adamın mali desteği ile battı, bir başka adamın sahibi olduğu 2 takımıyla yarışma haklarını değiştirip çıktı.

    dikkat et İmam Altınbaş Önce Aliağa'yı aldı, sonra Göztepe'yi.
  • ben de izmirliyim altay ve göztepeyi desteklerim.karşıyakayı sevmem ama karşıyaka kapansın asla istemem.celticliler de rangers küme düşürülünce baya üzülmüşlerdi.
  • Yanlış işler yaparsan batarsın, ne yapacaklardı, düzgün yönetim olmaszsa batarsın. Şimdi yakınmak yersiz. Ayrıca artık marka değerini yitirmiş kulüpler bunlar. İzleyici nesli değişti bu kulüpler yoklar.

    İş bu raddeye gelmeden, kötüye gidiyoruz diye uyarmak gerekir. Şimdiden sonra geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni niye eleştirilerinin içine aldın anlamadım ! "göztepe neden hiç konuşulmuyor" başlıgında sistemli adam isimli trole benzer şeyleri anlattım .burada da herhangi bir eleştirim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 27 Eylül 2017; 21:58:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipodnano1

    Bir adamin mali destegiyle ayaktaydi goztepe adam bainca goztepe de batti bunda haksizlik bir durum yok.



    Bir de uzun uzun anlatmissin. Goztepe amatorden emegi ile cikmadi. Resmen amatorden cikmis baska bir takimla yer degistirdi. Sen de uzun uzun anlat.



    Goztepe izmirin en basit en kucuk takimidir benim gozumde.

    Bizans takımları da aynı şekilde bizim gözümüzde öyleler. şaibeli şampiyonluklarınız ve Şikeleriniz! başkanlarınızın türk futbolunu kirletmesi! Ne arasan var o isminizin altına koydugunuz armalarınızda!!!

    Ve hepiniz iyi gün taraftarısınız. Göztepe spor klübü ve göztepe taraftarının vefasının yanından geçemezsiniz. GS arması taşıyorsun ama GÖrdük geçen sene GS tribünlerinin halini. Biz göztepe 3.lige ve amatöre düştügünde de çok kızdık. Bazılarını neredeyse klüp binasını yıkacaktı ama gidip amatörde bile dolu tribünlere oynadık. GS nin bırak amatörü . TFF 1.lig e düşse hiç biriniz maçına gitmezsiniz. aynı şey BJK ve FB içinde geçerli.

    Sonra gelmiş burada kendi klüpleriniz bir haltmış gibi "Goztepe izmirin en basit en kucuk takimidir benim gozumde." diyorsun! Siz gidin ilkönce başarısızlıkta dahi takımınızın arkasında durmayı öğrenin.
    https://www.youtube.com/watch?v=0ZiN-7I7CcY yaklaşık 35-40bin taraftar var. çok var böyle videomuz gerçi neyi ispat edeceksem bende

    iyi izle bu bir 2.lig maçı eski adıyla 3.lig. türkiyede pek fazla göremezsin böyle en küçük takımlardan !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 27 Eylül 2017; 22:8:20 >




  • Kardeşim düşeriz kalkarız biz o sorun değil
    Yazdıklarındaki cahilliği ele almak istiyorum

    1.Stadı TOKİ yapıyor bizim stada verecek ne paramız ne gücümüz var bu stada para vermiyoruz

    2.si KSK-Altay-Altınordu-Buca taraftarını topla bize ulaşamazlar demişsin amatörde 30bine oynadık demişsin.
    Kardeşim yaşın kaç bilmiyorum benim göztepeli kardeşlerim de var siz BAL ligindeyken maçlarınıza giden arkadaşlarım hepsi maçta toplasan 500 kişi olmuyordu bunu not düş.Hiçbir zaman 30b kişiye oynamadınız
    2.lig çıkma maçı dışında(ki o maçta arkadaşların ısrarı üzerine açığa gitmiştim malum bilet 1 liraydı çıkmıştınız o maç ama açıkta benim aklımda kalan tek şey çiğdem çitleyen seyircinizdi)

    3.sü ben 3.ligte BAL liginde oynamaya hazırım hiç sıkıntı değil bizim stadımız olsun aslanlar gibi çıkarız 3.lig BAL ligi oynarız bu sene düşsekte.Yani kulübü bir imamın alması sonra armayı satıp aliağayı alıp ismi değiştirip tarih olan Göztepeyi tekrar kurmasındansa satmadan adam gibi düşeriz çıkarız.Kulüp satılmış,arma tarih olmuş Şampiyon Kulüplerde Yarı Final oynayan takım satılmış bir nevi "Şikeyle"takım tekrar çıkarılmış.
    Ben bunu anlamıyorum işte ve şuan herkes alem taraftar görsün diyor
    Hayırdır kardeşim nerdeydiniz bu takım amatördeyken,3.ligteyken? 500 kişiye oynuyordunuz.
    Toplasan 30.000 bilet satmışlar mıdır diyorsun bir de bilip bilmeden biz geçen yıl Ankaragücü-Menemen-Gümüşhane-İnegöl maçlarında 10b çektik kapalıyı doldurduk bu haldeyken bile ve bugün de belki yenildik ama hafta içi olmasına rağmen takım sonuncu olmasına rağmen yalnız bırakmadık.Siz bizle tribünde kapışamazsınız kardeşim hadi iyi bak kendine başkanınızı yalamaya devam.




  • Yarınız istanbul takımı tutuyor zaten galatasarayın yan sanayisiniz bu sene işiniz de zor aliağada iyi gidiyor galatasarayda bir kısmınız galatasaray maçında yanlışlıkla karıştırmasın tribünleri deplasman tarafına oturmayın :))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.