Şimdi Ara

1001. Yerli Otomobil üretim konusu açıldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YERLİ OTOMOBİL 3 FARKLI GÜÇ SEÇENEĞİNE SAHİP OLACAK, diye 1001. yerli otomobil konusu olarak olarak açıldı.Vatana Millete hayırlı olsun.

    https://forum.donanimhaber.com/yerli-otomobil-uc-farkli-guc-secenegine-sahip-olacak--139687028


    Diyelim ki, bu vb yüzlerce yerli otomobil başlıklarından sonra, motoru bilmem nesi , can alıcı parçaları yurt dışı menşeili , adı sanı Türk olan bir marka ile sözde yerli bir otomobil üretildi.Ne olacak sonra? Ne olacak söyliyeyim, ithal marka otomobillerden , astarı yüzünden pahalıya gelen, sözüm ona yerli diye attığı taş ürküttüğü kuşa değmeyecek , iç piyasada ki saftiriklerin parasını söğüşlemekden başka bir işe yaramayacak.
    Yerli üretim olması için, ürettiğine değmesi için, halkına ucuz verebilecekmisin? Ürettiğini İHRAÇ edip Ülkeye katma değer katabilmek ile eşdeğerdir Yerli marka ,üretim olabilmek.

    EN YERLİ ÜRETİMİN RAKI YI BİLE , YURT DIŞINDAKİ ADAM YARI FİYATINA ALIYOR, KENDİ HALKINA EN PAHALIYA SATIYORKEN YERLİ ÜRETİMMİŞ. !

    Ki başka bir Cep telefonu sektörün de örnekleri var.
    VESTEL , General Mobile gibi Çin menşeli modelleri birkaç mühendis , yazılımcı, montaj bandı istihdam ederek yerli adı altında , iç piyasaya pompalamakdan başka , yurt dışında esamesi okunmayan, mevcut üretilen modellerin bile , ithal marka ürünlerin modelleri ile kıyasladığın zaman fiyat perfomans olarak değmeyen , sözüm ona yerli modelleri üretsen ne üretmesen ne?
    VEstel in sözde yerli cep telefonları yıllardır var, üretmiş olmak için , yerli sıfatı ile piyasanın kaymağını yemek den başka yıllardır adam gibi ürettiği, kullanılacak bir tane modeli yok.Ürettikleri , ürettirdikleri modeller için istedikleri fiyata , ithal markaların daha donanımlısı bile , ONCA KEYFE KEDER , YERLİCİ BU FİRMALARI TEŞVİK ADI ALTINDA KOYULAN VERGİLERE RAĞMEN daha ucuz.Daha tercih edilir.
    Neymiş yerli otomobil üreteceklermiş bana.10 yıldır üretecen, yarın üretmeye başlasan olacağı bu işte.Yüzü astarından pahalıya gelecek, Elin avrupalısı, Çin lisinden ucuza üretip, rekabet edemeyecek, tercih edilebilir olamayacaksan hiç üretme daha iyi.Ama yok illa üretip O YERLİ SIFATI İLE birileri , falanca, ama prototipinden, , ama eskizinden, projeden, nemalanacak, yolunu bulacak , ödenek alacak , mamasını alacak ya. Yıllardır bu kaçıncı başlık , bırak maketini bilmem kaç seçim önce fotolarını bile paylaşmıştı birisi. Sözün özü ürettin diyelim, kendi halkına , ithal markalardan ucuza satabilecekmisin, İhraç edip, tercih edilebilir kalite de olup, Ülkeye gerçek manada katma değer katabilecek kadar, ne kadarı yerli üretim olacak.
    Şimdi bazıları kalkar, Apple İphone bilmem ne örneği verir, bunlarda toplama filan der.Apple , Samsumg vb firmaların sahip olduğu Arge , patent vb şeyler başlı başına özgün, sahip olunan şeyler.Adamların maliyet kâr hesabından dolayı , üreti
    bandını, ucuz iş gücünden dolayı,maliyet hesabından dolayı parçaları başkasından tedarik etmesini işine geldiği gibi evirip çevirmeye, elma ile armudu karıştırmaya gerek yok.
    Millet ithal , sıfır araç alamıyor, satamıyor.Yıllardır fix aynı başlıklar, fol yok yumurta yok, 3 farklı güç seçeneğine sahip bir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 24 Ağustos 2019; 22:32:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.