Şimdi Ara

1000 liraya patlayan ÇUKUR !! EDİT ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

aracım toyota auris ilk kasa kasa 1.4 d4d

aracımda hiçbir sorun yoktu maşallahı vardı

kışın geniş bir sokaktan geçerken önüme derin bir çukur geldi solundan geçecekken karşıdan arabanın hızla geldiğini fark edip hemen sağa kırdım çukura girdim çıktım hızım 30-40 km flandı

çukur maşallah o kadar derinmiş ki zıplamamla kafam nerdeyse tavana çarpacaktı

lastik patladı hemen sağa çektim lastiği değiştirdim yola devam ettim

araba sağa çekmeye başladı

önlere 2 yeni lastik aldım

babam bi ustaya götürmüş 400 500 liraya ön takımları yaptırmış

sonra ben özel bi servise götürdüm şaside bişey yok lastiklerin tabanlarında hata var dediler

lastikçiye gittim lastiklerde hata yok dedi

bi rotçuya gittim türkiyede yollar sağa meyillidir sağa çekmesi normal gibi absürd trajikomik bir açıklama yaptı :D

sanayide adı bilinen bi rotçuya gittim şase yamuk ön sol teker 6mm geri basılacak falan dedi

geçenlerde şaseciye gittim bıraktım arabayı , patlayan tekerin jantı da yamulmuşjant ve şase düzeltmeye toplam 400 lira verdim

ordan çıktım araba yine sağa çekiyor rotçuya gittim rot baans ı yaptı tüm değerler normal şase düzeltildi artık sağa çekmeyecek dedi

pek inanasım gelmedi ama hadi hayırlısı dedim çıktım yola yine sağa çekiyor

yani anlayacağınız bin liradan fazla para döktüm

auris gerçekten çok güzel araba (ilk arabam astra idi ) ama bu olaydan arabadan soğudum arabayı satayım dedim

sonra bu şekilde satamam dedim ha satsam kesin satılır çünkü adamın 130-140 km ye çıkıp direksiyonu tutmaması gerekiyor sağa çektiğini anlaması için

neyse velhasılı şimdi de şaseciye gidip direksiyon kutusuna baktırcam

arabanın sağa çekmesi eğimli yolda çok oluyor mesela sağa dönen virajda yol eğikse (ralli pistlerindeki gibi) direksiyon çok fazla sağa dönüyor , dz yolda çok hafif dönüyor ama o zaman da 140 km hızda olduğunuz için 5 saniyede 3 şerit değiştirecek bir sapma oluyor

başına böyle bir olay gelen var mı önerileriniz nedir?

NOT: bundan önceki astrayı 3 ay kullandım bunu 8-9 aydır kullanıyorum araba konusunda hiç bilgim yok daha yeni yeni öğreniyorum

EDİT ____

evet arkadaşlar sonunda çekme problemini hallettik

ROTÇU SADULLAH KÜÇÜKKÖY

en son şasiciye gittim ön tekerleri sağ sol yaptı bu sefer araba sola çekti dedi sorun kesinlikle lastiklerde fabrika hatası var

lastikçiye gittim önlere michelen performance mı ne onları taktı bu sefer araba yine sola çekmesi gerekirken ya da düzelmesi gerekirken sağa çekti

lastiklerde sorun olmadığını anlayınca bana ROTÇU SADULLAH a git dedi

gittim adam yarım saat bişeyler yaptı uğraştı artık çekmez dedi

inanmadım tabi dedim gezelim beraber en az yarım saat gezdik otobanda şehiriçinde vs hiç çkme yok 0 çekme .

dedim allah razı olsun :D ben aylardır uğraşıyorum çözdüremedim

tam 4 kez şaka değil 4 kez farklı rotçu ayar yaptı ve hiçbiri becerememiş YAZIKLAR OLSUN

40 liraya çözdük sonunda problemi adma belki şasiyi düzelttirmene de gerek yoktu belki yamuk da değildi baştan gelseydin keşke dedi

evet arkadaş istanbulda yaşayanlar için kesinlikle ve kesinlikle öneriyorum ROTÇU SADULLAH KÜÇÜKKÖY

herkese iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kueens -- 11 Mayıs 2016; 20:01:20 >

• 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.