Şimdi Ara

%100 Yerli Telefon mümkün mü? Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ne demek istedi? özel video (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
2
Favori
5.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazilari salak mi yoksa dunyadan ve ulke gerceklerinden bihaber mi bilmiyorum ama saman ithal eden ulkesin sen lan birak telefonu hahaah daha fazla yazamayacagim.

    Akp secmeni inanir ancak, nasa sube acacakmis turkiyeye beyler.

    Te allahim ya. Bu ulkeden cacik olmaz kendi bakaniniz soyluyor "bizden mucit cikmaz ara eleman ulkesiyiz" diye.

    Komik adamlar var bu forumda. Ulke zaten skandal her yanindan cerahat akiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen öyle san ne üretip ithal ediliyor bilmediğin ortada... internetten bakarsan listede bulamazsın... nedense liste yok...
  • Bakan Bey, herhalde biraz da seçim öncesi tribünlere oynadığından, sürç-ü lisan ederek, "%100 yerli montaj yapabiliriz..." diyeceğine "üretim yaparız" diyivermiş.

    Ama insanın aklına gelmiyor da değil: Bakan Bey acaba "montaj" (İnglizcesi:assembly) ile "üretim=imalat" (İngilizcesi: production/manufacturing) arasındaki farkları da biliyor mudur???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    Bakan Bey, herhalde biraz da seçim öncesi tribünlere oynadığından, sürç-ü lisan ederek, "%100 yerli montaj yapabiliriz..." diyeceğine "üretim yaparız" diyivermiş.

    Ama insanın aklına gelmiyor da değil: Bakan Bey acaba "montaj" (İnglizcesi:assembly) ile "üretim=imalat" (İngilizcesi: production/manufacturing) arasındaki farkları da biliyor mudur???


    hocam seçim diyorsunda mıllet ne anlar telefonda burdakı kesım anlarda . :D dh sayesınde goruyorum boyle haberlerı umarım gerçekleşir ama zor çinde üretilmeli nekadar maliyet az okadar iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuyu0kazici

    sen öyle san ne üretip ithal ediliyor bilmediğin ortada... internetten bakarsan listede bulamazsın... nedense liste yok...

    Bak sen bu ulkede gemi,askeriye,otomotiv yaparsin cunku is gucunun istedigi rakam bu sektorlere uygundur ama ust duzey teknoloji yapamazsin cunku suan ne amerika ne herhangi bir avrupa ulkesi bunu yapmiyor neden is gucu yok olsa bile ucuz degil o yuzden yapilacak en mantikli sey bu tarz aptal salak haberlere inanmadan once dusunmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr_divx D kullanıcısına yanıt
    reklam sektöründe çalışıyorum ve işim gereği 15 yıllık meslek hayatımda milyon yeri geldiğide milyar dolarlık sermayesi olan holding başkanları, büyük inşaat firması sahipleri tanıdım, hepsinin ortak yanı ekipmana sınırsız yatırım, insana minimum yatırım mantığına sahip olmalarıydı. Yazılım ve donanım geliştirme baştan aşağı know-how ve beşeri sermayedir. 400.000-500.000 sermayesi olan küçük dijital-ajanslarda bile 2 ay çalışıp ortaya bir uygulama koyamazsanız kapı önüne koyulursunuz. Mobing vs. gırla gider.

    Hibe vs. destekler veren kurum ve kuruluşlarda malum çarklar çalışır ve jürilerde, sunumlarda suratınıza bile baklımaz. O kaynakların aktarılacağı yerler önceden belirlenmiştir.

    Alet işler, el övünür mottosuyla kurulmuş bir ülkede, inşaat ilerler, demiryolu ilerler, tarım ilerler, hayvancılık ilerler, yazılım vs. İlerlemez. Vakti zamanında bir zat ara eleman ülkesiyiz, bizden mucit çıkmaz, demişti, adamı tefe koymuşlardı, %100 haklı bir tespitti. bizde sermaye sahipleri elle tutamadığı şeye para vermez.

    2 ayda android gibi bir mobil os çıkmayacağına göre... O iş yaş :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ya bırakın arkadaş aselsan daki çalışan mühendislere ne olduğu herkesçe malum. Birde türkler giricek bu işe milyar dolarları samsung vb. firmalar gibi trink diye verecek sonra o geliştirici mühendisleri döner yapar millete yedirirler ruhunuz duymaz tutturulmuş bi türk malı herkesin söylediğini en basit şey vestel örneği arkadaş sen gidip mal gibi telefon çinde yaptırıyosun içine made in turkey yazdırıyosun vestel venüs diye markayı çaktırıyorsun bre allahtan korkmaz telefonun özelliklerine hiç bakmaz mısın? aynı özellikli telefonlarla arasında neredeyse yarı yarıya fiyat farkın var bu kafayla ürün üretecez bırak ülke içine satmayı bide gidip yurtdışına satacaz. ces 2015 e gidip vesteldeki kekolar gibi samsung s6 edge özentisi maket telefonla katılmaya benzemez bu işler
  • :) Melekler kız mı, erkek mi ? % kaç erkek/kızdır ?

    al sana % 100 yerli sanayi... giydiği dona kadar dışa bağımlı ülke emin ol telefonda üretir, uçakta, tank'da, uzay gemisi de... ne dedin ?

    Buyrun... Göz kamaştıran muhteşem geleceğimize yolculuğa başlayalım...

    (http://www.tarimdanhaber.com/haber/tohum/sebze-tohumunda-turkiyenin-hal-i-purmelli# )


    TÜİK verilerine göre Türkiye, 2014 yılında; domatesi Peru, İsrail ve Çin'den, hıyarı Şili'den, soğanı İtalya'dan, havucu, ıspanağı ABD'den, marulu Hollanda'dan, karnabaharı, maydanozu Fransa'dan, turpu İsrail'den, biber ve patlıcanı ise Tayland'dan aldı. Türkiye, 2014 yılında tam 109 milyon dolarlık sebze tohumu ithalatı yaptı.

    Tohum dış ticaret verilerinde en önemli kalemi sebze tohumları oluşturuyor. Türkiye'nin 2014 yılı hibrit sebze tohumu ithalatı 109 milyon dolar, ihracatı ise 17,2 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu kalemde yapılan ithalatta ise 2014 yılında İsrail birinciliğini Peru'ya kaptırdı. 2014 yılında 15,8 milyon dolarlık sebze tohumu ithalatı ile Peru birinci olurken, 13,8 milyon dolarla Çin ikinci, 12,4 milyon dolarla İsrail üçüncü sırada yer aldı.

    İTHALATIN YARISI DOMATES TOHUMLARINDAN OLUŞTU

    Türkiye'nin sebze tohumları dış ticaret verilerinde domates tohumu en önemli kalemi oluşturuyor. Rakamlar da bunu teyit ediyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin 2014 yılında yaptığı 109 milyon dolarlık toplam sebze tohumu ithalatının yarısını yani 55,5 milyon doları domates tohumlarından kaynaklandı. Buradaki ithalatın yarıya yakını da Peru ve İsrail'e gitti. Domates tohumu ithalatında Peru'ya 13,1 milyon dolar, İsrail'e ise 9,8 milyon dolar ödendi. Bakanlık açıklamasında nedense domates tohumundaki bu bağımlılıkla ilgili hiçbir değerlendirmeye yer verilmedi.

    İSRAİL VE PERU'DAN SADECE DOMATES TOHUMU ALDIK

    TÜİK verilerinde dikkat çeken bir konu da İsrail ve Peru'dan yapılan toplam sebze tohumu ithalatının neredeyse tamamına yakını domates tohumlarından oluştu. Peru'dan yapılan 15,8 milyon dolarlık toplam sebze tohumu ithalatının 13 milyon 80 bin doları, İsrail'den yapılan 12,4 milyon dolarlık toplam ithalatın 9,8 milyon doları domates tohumlarından kaynaklandı.

    SATTIĞIMIZIN 12 KATINI DIŞARIDAN ALDIK!

    Türkiye, geçtiğimiz yıl 55,5 milyon dolarlık domates tohumu ithalatına karşılık 4,4 milyon dolar da ihracatı bulunuyor. İhracatın, ithalatın 12'de 1'i olarak gerçekleşmesi dikkat çekti. İthalattaki bu bağımlılığa karşılık Türkiye'nin ihracatının bir önceki yıla göre artması da bir nebze olsun sevindirdi. 2013 yılında 581 kg domates tohumuna karşılık 2,7 milyon dolar gelir elde edilirken 2014 yılında bin 102 kg'lık ihracatla 4,4 milyon dolar gelir sağlandı. Ancak ihracatı artsa da TÜİK verileri, bu ürünün tohumunda Türkiye'nin dışa bağımlı olduğunu gösteriyor.

    'KABAK' DEYİP GEÇMEYİN TOHUMUNA 9.1 MİLYON DOLAR ÖDEDİK

    Sebze tohumunun dış ticaret verileri, ülkenin tarımsal üretimi açısından çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Domates tohumundan sonra en fazla döviz ödediğimiz tohumların başında kabak tohumu geliyor. 2013 yılında 13,1 milyon dolar ödediğimiz kabak tohumlarına 2014 yılında 9,1 milyon dolar ödedik. Ancak bu ürünün ithalat rakamından ziyade, ithalat ve ihracat rakamlarının miktar olarak bir birine yakın olmasına rağmen parasal değer açısından ithalat lehine arada 2,5 kat fark olması dikkat çekti. Yani 1.1 milyon kg kabak tohumu ithal edilirken, 990 bin kg kabak tohumu satıldı. Satılan tohumlardan 3.8 milyon dolar gelir elde edilirken, ithal edilen tohuma ise 9.1 milyon dolar ödendi. Kabak tohumu ithalatında Çin ilk sırada yer aldı.

    İHRACATTA EN ÖNEMLİ GELİRİ HIYARDAN ELDE ETTİK

    Sebze tohumları içinde önemli bir yeri bulunan hıyar tohumlarına da 9,7 milyon dolar ödendi. İthalatta Şili ilk sırada yer alırken devamında Hollanda ve Fransa geldi. Bu ürünün dikkat çeken yönü ise Türkiye, sebze tohumları ihracatında 4,7 milyon dolarla en yüksek geliri bu ürünün tohumundan elde etti.

    SOĞAN TOHUMU İTHALATI 6,5 KAT ARTTI!

    Soğan tohumu ithalatında 2014 yılında yaşanan artış dikkat çekti. Türkiye'nin, 2014 yılında bir önceki yıla göre yaptığı soğan tohumu ithalatı tam 6,5 kat arttı. 2013 yılında 3,1 bin kg soğan tohumu ithalatı, 2014 yılında 20,1 bin kg'a çıktı. Soğan tohumu ithalatındaki bu artış Türkiye'nin sebze tohumu ithalat kalemini de 1,4 milyon dolar artırdı. Diğer yandan miktar olarak ithal ettiğimizin iki katından fazla soğan tohumu ihracatı yapılmasına rağmen elde edilen ihracat geliri ithalat giderini ancak karşıladı. Yani, 46,4 bin ton soğan tohumu ihracatından 1 milyon 876 bin dolar gelir elde eden Türkiye, 20,1 bin tonluk soğan tohumu ithalatına ise 1 milyon 840 bin dolar ödedi.

    MARULUN İHRACATI 39 BİN, İTHALATI 1,3 MİLYON DOLAR ARTTI

    Türkiye'nin marul tohumu ihracat geliri 2014 yılında bir önceki yıla göre 39,5 bin dolar artarken ithalat gideri ise tam 1 milyon 380 bin dolar attı. Marul tohumu ithalatı geçtiğimiz yıl 3 milyon 613 bin dolardan 4 milyon 992 milyon dolara çıktı. Bazı sebze tohumlarının ithalatı düşerken marulun ithalatının artması dikkat çekti. Türkiye, 2014 yılında marul tohumu ihracatından sadece 51 bin 897 dolar gelir elde ederken, bu rakam 2013 yılında 12 bin 370 dolar olarak gerçekleşmişti. Marul tohumu ithalatın 2 milyon 58 bin dolarla Hollanda ilk sırada, 1 milyon 450 bin dolar ile de Şili ikinci sırada yer aldı.

    BİBERİN İTHALATI 130 KAT ARTTI!

    Sebze tohumları ithalatı içinde geçtiğimiz yıl miktar bakımından biber tohumunda yaşanan artış dikkat çekti. 2013 yılında 1092 kg biber tohumu ithalatı yapılırken, bu rakam 2014 yılında 131 bin 352 kg'a çıktı. İthalatta ilk üçü İsrail, Tayland ve Çin paylaşırken, İsrail'den ithal edilen biber tohumunun kg 18.8 bin dolara gelirken, Çin'den alınan tohumun kg 6.5 bin dolara geldi. Miktar olarak ithalat 130 kat artmış olsa da ödenen döviz bir önceki yıla göre düştü. 2013 yılında bu tohumun ithalatına 8.9 milyon dolar ödenirken geçen yıl 8.3 milyon dolar ödendi. Türkiye'nin ihracatı ise sadece 867 bin dolar oldu.

    PATLICANIN KİLOSUNU 10 BİN DOLARDAN TAYLAND'DAN ALDIK

    Sebze tohumu ithalatında patlıcan tohumuna ödenen miktarda önemli bir yer tuttu. Türkiye, miktar olarak ithal ettiğinden daha fazlasını ihraç etmesine rağmen elde edilen gelir ithalatın 5'te 1'inden az oldu. İhraç edilen 589 kg patlıcan tohumundan 866 bin dolar gelir elde edilirken, ithal edilen 484 kg patlıcan tohumuna tam 5 milyon 39 bin dolar ödendi. İthalatında neredeyse tamamına yakını Tayland ve Peru'dan yapıldı.

    TURP TOHUMUNUN İHRACATI DA İTHALATI DA ARTTI

    İthal verileri içinde düşük bir kalemi oluşturan turp tohumunda miktar olarak Türkiye'nin ihracatı 6 kat artmasına rağmen elde edilen gelir ise o oranda artmadı. Buna karşılık ithalatı miktar olarak 2 kat artarken gideri de aynı oranda arttı. 94.7 bin dolarlık ihracata karşılık 416 bin dolarlık ithalat yapıldı.

    ISPANAKTA TAMAMEN DIŞA BAĞIMLIYIZ

    Ispanak tohumundaki veriler bu üründe Türkiye'nin neredeyse tamamen dışa bağımlı olduğunu gösteriyor. 2013 yılındaki 311 bin kg'lık ıspanak tohumu ithalatı 2014 yılında 405 bin kg'a çıktı. Miktar ve parasal değer bakımından Türkiye'nin ihracatı, ithalatının çok gerisinde bulunuyor. 405 bin kg'lık ithalata karşılık sadece 13 bin kg ihracat yapıldı. Türkiye, ihracattan 55 bin dolar gelir elde ederken, ıspanak tohumunun ithalatına ise 5 milyon dolar ödedi.

    MAYDANOZ DA BİLE AÇIĞIMIZ 1'E 13

    Maydanoz tohumunda Türkiye'nin ihracatı 216 kg'dan 12.2 bin kg'a çıkarken elde edilen ihracat geliri de 58 bin dolar oldu. İhracattaki bu artışa rağmen ithalatı da 3 kat artarak 35.6 bin kg'dan 151 bin kg'a çıktı. Yani ihraç ettiğimizin 13 katını ithal ediyoruz. Maydanos tohumu ithalatına 542 bin dolar ödenirken, Fransa ilk sırada yer aldı.

    'HAVUÇ' SEVİNDİRDİ AMA İHRACATI İTHALATIN 3'TE 1'Nİ KARŞILADI

    Dış ticaret verilerinde Türkiye'nin lehine en güzel gelişme havuç tohumunda yaşandı. Türkiye'nin bu üründe ihracatı 209 kg'dan 4 bin 948 kg'a çıkarken elde edilen parasal değer de 20.5 bin dolardan 746 bin dolara çıktı. Ancak artan ihracata rağmen 4 katından fazla da ithalat yapıldı. 4 bin 948 kg'lık ihracata karşılık 21 bin kg da ithalat yapıldı. İhracattan 746 bin dolar gelir elde edilirken 3.1 milyon dolar da ithalata ödendi.

    ACINACAK DURUMUMUZU KARNABAHAR ORTAYA KOYDU!

    Karnabahar tohumundaki veriler ise Türkiye'nin sebze tohumunda bulunduğu noktayı anlatması bakımından önem taşıyor. Bu üründe 11,2 bin dolarlık ihracata karşılık tam 2 milyon 120 bin dolar ithalat yapıldı. Aslında 2013'te Türkiye'nin durumu daha vahimdi. Çünkü geçtiğimiz yıl bu ürünün ihracat geliri sadece ve sadece 3,5 bin dolardı. Karnabahar tohumları da ABD, Şili ve Fransa'dan alındı.




  • Talep ediyorum yeni video çekilmesi lazım '' 2 senede 5G'ye geçmek mümkün mü ? Cumhurbaşkanımız ne demek istedi ''

    içeriğinde ; yurt dışından basarız parasını teknolojiyi transfer ederiz. Hem ülkemizde artık gsm direklerini istediğimiz yere, kendi başımıza dikebiliyoruz. Başlamak bitirmenin yarısıdır. % 100 olmasada 4 buçuktan 5'e bağlarız hacı tadında... ( gerekirse aralara dini ve milliyetçi söylemler serpiştirdin mi al sana bu yola baş koyacak sorgusuz, sualsizler. )

    Ülkemiz tamamen dışa bağlı bir ülke olup % 100'ünü bırakın % 25'ini bile geliştirip, üretemez. Telefonu geçtim temel gıda maddelerini yurt dışından artan oranlarda ithal etmektedir. Her kim ki artık biz şunu yapıyoruz bunu uçuruyoruz diyorsa bilin ki tek amaç siyasi/maddi menfaattir. Yoksa üretim toplumu olmanın yolu bellidir. Bu şekilde olmuş 1 medeniyet dünya tarihinde yoktur !

    Üretimin Ü'sünü bilmeyen 1 insana davulun sesi hoş gelir, bekara boşanmak gibidir ! Zanneder ki başına milli getirdik mi biz üretiyoruz. Bilmez ki o projelerin geri planında yerli/yabancı kaç aracı hamudu götürmek de ! Kim, nasıl sorgulayacak ki ?

    Geçen Vestelin reklamına denk geldim... Yerli üretim temalı... Reklam filmini çeken kameralardan, yazılımlardan tutun fabrika içerisindeki alet, ekipman, sistemlere kadar her şey yabancı. Fabrikanın boyasından yerdeki kaplamasına kadar. Ne yerli peki de reklamını yapıyoruz ? Çalışanlar ve bitmek bilmeyen '' 7 düveli istesek bitiririz olm '' hamaseti... Zaten bu role uygun 2 kişi var. Polat Alemdarımız da diksiyon sıkıntı olunca böyle olmuş.

    Acı acı gülüyorum... Çocuğu kucağa alıp direksiyonu tutturursunuz ya... Çocuk arabayı kullanmaktadır. 2 seneye de F1 pilotu olacaktır. Kendi dünyasında...




  • o değilde bir birinize manyak gibi bakıyorsunuz ? neden :))))

  • Tubitak once sanayi sicil web sitesini duzeltsin. Yavasliktan agliyor resmen. Bir de Bilim Sanayi TEKNOLOJI bakanligi olacak.

  • herkes herşeyi yapacak diye bişey yok. üniversitede araştırmacı arkadaşlara destekler artırılıp önleri açılırsa ve bulunan fikirler imalata dönüştürülebilirse kendimize ait ürünlerimiz olabilir. telefonda bir ihtiyaç ama insanlığın nice ihtiyaçları var. bilim demek sadece teknoloji anlamında gelişmekde değildir. insanların maddi ihtiyaçları olduğu gibi manevi ihtiyaçlarıda var. iphone, s6 vs bunlar o ihtiyaçları karşılayamaz.

  • Doğrusunu konuşmak gerekiese Türkiyede ekip ruhu yok , herkes birbirinin ayağını kaydırmaya çalışıyor, donanım üretimi değilde yazılım üretimine ağırlık verebiliriz çünkü,kalabalık ekip olursa herkes fitne fesatlık düşünüp birbirine engel olacağına 4-5 kişilk küçük gruplarla yazılıma ağırlık vermek daha mantıklı,
    yazılımı küçük görmeyin !

  • bi tane kafası calışan adam yok burda %100 yerli kim üretmiş dünyada iphone toplama samsung toplama

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    bi tane kafası calışan adam yok burda %100 yerli kim üretmiş dünyada iphone toplama samsung toplama

    Bir ürünü %100 yerli üretebilmek başka birşey bunun rantable olup olmaması başka bişey, dediğin firmalar kendileri yapamadiklari için değil kar marjini düşündükleri için teknoloji alışverişi yapıyorlar ... amerika yada kore yerli telefon üretebilecek teknoloji altyapilari var bizde yok... yerli telefon die kakalamaya çalıştıkları şeyin işlemcisi snapdragon , yani bu iş ayni savaş uçağı yapıyorz die reklam yapıp kanat montajı yapmaya benziyor ....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke şu hukumet ve siyasilerin ne demek istedigini bi kerede anlasak.kısaca teknoloji zammından sonra bizim dandik mallara para verinki biz trilyon sahibiyiz biraz daha olalım halkımız artık kazıklanmayı ve azla yetinmeyi ögrensin diyor. Herşeyi çinden getirip burda birleştirince buranın malı olmuyor.ve kalkınan bi ulke olmuyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 yerli teknolojiyi bu hükümet oldukça bulamazsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mümkün değil ancak montaj yapılır. zaten o yapılıyor alan kullananda yok. gerekli ASIC chipler ve patentler dünyada sayılı şirketin elinde, hiç boşuna heveslenmeyin. Bizimkiler ancak inşaat beton yapar çünkü kafaları o kadar çalışıyor.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Bir Alman atasozunde soyle diyorlar : "Bir Turk'un bir saate bitirdigi isi iki Turk iki saate bitirir. Uc Turk ise bitiremez." Oldukca asagilayici ama maalesef bir o kadar da gercek. Ekip calismasi yok bizim insanlarimizda. Bireysel basariya odakli herkes.
  • benim amerikan başkanı olmama eşdeğer bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.