Şimdi Ara

100 TL VERGİ !!! YURTDIŞINDAN TELEFON ALANLAR DİKKAT!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
32.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar DİKKAT !!!!Yurtdışından cep telefonu getiren kişilerin bugün itibarı ile telefonlarını kayıt ettirebilmeleri için gümrük müdürlüğü yada vergi dairelerine 100 tl cihaz harç bedeli yatırmaları gerekiyor. 15/06/2012 tarihinde cihaz kayıt ettirmiş olanlarında 100 TL yatırarak BTK'ya belgelerini ibraz etmeleri aksi taktirde cihazlarının kayıt dışı bırakılacağı bilgisi açıklandı. yasal süre içinde 100 tl yatırmayanlara gümrük vergisinde %50 faiz uygulanacağı belirtiliyor.


    MADDE 20 – 492 sayılı Kanunun (8) sayılı Tarifesinin mülga “VIII-Telsiz harçları” bölümü aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiş, “XI-Finansal faaliyet harçları” başlıklı bölümünün (8) numaralı fıkrasına (b) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki paragraf ve bu Tarifeye aşağıdaki bölüm eklenmiştir.

    “VIII- Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı:
    1.Ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri alıcısı bulunan verici portatif telsiz telefon cihazları kullanım izni (Söz konusu harç, elektronik kimlik bilgisinin kayıt altına alınması işleminden önce ödenir. Elektronik kimlik bilgisinin kayıt altına alınması için yapılan başvuru sırasında harcın ödendiğine ilişkin belge aranır ve harç ödenmeden kayıt işlemi yapılmaz. Harç ödenmeden kayıt işlemi yapılan ve kullanıma açılan cihazlar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kullanıma kapatılır. Ödenmeyen harç %50 fazlasıyla ilk kayıt tarihinden itibaren 6183 sayılı Kanuna göre hesaplanan gecikme zammı ile birlikte tahsil edilir. Bu tahsilat yapılmadan cihaz kullanıma açılamaz.) 100 TL







  • Bizim ülke tam soyguncu yahu ne zaman çıkmış bu 100 tl bedel ?
  • bugün 15/06/2012
  • Normaldir Turkcell, Vodafone, Avea, Kvk, Genpa az kazanıyor daha çok kazanmaları gerek
  • Bu ay sonu s2 getirecektim ama ben alman hattı kullanıyorum telefon kapanmıyor kayıt ettirmesem bile :) ama daha yasa olmadı bu olsada kayıt ettirmem yurtdışına gittiğimde kullanırım .. bir telefona 1000 TL kâr koyulurmu yahu..
  • soyguncu resmen bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha yürürlüğe girmemiştir
  • Kayıt işimi yoksa harç alınması mı durdurulmuş tebliğ yayınlanana kadar. Burayı anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmulkut -- 15 Haziran 2012; 22:06:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugündn itibaren yürürlükte arkadaşlar.

    Umarım son zamnlardaki kayıtlarda sıkıntı olmaz.

    Kayıt işlemleri durduruldu.


    Ekleme: Acaba 15.06.2012 den önceki başvurularda da şu cümleye bakacaklar mı:

    " Elektronik kimlik bilgisinin kayıt altına alınması için yapılan başvuru sırasında harcın ödendiğine ilişkin belge aranır ve harç ödenmeden kayıt işlemi yapılmaz. Harç ödenmeden kayıt işlemi yapılan ve kullanıma açılan cihazlar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kullanıma kapatılır."

    Büyük sıkıntılar olacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspci -- 15 Haziran 2012; 23:02:59 >
  • 100 Tl verecez sonuçta yani
  • Arkadaşlar bende kayıtsız bir telefon var, haziranın 20-25'i arası kayıt yaptıracağım. Şimdi 100 TL'e nereye yatırıyoruz, şu an kayıt yaptırma kapalı mı, ne zaman açılacak?
  • onaylandıktan sonra şimdi kapalı
  • birşey sorucam

    diyelim pasaportumuza kayıtllı telefon var ama tekrar yurt dışına gittim dönüşte bir telefon daha getirdim ama hediye olarak bu durumda ne yapmam gerekicek gidip normal telefonun gümrük vergisinimi vermek zorundayım yoksa havaalanından rahatlıkla geçirebilirmiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 16 Haziran 2012; 15:38:11 >
  • hava alanıyla alakası yok arkadaşım açtırmak için 100 tl vereecksin
  • Bu 100 TL, 15inden önce telefon alıp da kaydı onay bekleyen cihazlar için de istenecek mi acaba? Bunu merak ediyorum.
  • madem 100 tl alacaksin pasaport isteme bari
  • ŞİMDİ ANLAMADIGIM PASAPORTA İŞLENECEKMİ İŞLENMEYECEKMİ ARTIK.
  • merhabalar,

    normalde foruma cok girmiyorum da bu konuda o kadar doluyum ki muhakkak biseyler soylemem gerekiyor.

    turkiyeye 14 haziranda geldim. cebimde de icinde yabanci sim kartim bulunan galaxy s2 var. taktim turk sim kartimi, sabah erken saatte indi ucak, acaip yorgundum yarin kaydettiririm diye gittim yattim. 15 inde de baska islerim vardi nasi olsa bi sure calisiyo kayitsiz diye usendim bugun yaparim dedim.

    Bugun ise sabah kalktim, turkcell vodafone ve avea bayilerinin ucune de gittim aldigim cevap "su anda kaydedemiyoruz kayit ekranlari kapali cunku 100 lira harc geldi" oldu. ekranlarin yeniden acilmasi ise 10 gun civari surermis. hala cok sinirim tepemde. cunku yanimda baska telefon getirmedim, kayit ekranlari 10 gunde acilmazsa bir ton isim aksayacak o yuzden degil, cunku:

    Ben baska bir ulkede calisip para kazanip bu parayla telefon alip cebime koyup getirdigim sirada Turkiye Cumhuriyeti bana HIC BIR destekte bulunmamistir. Bu yuzden de benden telefon getirdim diye vergi almaya hakki yoktur.

    Eger amac kisisel kullanim icin getirilen telefona imkan saglamaksa 100 lira vergi falan alinamaz. Eger vergi aliyorsa 100 lira farki verir esime dostuma da telefon getiririm, vergi aliyorsa bir pasaporta 2 yilda bir telefon isletme gibi bir sacmalik olamaz.

    Zaten IMEI kayit ve sorgulama sistemi basli basina bir sacmaliktir ve faturasiz hattin bile kimlik ve imza karsiligi verildigi Turkiye Cumhuriyeti kadar adam fislenen / vergi adi altinda insana harac ittirilen bir ulke daha ben hayatimda gormedim.

    Ben ne yapacagim diye sorarsaniz: Ben IMEI numarami degistirtecegim. Dandik bir telefonun IMEI sini yazdiracagim, cunku 100 milyon liram dahi olsa, ben o 100 lirayi devlete verecegime Tahtakalede telefoncuya veririm. Sporcu gidalari ithalatcileri lobi yapiyor diye yurtdisindan protein tozu almak yasaklaniyor, al simdi telefon getirmeye harac gelmis. Serbest piyasa varsa serbest olsun, devletin elinde ne varsa 5 kurusa satip kivirip yandasin cebine koyup sonra butceyi dolu gostericez diye ekonomiye bu kadar mudahale edilmez.

    Bu konu sticky olsun en ustte ciksin ve her tarafinda alevler gorunsun, herkes arkadas muhabbetinde araya kaktirsin ve bu unutulmasin. Hala yurtdisina cikmak icin 15 lira vermek zorundayiz unutmayin.

    Eh be.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: salih21111

    ŞİMDİ ANLAMADIGIM PASAPORTA İŞLENECEKMİ İŞLENMEYECEKMİ ARTIK.


    Pasaporta işlenecek işlenmez olurmu. Kısaca açıklayayım.

    Artık yurt dışından gelen her telefonu kayıt ettirmek için 100 TL vergi alıyorlar.

    Kayıtlar yine pasaporta yapılıyor ve kayıt yaptıkdan sonra 2 yıl geçmesi lazım yeni kayıt için.

    Bu uygulama niçin yapıldı.Ülkede vergi ile satanlar az kazandığı içinmiş.Dışarıdan çok sayılabilecek cihaz geliyormuş.Bu kayıt işleminden devlette payını istiyor kısacası.

    Bu paranın havaalanı ile hiçbir alakası yok. BTK'ya kayıt yaptırılacağı zaman verilecek.(yatırılacak)

    Birşey unutmuşum onuda ekleyeyim.Bir kişi aynı üründen sadece 1 tane getirme hakkına sahipmiş.Öyle deniyor ama her türlü geliyor.Ama bellide olmaz onu buna sorun çıkarmazlar siz geçirirken çıkartırlar şans işi tamamiyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bysecox -- 16 Haziran 2012; 21:21:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bysecox
    Birşey unutmuşum onuda ekleyeyim.Bir kişi aynı üründen sadece 1 tane getirme hakkına sahipmiş.Öyle deniyor ama her türlü geliyor.Ama bellide olmaz onu buna sorun çıkarmazlar siz geçirirken çıkartırlar şans işi tamamiyle...

    Turk havaalanlarinda gelen bagajlarin Xrayden gectigini ben duymadim, hatta Avrupanin cogu ufak havaalani cikan bagajlari dahi Xraylemiyor (ABD de mesela bunun aksine gelen ve giden tum bagajlar taranir) Yani havayolu esyanizi kabul ettiyse rahat rahat sokarsiniz. ben 4 tane Xbox 360 la geldigimi biliyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.