İnternet sinyalleri 100 metreden sonra çok düşüyor diyorlar. Biz 200 metere yapmayı düşünüyoruz. Bir fikri olan var mı ?
Sinya çok mu düşük olur ?
Teşekkürler
valla 150 mt kabloyla bağlanan arkadaşlar var sorun yaşamıyorlar
Hımmm denemekte yarar var o zaman
200 metrede kesinlikle sorun yaşarsın, yapman gereken bir tane 8 port switch alıp (tahminen 25-30YTL) 100 metrelik kabloları onunla birleştirmek.
cat5 kablolar ile 185 mete ye kadar sorunsuz sinyal aktarımı yapabilirsin. Bir dene eğer sorun yaşarsan bobitanın dediği gibi araya switch koyarak olayı halledebilirsin. Mesafe konusunda kablonun kalitesi kablonun geçtiği yerdeki nem rutubet, elektiirik hatları çok nem taşır. Ben kaliteli kablolar ile ki bunlar piyasada 305m'si 150 ytl olan tamamen bakır dan imal edimiş kablolar (piyasada kullanılan kablolar gnelde teneke oranı yüksek 305 m 70 ytl olan kablolar) ile 200 m yakın uzunluktaki mesafeye sorunsuz veri aktarımı gerçekleştirdim.
Teşekkürler yorumlarınız için
Evet switch mantıklı olabilir.
rpeater al hocam.... swich koymana gerek yok veya cat6 kullan 300 m uzatabilirsin kabloyu
cat5 kablolar ile 185 mete ye kadar sorunsuz sinyal aktarımı yapabilirsin. Bir dene eğer sorun yaşarsan bobitanın dediği gibi araya switch koyarak olayı halledebilirsin. Mesafe konusunda kablonun kalitesi kablonun geçtiği yerdeki nem rutubet, elektiirik hatları çok nem taşır. Ben kaliteli kablolar ile ki bunlar piyasada 305m'si 150 ytl olan tamamen bakır dan imal edimiş kablolar (piyasada kullanılan kablolar gnelde teneke oranı yüksek 305 m 70 ytl olan kablolar) ile 200 m yakın uzunluktaki mesafeye sorunsuz veri aktarımı gerçekleştirdim.
cat5 kablo 80m support u olan bi kablo tipidir. cat5 standardina uygun gercek bi kablonun dışı altın kaplamalıdır ama günümüzde kimse bunları kullanmaz. evet cat5 le 100 m gittigide olur datanın ama 81. metreden sonra hicbir sekilde garantisi yoktur. 185 m tasıyabilmen için datayi çölde falan olman lazım (gerci ben orda da taşıyacağına inanmıyorum ) hiçbir elektrik kablosunun olmadığı, manyetik hiçbir etkenlin yaklaşmadıgı tek yer col olsa gerek. yanlis anlama senin yaptigin ya cat6 dir ya mesafe de bi sorun var yada hakkaten cok stabil bi yerden cektin kabloyu ve sansın yagver gitti
tsk
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme