Şimdi Ara

100 Hz mi - 200 Hz mi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
21.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, samsung LED tv almaya niyetlendik.

Fiyatlar şu şekilde:
    40B8000 4.769 TL,
    40B7000 4.049 TL,
    46B7000 4.769 TL.

Arada yaklaşık 700 TL fark var. 8000 modeli 200 Hz, 7000 modeli 100 Hz. Tek fark bu. Ha bir de 8000 modelinin uzaktan kumandası farklı ama önemli değil.

Asıl sorum şu, 100 Hz ile 200 Hz çok mu fark ediyor. Aradaki fiyat farkına değer mi? Sonuçta evde sadece Tv izleyeceğiz, oyun moyun oynamayacağız.
    ----------------------------------------------------
    Sonuç: SAMSUNG UE-46B7000 LED TV ALDIM. 100 Hz olmasında hiç bir negatiflik görmedim. Belki playstation vs oynasaydım 200 Hz farkını görebilirdim ama film ve dizi izlemekten ibaret bir TV alışkanlığım olduğu için son derece memnunum.
    200 Hz olayına gereksiz takılmışım. 100 Hz fıstık gibi
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 14 Ekim 2009; 0:00:58 >

• söylediğiniz fiyatlar biraz fazla değil mi?
    mesela ---> Büroteknik Samsung 40B7000 = 3730 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

söylediğiniz fiyatlar biraz fazla değil mi?
    mesela ---> Büroteknik Samsung 40B7000 = 3730 TL

Fiyatlarını ters yazmışım, düzelttim.

Benim asıl sorum 100-200 Hz. Fiyat önemli değil. Araştırıp ucuzunu bulurum nasıl olsa

• ikisi de önemli değil önemli olan tv 'nin paneli ve işlemcisi.
    100 hz ve 200 hz her ne kadar görüntüde akıcılık sağlasa da bozulmalara da yol açıyor
    sağlam motion handling yapan bi tv alın yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaiNStreaM

ikisi de önemli değil önemli olan tv 'nin paneli ve işlemcisi.
    100 hz ve 200 hz her ne kadar görüntüde akıcılık sağlasa da bozulmalara da yol açıyor
    sağlam motion handling yapan bi tv alın yeter

+1
  • 200HZ ve 100HZ tvlerim gelecek o zaman ikisini karşlılaştırma yapacağım.200HZ nin pek bir artısı yok gibi görünüyor.Sadece eğer iyi bir oyunsever seniz işinize yarayabilir.Çünkü Sony PS3 e üç boyutlu görüntü desteğini getirecek onun içinde 200hz televizyon şart deniliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 27 Eylül 2009; 15:22:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

200HZ ve 100HZ tvlerim gelecek o zaman ikisini karşlılaştırma yapacağım.200HZ nin pek bir artısı yok gibi görünüyor.Sadece eğer iyi bir oyunsever seniz işinize yarayabilir.Çünkü Sony PS3 e üç boyutlu görüntü desteğini getirecek onun içinde 200hz televizyon şart deniliyor.

Karşılaştırma sonuçlarını merakla ve aceleyle bekliyorum.
    TV de oyun oynamak niyetim kesinlikle yok. Amacım TV izlemek. Eve teledünya bağlatacağım (zaten kablo yayın var). Bazı kanalları HD izlemek zevkli olur kanaatindeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada merak eden arkadaşlar için: Ankara' da gezmediğim elektronik mağazası kalmadığı inancındayım. Led TV fiyatlarını yukarıda yazmıştım, 1 TL bile fark yok, her yer aynı fiyat.
  • Bir bilgim yok ama almışken 200 al derim ilerde nasıl olsa işe yarar.
  • 50 Hz. ile 100 Hz arasındaki farkı gayet iyi biliyorum, buradan kıyasla 100 ile 200 Hz arasındaki farkta aynı ise o zaman hiç düşünmeden 200 HZ. almak lazım maç hastalığı veya F1 hastalığı varsa şahsi fikrim kesinlikle 200 HZ al arkadaşında dediği gibi şimdi olmasa bile ilerde mutlaka ama mutlaka işine yarayacaktır. Saygılarımı sunarım...
  • ARKADAŞLAR,
    SAMSUNG UE-46B7000 LED TV ALDIM. HENÜZ EVE GETİRMEDİLER. 1 HAFTAYA KADAR EVDE OLUR. MERAK EDEN OLURSA İZLENİMLERİMİ PAYLAŞIRIM. İLGİLENENLERE TEŞEKKÜRLER...
  • Hayırlı olsun arkadaşım çok iyi bir tercih yapmışsınız, deneyimlerinizi paylaşmanızı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Tekrar hayırlı olsun güle güle kullanmak nasip olsun inşallah.
  • Arkadaşlar merhaba,
    100 hz ile 200 hz arasında fark tabiki var bilhassa futbol maçları seyrederken fark ediliyor ayrıca HD yayınlarda ise çok bariz bir farkı var ayrıca alacağınız ürünü teknosa da veya herhangi bir yerde görmeden önce mutlaka canlı yayın izlemenizi ve ona göre karar vermenizi tavsiye ederim, elektronik mağazalarında firmalar kendi özel hazırladıkları BLUE RAY DVD ler ile göze hitap eden zaten keskin olan renleri milletin gözüne sokuyorlar millette tabiki bayılıyor ancak ürünün işlemcisi paneli zayıf ise eve uyduyu bağladımı fena bir hayal kırıklığı oluyor.
    LED tvlerin diğer floresanlı LCD lerden farkı backlight ın tamamen siyah olabilmesi ve inceliğidir inceliği boş verin artık en dandik LCD tvler bile bayağı bir ince ancak LED tvnin siyahı gayet başarılı bu da renk parlaklığını olumlu yönde etkiler, test olarak evinizde LCD TV niz varsa herhangi bir çihaz takılı olmadan TV yi AV konumuna alın evinizdeki ışığı kapatıp karanlık ortamda siyak rengin ne kadar siyah olduğuna bakın, bu biraz panel kalitesi hakkında size fikir verecektir.

• Dediğiniz gerçek LED T'ler için doğru ama Samsung'un LED TV diye afedersiniz ama "kakaladığı" modeller aslında gerçek arkadan LED ışıklandırmalı falan değl bu sebeple dediklerininz Samsung 6000-7000 serileri için geçerli değil. bu modeller "Edge LED" denilen ve TV'nin iki yanına sıralanmış LED ışıkların aynı floresan aydınlatmalı LCD TV'ler gibi hep birlikte yanıp sönmesiyle çalışıyor bu sebeple standart LCD TV'lerden incelikleri dışında bir farkları yok.

Gerçek arkadan LED aydınlatmalıbir "LED TV" arıyorsanız Samsung'un yeni gelecek 9000 serilerini bekleyebilir veya Sony'nin ZX1 serilerine bakabilirsiniz tabi bunlara bakınca gerçek local dimming özelliğine sahip ve yukarıda dediklerinizi yapabilen tümüyle arkadan aydınlatmalı bir LED TV'nin ne kadar pahalı olduğunu farkedeceksiniz.
  • teknik sebeblerden dolayı ..

40b550 50mhz 15 gün kullandım...
    40b750 200 mhz 15 gün kullandım...
    40b7000 100 mhz kullanıyorum..... sonuç mu....

sd yayın ve uyduda 50mhz ile 100mhz arasında cok fark olmasına karsın
    100mhz ile 200 mhz arasında bariz cok fark yok.cok hızlı sahneler arasında
    gecişlerde hafif hissediliyor.o da cok dikkatli bakınca..
  • GENELDE PIYASADAKI SATICILARIN TABIRIYLE 200 HZ'LIK BI YAYIN YOK OZMAN 200HZ'LIK BI TV'NIN DE BI ANLAMI YOK...
    OZMAN LED'INDE 200HZ'INDE BI ANLAMI YOK.BU TAMAMEN SATICININ VERDIGI YANLIS BILGI YADA KONU HAKKINDAKI BILGISIZLIGIDIR.LED AYDINLATMALI BIR CIHAZIN SIYAHI SIYAH GIBI VERMESI YADA MEGA KONTRAST BILINMEYEN TEPKIME SURASI FALAN BUNLARDA BANA GORE TAM BI SATIS HILESI.SONUCTA BU CIHAZ ELEKTRONIK BIR ALET VE BELIRLI OLCUMLERDEN SONRA BUNUN BI KONTRAST DEGERI YADA BI TEPKIME SURESININ OLMASI LAZIM??
    BIDE SOYLE BIR SEY VAR LED AYDINLATMALI BIR TELEVIZYONDA ARKADAKI LED AMPULLERDEN BIRI SONERSE KI BU COK KOLAY BIRSEY SAMSUNG FIRMASI 2 SENE SONY FIRMASI 5 SENE GARANTI VERIYOR BUDA BENCE COK ONEMLI BIR ETKEN TV ALMA SIRASINDA.
    BENCE SONY 200 HZ TV SANIYEDE EKRANA VERDIGI 200 KARE GORUNTU GERCEKTEN BASARILI.AYRICA SATIS SIRASINDA SATICIDAN 200HZ DEMOSUNUDA ISTEYIN.CUNKU SONY TVLERDE YATAY-DIKEY VADA CAPRAZ OLARAK 200 HZ OZELLIGINI VERIRKEN LED LI TV LER SADECE YATAYLARDA 200 HZ OZELLIGINI VERIYOR....
    BENCE TV ALINIRSA 200 HZ ALINMALI MARKASIDA SONY OLMALI.

• 200Hz(USA/Japan NTSC/240Hz) diye bir şey yoktur!!

50Hz>>100Hz geçisi vardır ki buda CRT den kalma o tekniğe ait bir uygulamadır!
    200Hz sadece S/W olarak(yazılımsal)olarak yapılan ama pratikte hiç bir işlevi olmayan,
    tekrar yazıyorum hiç bir işlevi olmayan ve S/W müdahale edilerek,"hileli" bir uygulamadır!

Panel 200Hz/sonra 400Hz sonrada 600Hz diye giderse bu işin sonu olmaz!zate yok böyle bir uygulama!

Kaldıki Processor,kayanak olarak gelen yayında sadece bugün için belirli yayınları(Stream/Recorded)
    işler!!
    İlerde farklı bir kaynak sistemi olursa o zaman Refresh-rate değeri belki değişir!

Hz dediğiniz olay Refresh-rate(ekran tazeleme)dir,bunu 200/2000 yaparak ki zaten yapılmıyor,bir şey elde
    edilmez,ayrıca Motionhandling olarakta bu değerlerin bir özelliği yoktur,kaldıki Processor lar hala her panelde
    (TFT-LCD TV ler LED-LCD ler dahil)hızlandırma işleminde "sorunludur" Hz ile bu işle bitseydi zaten bütün
    paneller yağ gibi akardı

Siz çok fazla üretici katalogları yada Satıcı yemlemelerini okumayın vede dikkate almayın lütfen

++

• peki lcd tvlerde gerçekten de 50hz ile 100hz arasında çok hissedilir fark var mı ? 100hz olmazsa olmaz mıdır ? Yoksa ona da mı erken
  • bence 100Hz olayı tamamen işin yazılımsal boyutu, eski CRT lerdeki gibi refresh rate olayı değil bunu gözardı etmemek lazım.

dolayısıyla hangi işlemci daha iyiyse motion handling i okadar iyi olacaktır sharp ve loeve dahil tüm lcd-led tv lerde motion handling sorunu var ve bu beni çok rahatsız ediyor.

çözümü herzaman ki teknoloji yemi olarak, bir süre sonra yapacaklardır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.