Şimdi Ara

100 HERZT PANELLİ TVLER NEDEN PAHALI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bundan 3-4 sene önce 1000 tlye alınan 100 herzt - 200 herztli paneller şuan 5 bin tlden başlıyo özelliği ne anlamadım piyasada 50 herzt tvlerle dolu hepsi sahte yazılımla 2000 herzt diye satılıyo bilen yok itiraz eden yok bizim milletimizde 50 herzt tvleri alıyo

Standart kullanıcı böyle şeyleri bilmez pek takılmaz göz ayırt edemez ne zaman ayırt eder 100 hz tv izlemeye başlayınca biz yıllarca çöpe bakıyormuşuz der.

Firmalarında işine geliyor tabi 50 hz tv satmak

İki tane led tv var ikiside 100 hz ikiside sınıfının en üstü en iyisi her iki cihazıda yaklaşık 1 sene araştırma yaptıktan sonra aldım çokta memnunum

1.tv sony kd50w805c 2015 model 3D 100 hz 50 inch VA PANEL 117 ekran android tv babamların tv si 2016 yılında 2800 tl teknosadan alındı.
    2.tv sony kd55xe9005baep 2017 model 100 hz 55 inch VA PANEL x tendet dynmaic range pro vs vs mükemmel derin siyah kalitesi
    2018 yılında medimarktan 5997 tl ya +3 yıl mediamarkt ekstra garantisi ile alındı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Valla 100 hz tv ile 50 hz tv arasındaki bana göre dağlar kadar fark var

Standart kullanıcı böyle şeyleri bilmez pek takılmaz göz ayırt edemez ne zaman ayırt eder 100 hz tv izlemeye başlayınca biz yıllarca çöpe bakıyormuşuz der.

Firmalarında işine geliyor tabi 50 hz tv satmak

İki tane led tv var ikiside 100 hz ikiside sınıfının en üstü en iyisi her iki cihazıda yaklaşık 1 sene araştırma yaptıktan sonra aldım çokta memnunum

1.tv sony kd50w805c 2015 model 3D 100 hz 50 inch VA PANEL 117 ekran android tv babamların tv si 2016 yılında 2800 tl teknosadan alındı.
    2.tv sony kd55xe9005baep 2017 model 100 hz 55 inch VA PANEL x tendet dynmaic range pro vs vs mükemmel derin siyah kalitesi
    2018 yılında medimarktan 5997 tl ya +3 yıl mediamarkt ekstra garantisi ile alındı.
    hocam şuan 5000 tl aşşağısına 100 herzt panel tv bulmak imkansız zamanında 600 herztlik panelleri izleyen biri olarak 50 herzt izlemek istemiyorum fakat fiyatlar çok yüksek 5000 tl veremem 4 bin tlye bile şuan 100 herzt panel bulamazsın ikinci el alayım diyorum kimse satmıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3C120B679

hocam şuan 5000 tl aşşağısına 100 herzt panel tv bulmak imkansız zamanında 600 herztlik panelleri izleyen biri olarak 50 herzt izlemek istemiyorum fakat fiyatlar çok yüksek 5000 tl veremem 4 bin tlye bile şuan 100 herzt panel bulamazsın ikinci el alayım diyorum kimse satmıyo

Alıntıları Göster
    600 hz tv mi? Emin misin hocam bildiğim kadarıyla en fazla 200 hz tv mevcut

Hocam 600 hertz tv hiç bi zaman çıkmadı maks 200 hertzlik paneller satıldı türkiyede 2011-2013 yıları arasında satıldı.
    Plazma ?

Bu ikisi arasındaki fark bile bariz belli.

40HX700 ü izleyenler bu TV nin özelliği ne niye bu kadar net görüntü diye söylerler hep. Bu TV yi uzun süredir izlediğim için 50 Hz TV'ler de görüntü hep takılarak ilerliyor gibi gelir bana. Özellikle maç izlerken veya kayan altyazılarda.

Orijinalden alıntı: TDB

o 200 HZ olan Sony'lerden almıştım 40HX700, geçenlerde ise 100 Hz 65xf9005 aldım.

Bu ikisi arasındaki fark bile bariz belli.

40HX700 ü izleyenler bu TV nin özelliği ne niye bu kadar net görüntü diye söylerler hep. Bu TV yi uzun süredir izlediğim için 50 Hz TV'ler de görüntü hep takılarak ilerliyor gibi gelir bana. Özellikle maç izlerken veya kayan altyazılarda.
    hocam bence 200 hertzi insan gözünün algılayabilmesi hayal gibi 100 hz tamam ok ama 200 hz bilemiyorum

bende de 55xe9005 var canavar canavar

• Çoğu kişinin plazma TV'den haberi olmadığı için bilmemeleri normal. Plazma kullananları zaten ya LED aydınlatmalı TV'lerin üst segmentleri ya da OLED TV'ler keser ancak. O kaliteyi kullanan bilir.

Hocam 600 hertz tv hiç bi zaman çıkmadı maks 200 hertzlik paneller satıldı türkiyede 2011-2013 yıları arasında satıldı.
    600Hz'i bilmiyorum ama 400Hz Loewe TVler yıllarca Türkiye'de satıldı.
  • Genel kitle Müge Anlı izlediği için 50hz falan çok farketmiyor. Onun harici herkes fiyat odaklı gidiyor, sen vatan bilgisayara, teknosa ya giden tv almak isteyen kitleye 55Q80 ile 55RU nun farkını anlatamazsın, tamamen boyuta bakılıyor ve karşısına geçip açık olan görüntü karşılaştırılıyor, tv alım kriteri bu kadar Türkiye de. Kur da 6 liraya dayandığı için firmalar da giriş seviyesi 50hz tv getirmeye devam ediyor, arz-talep.

Sizin soru aslında kur neden 6 ya dayandı? Neden tv lere ekstra vergi geldi? Falan böyle olmalı. 2017 yılında Leon FR DSG aldım, sıfır, bayiden, 80 bin TL . Şimdiki fiyatına bakın. 3-4 yıl öncesine bakıp hayıflanıyorsanız hiçbirşey alamazsınız... Bir Türkiye gerçeği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 8 Ekim 2019; 9:10:33 >

Orijinalden alıntı: zulu123

Çoğu kişinin plazma TV'den haberi olmadığı için bilmemeleri normal. Plazma kullananları zaten ya LED aydınlatmalı TV'lerin üst segmentleri ya da OLED TV'ler keser ancak. O kaliteyi kullanan bilir.
    o dediğiniz tvler 10 bin tlden başlıyo hocam aynı teknolojiye 1000 tlye sahip oldum ben zamanında 0 ms tepki süresiyle maçlar izledim yıllarca

o yüzden 10 bin tl veremem oledlere ayrıca oledlerde aşırı parlak doğal olmayan görüntülerle karşılaşıyosun

50 herzt 5 ms gecikme süreli tvlerdede topu göremiyosun nasıl olcak bu iş

Orijinalden alıntı: sky__walker

Genel kitle Müge Anlı izlediği için 50hz falan çok farketmiyor. Onun harici herkes fiyat odaklı gidiyor, sen vatan bilgisayara, teknosa ya giden tv almak isteyen kitleye 55Q80 ile 55RU nun farkını anlatamazsın, tamamen boyuta bakılıyor ve karşısına geçip açık olan görüntü karşılaştırılıyor, tv alım kriteri bu kadar Türkiye de. Kur da 6 liraya dayandığı için firmalar da giriş seviyesi 50hz tv getirmeye devam ediyor, arz-talep.

Sizin soru aslında kur neden 6 ya dayandı? Neden tv lere ekstra vergi geldi? Falan böyle olmalı. 2017 yılında Leon FR DSG aldım, sıfır, bayiden, 80 bin TL . Şimdiki fiyatına bakın. 3-4 yıl öncesine bakıp hayıflanıyorsanız hiçbirşey alamazsınız... Bir Türkiye gerçeği.
    hocam olayı sadece dolarla açıklayamazsın panel firmalarının çakallığı bu tamamen yoksa 2800 tlyede son model lg tvler var bunlara 100 herzt panel takmak zor değil bundan 3 sene önce bu adamlar 100 herzt paneli giriş seviyelerine koyuyordu

• Dostum bir konunun tartışması bir amacı ve bir sonucu olur, bu konunun bir sonucu yok. Boş bir konu. Firmalar koymuyor her TV ye 100hz panel, evet. Fiyatlar arttı, evet. Sizde bu paraları vermem diyorsunuz.. Eee? Ne yapalım, gösteri mi düzenleyelim fiyatlar insin 100hz panellerin diye.. Etrafta böyle bir alıcı kitle varken 50hz paneller devam eder gelmeye. Bence biraz para biriktirin bu seviyede cihaz istiyorsanız, başka çare yok maalesef.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

o dediğiniz tvler 10 bin tlden başlıyo hocam aynı teknolojiye 1000 tlye sahip oldum ben zamanında 0 ms tepki süresiyle maçlar izledim yıllarca

o yüzden 10 bin tl veremem oledlere ayrıca oledlerde aşırı parlak doğal olmayan görüntülerle karşılaşıyosun

50 herzt 5 ms gecikme süreli tvlerdede topu göremiyosun nasıl olcak bu iş

Alıntıları Göster
    Söylediklerinizde bir yanlışlık yok mu? OLED paneller 'aşırı parlak' olamıyorlar ki? Üreticiler uğraşıyor ama parlaklığı LCD-LED seviyesine ancak bir tık yaklaştırabildiler. OLED doğasında parlaklık zor bir mesele. Siz ışık parlaklığı yerine panel dokusunun parlaklığından mı bahsediyorsunuz?

Bu arada artık Eski OLED/Yeni OLED geçiş dönemindeyiz. Şimdi püskürtmeli yazıcıyla OLED panel üretimi yaygınlaşacak. Hem ucuz üretim maliyeti hem de eski panellerden daha iyi renk başarımları olacak. Görünen durum öyle. 2010-2019 dönemi bitti. Şimdi 2020-2029 dönemindeyiz. Dikkat etmezsek DVD çıkarken VCD oynatıcı alabiliriz.

Ayrıca 2020 senesi bütün aleyhte düşüncelere rağmen 8K ürünlere ciddi miktarda artan talep yılı olacak.

Yani renkler, ışık şiddeti, boyutlar, hareket yönetimi, fiyatlar vs konusunda bizi yenilikler bekliyor.

Sizin talepleriniz ve tercihleriniz önemli tabii ama piyasa denilen bir iktisadi olgu var. Demek ki hem üreticiler hem de tüketicilerin geneli tercih kullanırken sizin taleplerinizi dikkate almıyorlar. Bu sizin haksızlığınızı göstermez, piyasanın baskın olduğunu gösterir. Bu durumda siz de kendinizi mutlu edecek bir orta yol bulun.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Dostum bir konunun tartışması bir amacı ve bir sonucu olur, bu konunun bir sonucu yok. Boş bir konu. Firmalar koymuyor her TV ye 100hz panel, evet. Fiyatlar arttı, evet. Sizde bu paraları vermem diyorsunuz.. Eee? Ne yapalım, gösteri mi düzenleyelim fiyatlar insin 100hz panellerin diye.. Etrafta böyle bir alıcı kitle varken 50hz paneller devam eder gelmeye. Bence biraz para biriktirin bu seviyede cihaz istiyorsanız, başka çare yok maalesef.
    hocam benim isyanım birazda bizim tüketicileri bak bakalım o 50 herzt paneller satılmasın kalitesiz diye neler oluyo

Orijinalden alıntı: OMB

Söylediklerinizde bir yanlışlık yok mu? OLED paneller 'aşırı parlak' olamıyorlar ki? Üreticiler uğraşıyor ama parlaklığı LCD-LED seviyesine ancak bir tık yaklaştırabildiler. OLED doğasında parlaklık zor bir mesele. Siz ışık parlaklığı yerine panel dokusunun parlaklığından mı bahsediyorsunuz?

Bu arada artık Eski OLED/Yeni OLED geçiş dönemindeyiz. Şimdi püskürtmeli yazıcıyla OLED panel üretimi yaygınlaşacak. Hem ucuz üretim maliyeti hem de eski panellerden daha iyi renk başarımları olacak. Görünen durum öyle. 2010-2019 dönemi bitti. Şimdi 2020-2029 dönemindeyiz. Dikkat etmezsek DVD çıkarken VCD oynatıcı alabiliriz.

Ayrıca 2020 senesi bütün aleyhte düşüncelere rağmen 8K ürünlere ciddi miktarda artan talep yılı olacak.

Yani renkler, ışık şiddeti, boyutlar, hareket yönetimi, fiyatlar vs konusunda bizi yenilikler bekliyor.

Sizin talepleriniz ve tercihleriniz önemli tabii ama piyasa denilen bir iktisadi olgu var. Demek ki hem üreticiler hem de tüketicilerin geneli tercih kullanırken sizin taleplerinizi dikkate almıyorlar. Bu sizin haksızlığınızı göstermez, piyasanın baskın olduğunu gösterir. Bu durumda siz de kendinizi mutlu edecek bir orta yol bulun.

Alıntıları Göster
    hocam sizin bilginiz var bu konularda ozaman 1-2 soru sorayım size

1-plazmalar neden üretimden kalktı ?

2-10 sene önce 600 herzt gibi orjinal panel üreten firmalar bugün 100 herzti neden zor üretir haldeler

3-panel üreticileri isteseler bugün 600 herzt panel üretip tvlere koyamazlarmı

4-plazmalar çok elektrik harcıyo diye kalktı diyebilirsiniz fakat plazma gibi bi teknoloji 30 sene bile sonra gelmeyecek bence

• quote:

hocam sizin bilginiz var bu konularda ozaman 1-2 soru sorayım size

1-plazmalar neden üretimden kalktı ?

2-10 sene önce 600 herzt gibi orjinal panel üreten firmalar bugün 100 herzti neden zor üretir haldeler

3-panel üreticileri isteseler bugün 600 herzt panel üretip tvlere koyamazlarmı

4-plazmalar çok elektrik harcıyo diye kalktı diyebilirsiniz fakat plazma gibi bi teknoloji 30 sene bile sonra gelmeyecek bence

Alıntıları Göster
    Bu sorulara tek cümle cevap vermek imkansız. Çok karmaşık bir durum. Ancak ben iktisadi bakış açısıyla değerlendiriyorum. İşletmeler azami kârlılık peşindeler. Yani sizin isteklerinizi yeterince kâr edemeyeceklerini düşündükleri için karşılamıyorlar diyebiliriz. Emin olun işin ucunda büyük kâr olsa sizi hiç yalnız bırakmazlar, kaçarsınız kovalarlar. Üreticiler rakiplerinden, tüketicilerden, komponent üreticilerinden, devletlerden, nakliye şirketlerinden, teknolojik gelişmelerden vs sürekli kırbaç yiyorlar. Kâr o kadar çekici ki, şüphe etmeyin bütün bu baskılara rağmen bile size istediğiniz ürünü sağlarlar ama demek ki değmiyor, adam ne yapsın?

Ha, yeni teknoloji kârlı mı? Bazı sebeplerden olamayabilir. Alın LG, OLED'leriyle dünyanın prestij markası, fantastik OLED paneller üretiyor ama sonuç büyük zarar o da eşittir CEO kovuldu!

İşletme kabaca 10 birim emek-zaman-sermaye ile 100 TL kazanıyor ama başka bir teknoloji hatta sektör aynı giderlerle 150 TL kazanıyorsa 50 TL Fırsat Maliyeti var demektir. Üretim zaman içinde bu yeni alana kaymak zorunda. Sizin talebiniz denklemde tüy kadar bile değer taşımaz. Siz geçiş sürecini göremezsiniz ama konu kârlılık olunca ve eğer plazma cazip kârlılığı tekrar sağlayacaksa üretici bunları hortlatır merak etmeyin. Siz bu arada 'mevcut şartlarda paranızın yettiği en iyi ürünü alın'. En mantıklı kural bu.

• Bir TV'ye 2.500-3.000 TL üstü para verilmez. Bozulunca tamir etmiyorlar ve çöp oluyor çünkü.

Orijinalden alıntı: MajörParite

Bir TV'ye 2.500-3.000 TL üstü para verilmez. Bozulunca tamir etmiyorlar ve çöp oluyor çünkü.
    İşte bu yüzden garantiyi uzatıyorsunuz ve 5 yıl içiniz rahat kullanırsınız.

Türk insanı gününün minimum 4-5 saatini tv karşısında geçirir.

Dolayısıyla bu kadar zaman geçirilen bir alete daha fazla para da verilebilir ve verilmelidir.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.