Şimdi Ara

%100 düşük gi , %100 sağlıklı Bisküvi Tarifim / ss li (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
8
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar bunu Lifalif ile değilde. Kepek ,buğday, çavdar unları var 1 kg si 3 tl civarı onlarla yapsak olmaz mı? hem protein değerleri daha yüksek ve yağ değerleri daha düşük.
  • Bu tarifi geçen ay görmüştüm geçenlerde farklı versiyonlarını denedim. Gerçektende yulaf ezmesini yemek için en iyi yol budur arkadaşlar. @AlfredBorden Çok teşekkürler!

Tarifleri canım sıkıldığında yaptığım için SS ekleyemedim. Kısa sürede yeniden yapıp SS eklerim.

Yaptığım versiyonlar şöyle :

1 - Tuzlu Kraker

100gr Yulaf Ezmesi (Robotta iyice un haline getirildi)
    25 adet çiğ badem (Sonradan tuz ekleneceği için çiğ olmalı)
    Çörek otu, 1 çimdik deniz tuzu (çay kaşığının ucu kadar, yada ufak karabiber değirmeni ile bir tur çevirmelik)
    1 Tatlı kaşığı gerçek işlenmemiş zeytinyağı,
    7 Çorba kaşığı soğuk su.

Yapılışı :
    AlfredBorden'in bahsettiği gibi tüm ürünleri karıştırın gitsin :) Yulafın un haline gelmesi ve işin içine zeytinyağının girmesi sayesinde tam bir hamura ulaşıyorsunuz (Güzel yoğurun, çiğ alınan ekmek hamuru gibi olacak)

Ve asıl can alıcı püf noktası : Yanmaz pişirme kağıdı! Borcam ile yapıldığı zaman alt kısımların hava almamasından dolayı, alt kısımlarda yumuşaklık oluyor. Onunu yerine fırın tepsisine yeteri kadar pişirme kağıdı koyup, üzerine aynı şekilde 1,1,5cm lik kalınlık olacak şekilde yaydığınızda kraker kıvamına daha güzel ulaşılıyor. AlfredBorden'in bahsettiği gibi 15dk sonra 1,5cm'lik sütünlar kesip tekrar fırına verin. 10dk daha pişirdikten sonra kağıt ile birlikte çıkarın ve 10dk dinlendirin. (Fırından çıkarır çıkarmaz kağıttan almayın) 10dk dinlendikten parçaları kırın ve afiyet olsun. (Alt kısımlarının üst kısımlara oranla daha iyi kızardığını görecek ve vayy bee çubuk kraker gibi oldu diyeceksiniz

2 - Çikolatalı Kraker

100gr Yufal Ezmesi (Un halinde yine)
    25 adet çiğ badem (Farklılık isteyenler soyulmuş ceviz içi kullanabilir. Fındık asla olmaz :)
    Karam bitter çikolatanın yarısı (Malum markanın kare şeklinde paketteki versiyonu)
    Bitter çikolatanın tadını acı bulanlar için (1, 2 damla stevia, yoksa 1 çay kaşığı organik bal)
    Yarım Şeftali Püresi (Robottan geçirin, çocuk maması gibi olsun.) Şeftali katanlar tatlandırıcı kullanmasın. Şeftaliyi seçerken iyice yumuşamış olanlarından alırsanız daha iyi kıvam verir. Eğer yumuşak bulamıyor ve evde sadece sert şeftali varsa, şeftalileri küçük küpler halinde doğrayın ve hamura katın. (Leblebi büyüklünde olmalı, yani çok uğraştırır.)

Şeftali kullanıyorsanız, hamura 2 Çorba kaşığı soğuk light süt ekleyin.
    Şeftali kullanmıyorsanız, sadece çikolata kullanacaksanız, 4 Çorba kaşığı yeterli oluyor.

Çikolata olduğu için yağ katmıyoruz.

Bitter çikolatayı ben benmari usülü erittim ve hamura kattım. Doğal olarak hamurun heryerine yayıldı ve çikolatalı kurabiye gibi oldu. Ama siz çok uğraştırır ben eritmem diyorsanız, robatta iyice toz haline getirip una karıştırabilirsiniz.

Yine hepsini karıştırın güzel bir hamur elde edin.

Yanmaz fırın kağıdına serip aynı işlemleri uygulayın.

3 - Kakaolu Muzlu Kraker

100gr Yulaf Ezmesi (Un halinde)
    10 adet mucize kuruyemiş tuzsuz kavrulmamış KAJU (Fazla iri olmayan tanecikler halinde robottan geçirilmeli)
    1 Tatlı kaşığı kakao tozu,
    1 Çay kaşığı tarçın
    Yarım püre haline getirilmiş muz
    2 Çorba kaşığı soğuk Light süt.

Tümünü hamur haline getirin. Muzun çürüme durumuna göre hamurun sertliği değişecektir. Çok kuru olursa süt miktarını artırın, çok yumuşak olursada yulaf ezmesi ununu artırın.

Yağ eklemeyin.

Hamuru yanmaz fırın kağıdında pişirin.

Dipnot: Efsane KAJU hakkında bilgi : Günlük ihtiyacı karşılayacak miktarda; Potasyum, selenyum, demir, D Vitamini, magnezyum, çinko, fosfor içerir. Ve içindeki yağın %75'i Tekli doymamış yağ asiti olan oleik'ten oluşur. Aynı asit zeytinyağlarında da bulunur.
    35 gramında 201 kalori olduğundan gün içerisinde fazla kullanılmamalıdır.

4 - Acılı Protein Deposu Kraker

100gr Yulaf Ezmesi
    2 Çorba kaşığı Lor Peyniri,
    Bir tutam dereotu,
    Biraz kırmızı pul biber, karabiber (Tuz katmayın, dereotunda yeterince var)
    2 Yumurta beyazı (Birinin sarısınıda ekleyin)
    1 Çorba kaşığı soğuk su.

Lor beynirini ince kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber ve karabiber ile iyice karıştırın. Sonra bu karışıma yumurtaları ve suyu ekleyin. En sonda 100gr yulaf ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. (Unu bir anda dökmeyin topaklanır)

Aynı şekilde yanmaz kağıda serip fırına atın.

Buda DR. Öz'den bir tarif

5- Anlık şeker ihtiyaçları için müthiş atıştırmalık (Dr. Öz tarifi, denendi onaylandı süper tat, çok basit)

İstediğiniz miktarda tuzsuz, kavrulmamış KAJU. (Eğer diyet yapıyorsanız gün içerisinde maksimum 5 adet yemelisiniz.)
    1,2 çorba kaşığı organik Hindistan cevizi yağı.
    İstediğiniz kadar tarçın.

Kajuları geniş bir kaseye serin, üzerine hindistan cevizi yağından gezdirin ve tüm kajular yağa bulanıncaya kadar karıştırın, sonra üzerine çay süzgeçi ile tarçın serpin. Her tarafına bulaşmasına gerek yok ama kaseyi sallayarak tüm tarçını kullanabilirsiniz.

Bunu yanmaz fırın kağıdına serip 200 derecelik fırında 5-10dk kızartın. Tepsiyi çıkarmadan önce bir kaju alıp biraz dinlendirip tadına bakın. Krokan kıvamında dışı kıtır içi orjinal sertliğinde olmalı. Dışı kıtır değilse biraz daha tutmanız gerekiyor demektir.

Hindistan cevizi yağı dışında yağ kullanmayın, kıtırlık vermez ayrıca kaju zaten yağlı olduğu için fazladan yağ almış olursunuz.

Canım her tatlı atıştırmalık çektiğinde pazar gününden hazırladığım bu krokanları yiyorum. Fakat kaju yerken, gün içerisindeki kalori alınımına dikkat etmeniz gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Narthyard

Fırın yoksa, nerede ısıtmalı? Mikrodalga da aynı işi görür mü aynı derecede?

Hocam yapmasan iyi olur mikrodalganın zararlı olduğu söyleniyor
  • en yakın zamanda deneyeceğim.
  • Kesinlikle deneyeceğim tam ara öğünlerime layık :D
  • tatlı versiyon denedin mi hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezequiel1

tatlı versiyon denedin mi hocam?

denemedim bu tarifi artık pek yapmıyorum süt + yulaf ile krep yapıyorum üstüne de kaşar döküyorum pizza gibi tadı oluyor daha kolay yiyiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: RIDVANBAL

Bu tarifi geçen ay görmüştüm geçenlerde farklı versiyonlarını denedim. Gerçektende yulaf ezmesini yemek için en iyi yol budur arkadaşlar. @AlfredBorden Çok teşekkürler!

Tarifleri canım sıkıldığında yaptığım için SS ekleyemedim. Kısa sürede yeniden yapıp SS eklerim.

Yaptığım versiyonlar şöyle :

1 - Tuzlu Kraker

100gr Yulaf Ezmesi (Robotta iyice un haline getirildi)
    25 adet çiğ badem (Sonradan tuz ekleneceği için çiğ olmalı)
    Çörek otu, 1 çimdik deniz tuzu (çay kaşığının ucu kadar, yada ufak karabiber değirmeni ile bir tur çevirmelik)
    1 Tatlı kaşığı gerçek işlenmemiş zeytinyağı,
    7 Çorba kaşığı soğuk su.

Yapılışı :
    AlfredBorden'in bahsettiği gibi tüm ürünleri karıştırın gitsin :) Yulafın un haline gelmesi ve işin içine zeytinyağının girmesi sayesinde tam bir hamura ulaşıyorsunuz (Güzel yoğurun, çiğ alınan ekmek hamuru gibi olacak)

Ve asıl can alıcı püf noktası : Yanmaz pişirme kağıdı! Borcam ile yapıldığı zaman alt kısımların hava almamasından dolayı, alt kısımlarda yumuşaklık oluyor. Onunu yerine fırın tepsisine yeteri kadar pişirme kağıdı koyup, üzerine aynı şekilde 1,1,5cm lik kalınlık olacak şekilde yaydığınızda kraker kıvamına daha güzel ulaşılıyor. AlfredBorden'in bahsettiği gibi 15dk sonra 1,5cm'lik sütünlar kesip tekrar fırına verin. 10dk daha pişirdikten sonra kağıt ile birlikte çıkarın ve 10dk dinlendirin. (Fırından çıkarır çıkarmaz kağıttan almayın) 10dk dinlendikten parçaları kırın ve afiyet olsun. (Alt kısımlarının üst kısımlara oranla daha iyi kızardığını görecek ve vayy bee çubuk kraker gibi oldu diyeceksiniz

2 - Çikolatalı Kraker

100gr Yufal Ezmesi (Un halinde yine)
    25 adet çiğ badem (Farklılık isteyenler soyulmuş ceviz içi kullanabilir. Fındık asla olmaz :)
    Karam bitter çikolatanın yarısı (Malum markanın kare şeklinde paketteki versiyonu)
    Bitter çikolatanın tadını acı bulanlar için (1, 2 damla stevia, yoksa 1 çay kaşığı organik bal)
    Yarım Şeftali Püresi (Robottan geçirin, çocuk maması gibi olsun.) Şeftali katanlar tatlandırıcı kullanmasın. Şeftaliyi seçerken iyice yumuşamış olanlarından alırsanız daha iyi kıvam verir. Eğer yumuşak bulamıyor ve evde sadece sert şeftali varsa, şeftalileri küçük küpler halinde doğrayın ve hamura katın. (Leblebi büyüklünde olmalı, yani çok uğraştırır.)

Şeftali kullanıyorsanız, hamura 2 Çorba kaşığı soğuk light süt ekleyin.
    Şeftali kullanmıyorsanız, sadece çikolata kullanacaksanız, 4 Çorba kaşığı yeterli oluyor.

Çikolata olduğu için yağ katmıyoruz.

Bitter çikolatayı ben benmari usülü erittim ve hamura kattım. Doğal olarak hamurun heryerine yayıldı ve çikolatalı kurabiye gibi oldu. Ama siz çok uğraştırır ben eritmem diyorsanız, robatta iyice toz haline getirip una karıştırabilirsiniz.

Yine hepsini karıştırın güzel bir hamur elde edin.

Yanmaz fırın kağıdına serip aynı işlemleri uygulayın.

3 - Kakaolu Muzlu Kraker

100gr Yulaf Ezmesi (Un halinde)
    10 adet mucize kuruyemiş tuzsuz kavrulmamış KAJU (Fazla iri olmayan tanecikler halinde robottan geçirilmeli)
    1 Tatlı kaşığı kakao tozu,
    1 Çay kaşığı tarçın
    Yarım püre haline getirilmiş muz
    2 Çorba kaşığı soğuk Light süt.

Tümünü hamur haline getirin. Muzun çürüme durumuna göre hamurun sertliği değişecektir. Çok kuru olursa süt miktarını artırın, çok yumuşak olursada yulaf ezmesi ununu artırın.

Yağ eklemeyin.

Hamuru yanmaz fırın kağıdında pişirin.

Dipnot: Efsane KAJU hakkında bilgi : Günlük ihtiyacı karşılayacak miktarda; Potasyum, selenyum, demir, D Vitamini, magnezyum, çinko, fosfor içerir. Ve içindeki yağın %75'i Tekli doymamış yağ asiti olan oleik'ten oluşur. Aynı asit zeytinyağlarında da bulunur.
    35 gramında 201 kalori olduğundan gün içerisinde fazla kullanılmamalıdır.

4 - Acılı Protein Deposu Kraker

100gr Yulaf Ezmesi
    2 Çorba kaşığı Lor Peyniri,
    Bir tutam dereotu,
    Biraz kırmızı pul biber, karabiber (Tuz katmayın, dereotunda yeterince var)
    2 Yumurta beyazı (Birinin sarısınıda ekleyin)
    1 Çorba kaşığı soğuk su.

Lor beynirini ince kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber ve karabiber ile iyice karıştırın. Sonra bu karışıma yumurtaları ve suyu ekleyin. En sonda 100gr yulaf ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. (Unu bir anda dökmeyin topaklanır)

Aynı şekilde yanmaz kağıda serip fırına atın.

Buda DR. Öz'den bir tarif

5- Anlık şeker ihtiyaçları için müthiş atıştırmalık (Dr. Öz tarifi, denendi onaylandı süper tat, çok basit)

İstediğiniz miktarda tuzsuz, kavrulmamış KAJU. (Eğer diyet yapıyorsanız gün içerisinde maksimum 5 adet yemelisiniz.)
    1,2 çorba kaşığı organik Hindistan cevizi yağı
    İstediğiniz kadar tarçın.

Kajuları geniş bir kaseye serin, üzerine hindistan cevizi yağından gezdirin ve tüm kajular yağa bulanıncaya kadar karıştırın, sonra üzerine çay süzgeçi ile tarçın serpin. Her tarafına bulaşmasına gerek yok ama kaseyi sallayarak tüm tarçını kullanabilirsiniz.

Bunu yanmaz fırın kağıdına serip 200 derecelik fırında 5-10dk kızartın. Tepsiyi çıkarmadan önce bir kaju alıp biraz dinlendirip tadına bakın. Krokan kıvamında dışı kıtır içi orjinal sertliğinde olmalı. Dışı kıtır değilse biraz daha tutmanız gerekiyor demektir.

Hindistan cevizi yağı dışında yağ kullanmayın, kıtırlık vermez ayrıca kaju zaten yağlı olduğu için fazladan yağ almış olursunuz.

Canım her tatlı atıştırmalık çektiğinde pazar gününden hazırladığım bu krokanları yiyorum. Fakat kaju yerken, gün içerisindeki kalori alınımına dikkat etmeniz gerek.

Tarifler için teşekkür ederim.

• Arkadaşlar yulaf ezmeli tarifleri bekliyorum içinde şeker olmadan tatlı bir şeyler yapabilirseniz haber edin.
  • Bademde çok pahalı arkadaş birde 20 tane badem olmadı badem yerine fıstık atsak ne olur acaba?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.