Şimdi Ara

%100 Disk kullanımı sorunu windows 10 ne ettik biz bu windowsa aceb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelile herkeze merhaba forumda yeniyim şimdi 1-2 hafta yada 1 aydır disk %100 sorunu yaşıyorum pc ye 2 senedir format atmıyordum tabi otomatik güncelleştirmeler de etkin bir şekilde kullanıyordum komple tüm sürücüleri sıfırlayıp bilgisayardan windows 10 kurdum bu kurduğum işletim sistemini herhangi biryerden indirmeden tamamen windowsun kendisinde olan bilgisayarı sıfırla seçeneğiyle windowsun kendi verdiği işletim sistemi olan windows 10 kuruldu ve sorun hayla devam ediyor bende windows güncelledim sorun hayla devam ediyor disk temizlemeyle windowsun kurulu olduğu sürücüdeki windows.old dosyasınıda disk temizleyiciyle kaldırdım driverlarımı üretici firmanıların sitesinden indirip kurdum kesinlikle virus olmadığını garanti edebilirim 13-14 yıllık pc windows kullanıcısıyım ve bu sorunun kesinlikle virusten kaynaklı olmadığını garanti ederim tecrübeliyim ve birşeyi indirirken kesinlikle aracı bir siteden veya merdiven altı bir siteden indşrmem yada basit reklamlara takılıp virus indirmem bulaştımıda hemen tespit eder yokederim zaten birşey indirceksem lisanlı program alırım yada driver kurcaksam gider artık ne kullanıyorsam o parçanın kendi lisanslı sitesi olan milyonlarca insana hizmet veren üretici firmanın support bölümünden indirirm gezginler tamindir qıvırzıvırla işim olmaz bunuda virus olmadığını anlayın benim ve kendi zamanınızı harcamayın diye uzattım zaten format attım virus olmadığı konusunda içiniz rahat olsun sorun format atmadan oncede vardı format attıktan sonrada oldu güncelledim haylada devam ediyor ve araştırmaya karar verdim bunun windowsu kurduktan sonra gelen ssd uyumlu çalışıp SATA da sıkını yapan bir windows uygulaması veya hizmetinden kaynaklı olduğunu öğrendim ama hangisi veya hangileri bilmiyorum güncellemer sonrası olan var diyorlar ama bende windowsun güncel bir halini kurduğum için geçmişte olan hangi güncelleme olduğunu bilmiyorum veya göremiyorum artık format atsamda gene güncel halini indircek eski windowsada windows.old sildiğim ve dönemiceğim için hangi güncelleme bilmiyorum

görev yöneticisinden baktığımda : ntoskrnl.exe adlı dosyanın disk kullanımı %100 'e çıkardığını gördüm araştırıp çözüm buldum

burdaki adımları uyguladım: https://www.drivereasy.com/knowledge/system-ntoskrnl-exe-high-memory-or-cpu-usage-in-windows-10/

ve sorunum ntoskrnl.exe çözldü artık sorun değil ama çözülmedi çünkü tek başına değilmiş sonra görev yöneticisine baktım arada bir hizmetlerin yükselişe geçip biraz zirvede takılıp tekrar aşşalara kaçtığını gördüm :) tabi herseferinde farklı bir hizmet disk kullanımı %100 çıktığında geçici bir süre hiçbirşey yapamadığım için hangi hizmetin yaptığını yakalayamıyorum fareyi hareket etttiremiyorum aşşalara kaçtığındada çok geç oluyor fakat aynı sorunu yaşayan ve yaşayacak çok fazla insan var bu hizmetler hangileri araştırdım bulamadım siz yardımcı olurmusunuz bildiğiniz bu güncelleme sonraları sorun olan hizmet gurupları hangileri çünkü ya yeni harddisk ssd alacam yada SATA olan diskime artık win7 bulup biryerlerden kuracam başkada çözüm gelmiyor aklıma

sistemim: Intel(R) core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz (8CPUs), ~3.9GHz
    RAM: 16 GB
    Ekran kartı :windforce gigabyte gtx760 256 bit 2 GB
    Anakart: Gigabyte GA-B75-D3V
    Hardist: 1 TB SATA modeli ve markasını unutttum bakmayada usendim simdi :D zaten sorun bu arkadaşta değil güncellenen windowsun bir hizmetinde
    hayin windows ssd işine girip ordanmı parayı kırmaya çalışıyor diye düşündürmedi değil

Göderdiğim Linkteki 4. adımı uygulamadım WPT kurmadım yani

şüphelendiğim hizmetler ve uygulamalar

Bağlı Cihazlar Platformu Kullanıcı Hizmeti_39f45 ilk bu yükseliyor hemen arkasından

Windows olay günlüğü Yükseliyor

onun arkasına registery ve system geliyor sonrada antimalware service executable arasında windows olay günlüğüde dahil dönüp duruyor sonra sakinleşiyor

sıralamadaki 1.Bağlı Cihazlar Platformu Kullanıcı Hizmeti_39f45 2.Windows olay günlüğü sonrasını takib edemiyorum zaten ana 2 karakterimiz bunlar

bence baş düşmanda - Bağlı Cihazlar Platformu Kullanıcı Hizmeti_39f45

Edit: Windows 10 version 1803 ve başka hizmetlerde yapmaya başladı sabit değil değişip duruyor benim kafam karıştı

Edit 2: Windows version 1809 yukselttim ve güncelledim sorun hayla devam ediyor tabi bu arada başka çözümlerde denedim ama yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenshield -- 9 Şubat 2019; 8:15:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.