Şimdi Ara

100 Binden 20k'ya Çekmek? MF4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
17.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lys'ye daha dün başlamaya çalışmış ama hala başlayamamış biri olarak düşünüyorum bunu. Lanet olası ygs yıktı beni.

Sınava matematikten başladım ve matemaktikte kontrolü kaybettim. Heyecan falan yoktu. Sınavın hiç beklediğim gibi olmaması beni şok etti. Şu ana kadar çözdüğüm hiçbir kaynakla alakası yoktu soruların. Girdiğim hiçbir deneme benzemiyordu bu sınava. Saçma sapan, basit, gereksiz sorular... Nerde o kadar emek? Hani emeğiniz emanetimizdir diyorladı. Ben onların sorcağı soruyu...

Dershanede 420ler alan (Uğur Dershanesi), Zamanın son iki denemesinde 426 ve 432 alan, 2012 ygsden 446 çeken biri olarak YGS'den 300-340 arası bişey bekliyorum. Kontrol etmeden önce 380 falan gelir diyordum orası da ayrı bi yıkılış.

Tek tercih yapacaktım. Hayatımı onun üzerinde tasarlamıştım. Ama vazgeçemedim hala. Seneye girmek gibi bi lüxüm yok. Ben yurtta kalıyorum (parasız yatılı bursu ile) ve aile ile ilişkimi uzun zaman önce tamamen kestim. İnternet alışverişinden kazandığım 3 kuruşu sigara ve alkole yatırıyorum. Seneye ben nerde kalırım?

Buna rağmen yılmadım ama bu ruh hali ile de ders çalışmaya odaklanamıyorum. İlk önce bi inanç gerek. Neyime güvenip inanıcaksam onu da bilmiyorum da bırakasım yok.

Okulda geçmiş 3 senenin ortalaması 62, bu seneki not ortalaması 65 falan gelir . YGS 1: 320 YGS2: 325

Hesaplarıma göre MF4 500 olursa ancak kurtarıyor. 500 çeksem bile belki 5 puanla falan kaçabilir. Ümidim puanların düşmesi

Planlarım:
    -Lys'ye kadar heyet raporu alacağım. Son bir ay alkolü azalttığım için şu an biraz param var.
    -Dershaneyi bırakıp yurtta kitaplarla boğuşacağım. Çünkü dershanenin bana bi faydasını gözleyemedim ve aşırı zaman kaybı + yorucu. Bu ayki taksiti ödemedim zaten
    Olmasa bile yapabildiğimin en iyisini yapıp istediğim üniversitenin daha düşük bi bölümüne tamburslu kapaklanıp hazırlık okurken tekrar hazırlanacağım. Ama bunun için bile +450 yapmam gerek.
    -Çıkmış soruları bu hafta çözeceğim. Ygs çıkmış soruları son hafta çözmek bir fail oldu.
    -İlk başta Fizik ve Matematiğe ağırlık verip sonra bunlara sırtımı yaslamak. Tabi sırtımızı yasladığımız duvara da ara sıra dönüp onarım çalışmaları yapmak gerek. Matematikten bütün konuların güray küçük fasikülleri var ama onları çözmek için baya geç oldu sanırım. Bana daha ince, hızlı bişeyler lazım. Fizikten her konuyu sağlam bi şekilde oturta oturta gideceğim. Günde 3 saat fizik fix. Bu kadar çalışma ile yapılır heralde.
    -Biyoloji'ye zaten ilgili olduğum için ve konularım bittiği için rahatım. Palme'yi bitiriveririm. Yaprak test çözerim tekrar olsun diye. Biyolojiden 30 yapabileceğime inanıyorum.
    -Kimya'dan bir an önce organiğe başlamak lazım. Kimya kolaydır 30 net yapılır rahat diyorlar ama hangi kitabı çözücem, ne kadar çalışıcam bilmiyorum.
    -Geometri: YGSde olmayan konuları hiç sevmem ama ezberleyip yapacaz bi şekilde. 29-30 olur heralde. hangi kitabı çözücem, ne kadar çalışıcam bilmiyorum kimya ile aynı şekilde.

Edit: Beyler proğram ve kitaplar tamam. Yeni konu:http://forum.donanimhaber.com/m_73276435/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73423138

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi design.code -- 30 Mart 2013; 15:08:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruh Adamın Teki

Lys'ye daha dün başlamaya çalışmış ama hala başlayamamış biri olarak düşünüyorum bunu. Lanet olası ygs yıktı beni.

Sınava matematikten başladım ve matemaktikte kontrolü kaybettim. Heyecan falan yoktu. Sınavın hiç beklediğim gibi olmaması beni şok etti. Şu ana kadar çözdüğüm hiçbir kaynakla alakası yoktu soruların. Girdiğim hiçbir deneme benzemiyordu bu sınava. Saçma sapan, basit, gereksiz sorular... Nerde o kadar emek? Hani emeğiniz emanetimizdir diyorladı. Ben onların sorcağı soruyu...

Dershanede 420ler alan (Uğur Dershanesi), Zamanın son iki denemesinde 426 ve 432 alan, 2012 ygsden 446 çeken biri olarak YGS'den 300-340 arası bişey bekliyorum. Kontrol etmeden önce 380 falan gelir diyordum orası da ayrı bi yıkılış.

Tek tercih yapacaktım. Hayatımı onun üzerinde tasarlamıştım. Ama vazgeçemedim hala. Seneye girmek gibi bi lüxüm yok. Ben yurtta kalıyorum (parasız yatılı bursu ile) ve aile ile ilişkimi uzun zaman önce tamamen kestim. İnternet alışverişinden kazandığım 3 kuruşu sigara ve alkole yatırıyorum. Seneye ben nerde kalırım?

Buna rağmen yılmadım ama bu ruh hali ile de ders çalışmaya odaklanamıyorum. İlk önce bi inanç gerek. Neyime güvenip inanıcaksam onu da bilmiyorum da bırakasım yok.

Okulda geçmiş 3 senenin ortalaması 62, bu seneki not ortalaması 65 falan gelir . YGS 1: 320 YGS2: 325

Hesaplarıma göre MF4 500 olursa ancak kurtarıyor. 500 çeksem bile belki 5 puanla falan kaçabilir. Ümidim puanların düşmesi

Planlarım:
    -Lys'ye kadar heyet raporu alacağım. Son bir ay alkolü azalttığım için şu an biraz param var.
    -Dershaneyi bırakıp yurtta kitaplarla boğuşacağım. Çünkü dershanenin bana bi faydasını gözleyemedim ve aşırı zaman kaybı + yorucu. Bu ayki taksiti ödemedim zaten
    Olmasa bile yapabildiğimin en iyisini yapıp istediğim üniversitenin daha düşük bi bölümüne tamburslu kapaklanıp hazırlık okurken tekrar hazırlanacağım. Ama bunun için bile +450 yapmam gerek.
    -Çıkmış soruları bu hafta çözeceğim. Ygs çıkmış soruları son hafta çözmek bir fail oldu.
    -İlk başta Fizik ve Matematiğe ağırlık verip sonra bunlara sırtımı yaslamak. Tabi sırtımızı yasladığımız duvara da ara sıra dönüp onarım çalışmaları yapmak gerek. Matematikten bütün konuların güray küçük fasikülleri var ama onları çözmek için baya geç oldu sanırım. Bana daha ince, hızlı bişeyler lazım. Fizikten her konuyu sağlam bi şekilde oturta oturta gideceğim. Günde 3 saat fizik fix. Bu kadar çalışma ile yapılır heralde.
    -Biyoloji'ye zaten ilgili olduğum için ve konularım bittiği için rahatım. Palme'yi bitiriveririm. Yaprak test çözerim tekrar olsun diye. Biyolojiden 30 yapabileceğime inanıyorum.
    -Kimya'dan bir an önce organiğe başlamak lazım. Kimya kolaydır 30 net yapılır rahat diyorlar ama hangi kitabı çözücem, ne kadar çalışıcam bilmiyorum.
    -Geometri: YGSde olmayan konuları hiç sevmem ama ezberleyip yapacaz bi şekilde. 29-30 olur heralde. hangi kitabı çözücem, ne kadar çalışıcam bilmiyorum kimya ile aynı şekilde.

Ciddi ciddi 500 çekmek için kasacağım. Ne dersiniz sizce olur mu? Bana hangi kitapları önerirsiniz? Nasıl bir çalışma stili izlemeliyim.

Dersler, puanlar , notlar...tamamen beni anlatmışsınız.Son 2 haftadır 400 ün altına inmedim nerdeyse üstelik ösym sorulardında , zamanda falan...300-340 arası bekliyorum.Bu mudur emeğe saygı...Sanki ibret olsun diye yazmışlar kaleme.Hala şoktayım.Cidden yazık.Çok kişi bu durumda elden ne gelir geçti artık seneye diye bi lüksüm de yok mezunum zaten.

Geçen seneki sınav en azından çalışıp çalışmayanı ayırıyordu, türkçede soru çözen değil kitap okuyan kazandı ama bu sene ösym nin yaptığı olmadı yani.Matematikte 20 netim var ve ben hiç bir deneme sınavımda 20 yapmadım, ilkokul çıkışı ygs denemesi yapsalardı yine 20 net yapmazdım.Benim içim rahat mı?Rahat...Olmasa zaten böyle tepkili olmam.Çünkü gerçekten çalıştım.Şuan tek ümidim 100 binin altına düşmemem.Çok üzgünüm ama ne diyeyim hayırlısı.Benim istediğim bölümde 45bin ile 35 bin arasında umarım lys de çekebilirim.Salı program yapıp çarşamba çalışmaya başlayacağım.

Herşeyin hayırlısı belki böyle olması daha, iyi bir puanla işleri sermek yerine daha çok lys ye çalışarak çok ciddi bir tırmanış gösterebiliriz.

• aynen bende full ya da fulle yakın yapmam gerekiyor eczacılık olması için. bi yandan yapabilirim diyorum bi yandan da imkansız geliyor tamam mat geo kimya iyi ama fizik ve biyoloji gibi bi dertte var başımda. ama istersen yapabilirsin heyet raporu alırsan kendini verebilirsen senin azmine bağlı hayırlısı neyse o olsun tabi. başarılar şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaanOvski

quote:

Orijinalden alıntı: Ruh Adamın Teki

Lys'ye daha dün başlamaya çalışmış ama hala başlayamamış biri olarak düşünüyorum bunu. Lanet olası ygs yıktı beni.

Planlarım:

Ciddi ciddi 500 çekmek için kasacağım. Ne dersiniz sizce olur mu? Bana hangi kitapları önerirsiniz? Nasıl bir çalışma stili izlemeliyim.

Dersler, puanlar , notlar...tamamen beni anlatmışsınız.Son 2 haftadır 400 ün altına inmedim nerdeyse üstelik ösym sorulardında , zamanda falan...300-340 arası bekliyorum.Bu mudur emeğe saygı...Sanki ibret olsun diye yazmışlar kaleme.Hala şoktayım.Cidden yazık.Çok kişi bu durumda elden ne gelir geçti artık seneye diye bi lüksüm de yok mezunum zaten.

Geçen seneki sınav en azından çalışıp çalışmayanı ayırıyordu, türkçede soru çözen değil kitap okuyan kazandı ama bu sene ösym nin yaptığı olmadı yani.Matematikte 20 netim var ve ben hiç bir deneme sınavımda 20 yapmadım, ilkokul çıkışı ygs denemesi yapsalardı yine 20 net yapmazdım.Benim içim rahat mı?Rahat...Olmasa zaten böyle tepkili olmam.Çünkü gerçekten çalıştım.Şuan tek ümidim 100 binin altına düşmemem.Çok üzgünüm ama ne diyeyim hayırlısı.Benim istediğim bölümde 45bin ile 35 bin arasında umarım lys de çekebilirim.Salı program yapıp çarşamba çalışmaya başlayacağım.

Herşeyin hayırlısı belki böyle olması daha, iyi bir puanla işleri sermek yerine daha çok lys ye çalışarak çok ciddi bir tırmanış gösterebiliriz.

Yapma, deme böyle. Ağlatçan beni

Ben bu sene kendimi aştım, hayal edemeyeceğim bir çalışma sergiledim gerçekten çok çalıştım. Benim eski konum:http://forum.donanimhaber.com/m_71334108/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71334108

Ama lysye bakıcaz. Üzülmenin bi faydası yok. Kolay gelsin hepimize.

• öncelikle yeni bitmiş sınavdan sonra size geçmiş olsun diyerek başliyorum, forumda yeniyim ancak sınav işinde bayaa bilgiliyim ve sizelere yardımcı olmak istedim. 1993 doğumluyum anadolu lisesi fen ögrencisiydim not ortalamam 70 idi, ilk hazırlanmamda ygsde 115 bin oldum daha sınavdayken birdaha hazırlanmaya karar verdim ancak calişmayi asla birakmadım ne olursa olsun kendime birşeyler katmam lazimdi ve matematik ve geotmetri calişmaya devam ettim. Lysde de derecemi 80 bin yapip seneyi bitirdim ve tercih bile yapmadım. Sonraki sene(yani gecen sene) işleri cok daha sıkı tuttum ygsde 40 bin olup çalişmaya devam ettim en iyi dersim matematikti lys-Mata girerken parolam 80de 80 yapmakti ama Allahın takdiri olmadı hedefimden çok düşük yaptım ve lys ile birlikte derecem 33685 oldu. Şimdi istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde okuyorum. Sizlere yardımcı olmak isterim sorularınız varsa keyifle cevaplamak isterim
  • 390-400 arası bir puan alacağım ygs den

sıralamam kaç olur kaça çekebilirim lys de

edit:sayısalım bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saimertug -- 25 Mart 2013; 22:35:14 >
  • ben gecen sene 396 puanla 35bin oldum üstüne lys de 40 net mat 18,75 geo 21 fizik 22,5 kimya 13 biyolojiyle 30666. oldum yerleştirme puanım ise (okul puanı dahil olan) 33.685 yani bu netlerin üstüne ciktiğin taktirde 20-25 binleri yakalaman mümkün. Ben mf4 kasıyordum yalnız mühendislik yani, sen ne istiyorsun hangi üni ve hangi bölüm ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: andazol

ben gecen sene 396 puanla 35bin oldum üstüne lys de 40 net mat 18,75 geo 21 fizik 22,5 kimya 13 biyolojiyle 30666. oldum yerleştirme puanım ise (okul puanı dahil olan) 33.685 yani bu netlerin üstüne ciktiğin taktirde 20-25 binleri yakalaman mümkün. Ben mf4 kasıyordum yalnız mühendislik yani, sen ne istiyorsun hangi üni ve hangi bölüm ?

MF4 hacı başlıkta yazıyor. Bilgi Üni. Bilgisayar Mühendisliği (UOLP)
  • quote:

Orijinalden alıntı: andazol

öncelikle yeni bitmiş sınavdan sonra size geçmiş olsun diyerek başliyorum, forumda yeniyim ancak sınav işinde bayaa bilgiliyim ve sizelere yardımcı olmak istedim. 1993 doğumluyum anadolu lisesi fen ögrencisiydim not ortalamam 70 idi, ilk hazırlanmamda ygsde 115 bin oldum daha sınavdayken birdaha hazırlanmaya karar verdim ancak calişmayi asla birakmadım ne olursa olsun kendime birşeyler katmam lazimdi ve matematik ve geotmetri calişmaya devam ettim. Lysde de derecemi 80 bin yapip seneyi bitirdim ve tercih bile yapmadım. Sonraki sene(yani gecen sene) işleri cok daha sıkı tuttum ygsde 40 bin olup çalişmaya devam ettim en iyi dersim matematikti lys-Mata girerken parolam 80de 80 yapmakti ama Allahın takdiri olmadı hedefimden çok düşük yaptım ve lys ile birlikte derecem 33685 oldu. Şimdi istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde okuyorum. Sizlere yardımcı olmak isterim sorularınız varsa keyifle cevaplamak isterim

kardeşim sağolasın. ben kendime inanıyorum. Asla bırakmam. Bu saatten sonra ölümüne çalışıcam. Şu an bana kitap ve proğram lazım. Hangi kitapları tavsiye edersin. Ve hangi derse nasıl çalışmam gerektiğini de yazarsan sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

390-400 arası bir puan alacağım ygs den

sıralamam kaç olur kaça çekebilirim lys de

edit:sayısalım bu arada

Valla ben 100k dan 20k ya çekebileceğime inanıyorum. Sen daha çok çekebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b.yıldız.

Ayni benimde senin gibi oldu sinavda matdan baslamakla cok hata ettim. İnsallah istedigimiz gibi olur basarilar...

Kardeşim ben de seneye ygs yolcusuyum. Matematikten başlamakla hata ettim demişsin. Ben sayısalcıyım ve ne kadar çözersem o kadar iyidir anlayışına sahibim. Çalışmaya hangi dersten başlamalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf5870

quote:

Ayni benimde senin gibi oldu sinavda matdan baslamakla cok hata ettim. İnsallah istedigimiz gibi olur basarilar...

Kardeşim ben de seneye ygs yolcusuyum. Matematikten başlamakla hata ettim demişsin. Ben sayısalcıyım ve ne kadar çözersem o kadar iyidir anlayışına sahibim. Çalışmaya hangi dersten başlamalıyım ?

Adam sınavda çözme sırasında matematikten başlamakla hata ettim demek istemiş.Sen devam et matematik çalışmaya.Yazın da fen falan çalışırsın seneye iyi bir başlangıç yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf5870

quote:

Çalışmaya hangi dersten başlayacağının önemi yok ama sevdiğin derslerden başlaman yararına olacaktır yoksa başlar başlamaz sıkılırsın. Öyle ya da böyle tüm dersleri çalışacaksın. En nefret ettiğin konuları da çalışacaksın. Zorundasın. Onları kafanda büyütürsen yapamazsın. Bir an önce çalış ve kurtul. Mesela trigonometriyi sevmediğini varsayalım. Trigonometrinin üstüne git, extrem derecede profosyonel ol o konuda ve "Trigonometri benim için bitmiştir" de. Unutmaya başladığında 2 test çöz. Bu kadar. Bunun çalışmaktan başka bi esprisi yok.

• Yok öyle bir dünya 300 yapıp 20 bine çekmek.Tamam ygs daha az etki ediyor ama abarttınız ayrıca gayet kolay sınavdı bunu yapamadıysan lys mat ve geosunu nasıl yapacaksın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaveNoL

Yok öyle bir dünya 300 yapıp 20 bine çekmek.Tamam ygs daha az etki ediyor ama abarttınız ayrıca gayet kolay sınavdı bunu yapamadıysan lys mat ve geosunu nasıl yapacaksın ?

adam haklı olum 100k dan 20k ya çekmek full yapsan bile çekilmez ki ben 30k olsam full ceksem (ki öyle bişi olmaz) 15 k oluyo olmuyo yani...
    Sayısalcıların sıralaması fazla oynamıyor. Tabiki istisnalar olacak onlarda bu en fazla 30k dan 15 e falan olur diğerleri yalan..

Ha şöyle diyim 100k dan 40 a 30 a çekebileceğini düşünmüyor değilim ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: KerodethsTurcia

quote:

Yok öyle bir dünya 300 yapıp 20 bine çekmek.Tamam ygs daha az etki ediyor ama abarttınız ayrıca gayet kolay sınavdı bunu yapamadıysan lys mat ve geosunu nasıl yapacaksın ?

adam haklı olum 100k dan 20k ya çekmek full yapsan bile çekilmez ki ben 30k olsam full ceksem (ki öyle bişi olmaz) 15 k oluyo olmuyo yani...
    Sayısalcıların sıralaması fazla oynamıyor. Tabiki istisnalar olacak onlarda bu en fazla 30k dan 15 e falan olur diğerleri yalan..

+Şöyle birşey var senin önündeki o 80 bin kişi de boş durmayacak

• beyler 60-70 binlerden 40 bine çekmek imkanı varmıdır?
  • tm için konuşuyorum 120k dan 25 k ya çeken arkadaşım var 70k dan 18 bine ve 400k dan 45k ya çeken arkadaşlarım var, ümitsizliğe düşmeyin siz çalışın soru çözün çou kişi bırakıyor zaten , bana göre 50-60k ya çekmek kolay ama ondan sonrası çok dişli rakipler var,siz sadece çalışın yapabildiğinizin en yükseğini yapın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KerodethsTurcia

quote:

+Şöyle birşey var senin önündeki o 80 bin kişi de boş durmayacak

Ben elimden gelenin en iyisini yapayım da ;) En azından gider bi yerde hazırlık okurken tekrar çalışırım. Bu sene 30-40 k'ya çektikten sonra ertesi sene 20k yapmanın nesi var?

• Millet 80k dan 20ye çekmiş arkadaşım var diyor. Ya da geliyor öğretmenler YGSde 105 net yapıp tıpı kazanmış öğrencim var diyor falan. Biz de ooo süper süper deyip ümitleniyoruz da adam heyecanlanmıştır, hastadır o şekilde düşük yapmıştır da sonra yükseltmiştir. Fen lisesinde okuyordur adam denemeler 480-490 YGS günü stres yapmıştır özellikle kızların midesi falan bulanıyor var öyle arkadaşlarım. Sonra LYSde destek almıştır veya yenmiştir stresi ne bileyim ben sonra yükseltmiştir biz de sanıyoruz ki çalışınca oluyor, yükseliyor. Biz çalışıyoruz da millet de boş durmuyor ki. 20k çok çok zor ama bence de 30-40k olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.