100-200 TL arasındaki en iyi diyebileceğiniz dijital fotoğraf makinesi hangisi? Linkleri Vatan Bilgisayar veya Hepsiburada.com dan verirseniz sevinirim.
O fiyat aralığında pek kalite farkı olmaz.Bakmanız gereken özellikleri yazayım siz seçersiniz beğendiğinizi.
+MP düşük olsun.Mümkünse 10MP bulunamazsa 12MP olsun en kötü. +Diyafram f2.8 civarı olsun kş en az az ışıkta iş görsün. +Sensörü 1/2.3" olsun.
Ben de araştırmadan önce bunların hiçbirinden haberim yoktu markaya ve megapiksele bakıp ayırmaya çalışıyodum, insan anlayamıyor... Bu dediği özelliklerde bir ürün seçmeniz uygun olacaktır. İyi alışverişler...
quote:
Orijinalden alıntı: onurkillinc
quote:
Orijinalden alıntı: JoSeePh
bütçemi 300 tl ye çıkarttım, aşağıdaki makine nasıldır ?
Ben de araştırmadan önce bunların hiçbirinden haberim yoktu markaya ve megapiksele bakıp ayırmaya çalışıyodum, insan anlayamıyor... Bu dediği özelliklerde bir ürün seçmeniz uygun olacaktır. İyi alışverişler...
hiç bir şey araştırmadan direk konu açtığım için kusura bakmayın. 2-3 gündür gece gündüz bu işin inceliklerini araştırdım ve bu konuyu açtığıma pişman oldum :) arandur hocamın dediği gibi sanırım bütçeyi baya bir arttıracağım ben, bu işin içine girdikçe yukarıdaki makinelerin çok basit bir şey olduğunu görmüş oldum. fotoğraf çekmeyi hep sevmişimdir ama artık biraz kaliteli bir makine ile giriş yapma zamanım geldi sanırım :)
Canon s90 - f2.0 - 10 MP - ISO 80 bu makine gerçekten manyak bir şeymiş :) ilk önceliğim bu tabi kampanya ile veya ikinci el
Canon ixus 300 hs - f2.0 - 10 MP - ISO 125 bu makine s90 dan biraz daha uygun fiyatlarda
hiç bir şey araştırmadan direk konu açtığım için kusura bakmayın. 2-3 gündür gece gündüz bu işin inceliklerini araştırdım ve bu konuyu açtığıma pişman oldum :) arandur hocamın dediği gibi sanırım bütçeyi baya bir arttıracağım ben, bu işin içine girdikçe yukarıdaki makinelerin çok basit bir şey olduğunu görmüş oldum. fotoğraf çekmeyi hep sevmişimdir ama artık biraz kaliteli bir makine ile giriş yapma zamanım geldi sanırım :)
Canon s90 - f2.0 - 10 MP - ISO 80 bu makine gerçekten manyak bir şeymiş :) ilk önceliğim bu tabi kampanya ile veya ikinci el
Canon ixus 300 hs - f2.0 - 10 MP - ISO 125 bu makine s90 dan biraz daha uygun fiyatlarda
var mıdır sizin eklemek istedikleriniz ?
Şu başlığı incelerseniz güncel ve faydalı bir başlık olduğunu düşünüyorum. Burada tavsiye edilen makinelerin hemen hepsi iyi cihazlar. Powershot s90 s95 dediğiniz gibi alınası bir cihaz taşınabilirliği açısından özellikle. Diğer tavsiye edilenlere de bir göz atın.
quote:
quote:
quote:
quote:
Şu başlığı incelerseniz güncel ve faydalı bir başlık olduğunu düşünüyorum. Burada tavsiye edilen makinelerin hemen hepsi iyi cihazlar. Powershot s90 s95 dediğiniz gibi alınası bir cihaz taşınabilirliği açısından özellikle. Diğer tavsiye edilenlere de bir göz atın.
hangi başlığı ? link vermeyi unutmuşsunuz sanırım
aslında hocam compact sınıfında ama biraz daha büyük gövdeli bir makine düşünmeye başladım Canon SX150 IS gibi, o tutuş zevkini bi kere tatmıştım çok farklı bir havaya giriyor insan :)
Bence en iyi seçiminiz spot Canon S90 olur, alternatifi de Panasonic Lx3 olacaktır. Gövde tutuşundan ziyade sensör büyüklüğünü önemsemelisiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: arandur
Bence en iyi seçiminiz spot Canon S90 olur, alternatifi de Panasonic Lx3 olacaktır. Gövde tutuşundan ziyade sensör büyüklüğünü önemsemelisiniz.
evet Lx3 üde araştırmıştım oldukça hoşuma gitti ama böylesine iyi bir makinenin sıfırını bulamamak kötü oldu, açıkçası 2. el makine almayıda istemiyorum.
Canon SX150 IS veya dslr-like olarak Canon SX30 IS hakkında ne düşünüyorsunuz, ixus 300 hs ile bunlar arasında kaldım gibi, s90 neredeyse 1000 tl civarlarında -compact bir makineye o kadar çok yatırım yapmayı pek düşünmüyorum-
Sahibinden sitesinde gani güleç sıfır lx3 satıyor, garantisini de kendisi veriyor. Güvenilir bir satıcıdır. Bence SX150'ye falan para kaptıracağınıza 500 TL'ye Lx3 alın.
quote:
Orijinalden alıntı: arandur
Sahibinden sitesinde gani güleç sıfır lx3 satıyor, garantisini de kendisi veriyor. Güvenilir bir satıcıdır. Bence SX150'ye falan para kaptıracağınıza 500 TL'ye Lx3 alın.
Hiç bir teknoloji mağazasında ürünün sıfırı yokken, nerden bulunupta satılıyor acaba. Cazip geldi bir yandan, güven sorunu dışında... Garanti kendilerinin mi yoksa panasonic in mi. mesaj attım bakalım anlaşırsak bu ürünü alabilirim hocam.
Umarım memnun kalırım, listem yukarıda sayılır -birde ixus 1000 hs yi eklemek istiyorum aslında ama f değeri yüksek- lx3 e alternatif olarak ne önerirsiniz. ?
Kurcaladıkça güzel makineler bulmaya başladım, listeme bir tane daha ekledim OLYMPUS XZ-1 (marka takıntısını bir kenara atarsak :))
XZ-1 elbette çok güzel ama uygun fiyata bulunmaz. Zaten ülkemizde kaç tane satmıştır bilmiyorum.
fiyatını yüksek görmüştüm ama bir yerlerde ucuza bulabilirim diye düşündüm, gel gelelim piyasada pek gözükmeyen bir makineymiş bulamadım haklısınız.
hayyam pasajı varmış sirkecide, oraya son zamanlarda gittiniz mi acaba fiyatları söylendiği kadar uygun mudur?
Son zamanlarda gitmedim ama bir kaç ayda bir İstanbul'a gittikçe uğrarım. Açıkçası fiyatları eskisi gibi cazip değil. İnternetten de aynı fiyatlar bulunuyor. Ama İstanbul'da yaşayanlar için spot yerine dükkan garantisi cazip gelecektir. Eğer oralardaysanız modelleri belirledikten sonra gidip gezebilirsiniz. Sonra da Doğubank'a gidip daha uygun fiyatları görünce yemişim garantiyi demeniz de olası
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
hangi başlığı ? link vermeyi unutmuşsunuz sanırım
aslında hocam compact sınıfında ama biraz daha büyük gövdeli bir makine düşünmeye başladım Canon SX150 IS gibi, o tutuş zevkini bi kere tatmıştım çok farklı bir havaya giriyor insan :)
Orijinalden alıntı: arandur Son zamanlarda gitmedim ama bir kaç ayda bir İstanbul'a gittikçe uğrarım. Açıkçası fiyatları eskisi gibi cazip değil. İnternetten de aynı fiyatlar bulunuyor. Ama İstanbul'da yaşayanlar için spot yerine dükkan garantisi cazip gelecektir. Eğer oralardaysanız modelleri belirledikten sonra gidip gezebilirsiniz. Sonra da Doğubank'a gidip daha uygun fiyatları görünce yemişim garantiyi demeniz de olası
İstanbul' da yaşıyorum sirkeciye yakın sayılırım hafta sonu uğrayayım bakalım. Doğubanktakiler nasıl garantisiz oluyor hocam, kaçak mı yani orijinal ürün sonuçta ama canon a kayıtlı mı değil
teşekkür ederim onurkillinc
İkisi de aynı ürün, yani spot. Fakat Hayyam'da satan adam fiyatına bir miktar pay ekleyip kendi garantisini sunuyor. Doğubank'ta satan adam garanti falan sunmuyor. Ama ikisinde de kapalı kutuyu açıyorsun. Seçim senindir, çok fark yoksa Hayyam tercih edilebilir.