< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
100.000tl ile bitcoine girmek.

-
-
Başka yerde söyleme bence :)
Sıfır bilgiyle her saat %2 kar nasıl etmeyi düşünüyorsun? Para mı dağıtıyorlar orada?
-
Her saat demiyorum zaten yanlış anlamışsın günlük %2 kâr yapıp çıkmaktan bahsediyorum hatta haftalık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Parayla eğitim verenler vardır. Günlük %2-3 kazandığında, yılda %10.000 yapacaksın derler. Teoride doğru gibi gözükse de, pratikte imkansızdır. Girersin, %3 düşükten satarsın. Onu çıkartmaya çalışırken %10 kaybedersin. Al sat yapanların %99'u uzun vadede kaybeder. Kazananlar, yıllarını ve emeğini verenlerdir.
İşin özü, öyle kolay değil. Hatta imkansız diyebilirim. En iyi kazananlar, uygun noktalarda parça parça girip, belirli bir vade bekleyenler olur. Gerisi hayal.
-
Yuzde 10 20 30 zarar edip cikabilirsin baska bir secenek yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer bunu yazdığın gün girdiysen, 14-15'ine kadar bekle hatta 14-15'in sonraki bir kaç gün daha bekle. Kripto paralarda artış bekliyoruz. Zaten yazdığın gün girdiysen arada çok büyük bir fark var ve çoktan kazanmaya başlamışsındır zaten. Beklemen gerekiyor yaptığım tespitler gereği söyleyebileceğim şey; 55.000$'ın yine üzerine çıkacak.
Not: Yatırım tavsiyesi değildir.
-
Yapılmayacak bir şey değil. Eğitimini al bu işin, kafan basarsa niye yapamayasın? Ama hiç bilmeden yapabilir miyim diyorsan bence kumardan çok farkı olmaz.
-
Eğitimle olacak iş değil bu. Yani sadece eğitimle olacak iş değil. Yıllarını vermen, onlarca kitap, yüzlerce video ve binlerce grafik üzerinde çalışma lazım. Sanıldığı kadar kolay değil. Sıfırdan eğitim veriyoruz dedikleriyle %90+ para kaybeder sadece.
Bunu kumarhane gibi düşünün. 1-2 el kazanmak bir şey ifade etmez. Gece sonunda cebinde ne kadar kaldığı önemli. Kaybetmeye başlayınca, sinirler geriliyor. Duygular ön plana çıkıyor. Anlatmakla bitmez bu iş. Risk yönetimi, duygu kontrolü, Market bilgisi, Teknik Analiz, yıllarca farklı emtia, hisse, enstrümanlarda tecrübe ister.
-
Bu yorum çok güzel olmuş . 22 yaşındayım . 2 senedir yatırım yapıyorum çeşitli alanlarda son 1 senedir de gün içi al satlar yapıyorum .
Ayırdığım vaktin haddi hesabı yok . 2 senedir işlem yapıyorum ama onun öncesinde de ilk işleme basmadan 6 ay kendimi geliştirmeye çalıştım .
100 ün üzerinde kitap okudum , borsayı anlamaya çalıştım , indikatörleri öğrendim . Kar zarar oranını , risk ayarlamayı , stop koymayı öğrenebilmek o kadar zamanımı aldı ki . Daha doğrusu doğru uygulamak o kadar zamanımı aldı ki anlatamam .
İlk 1 sene bir sürü şey öğrendim . Sonraki 1 sene öğrendiklerimin çöp olduğunu . Farklı stratejileri , marketleri öğrendim denedim kendimce saatlerce denedim .
Özellikle herkesin kendince büyük bir parası var . Mesela öğrenci için 100-500 , başka biri için 10 bin , başka biri için 100 bin başka biri için 1 milyon . Neticede herkesin tek birikimi ve bunu kaybetmek istemiyor kimse . Bu durumda herkes küçük meblağ ile başlamalı . Doğru yatırım araçlarını kendi için öğrenmeli diye düşünüyorum . Bir kişi 1 ayda parasını eğer 2 ye katlayabiliyorsa düzenli olarak o kişi muhtemelen düzenli para kazanacaktır . Paldır küldür kimse bugün hadi yatırım yapayım diyip borsadan 5 hisse seçip onları tüm parasıyla almamalı . Belli stratejiler geliştirmeli stop , risk yönetimi , kademeli alım , satış hedefleri gibi gibi .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
22 yaşındayım dedin. Sakın ama sakın bırakma. O kadar erken yatırım olayına girmişsin ki anlatamam. Emekleyen çocuğun ilkokula başlaması kadar erkensin şu anda. Ben 43 yaşında girdim borsa işine. Umarım başarın katlanarak devam eder.
İlk 1 sene bir sürü şey öğrendim . Sonraki 1 sene öğrendiklerimin çöp olduğunu
Bu çok doğru. Kesin bir doğru yok bu işte. Karakter, psikoloji, hayat tarzı gibi etkenler çok fazla.
Bu durumda herkes küçük meblağ ile başlamalı
Adam arabayı satıp 10x Futures açıyor. %10 düşünce likide olup, parayı batırdım diye ağlıyor. Bunlar görmeden denize atlayanlar. Kayalık mı sığ mı yoksa kumsala mı atladıklarını bilmiyorlar.
-
Hocam çok haklısınız . Size kendimle alakalı bir soru sorayım .
Pörtföy yönetimim güzel . Genel de büyüyeceğine inanıyorum fakat yatırım yapmakta zorlanıyorum .
Şimdi elimde x kadar bir para var . Bunu atıp 1-2-3 sene beklemek bana hiç akıl karı gelmiyor özellikle kripto para piyasasında . Daha çok kısa-orta vade bakıyorum .
Bistte biraz daha yatırım gözüyle bakıyordum o da enflasyon karşısında karlı olmadı . Üstelik iyi bir artışa karşın . O yüzden kadam karışık . Haftalık 20-30-50 ne toplarsam az çok demeden yatırmalı unutmalı mıyım inanın bilemiyorum .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu anda 1-2 sene beklemek akıl karı değil. Önümüzdeki birkaç ay içinde ciddi bir tepe yaşanacağını ve paranın altlara kaymasını bekliyorum. O noktada içeride kalmamak, USDT'ye çekilmek en mantıklısı.
2 . şık ise öyle bir tepenin gelmemesi ve kriptonun katlanarak büyümesi. Aynı NASDAQ veya SPX gibi.
Mevcut durumda parçalı giriş için çok mantıklı. Sağlam ve iş yapan coinlere %50-70 arası yatırılıp, kalanı düşüş olursa kullanmak risk yönetimi için en iyisi bence. Önümüzdeki birkaç ay içinde durum daha da belirginleşir.
BIST yatırımı olanlar için Allah kolaylık versin. Özellikle geçen sene tepelerde mal alıp, dolar 7-8 civarındayken yatırım yapanların işi çok zor.
-
Ben de benzer düşüncelerdeyim . Tepeden almamaya rağmen para ezildi hocam . Hisse adı vermekte sıkıntı var mı bilmiyorum ama 15.3 ortalamayla tcell toplamıştım . Tam 20 den satışımı girdim . Para sadece dövizde kalsa değerini daha iyi koruyacaktı maalesef.
Hocam kriptonun uzun vadede sürekli büyüyeceğini düşünüyorum popülarite artıyor ama bu çok aşikar olmaz gibi geliyor bana . Günlük dalgalanmalarda aşşağı sert atılımlar hep gelecektir .
Finans ile ilgisi olmayanlar, volatiliteyi anlayamaz. 1 günde %20 düşüyor dedikleri volatilite ile ilgilidir. Şunun şurasında 10 yıl bile olmayan BTC, 6-7 yıldır olan bir altcoin marketi var. 100 yıllık borsalarla karşılaştırıyorlar. BIST'de 1 hisse aniden %3-4 düşsün, işleme kapatıyorlar. Bıraksınlar kripto gibi 24 saat açık olsun, o hisselerin %50 bile düştüğünü görürüz. Özellikle thin order book dediğimiz, hacimsiz hisselerde.
Kripto uzun vade gelişecek ama altcoinlerdeki volatilitenin düşmesi için daha çok var. O yüzden market şiştiğinde, risk yönetimi şart.
-
Kesinlikle hocam . Teşekkür ederim cevaplarınız için keyifli bir sohbet oldu .
Rica ederim. Başarılarının devamını dilerim.
-
Eğitimle olmaz diyenlere 2 dakikada eğitim vereyim. Bunlar benim ilk öğrendiğim şeyler, daha doğrusu öğrendiğim en önemli şeyler.
1-) Bu işe seni üzmeyecek daha doğrusu seni zora sokmayacak parayla gireceksin. Araba satıp, borç alıp veya ödünç parayla bu işlere girilmez.
2-) Sepet yapacaksın, sepetinin en az % 60'ı BTC, LTC, ETH, DASH gibi sağlam coinlerden olacak.
3-) Yaptığın yatırımı uzun süreli düşüneceksin.
4-) Paranı borsada tutmayacaksın, cüzdana çekeceksin.
İstisnalar hariç (Hack yemek, coin aldığın borsanın sen paraları çekemeden batması gibi) bu dört maddeyi uygulayıp da uzun vadede para kaybeden yok şu ana kadar.
@Empirewashere Yeteneğin yoktur, zorlama. Ha söylediğimi de yanlış anlama, mesela bana istediğin ressamı getir bana resim yapmayı öğretemezsin. İnsanların bazı şeylere yeteneği varken bazılarına ise yoktur.
-
Hocam sizin dediğiniz 4 madde eğitimle olmuyor ki . Bu saydığınız 4 maddenin borsayla da alakası yok . Herkes bunu biliyor zaten . Alıyor en kötü gördüğü yeri unutmaz diyor tutuyor . Ben daha komplike al satlardan bahsediyorum .
Arkadaşın bahsettiği ve benim bahsettiğim şeyler daha kompleks olanları . Mesela herkes stop koy lafını duyar ama nasıl koyacağını bilmez .
Mesela risk kazanç oranını hesaplamak çok önemlidir . Gerçekten aldığınız risk kazancınıza değiyor mu ? Kazanmak istediğiniz bölge realistik bir hedef mi ? Fiyat neden sizin aldığınız yerden yükselsin neden satmak istediğiniz yere gelsin ?
Market yapısını okuma dönüşleri yakalama bunlar komplike olan şeyler .
Yeteneğim olmadığını nerden çıkardınız bilmiyorum ama hatrı sayılır kazandım ve devam ediyorum size de bol kazançlar dilerim .
Neden yazdığınız sonradan düştü . Sanırım harcadığım zamanla bağıntılı . Harcadığım zamanın %90 ı future market üzerineydi . Spot markette birtakım leveller belirle , nakit tut alım yap düşünce tekrar al bir yerde de çık gibi taktik uyguluyordum . O kadar süreç içerisinde çizdiğim bölgeler daha güzel olmuş olabilir . Fakat future market apayrı bir ortam . Başarının ödüllendirildiği , hataların sonuçlarının felaket olduğu bir yer . Deli işler dönüyor . 20x , 50 x işlem açmak gerçekten kolay değil . 1 ayda da öğrenilebilir ama paranın katlanması baya zor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empirewashere -- 9 Aralık 2021; 21:3:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X