Şimdi Ara

100.000 YTL civarinda bir sermaye var.,..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Soru su: Ne is yapardiniz?

Arkadaslar, öncelikle rica ediyorum, su hayalperest konularla karistirmayin. Gercekten ciddi önerilere ihtiyac var. Belki sizin yardiminizla bir ise baslanacak. Öneriler her sektörden olabilir. Simdilik bir sinirlama yok.

Hepinize simdiden tesekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 23 Ağustos 2006; 11:07:58 >

• 50 milyarlık bulursan(tabii bulunduğun ile bağlı, İstanbul'da zor) iki tane daire al bir kaç ay sonra 70'er milyar'a sat; 70*2=140, 140-100=40 milyar kar edersin. Arada da kiraya verirsin. Evlerin mümkünse düzenli apartman şeklinde olanını (site içi vs) tercih et derim...
    Sonra başka bir daire al sat filan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fremdal -- 23 Ağustos 2006; 12:20:20 >
  • gider audi a3 sportback veya a4 alırım sende al
  • senin neye yeteneğin var onu yazsaydın daha iyi olurdu..

Mesela herkes ticaretçi olamaz, yada herkesde işletme zekası yoktur..Çok zeki olabilir,satış yapmayı bilmez..
    Yada borsadan çok deli anlarım der, 100.000 ytl ile 1 arkadaş girdi günde 50 milyon kazanıyor işte.. Hepsini kaybetmekte var

ne düşündüğünü yazarsan,mesela işletme de ona göre birşey söyleyim yok ticaret diyorsan gene 1-2 fikrim var.. Ama hepsini söylemem
  • hiç düşünmem bu zamanda inşaat işine atılırım!!!
    para inşaatta...
    şu okulum bitsin sermaye bulursam ilk yapacagım iş muteahitlik!!!
  • iyi para hocam oncelikle umarım hayırlı olur iyi bir yatırımla kar getirir sana.

suan en iyi is ev alıp satmak gibi gorunuyor.5-6bin ytl masraf yapıp 20-30bin ytl fazlasına satarak.

kabiliyetlerin nelerdir.meslek ney?daha once esnaflık veya ticaretle ugrastın mı?
    bunlarıda acıklarsan daha iyi yardımcı oluruz sanırım

kolay gelsin
  • almanyadasın sanırım. oralarda ne yatırım yapılır bilmiyorum ki boşver öz ülkene yatırım yap Tr de emlak sektörü iyidir. Parada az buz değil yani 2 kere düşünmek gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar herkese tesekkürler. Baska önerileri de bekliyorum tabi. Is benim icin degil bu arada, bir arkadasin sermayesini degerlendirecegiz. Yardim etmeye calisiyoruz. Sermaye konusunda daha da destek cikariz gerekirse, yeter ki güzel bir is olsun.

Yetenek konusuna gelince, daha önce esnaflik yapmis birisi. Isletme kabiliyeti de var, pazarlama kabiliyeti de. Üretim sektörü düsünmüyor. Bir de özel beceri gerektiren zanaatlar tabi.

Emlakcilik ve insaat sektörü güzel ama isabetli alimlar yapmak icin bölgeyi tanimak lazim.

@digitalgokhan, Allah gönlüne göre versin.
  • Arkadaslar ticari olarak da önerilerinizi yazarsaniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doganza

Arkadaslar herkese tesekkürler. Baska önerileri de bekliyorum tabi. Is benim icin degil bu arada, bir arkadasin sermayesini degerlendirecegiz. Yardim etmeye calisiyoruz. Sermaye konusunda daha da destek cikariz gerekirse, yeter ki güzel bir is olsun.

Yetenek konusuna gelince, daha önce esnaflik yapmis birisi. Isletme kabiliyeti de var, pazarlama kabiliyeti de. Üretim sektörü düsünmüyor. Bir de özel beceri gerektiren zanaatlar tabi.

Emlakcilik ve insaat sektörü güzel ama isabetli alimlar yapmak icin bölgeyi tanimak lazim.

@digitalgokhan, Allah gönlüne göre versin.

hocam imalat düşünmüyorsa alım-satım komisyon falan yapılabilir...
    mesela internet üzerinden pazarlama işleri var...
    iyi derece yabancı diliniz varsa bir yurt dışı bağlantısı ile ithalat yapabilirsiniz ya da ihracat...
    dediğim gibi brz cesaret ister ama inşaat sektörü gercekten iyi bir yatırım olur...

• birkaç gün önce konu açmıştım yorum almak için ama cvp yazmadı kimse.

babam 4 ortak ile yurt gibi birşey düşünüyor. 150.000ytl kendisi koyacak emekli olup. 1/4 hisse alıyor. geniş birşey düşünüyorlar. sadece yurt değil altında halka açık internet, restorant vs de olacak diye düşünüyorlar.

eğer birkaç ortak bulursanız belki böyle birşey olabilir. tabi bir de büyük birşeyler yapmayı düşünüyorsanız ortağınızın olması sermayenizi artırır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: judith

senin neye yeteneğin var onu yazsaydın daha iyi olurdu..

Mesela herkes ticaretçi olamaz, yada herkesde işletme zekası yoktur..Çok zeki olabilir,satış yapmayı bilmez..
    Yada borsadan çok deli anlarım der, 100.000 ytl ile 1 arkadaş girdi günde 50 milyon kazanıyor işte.. Hepsini kaybetmekte var

ne düşündüğünü yazarsan,mesela işletme de ona göre birşey söyleyim yok ticaret diyorsan gene 1-2 fikrim var.. Ama hepsini söylemem

Hepsini söyleme canin sagolsun. Genel olarak önerilerin nelerdir?

quote:

Orjinalden alıntı: Anime

almanyadasın sanırım. oralarda ne yatırım yapılır bilmiyorum ki boşver öz ülkene yatırım yap Tr de emlak sektörü iyidir. Parada az buz değil yani 2 kere düşünmek gerek

Öncelikli tercih kendi memleketimiz tabi ki.

quote:

Orjinalden alıntı: redhotrider

hocam imalat düşünmüyorsa alım-satım komisyon falan yapılabilir...
    mesela internet üzerinden pazarlama işleri var...
    iyi derece yabancı diliniz varsa bir yurt dışı bağlantısı ile ithalat yapabilirsiniz ya da ihracat...
    dediğim gibi brz cesaret ister ama inşaat sektörü gercekten iyi bir yatırım olur...

Alim-Satim, Komisyon derken hangi alanlar, biraz daha acabilir misin?

• quote:

Orjinalden alıntı: löpçük

birkaç gün önce konu açmıştım yorum almak için ama cvp yazmadı kimse.

babam 4 ortak ile yurt gibi birşey düşünüyor. 150.000ytl kendisi koyacak emekli olup. 1/4 hisse alıyor. geniş birşey düşünüyorlar. sadece yurt değil altında halka açık internet, restorant vs de olacak diye düşünüyorlar.

eğer birkaç ortak bulursanız belki böyle birşey olabilir. tabi bir de büyük birşeyler yapmayı düşünüyorsanız ortağınızın olması sermayenizi artırır.

Hatay´daydi degil mi? Ben de okumustum ama bilgi sahibi olmadigim bir alan oldugu icin yorum yapmamistim. Hizmet sektörü de güzel aslinda ama onda da kazandiran tecrübe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 23 Ağustos 2006; 11:49:21 >
  • gıda işini de düşünebilirsin, nakit ve güzel para var kimse yiyecekten tasarruf yapmaz.

gıda düşünmezsende nakit para dönen bir seçim yap. piyasada iyi bir araştırma yapman lazım, 2007 de konutun yıldızı parlayacak diye düşünüyorum,
  • quote:

Soru su: Ne is yapardiniz?

Arkadaslar, öncelikle rica ediyorum, su hayalperest konularla karistirmayin. Gercekten ciddi önerilere ihtiyac var. Belki sizin yardiminizla bir ise baslanacak. Öneriler her sektörden olabilir. Simdilik bir sinirlama yok.

Hepinize simdiden tesekkürler..

hemen mütahitlerin gireceği bir yerden arsa al.sonra ver mütahite en az 2 daire alırsın.istanbuldan alırsan arsayı 100 milyardan tanesini satarsın.100x2=200.

• quote:

Orjinalden alıntı: cendere*35

gıda işini de düşünebilirsin, nakit ve güzel para var kimse yiyecekten tasarruf yapmaz.

gıda düşünmezsende nakit para dönen bir seçim yap. piyasada iyi bir araştırma yapman lazım, 2007 de konutun yıldızı parlayacak diye düşünüyorum,

Gida isinde perakendecilik, büyük yatirim istiyor artik. Rekabete dayanabilecek iyi nakit de gerekiyor. Aslinda arkadasin bilgisayar konusunda da yetenegi var. Grafik tasarim ve programcilik disinda özellikle Hardware konusunda uzman sayilabilecek düzeyde. Yani isin ticari boyutu ön plana cikiyor. Tabi tamir, servis gibi isler de yapabilir ama piyasa da bu isi yapan cok oldugu icin, onu biraz alt siralar da düsünüyoruz.

Baska neler olabilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAKSIMUS

quote:

...

hemen mütahitlerin gireceği bir yerden arsa al.sonra ver mütahite en az 2 daire alırsın.istanbuldan alırsan arsayı 100 milyardan tanesini satarsın.100x2=200.

Güzel fikir ama yer tespiti cok önemli. Ya bölgeyi cok iyi tanimak lazim ya da kulagi delik bir arkadas.
  • quote:

Orjinalden alıntı: löpçük

birkaç gün önce konu açmıştım yorum almak için ama cvp yazmadı kimse.

Ben hizmet sektörünü kimseye tavsiye etmiyorum.
    Açıkçası hizmet sektöründe şöyle bir durum var;
    Ortaklar ne kadar yakın olursa olsun, samimiyetiniz ne kadar fazla olursa olsun, aranızda şahsi düşünce/öncelik farkları oluyor. Her ortak farklı bir şey yapmak, hizmete farklı bir yerden başlamak istiyor. Bu hizmet sektöründe çok sakat bir durum, şimdi bir ortak yurda wi-fi koyalım diyecek, bir ortak önce restorana şöyle yapalım diyecek, bir ortak yurt odalarına başka bir şey yapalım diyecek. Hepsi "ortak" olduğu için herkesin söylediği olacak ve bir anda yüklü bir harcama yapacaksanız...Genelde bu tür harcamalar,herkes ortağına güvendiği için, en lüks şekilde yapılır. Sonra, zaten ilk bir kaç ay kâr etmediğiniz için, elinizden yüklü bir miktar para çıkınca bu sefer ortakların arası açılacak, herkes sinirlenecek, ayrılıklar başlayacak...
    İnan bunlar basit gibi görünebilir, ama hepsi olan şeyler çoğu hizmet sektörünün sonu böyle olmuştur. Zaten yurda gelecek "öğrenci"den para beklenemez. Çünkü "öğrencidir". Şahsi fikrim ,hele ki ortaklı ise, pek iyi bir iş olmadığı yönünde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fremdal -- 23 Ağustos 2006; 13:10:30 >

• @Fremdal , Ortaklik konusunda söylediklerine sonuna kadar katiliyorum. Biz de zaten bu yüzden tek basina yapmasini istiyoruz. Yardimlasmak güzel ama ortaklik herkesin yapacagi bir is degil. Ancak bir kac kardes ve baslarinda da sözü gecen bir büyük (baba, dede) olursa yürüyor kanaatindeyim. Onun disinda gercekten zor.
  • quote:

Ancak bir kac kardes ve baslarinda da sözü gecen bir büyük (baba, dede) olursa yürüyor kanaatindeyim. Onun disinda gercekten zor.

Böyle bir ortaklık biliyorum ve açıkçası tek yürüyen ortaklık çeşidinin böyle bir ortaklık olduğunu düşünüyorum. Ailenin büyüğü "düzenliyici" rol oynuyor ve işleri yoluna sokuyor. Sözü geçen, "tek" bir büyüğün olması önemli...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.