Şimdi Ara

10. SINIF KİMYA NASIL ÇALIŞILIR [0'DAN] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
5
Favori
7.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheAsasinTR

Kardeş sen buraları yapamıyorsan bence okuma. Kendini farklı alanlarda geliştirmeye çalış. Moralini bozmak istemem ama yuh yani. Toplasan en fazla 3 formül var bunların birleşiminden oluşan 1 formül var. 1-2 deney ve bilim adamı çalışmalarını ezberleyeceksin. Bir de ne biliyim ışık hızıydı plank sabitiydi onları ezberleyeceksin o kadar. Sana istersen heisenberg belirsizlik kanununa kadar olan yeri ezberlediğinde 100 alacağın şekilde yazıyım. Bir de hangi okuldasın söyle o okulun seviyesine göre abartmadan yazıyım.

+1
    Haklısıın hocam zaten Heisinberg'e kadar hiçbir şey yok.Sadece hangi bilim adamı neyi bulmuş,3-4 tane atom modeli,3-4 tane formül.

Cok mu zor geliyor :D
  • Hocam dediğim gibi düzgün bir öğretmen gelseydi derse not tuttursaydi ben iyi not alirdim. 450 puanlık bir okuldayim eger yardim edersen cok memnun olurum
  • Heisenberg'i Breaking Bad izleyerek öğrenebilirsin.
  • harun abi sen misin yaw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pastafaryanizm

harun abi sen misin yaw

Evet benim ..
  • Calisilmaz kimya biekac gune birakilacak bir ders degildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şakaron

quote:

Orijinalden alıntı: Non-Fiction

Heisenberge kadarsa pek sorun yok bence. C=landa x nü(sembolleri yazamadım mobildeyim.) E=h x nü gibi formüller var onları ezberlesen, fotoelektrik olay siyah cisim ışıması faraday ve milikan deneylerini bilsen yeter diye düşünüyorum.

hocam, frekans falan soruyor. bir çalışma kağıdı verdi problemler var inan kalem oynatamadım

Işığın dalga modeliyle ilgili sorular falan işte onlar. Dediğim gibi hepsi aynı formüllerle çözülüyor. Formüleri ezberle birkaç test çöz ve sınava gir. Formülde sayıları yerine yazıyorsun sorun yok zaten de sınavda h, R, c gibi sabit değerleri vermesi lazım.

• quote:

Hocam dediğim gibi düzgün bir öğretmen gelseydi derse not tuttursaydi ben iyi not alirdim. 450 puanlık bir okuldayim eger yardim edersen cok memnun olurum

Tamam bak sana işin matematiksel kısmını hatırladığım kadarıyla anlatıyım.

c=λ*ν
    ışık hızı = dalga boyu * frekans

Işık hızı sabitti onun kaç olduğuna bir bak.

Sana dalga boyunu verir frekansı sorar. Frekansı verir dalga boyunu sorar. (Söylememe gerek yoktur da yine de söyleyeyim. c/λ=v ve c/v=λ)

Frekans falan meselesi bitti. Gelelim plank sabitine.

E=h*v
    Enerji=plank sabiti * frekans
    Plank sabiti de sabit bir sayı. Ona da bak. 6.62x10üstü-34 diye hatırlıyorum.

Sana dalga boyunu verir enerjiyi ister. Dalga boyundan frekansı bulursun. Onunla da plankı çarpar bulursun enerjiyi. Veya sana enerjiyi verir dalga boyunu ister.

Ha sonra De Broglie diye bir dallama gelmiş. Hani aynştaynın E=mcüstü2'si var ya. Ben onunla e=h*v'yi birleştiririm demiş.

Nasıldı lan o :D Hah hatırladım.

E=mc2 dursun bi kenarda.

E=hv v neydi ? c/λ'ydı.

E=h*c/λ

h*c/λ=mc2

İki taraftaki c'ler birbirini götürür.

h/λ=mc

Veeee sonuç : λ=h/mc bu arada v artık değişiyor. Eski v(nü) değil normal v artık. Yani hız(elektron hızı.)

"λ=h/mv"

Adamın yaptığı sadece ikisinde de E var birleştireyim demek ve günümüzün dalga mekaniği bu formül üzerine kuruluyor. Vay be.. Sen de düşün içinde aynı harf olan iki formül. Belki sen de tarihe girersin. Neyse konumuza dönelim.

Bunda da dalga boyunu verir hızını sorar. Hızını verir dalga boyunu sorar. Ama direk dalga boyu değil "De Broglie dalga boyu" diye sorduğundan bu formülü kullanacağını anlarsın. Bir de nanometrenin cm ve m'ye dönüşümüne fln bak. Sırf o yüzden ben 50 almıştım bu yazılıdan :D

Sanırım matematiksel kısmı bu kadardı. Diğer öğrenmen gerekenleri hatırladığım kadarıyla yazıyım.

Dalton atom modelini öğren. Atom parçalanamaz tek bir parçadır falan diyordu. Sonra Faraday'ın elektrobilmemne deneyi vardı. Herhalde altın levhadan paralel ışınlar gönderip ışınların dümdüz değil de sağa sola saparak gittiğini görüyordu. Sonra Thomson'un atom modeli vardı. O da herhalde bu bahsettiğim ışıkdı fotondu onlarla uğraşıyordu. Yani yukarda anlattığım matematiksel işlemler thomson modeli oluyor. Ama emin değilim. Bak işte kitaba. Belirsizlik ilkesi de şöyle Heisenberg geliyor diyor ki atomdaki elektronların yerini tam olarak bilemeyiz. Çünkü hesaplamak için ışınlar göndermemiz gerek. Elektron da o kadar hafif ki gönderdiğimiz ışın onun yerini ve hızını değiştireceğinden istediğimiz sonucu değil farklı bir sonucu görürüz. Yani asla onların yerini öğrenemeyiz diyordu. Sonra da onların tahmini bulunabilecekleri yerleri yani "orbital"leri şaapıyordu. Aman tanrım biri beni durdursun. Sonra kuantum mekaniğinine geçiyoruz bu orbitallerle.

Yaz çüçüğüm. Başlık : Kuantum Mekaniği.

Baş kuantum sayısı. n ile gösteriliyor. Elektronun kaçıncı yörüngede olduğu işte.. 1=> 1. yörünge 2=> 2. yörünge.
    Açısal momentum kuantum sayısı. L(ama litre işareti gibi L) ile gösteriliyor. Elektronun hangi orbitalde bulunduğudur. S, P , D ve F orbitalleri yani. 0=> S orbitali 1=>P 2=>D 3=>F
    Manyetik kuantum sayısı. ML ile gösteriliyor. Orbitalin hangi şeyinde olduğunu gösteriyor elektronun. Bunu kalem kağıt olmadan zor anlatırım sen biraz bak buna. S'de sadece 0 var. P'de -1,0,1 var D'de -2,-1,0,1,2 var. F'de -3'den 3'e işte. P'de elektron 3 bölgede bulunabilir mesela. -1,0 veya 1de. Öyle işte.
    Spin kuantum sayısı. MS ile gösterilir. -1/2 veya 1/2'dir. ML'deki bölgelerin içinde nerede olduğu elektronun.

Kabaca böyle de sen bak biraz daha. Çok özel durum fln var. Yanımda olsan 30 dkda sana 100 aldırırdım ama burdan cidden zor oluyor.

• git bi konu anlatım kitabı al önce oradan çalış sonra soru bankasından çöz yapamadıklarını abilerine ablalarına yada arkadaşlarına sor
  • hocam, allah razı olsun. Okuyunca anladım. Üstünde çalışırsam müthiş olacak. Allah razı olsun. Kuantum mekaniği yok sınavda. Çok teşekkürler
  • Boşverrr, pazartesi akşamı çalışırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nba_ -- 25 Kasım 2011; 22:23:18 >
  • quote:

quote:

Hocam dediğim gibi düzgün bir öğretmen gelseydi derse not tuttursaydi ben iyi not alirdim. 450 puanlık bir okuldayim eger yardim edersen cok memnun olurum

c=λ*ν

Sana dalga boyunu verir frekansı sorar. Frekansı verir dalga boyunu sorar. (Söylememe gerek yoktur da yine de söyleyeyim. c/λ=v ve c/v=λ)

E=h*v

Sana dalga boyunu verir enerjiyi ister. Dalga boyundan frekansı bulursun. Onunla da plankı çarpar bulursun enerjiyi. Veya sana enerjiyi verir dalga boyunu ister.

Ha sonra De Broglie diye bir dallama gelmiş. Hani aynştaynın E=mcüstü2'si var ya. Ben onunla e=h*v'yi birleştiririm demiş.

E=mc2 dursun bi kenarda.

E=hv v neydi ? c/λ'ydı.

E=h*c/λ

h*c/λ=mc2

h/λ=mc

Veeee sonuç : λ=h/mc bu arada v artık değişiyor. Eski v(nü) değil normal v artık. Yani hız(elektron hızı.)

"λ=h/mv"

Adamın yaptığı sadece ikisinde de E var birleştireyim demek ve günümüzün dalga mekaniği bu formül üzerine kuruluyor. Vay be.. Sen de düşün içinde aynı harf olan iki formül. Belki sen de tarihe girersin. Neyse konumuza dönelim.

Bunda da dalga boyunu verir hızını sorar. Hızını verir dalga boyunu sorar. Ama direk dalga boyu değil "De Broglie dalga boyu" diye sorduğundan bu formülü kullanacağını anlarsın. Bir de nanometrenin cm ve m'ye dönüşümüne fln bak. Sırf o yüzden ben 50 almıştım bu yazılıdan :D

Sanırım matematiksel kısmı bu kadardı. Diğer öğrenmen gerekenleri hatırladığım kadarıyla yazıyım.

Dalton atom modelini öğren. Atom parçalanamaz tek bir parçadır falan diyordu. Sonra Faraday'ın elektrobilmemne deneyi vardı. Herhalde altın levhadan paralel ışınlar gönderip ışınların dümdüz değil de sağa sola saparak gittiğini görüyordu. Sonra Thomson'un atom modeli vardı. O da herhalde bu bahsettiğim ışıkdı fotondu onlarla uğraşıyordu. Yani yukarda anlattığım matematiksel işlemler thomson modeli oluyor. Ama emin değilim. Bak işte kitaba. Belirsizlik ilkesi de şöyle Heisenberg geliyor diyor ki atomdaki elektronların yerini tam olarak bilemeyiz. Çünkü hesaplamak için ışınlar göndermemiz gerek. Elektron da o kadar hafif ki gönderdiğimiz ışın onun yerini ve hızını değiştireceğinden istediğimiz sonucu değil farklı bir sonucu görürüz. Yani asla onların yerini öğrenemeyiz diyordu. Sonra da onların tahmini bulunabilecekleri yerleri yani "orbital"leri şaapıyordu. Aman tanrım biri beni durdursun. Sonra kuantum mekaniğinine geçiyoruz bu orbitallerle.

Baş kuantum sayısı. n ile gösteriliyor. Elektronun kaçıncı yörüngede olduğu işte.. 1=> 1. yörünge 2=> 2. yörünge.
    Açısal momentum kuantum sayısı. L(ama litre işareti gibi L) ile gösteriliyor. Elektronun hangi orbitalde bulunduğudur. S, P , D ve F orbitalleri yani. 0=> S orbitali 1=>P 2=>D 3=>F
    Manyetik kuantum sayısı. ML ile gösteriliyor. Orbitalin hangi şeyinde olduğunu gösteriyor elektronun. Bunu kalem kağıt olmadan zor anlatırım sen biraz bak buna. S'de sadece 0 var. P'de -1,0,1 var D'de -2,-1,0,1,2 var. F'de -3'den 3'e işte. P'de elektron 3 bölgede bulunabilir mesela. -1,0 veya 1de. Öyle işte.
    Spin kuantum sayısı. MS ile gösterilir. -1/2 veya 1/2'dir. ML'deki bölgelerin içinde nerede olduğu elektronun.

Kabaca böyle de sen bak biraz daha. Çok özel durum fln var. Yanımda olsan 30 dkda sana 100 aldırırdım ama burdan cidden zor oluyor.

hocam koca 3 ayda işlediğimizi 5dkda hocadan iyi anlattın

• hocam aynen, 3 ayda işlenen konuyu özetledi arkadaş. mütiş oldu
  • Bir de okul sonuncularından olmasam
  • quote:

Bir de okul sonuncularından olmasam

hocam o nasıl oluyor
  • kimya sınavı olduk kaldık hasımına sorayım ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

Git bi ekol hoca'nın kapısını çal o yardım eder

http://www.ekolhoca.com/konuanlatimkim.asp

Al burdan konuları seç çalış.Bi daha da görmiyim çalışmadığını

Bunu diyen insanın aldığı en yüksek not 50'dir.
    Hocanın yazdırdığını, derste dinlediğinize çalış.
    Ha defterim yok diyorsan, zaten olsada çalışmazsın.

• Say say para say para say dede para say dede para say fatih dede para

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barfiks çek hocayıda şikayet edin hakkı yok senin geleceğinle oynamaya
  • quote:

quote:

c=λ*ν

E=h*v

E=mc2 dursun bi kenarda.

E=hv v neydi ? c/λ'ydı.

E=h*c/λ

h*c/λ=mc2

h/λ=mc

"λ=h/mv"

Adam üşenmemiş anlatmış helal olsun

Okul sonuncularından olma sebebinde sanırım iyi bir liseye gidiyorsan ister istemez sonuncu oluyor insan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.