Şimdi Ara

10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım :) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
14
Favori
19.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam emeginize saglik. Cok guzel olmus. Benim de kir tuttugu icin rengi cok kotu gorunen bi notebook var da. Boya ya da kaplama yapmayi istiyorum. Boya konusunda cok bilgi bulamadim. Siz nasil boyadiniz memnun musunuz?
    Dolabinizda akrilik boyalar gorunuyor. Acaba onparla boyama yapilabilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle, yüzey zımparalanmalı. Sprey boya yapılacaksa parçaların tamamı sökülmeli. Ayrıştırılmalı.

    Fırça ile cadence boya yapılırsa sökülmeye gerek kalmayabilir.

    Her iki senaryoda muhakkak boyanmaması gereken parçalar yalıtılmalı kağıt bant ile.

    Ben aceleci olduğumdan pek beceremedim işi bildiğim halde.

  • asyagrafik kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Bu is benim pek harcım degil o zaman. Daha kötü duruma getirmeyeyim bari.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eline saglik kardes

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asyagrafik

    CM kasa da eski ama canavardır. Değerini bilin.

    Yeni cpu lar idle modda uysal kedi de yük altında hızaşırtma da var sa cozutuyorlar. Paralelinde voltaj da istiyor. AMD de durum biraz daha kritik. Ram kontorlcü cpu içinde ve termal olarak sorunlu. Stabilite için DDRsoch voltaj veriyorsun 0,1 ler ile. CPU ısısını katlıyor. Stabilite içinde line calibrationu ayarlıyorsun. ISI tavan. Sıvı soğutma harici cesaret işi. Sıvı ile de bu şartlarda 60/70 arası gezinir. Bunu, AMD athlon XP, Athlon Duron zamanlarından beri kullanan ben diyor.



    Alıntıları Göster

    AMD kesin öyle canım ona lafım yok. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 


    Bende Thor's Hammer diye bir soğutucu var. Aslen pasif soğutucu. Fansız, motorsuz, yükses ses kalitesi odaklı bir Hi-Fi PC kurmak için kullandım bu arkadaşı. Önüne arkasına 12cm'lik iki fan taktım (Evet, kendisine dikine 12x12 fan takılabiliyor) 5Volt ile besliyorum sessizlik için. Bir ara fan hızı kontrolü için pot takacağım da üşendim. Bu şekilde şu anda ofis bilgisayarımın CPU soğutucusu. Tık yok. Ama intel.


    AMD'de girmezdim o işlere. Su soğutma yaparken ben de Athlon 2500 kullanıyordum. Buzluk pc. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Radyatör ve depo buzlukta. 3 metre boru gidiyor, bilgisayarda gezip geri buzluğa gidiyor. Buzluk kapalı balkonda. Ses de yok. Bilgisayar da yük altında 15 derece. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Ama o aleti jet fanla soğutmaya çalıştığım günler de oldu. Üstelik sıfır overclock ile. Gene de soğumuyordu şerefsiz. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 


    İntel de tekrar hızla bu noktaya geliyor. Teknoloji dönem dönem tıkanıyor ve su soğutma şartlaşıyor. Ben de tembellikten Thor's Hammer gibi kütleyi büyüterek bu ihtiyacı ötelemeye çalışıyorum. Bir umut, belki o zaman teknolojideki darboğaz aşılır da tekrar soğutulabilen işlemcilere kavuşuruz falan... 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Q6600 ne güzeldi mesela. Üşeniyorum abi su soğutmaya... Zaman değerli.


    Su soğutma benim için şu mesela:


    10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :)

    Nihihihihi!! Bu arkadaş Lazer CNC chiller'ım. İki ayrı su soğutma sistemi var. Biri 12 adet peltierı soğutuyor. Radyatörlerin amacı bu. Diğer su devridaimi de, peltierların soğuttuğu suyu lazer tüpünü soğutmak için kullanmak. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) Amaç lazer tüpünün 15-20 derece arasında sabit kalmasını sağlamak. 80W'lık bir tüp kabaca 450w ısı yaydığı ve aletin ortam sıcaklığından düşük sıcaklıkta çalışmayı sevmesinden ötürü, ya kompresörlü chiller yapacaksın. Ya da böyle birşey. Bende malzeme olduğu için bunu yaptım. Yoksa manyaklık. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 8 Ekim 2020; 16:30:18 >




  • Harika olmuş hocam elinize sağlık.

  • Çok beğendim 👍👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay olan çöpe atıp, yenisini almaktı.


    Ama siz kolay olanı değil, çocuğunuz için eğitici, ders verici olanı yaptınız. Buda yetmezmiş gibi burada paylaştınız. Valla helal olsun.


    Bu gibi paylaşımları uzun süredir görmüyorduk.. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 

  • Emeğe saygı + rep

  • Güzel bir çalışma olmuş 👏🏻

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah bagıslasın ufaklığa cok güzel bir oyuncak olmuş , eline sağlık hocam da , baya istifçisin 20 senedir birşey atmamışsın kıyamamışsın rafa gözüm ilişti de 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 

  • Harika olmuş.

    İnşallah ufaklığın arkadaşları tarafından laptop tamiri vs. hücumuna uğramazsınız :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki konuda “ vatan bilgisayardayım rtx 3080 aldım 10800tl, bu konu 10 senelik bilgisayarı tamir ettim :)
    Güzel çalışma elinize sağlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi :)

  • Konuyu okuyunca o kadar mutlu oldum ki. En başta küçüğü sevindirdiğiniz için. Sonra da, elektonik atıklarla dünyamızı kirletmediğiniz için.


    Sizde kendimi gördüm resmen. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 


    Bende de bir laptop var. 2007 üretimi, üzerinde AMD Athlon x64 çift çekirdek 1.7 ghz işlemci var, işlemci de 16 senelik neredeyse. Üzerinde 2 gb ram var. Hali hazırda kullandığım SSD'yi taktım kendisine, çok hafif bir yavaşlık olsa da internete girebiliyor, chrome üzerinde 10 sekme açabiliyorum, youtube'da rahatlıkla video izleniyor, film dizi sitelerinde 480p izleme yapılabiliyor, SSD'deki yüksek çözünürlüklü filmleri çok rahat oynatıyor. Daha ne yapsın. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 


    Diğer laptop da benzer özelliklere sahip, ona da normal harddisk üzerine Antix kurdum, o da canavar gibi çalışıyor, onda 1.5 gb ram var tek fark o. Eski makinesi olanlara Antix kesinlikle öneririm çok çok güzel bir işletim sistemi. Çok az ram ve neredeyse hiç disk kullanımı var, çok iyi.


    Maalesef ülkemize bol dövizin girdiği ve her elektronik cihaza rahatça ulaşabildiğimiz dönemleri geçtik. Elimizdeki cihazları tutabildiğimiz kadar tutup kullanacağız. Gerekirse tamirini de öğreneceğiz.



    Yakında buna benzer bir konu da benden gelecek... (Şu aralar 95-96 senesinde üretilmiş bir dizüstü arıyorum. CD sürücüsü olsun bana yeterli. USB'ye bile gerek yok, bir rekor denemesi düşünüyorum. 233 mhz işlemci ve 64+8 mb edoram ile firefox açıp gezinmeyi deneyeceğim 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 8 Ekim 2020; 19:54:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pislickadam

    Mükemmel olmuş hocam bende de 22 yaşında Windows 98 yüklü bir laptop var acaba tamiri mümkün mü? Bende anlarım bu tamir işlerinden bakmak lazım aslında nostaljisi büyük bende.

    Modelini yazar mısınız? Bir bakalım. Belki ReactOS kurulabilir. 10 Senelik dizüstünü tamir edip kızıma Paint bilgisayarı yaptım  :) 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    AMD kesin öyle canım ona lafım yok.  


    Bende Thor's Hammer diye bir soğutucu var. Aslen pasif soğutucu. Fansız, motorsuz, yükses ses kalitesi odaklı bir Hi-Fi PC kurmak için kullandım bu arkadaşı. Önüne arkasına 12cm'lik iki fan taktım (Evet, kendisine dikine 12x12 fan takılabiliyor) 5Volt ile besliyorum sessizlik için. Bir ara fan hızı kontrolü için pot takacağım da üşendim. Bu şekilde şu anda ofis bilgisayarımın CPU soğutucusu. Tık yok. Ama intel.


    AMD'de girmezdim o işlere. Su soğutma yaparken ben de Athlon 2500 kullanıyordum. Buzluk pc.  Radyatör ve depo buzlukta. 3 metre boru gidiyor, bilgisayarda gezip geri buzluğa gidiyor. Buzluk kapalı balkonda. Ses de yok. Bilgisayar da yük altında 15 derece.  Ama o aleti jet fanla soğutmaya çalıştığım günler de oldu. Üstelik sıfır overclock ile. Gene de soğumuyordu şerefsiz.  


    İntel de tekrar hızla bu noktaya geliyor. Teknoloji dönem dönem tıkanıyor ve su soğutma şartlaşıyor. Ben de tembellikten Thor's Hammer gibi kütleyi büyüterek bu ihtiyacı ötelemeye çalışıyorum. Bir umut, belki o zaman teknolojideki darboğaz aşılır da tekrar soğutulabilen işlemcilere kavuşuruz falan...  Q6600 ne güzeldi mesela. Üşeniyorum abi su soğutmaya... Zaman değerli.


    Su soğutma benim için şu mesela:


    Nihihihihi!! Bu arkadaş Lazer CNC chiller'ım. İki ayrı su soğutma sistemi var. Biri 12 adet peltierı soğutuyor. Radyatörlerin amacı bu. Diğer su devridaimi de, peltierların soğuttuğu suyu lazer tüpünü soğutmak için kullanmak.  Amaç lazer tüpünün 15-20 derece arasında sabit kalmasını sağlamak. 80W'lık bir tüp kabaca 450w ısı yaydığı ve aletin ortam sıcaklığından düşük sıcaklıkta çalışmayı sevmesinden ötürü, ya kompresörlü chiller yapacaksın. Ya da böyle birşey. Bende malzeme olduğu için bunu yaptım. Yoksa manyaklık.  



    Alıntıları Göster

    Ahaha, Hocam siz benden daha da ileridesiniz. Çok prof çalışma bu.

    Buzluğa giren boru oldukça ütopik. Açıkçası mini bir soğutucu düşünmedim değil PC'ye. Fakat nem sorunu büyük dert. Siz onu boru ve buzlukla halletmişsiniz.

    Bu kadar soğuk muhtemelen - lerde olmalı. Yoğuşma sorununu nasıl hallettiniz ? Damlama yapabilir di PC'ye.

    Biz arkadaşın kendi ürettiği lazer CNC'ye klasik fan soğutma yapıp geçtik. Zevk için bu gibi çalışma olabilir. Sorması ayıp meslek nedir?

    Keyfii takılıyorum deyinde ölelim burada :D :D :D :D





  • quote:

    Orijinalden alıntı: funnel

    Kolay olan çöpe atıp, yenisini almaktı.


    Ama siz kolay olanı değil, çocuğunuz için eğitici, ders verici olanı yaptınız. Buda yetmezmiş gibi burada paylaştınız. Valla helal olsun.


    Bu gibi paylaşımları uzun süredir görmüyorduk..  

    ELimden geldiğince projelerimi paylaşacağım. Diğer farklı başlıklarda da göreceksiniz inşallah. İsveç çakısı gibiyim.

    Elime atmadığım yoktur. Sanayii de şanzıman indirirken de görebilir, ahşap ev de yaparken görebilirsiniz. Bazen de PC modifiye. :D

    Geçende de Annemin doğal gaz tesisatı döşenirken seramikleri ustalara bırakmayıp sıcak su ile spiral ile bozmadan söktük. :D





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Allah bagıslasın ufaklığa cok güzel bir oyuncak olmuş , eline sağlık hocam da , baya istifçisin 20 senedir birşey atmamışsın kıyamamışsın rafa gözüm ilişti de  

    Saklayalım. Bir gün gerçekten lazım olur.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.