Şimdi Ara

10.0.0.3 ten başka IP alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Zoom X5 modemim var. 2 de sorum var:
    1-Benim p2p yazılımları kullanmam için port açmam gerekiyor yoksa gelmiyor dosya. Bunun için sabit bir ip almam lazım. Zoom bana 10.0.0.3 ü veriyor.Bunu ipconfig den anlıyorum. Ama zoom lan ayarlarında 10.0.0.4 ile 10.0.0.15 arasında bir ip havuzu var. bana bu havuzun içinden bir numara vermesi gerekmez mi? 10.0.0.3 ü hangi mantıkla veriyor .Ben bundan başka bir ip adresi vermeye çalıştığımda ne internete girebiliyorum ne de zoom un konsolu açılıyor.10.0.0.3 diyor peygamber demiyor.
    2- Modemden bir bana bir de hub a çıkış var ben hub a giden kabloyu modemden çıkardım kasaya taktım. Yani hub a bağlı olanların internetini kestim ben de hub a bağlı bir bilgisayar gibi oldum. Şimdi komşumla nfsug2 oynamak istiyorum ama oyunda lobby ye giremiyorum. Arada modem varken girebiliyorum. Ama port açmadığımdan mıdır bilmem ağdan kise gelemiyor. Hub ile modem arasında cross kablolama yapıldı. Biri bana modem düz kablolamayı da kabul ediyor dedi. Acaba bu kablolama bilgi alışverişine etki eder mi?
    Hub dan modeme gelen kablo cross tu ama ben onu pc ye taktım. Normalde düz olması lazım diye biliyorum. Neyse bu halde ağdaki adamı görüp C sine bakabildim. Ama oyun oynayamadık. Speed2 ye izin de verdik güvenlik ayarlarından. Güvenlik duvarları kapalı. Olmadı. Bu cross kablolamanın dosya alışverişi sağlayıp da oyun oynatmama gibi bir derdi var mı acaba?







  • oyun için sorunun tam nedenini bilmiyorum ama uyarı mahiyetinde söyleyim windowsun güvenlik duvarını kapatıpda dene.
    çünki aynı sorun bizimda başımızda vardı. oyun tam ekran açıldığı için arka planda çıkan Bu proğramın çalışmasını onaylıyormusunuz ekranını görmüyor ve onaylayamıyorsunuz. tavsiyem lobide beklerken ALT+tTABB yaparak masa üstüne çıkmanız ve uyarı ekranı gelip gelmediğini kontrol etmeniz.
  • 1. soru için:
    tcp/ip ayarlarında otomatik bir ip al seçeneği aktif olmalı, lakin bildiğim kadarıyla zoom ve hayes modemlerde açılan ilk makina havuzdaki numaralardan ilkini (örn: 10.0.0.3'ü) alır sonra açılan makina .4, .5 şeklinde gider.
  • yaw manuel ip gir sende.. bugune kadar private ip olarak; 145.155.165.1-254 (255.255.0.0) kullaniyordum. daha yeni degistirdim. siz hala modemin ip'sini mi kullaniyorsunuz? ooo hooooooooo hoooooo..

    hatta gecenlerde de 131.31.31.1/31 arasi kullanmistim.
  • tamam gençlik halletik olayı.Artık başka ip alabiliyorum. Sorun dijital tv kartından kaynaklanıyormuş. Ben aynı zamanda ağdaki başka bir pc de needfspd underground2 oynamakta sorun yaşıyordum bilgisayarlar birbirlerini sadece oyunda görmüyordu. Tv kartını çıkardım. Tv kartı da bağlantılarımda kendine bir abğlantı oluşturuyordu.. Bİr çıkaraım dedim. Çıkardım oyunda beni görebiliyor ama oyuna giremiyor.DEdim bir format çekeyim. Çektim düzeldi. Güvenlik ayarlarından tabii ki oyuna izin verdik. Artık oyun oynayabiliyoruz ama tv kartımı hala takmadım. Tatilden sonra takmayı düşünüyorum.
    1-Acaba gerçekten tv kartımı engelliyordu yoksa bağlantıda problem vardı da format atınca mı düzeldi?
    Oyun oynarken kablo mesafesi 60-70 m falan. Benim bilgisayar 1-2 saniye önde başlıyor. Oyunu kimin kurduğu önemli değil. Acaba benim bilgisayar daha hızlı olduğu için mi böyle oluyor? Oyunu ilk oynadığımızda zayıf bağlatı falan dedi. Kablo uzunluğu derseniz, Kafede de denedim kısa mesafede aynı mesajı verdi ama oyunu saniye kaybetmeden aynı anda oynatıyor.
    2-Acaba evde kablo uzunluğumu bu gecikmeye sebep oluyor yoksa pc farkı mı?
    cevaplar için teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.