Şimdi Ara

1 yıllık Gerçek enflasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ocak 2016 ile ocak 2017 arasındaki temel gıda ve ihtiyaçların değişimini göstereceğim. bakalım 1 yıllık gerçek enflasyon rakamı ne çıkacak.

Ocak 2016 Ocak 2017 Değişim %
    1kg Çaykur Tiryaki 21,95TL 24.95TL %14
    1kg Torku Toz Şeker 3.5TL 4.50tl %28
    1kg marmarabirlik zeytin 15.50 17tl %10
    1 litre benzin 4.34tl 5.46tl %31

bu liste böyle uzar gider işin özeti A dan Z ye her şeye %15 ten fazla zam gelmiştir. ama bazılarını enflasyonu nasıl hesaplıyorsa %5 çıkartmışlar.
    gerçek enflasyon halkın en çok tükettiği zaruri ihtiyaçlar üzerinden hesaplanması gerekir.

• Ne yapmaya calisiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atılgan oo

Ne yapmaya calisiyorsun

E=mc² formülüyle kainatın anlamını çözmeye çalışıyorum.
  • Benzin 2011'de 4 TL idi. Şimdi. 5,49 TL. O zaman her sene için ortalama %5 zam mıdır veya 2013'te mi ne 4,90 TL iken geçen sene 4,30 larda iken eksi enflasyon mu vardı?

• Geçen yıl efeturla Ankara İzmit 32 lira öğrenci şimdi 45

• quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Benzin 2011'de 4 TL idi. Şimdi. 5,49 TL. O zaman her sene için ortalama %5 zam mıdır veya 2013'te mi ne 4,90 TL iken geçen sene 4,30 larda iken eksi enflasyon mu vardı?

enflasyon nasdece benzine göre mi belirleniyor. bakın camış kadar büyük puntolarla tekrar yazıyorum
    EENFLASYON TEMEL GIDA,TÜKETİM MADDELERİYLE VE ZARURİ İHTİYAÇLARA GÖRE HESAPLANMALI
    hayret bir şey basit bir şeyi bile anlamaktan aciz insanlara şimdi kalkacağız Anayasa değişikliğinin içeriğini anlatacaz,ölme eşeğim ölme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 22 Ocak 2017; 20:34:29 >
  • Atılgan oo kullanıcısına yanıt
    Bu yıl enflasyon %6 mi %9 mu ne aciklanmisti öyle olmadığını anlatmaya çalışıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Benzin 2011'de 4 TL idi. Şimdi. 5,49 TL. O zaman her sene için ortalama %5 zam mıdır veya 2013'te mi ne 4,90 TL iken geçen sene 4,30 larda iken eksi enflasyon mu vardı?

enflasyon nasdece benzine göre mi belirleniyor. bakın camış kadar büyük puntolarla tekrar yazıyorum
    EENFLASYON TEMEL GIDA,TÜKETİM MADDELERİYLE VE ZARURİ İHTİYAÇLARA GÖRE HESAPLANMALI
    hayret bir şey basit bir şeyi bile anlamaktan aciz insanlara şimdi kalkacağız Anayasa değişikliğinin içeriğini anlatacaz,ölme eşeğim ölme.

1 yıllık Gerçek enflasyon

Hamam terliği üzerinden de hesap yapmamak gerek kanımca.

Veya ekonomi bakanı gibi. Hamburger üzerinden. Üstelik bizde big mac daha ucuz diye, bizim hamburgerimizin 3 katı büyüklüğünde olan bir hamburgerle karşılaştırma yapıp şark kurnazlığı hiç yapmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emma-Watson

Bu yıl enflasyon %6 mi %9 mu ne aciklanmisti öyle olmadığını anlatmaya çalışıyor

Arladasi anliyorum ama arkadasin anlatmaya calistigi kisilerin enflasyon umurlarinda degil. Halen neden anlatmaya calisiyor onu anlamiyorum.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Siz listeye almışsınız ve zam oranı koymuşsunuz ben de eski verilere göre değerlendirme yaptım. Eğer değerlendirmeye almak gerekiyorsa her sene %31 zam gelmediğini anlatıyorum. Bu sene %31 oldu diye her sene %31 olmuyor benzinde. Siz illaki son 1 yılın enflasyonunu vurgulamak istiyorsanız seneye de tekrar düşüş olursa birisi de konu açıp enflasyon eksilerde diyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 22 Ocak 2017; 21:16:59 >
  • yüzdeleri kendinmi buldun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksiden enflasyon cift haneli cikardi yuzde 30 ciktigini biliyorum ama o oranda da zam almistik simdi yine yuksek cikiyor ama o oran da zam alamiyoruz

• Türk halkının en çok tükettiği en çok parasını nelere harcadığı az çok bellidir?
    çay,şeker,tuz,ekmek,yağ,süt,yumurta,peynir,zeytin,domates,patates,salça,çamaşır tozu,bulaşık deterjanı,sabun,şampuan,bebek bezi,benzin,doğalgaz,elektrik,su,telefon iletişim ücreti,kira,yol ücreti v.b
    şimdi enflasyonu bu yukarıda saydıklarıma göre değil de pinpon topu,tuvalet terliği gibi şeyleri baz alıp hesaplarsanız düşük çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atılgan oo

Ne yapmaya calisiyorsun

Kafalar güzel galiba

• Paradan 6 sıfır atılırken enflasyon hesabının formülü aynı kaldı. Bu yüzden enflasyon yanlış çıkıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmara birlige zam gelmis diyorlar ne kadar dogru bilemem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.