Gelişen teknolojilerin yanısamalarını yeni nesil donanımlar üzerinde de görebilmek mümkün. 2000'li yılların başında 10GB'lık hard diske sahip olan kullanıcılar kendini şanslı sayarken içinde bulunduğumuz günlerde üretici firmalar 1 Terabyte'lık hard disklerini pazara sunmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu konuda uzun bir süredir çalışma yürüten Hitachi 1000GB depolama alanına sahip olan 7K1000 modelini Japonya'dan sonra Avrupa'da da satışa sunuyor. Hitachi'nin yeni diski özellikle Almanya ve Avusturya'da satışa sunulmuş durumda.
Her biri 250GB'lık 4 plaktan oluşan ve toplam 32MB ön belleğe sahip olan Hitachi 7K1000 Avrupa'da yaklaşık 399 avro'luk fiyat etiketi üzerinden satışa sunulmuş durumda. Fiyat konusunda ise firmanın yeni modelinin etiketinin fiyatının alınacak 2x500GB'lık çözümden yaklaşık 2 kat daha pahalıya geldiğini de belirtilebiliriz. Tabii piyasaya giren 1TB'lık ilk ürün olmanın avantajını kullanmak isteyen Hitachi, rakip firmaların benzer çözümlerinin de pazara girmesi ile 7K1000 modelinin fiyatını düşürecektir.
10000 RPM in yaygınlaşması lazım artık. 32 MB az bi önbellek değil tabiki ama 7200 RPM yerine bu disk 10000 RPM olsaymış işte o zaman tadından yenmezmiş... Gerçi o zamanda çok uçuk bi fiyata satılırdı
quote:
Orjinalden alıntı: EMIN3M
10000 RPM in yaygınlaşması lazım artık. 32 MB az bi önbellek değil tabiki ama 7200 RPM yerine bu disk 10000 RPM olsaymış işte o zaman tadından yenmezmiş... Gerçi o zamanda çok uçuk bi fiyata satılırdı
aynen
400 euro'da az uçuk bir fiyat değil gerçi 1000 gb depolama kapasiteside hayal gücüne bile sığmıyor insanın ama gerçekten 10000 rpm olsa çok daha iyi olurmuş normalden daha yavaş çalışır gibi geliyor bana bu kadar büyük hafızaya sahip bi harddisk.
bence 2x500gblıktan 2 kat fiyatı varsa en iyisi 4x500gb hdd raid10 kullanmak yada 4x500gb raid0
quote:
Orjinalden alıntı: metinalhan
windows sorunsuz tanıyo mu bu kapasiteyi
Vista kesin tanır, XP tanımazsa bile bi' update ile hallederler
zamanında 40gb lık bi hardiskim vardı nasıl dolduracam diye düşünüyodum şimdi 320 var genede yetmiyo BLU-RAY yaygınlaşsın bunlarda az gelir.
+1907
quote:
Orjinalden alıntı: paratuzağı
zamanında 40gb lık bi hardiskim vardı nasıl dolduracam diye düşünüyodum şimdi 320 var genede yetmiyo BLU-RAY yaygınlaşsın bunlarda az gelir.
160 var dolduramıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: EMIN3M
Sanırım disk dönüş hızları için son noktaya gelindi artık. 10000 RPM'lik disklerin fiyatları bir türlü inmiyor. 10000 RPM'in bundan sonra yaygınlaşacağını sanmıyorum. Artık devir Solid State Disk'lerin devri. Onların kapasiteleri artsa ve ucuzlasalar muhteşem olacak. Hem hızlı hem de çıt çıkarmıyorlar.
pc programcıları- oyun yapımcıları -pc uzmanları -müzik yapımcıları-film yapımcıları-muhasebecileri unutmayın !!!!!! çünkü bunlara çok lazım 1 terabytlık hdd !!!!
Bu mekanik hard disklere para vermek artık ölü yatırım.Solid state disk ler çıktı.1-2 yıla kadar onlarda rahat 500 gb yi felan bulurlar.
Fiyat listesi bende açılmıyor.
128 lik SSDin fiyatı 10.000$, 256 lıkın fiyatı 15.000$. Fakat hybridler daha umut verici, onlarında anakart tarafından hybridliği sağlananı (flashlı anakart ve normal hdd kombinasyonu). Hybrid çözümlerin laptop planında yaygınlaşması bekleniyor.
Ufak bir düzeltme yapayım bu disk 250 GB'lık 4 plaka değil, 200 GB'lık 5 plaka içeriyor ve doğal olarak da oldukça ısınıyor (52 C)-thgtr'ye göre- Seagate'in bir kaç ay içinde piyasaya çıkması beklenen disklerindeki plaka yoğunluğu 250 GB olacak ve 1TB modeli satılmaya başlanacak.
2mbit bağlantı olsun da 2 ayda doldururum bunu
1tb güvenlik nasıl olacak acaba ben eski harddiskimde reset attım diye tüm bilgilerim uçmuştu d sürücüm rav olmuştu düşünsenize 1 tb agzına kadar dolu bi sabah acıyorsunuz d sürücü sistem dosyası rav olmuş ve format atatım mı diyo kötü bi durum offfffff