Şimdi Ara

1 TB harici 2.5 inç disk sorunu Samsung HX-M101TCB/G model

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung HX-M101TCB/G 1TB diskimi artık pc görmüyor usbden

vın vınn diye ses geliyor bilgisayarcılara götürdük yapamadılar fişi kayıp grantide maalesef yokk..

ne yapacağımı bilmiyorum pcden anlamam , bu diskler sata değilmiş sanırım sadece usbden çalışan mekanik olmayan bir kutuda çalışıyormuşşş
    usb aygıtı tanımadı diyor sürücü ekranı geliyor ama bu hdd için yüklü sürücü yok uarısı geliyor vın vın diye ses geliyor orda donuyor herşeyyy sorun nediiir
    ne yapabilirim şu anda
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 23 Ekim 2013; 19:54:57 >

• kutuyu açtım az önce içinde SEAGATE momentus marka bir disk var model no: ST1000LM025 yazıyor
    bu arada vınn sesi kesildi
    vidalarıda açmalımıyım ?? hala tanımıyor diski
  • Diski doğrudan anakartın sata portuna bağlamayı denediniz mi. Problem sata usb çeviricide ise bu şekilde problemi by pass etmiş olursunuz.

Arıza yapmış bir diski elektronik arızalar dışında, tamir edip kullanmaya devam etmek genelde mümkün olmamaktadır.

Veri kurtarmak için kullanılan yöntemler genellikle geçici çözümlerdir. Yani maksat diski veriyi kopyalayacak kadar çalıştırabilmektir. diskin içerisinde önemli verileriniz yoksa yeni bir disk satın almanızı tavsiye ederim.
  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    diskte 2 bölüm var sanırım
    kart ve disk bölümü..
    vidalarını çıkardım kartın ama disk bölümünde sata uçları maaleseff yokk.. görünmüyor...
    kartı ayırınca uçlar görünmüyor ama diskin vidalarını ayırmadım belki onu ayırınca uçlar çıkar ama küçücük diskte o uçların kasası açılınca görünmesi lazımdı.. bir de mekanik bir bölümüde yok bu diskin
    kart ve disk bölümü ama sata ucuda yok etraftaa... garipliği umarım anlatabilmişimdir.. yoksa foto çekip bi ara gösteririm
  • Anladım. Pcb çıkışı doğrudan usb olan disklerden. O halde yapacak birşey yok. Metal kutunun vidalarını açarsanız zaten verinin yazıldığı plakları, okuma yazma kafalarını görmüş olursunuz. Diski açmanızı tavsiye etmem zira açtıktan sonra geri dönüşü olmaz tamamen bozulur.

Bir ihtimal usb bağlantısının yapıldığı kısım tak çıkar yapmaktan hasar görmüş olabilir veya bacakları tutan lehimlerde çatlak vs olabilir. Bu noktaları kontrol etmenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hd_doctor -- 25 Ekim 2013; 22:56:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    hmm bak o olayı düşünmedim orayı yeniden gözden geçirmek lazım arkadaşa göstericem onu. tşkrler
  • özel mesaja bakarmısınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: explorer82

özel mesaja bakarmısınız

özel mesaja bakarmısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: explorer82

özel mesaja bakarmısınız

cevaplandıakşama nasipse
  • Merhabalar,
    aynı sorunu yaşamaktayım aynı diskle şu anda.
    Acaba sorunu çözebildiniz mi?
  • ark getirdi diski ama usb kablosu yok. hala lazımsa disk çokk ucuza geri iadesiz satabiliriz diski.pm atın
  • çözemedik:(
  • bende kablo ve kutusu eksıksız ve garantisi devam ediyor o sorunu yasıyorum acaba urunu degistirirlermi.simdiden tesekkkurler
  • duruyorsa ben çözerim sorunu inşallah..

0505 403 35 80

mikail1313@gmail.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.