Şimdi Ara

1 TB Harddisk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım WD 500gb black harddiskim var. 1 Tb yapmak istiyorum. Sizce bi tane daha 500 mü alayım yoksa satıp bir tane 1tb wd black mi alayım???

• tamam buna cvp vermediniz madem satıyorum 90 liraya alıcısı var mıdır işin şakası tabi ama alıcısı var mıdır hangi fiyata gider??
  • Bence bir tane daha 500 gb wd caviar black alıp raid 0 yapın. Hem daha hızlı olsun hem de elinizdeki diski satmakla uğraşmayın.
  • tek harddiskim vardı bilgilerimi kaybettim o yüzden bu harddiski aldım söylemeyi unuttugum bi durum. 2 tane alırsam yedekleme konusunda daha güvenilir olacak ama raid yaparsam fark olmayacak. 1tb wd cok övmüşler o yüzden sordum satıp 1tb alıp ilerde bi tane daha almak belki. kararsız kaldım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: malki35

tek harddiskim vardı bilgilerimi kaybettim o yüzden bu harddiski aldım söylemeyi unuttugum bi durum. 2 tane alırsam yedekleme konusunda daha güvenilir olacak ama raid yaparsam fark olmayacak. 1tb wd cok övmüşler o yüzden sordum satıp 1tb alıp ilerde bi tane daha almak belki. kararsız kaldım..

ben aldım kullanıyorum..fena değil..seagate e göre daha sıcak..gürültü olarak kopyalama yaparken gırc gırt sesler geliyor seagate de olduğu gibi..ses olarak bi fark göremedim..performans anlamında da bi fark göremedim..zaten testlerim var bu bölümde bakarsan..
  • baktım zaten testlere de anlayamadım ne demek istedigini. sorum 2*500 wd black mi 1*1tb mı?
  • ayni veriyi 2sinede yazacak sekilde raid yapabilirsin boylece biri gitsede verilerin gitmez
    raid1 yapacaksin
    2x500gb takarsan
    1tb gozukmez yine 500gozukur ayni veri 2diske birden kopyalanir.

masraf vs goze alindiginda usb takacagin herzaman kullanmayacgin yedek disk
    raid 1yapmaktan daha avantajlida olabilir
  • raid1 in normal takmaktan bi farkı olmadıgını biliorum dogru mu? yani hız acısınından bi fark yoksa avantajı nedir???

quote:

Orijinalden alıntı: kentacdis

ayni veriyi 2sinede yazacak sekilde raid yapabilirsin boylece biri gitsede verilerin gitmez
    raid1 yapacaksin
    2x500gb takarsan
    1tb gozukmez yine 500gozukur ayni veri 2diske birden kopyalanir.

masraf vs goze alindiginda usb takacagin herzaman kullanmayacgin yedek disk
    raid 1yapmaktan daha avantajlida olabilir
  • hiz olarak tek hdd kullanmakla ayni
    veriyazarken 2hdd de veriyi yazacak

avantaji guvenlik
    biri ucarsa digeri kalir
  • off kafadan 500gb kaybetmek bu insanlık dışı
  • Baştan 1 TB'a ne gerek. Al bi 500 daha tamamdır işte
  • eyw kankaa :) 1 tb ı daha hızlı demişler forumda ama ne kadar fark edecekki..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.