Şimdi Ara

1 Tb Dolu hard diske format atmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 1 tb caviar black var sistem ssd ye kurulu ve 1 tb hard diskimde yerel disk D'de bluray filimler E'de oyunlar var. D veya E ye 10 dakika girmessem hard disk duruyor sanki tekrar girdiğimde kısa bir süre donuyor kasada bişey çalışmaya başlıyor ve hard diskte çalışmaya başlıyor. Sorunu çözemedim format atmak istiyorum.

Gelelim soruna oyunları neyse ama filimleri silemem toplasan 150 gb boş alanım var hard diskin çoğu dolu. Ne yapabilirim ?

• Sanırım HDD'nin kullandığı APM (advanced power management) sisteminden kaynaklanıyor, yani kullanılmadığı zaman güç tasarruf moduna giriyor. Aslında CyrstalDiskInfo adında bir program ile APM i kapatabilirsin, ama ileriye dönük zararı olur mu HDD ye bilmem.
  • Yedekle yapacaksan, yazık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklander1st

Sanırım HDD'nin kullandığı APM (advanced power management) sisteminden kaynaklanıyor, yani kullanılmadığı zaman güç tasarruf moduna giriyor. Aslında CyrstalDiskInfo adında bir program ile APM i kapatabilirsin, ama ileriye dönük zararı olur mu HDD ye bilmem.

Arkadaşın dediği gibi oluyordur sorun yok.Boşuna format atma.
  • quote:

Sanırım HDD'nin kullandığı APM (advanced power management) sisteminden kaynaklanıyor, yani kullanılmadığı zaman güç tasarruf moduna giriyor. Aslında CyrstalDiskInfo adında bir program ile APM i kapatabilirsin, ama ileriye dönük zararı olur mu HDD ye bilmem.

Sağolun bu programı denicem fakat durup dururken bu sorun neden oluşmuş olabilir. Yani neden kendi kendine güç tasarruf moduna girmeye başlamış olabilir bi kaç senelik hard disk. Sistem ssd'ye kurulu o format görüyor arada ama haliyle bu hard diskin sorununu gideremiyor 2 farklı disk olduğu için. Bilgisayardan bile bunu iptal edemiyoruz program gerekiyor ama kendi kendine yapmış bunu hard disk şaşırtıyor beni :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

quote:

Sağolun bu programı denicem fakat durup dururken bu sorun neden oluşmuş olabilir. Yani neden kendi kendine güç tasarruf moduna girmeye başlamış olabilir bi kaç senelik hard disk. Sistem ssd'ye kurulu o format görüyor arada ama haliyle bu hard diskin sorununu gideremiyor 2 farklı disk olduğu için. Bilgisayardan bile bunu iptal edemiyoruz program gerekiyor ama kendi kendine yapmış bunu hard disk şaşırtıyor beni :)

bugun onu yapan yarin neler yapar kınıyorum harddiskini :p ykmu harici disk falan arkadaslarinda al bitane yedekle seninkileri format at sonra geri at tekrar harddiskine en temizi formatlicaksan

• Aslına bu bir sorun değil, tıpkı işlemcilerin turbo boostu gibi gerektiğinde tam devir çalışıyor diyebiliriz. Dediğim gibi o programla gelişmiş güç tasarruf sistemi kapatılabiliyor HDD nin ama ileriye dönük birşey olur mu garanti vermiyorum bilgim yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba.

Elimde 1 tb caviar black var sistem ssd ye kurulu ve 1 tb hard diskimde yerel disk D'de bluray filimler E'de oyunlar var. D veya E ye 10 dakika girmessem hard disk duruyor sanki tekrar girdiğimde kısa bir süre donuyor kasada bişey çalışmaya başlıyor ve hard diskte çalışmaya başlıyor. Sorunu çözemedim format atmak istiyorum.

Gelelim soruna oyunları neyse ama filimleri silemem toplasan 150 gb boş alanım var hard diskin çoğu dolu. Ne yapabilirim ?

bende 1tb samsung var aynı şekilde bu win7 de kullanılan bir özellik bence diskinde sorun yok.
    denetim masasına gir oradan güç seçenekleri tercih edilen planlar sekmesinde plan ayarlarını değiştir de açılan pencereden gelişmiş güç ayarlarını değiştir de oradan listeden sabit diski seç varsayılan olarak 20dk ayarlı
    oradan istediğin şekilde ayarlayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Musdi42

quote:

Merhaba.

bende 1tb samsung var aynı şekilde bu win7 de kullanılan bir özellik bence diskinde sorun yok.
    denetim masasına gir oradan güç seçenekleri tercih edilen planlar sekmesinde plan ayarlarını değiştir de açılan pencereden gelişmiş güç ayarlarını değiştir de oradan listeden sabit diski seç varsayılan olarak 20dk ayarlı
    oradan istediğin şekilde ayarlayabilirsin.

Sağolasın bende bu ayarı arıyordum şimdi yaptım yüksek bir ihtimal sorunum çözülmüştür teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.