Şimdi Ara

1 tane SORUM VAR ACİL BAKAR MISINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10! sayısı 6 tabanında yazılırsa sayının sondan kaç basamağı sıfır olur??

• 10! in içindeki 3 sayısına bakacaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soru sana 10 tabanı diye sorsa içindeki 5 sayısını bulucaktın ya burda da 6 tabanında istemiş içindeki 3 sayısını bulman gerekicek(2sayısı zaten daha çok olcak çünkü o sınırlayıcı değil) çünkü 10 tabanında 10 ne ise 6 tabanında 6 da o
  • mantığını açıklarsan sevinirim neden 3, soruda 6 tabanı derken sondakı sıfırı bulmak normalde 5 e bölerken
  • Tam emin değilim ama 4 olabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B26 B kullanıcısına yanıt
    ıkı tane asal çarpanından büyük olandan hareket ediyoruz anladığım kadarıyla galiba çünkü küçük olan büyük olandan fazla oluyor 6! de
  • Sobig.F S kullanıcısına yanıt
    asal sayıları almamız gerekiyor yani 3 ve 2 ye bakıyoruz. ikisinin çarpımı 6 sonuçta. yani 6 çarpanı yerine 2 ve 3 çarpanıda olursa 6 ya bölünmüş oluyor.
    2 ve 3 sayısının kaç tane old. bak. 3 sayısı daha az olacağından max. onun kadar 6 olabilecek. umarım anlatabilmişimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sobig.F

ıkı tane asal çarpanından büyük olandan hareket ediyoruz anladığım kadarıyla galiba çünkü küçük olan büyük olandan fazla oluyor 6! de

evet öyle diyebiliriz ama yine de diğerini de kontrol etmek lazım bazı sayılarda küçük olan daha az olabiliyor nadir de olsa
  • mageozik kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim çok sağol anladım
  • eyvallah kardeşim sağolasın anladım
  • Ben şöyle bir mantıkla çözdüm; bir sayıyı 6 tabanında yazmak için hep 6'ya böleriz ve son bölüm ile tüm kalanları sondan başa doğru yazarız öyle değil mi? O zaman 10! 'in içinde kaç tane 6 varsa (yani kaç defa 6'ya tam bölünüyorsa demektir bu) o kadar sıfır vardır sonda.

10 ! içindeki 6'ları da kaç tane 3 varsa diye buluruz. (3 x 2'den dolayı)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.