Herkese iyi günler. Şunu söylemeliyim ki 2 tane konu açıp boşuna yer israfı yapmadım, iki sorun aynı başlıkta, şok şok şok
SORU: PHYSX? Ekran kartım; 1GB NVIDIA GeForce GT 310M. Bilmek istediğim, bu kartın physx'i destekleyip desteklemediği... Destekliyor olması lazım ki son driverde bu yazılım mevcut. Fakat yabancı sitelerden öğrendiğime göre eğer kart destekliyorsa, NVIDIA kontrol panelinde 3D ayarları kısmında enable/disable seçeneği olması lazım imiş physx için. Böyle birşey yok bende. Driverleri eksiksiz yüklemeyle kurdum, directx güncellemesi falan, ayriyeten bu physx sürücüsünün nereye kurulduğu da belli değil, ara ara... Onun da ayrı kontrol paneli varmış heralde yabancı sitelerden duyduğuma göre. Bu arada notebook da yeni, 3GB ram falan filan var, directx 11, W7 HomePremium 64bit. Desteklememesi mümkün değildir heralde. Şayet aksiyse, rezalet olur Neyse, bilen bir arkadaş bir açıklık getirsin lütfen, teşekkürler şimdiden
SORU-N: Kopyala/Kes-Yapıştır Bu sorun da sadece bende vardır heralde, başımın belası şey. Sorun şu ki basit kopyala yapıştır işlemi yapılmıyor. Eski PC'de de aynısı olmuştu. Format atıyorum, 1-2 gün sonra bir dosyaya ya da metne sağ tıklıyorum, "Kopyala/Kes" diyorum, yapıştıracağım zaman sağ tıkladığım yerde yapıştır kilitli. CTRL+C / CTRL+V kombinaysonları da işe yaramıyor aynı şekilde. Her türlü onarım programının tam sürümlerini full ayarlarda kullandım, yine aynı şey. Windows XP HomeEdition SP3 kurdum, Vista Ultimate SP2 kurdum eski PC'ye, sorun aynı aynı. Şimdi yeni bilgisayarda da aynı şey olmaya başladı. NOD32 v4.2 tam sürümle tarıyorum kapsamlı tarama, ayarlardan tüm seçenekleri tikledim full, fakat 0 (zero) virüs. İyice araştırdım, kimsede böyle bir problem yok. En sonunda konu açtım. Anlayan birisi lütfen birşey söylesin. Sanırım yüklediğim bir program bu soruna neden oluyor, bence. Fakat hangisi, nerden bulabilirim. Şimdiden cevaplar için teşekkürler!
bildiğim kadarı ile bütün ge force serisi physx destekliyor ama kes yapıştır sorunun ile ilgili aklıma bir şey gelmiyor
PHYSX senın kendın kurman gerek netten indir kur eskıden nvıdıa kullanırdım kendim kurardım çok kullanmadım gerçi sonra atiye geçtim http://download.chip.eu/tr/NVidia-PhysX-SDK_4689048.html physx burdan indir kur ben bu şekılde yapıyordum
Diğer soruna gelince ara sıra benımkıde kopylama yapıştırma yapmıyor bir kaç kez ard arda deneyınce düzeliyor seninki daha farklı bi sorun bilen biri vardır umarım
quote:
Orijinalden alıntı: wesker7
PHYSX senın kendın kurman gerek netten indir kur eskıden nvıdıa kullanırdım kendim kurardım çok kullanmadım gerçi sonra atiye geçtim http://download.chip.eu/tr/NVidia-PhysX-SDK_4689048.html physx burdan indir kur ben bu şekılde yapıyordum
Diğer soruna gelince ara sıra benımkıde kopylama yapıştırma yapmıyor bir kaç kez ard arda deneyınce düzeliyor seninki daha farklı bi sorun bilen biri vardır umarım
Çok teşekkürler ama bu yazılım sanırım sadece physx çalışmaları yapmaya yarıyor. Yani içinde physx'i aktif edecek bir panel mevcut değil. Tüm klasörlere baktım, demolar falan var. NVIDIA kontrol panelime yine eklenmedi physx bölümü Bir de, ben bu kartın directx 11 olup olmadığını nasıl anlarım? Yani, bildiğim yollardan kontrol ettim bilgisayardan fakat bir yerde directx 10.1 yazıyor başka bir yerde 11. Can you run it diye bir site var, herhangi bir oyunlar kaldırır mı kaldırmaz mı test ediyor, orada PC'min özelliklerinde directx 11'iniz var diyor. Fakat dedim ya, ekran kartı özelliklerine falan bakıyorum, directx sürümü 11 yazıyor, altında 10.1'i destekler falan yazıyor. Anlamadım gitti... Yalnız ondan önce şu physx sorununu çözmeliyim