Şimdi Ara

1 Sene Evde Hazırlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu sene YGS sınavına çok fazla kafa yordum, fakat kişisel sebeplerden dolayı sınavım yalan oldu, söylemeye utanıyorum, 1 milyon sıralama geldi, ve puanım 207

Haliyle oluşan moral bozukluğu beni perişan etti, dil öğrencisi değildim zaten meslek lisesiyim, staj falan da bayağı zorlayınca LYS'ye hiç çalışmadım diyebilirim.

Ama her gün olmasa da kelime ezberi yaptım 1 ayda 500 kelime civarı kelime ezberledim. Taktiğim;
    Ön tarafı türkçe, arka tarafı ingilizce kelimelerdi (başka türlü verim alamıyordum)

Gramere dair bir şey çalışmadım çünkü sevmiyordum, cümle veya kelime tercüme etmek daha zevkli geliyordu. Bu yüzden Mütercim-Tercümanlık bölümünde karar kıldım.

Böyle bir hedefi sene sonunda koymam, daha da hayal kırıklığı oldu sürekli sözel ve dil arasında gidip geldim ve seçimimi geçte olsa yaptım.

Seneye kadar evde hazırlanmayı düşünüyorum fakat ne kadar verimli olur bilemiyorum ? Kurs vs. takviyesi almam imkansız gibi bir şey köyde yaşıyorum, en fazla para basıp yds uzaktan eğitim alabilirim gibime geliyor..

Elimde kitap olmasına rağmen,gramer çalışmayı bir türlü sevemiyordum, yukarıdaki taktikle kelime ezberi yapmam dışında bir yeteneğim olmadığını hissediyorum gibiyim Çünkü, ne zaman kitaptan çalışmaya kalksam verimsiz geçiyor

Elimdeki kitaplar;
    LYS-5 Dil Sınavı Stratejileri (Irem Yayıncılık)
    LYS-5 Question Bank
    Inside and Out (Grammar Kitabı)

Seneye kadar ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar ? Ailemin mezuna kalacağımdan haberi bile yok ama malesef elimde değil, kesin mezuna kalacağım. 1 senede kazanamassam, 2. seneye kesin kalamam.

Hedefim Hacettepe,en kötü Kırklareli olsun ona da razıyım.
    1 senede ne yapabilirim ? Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok olurum, hepinize şimdiden teşekkür ediyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullandığınız kitap ileri düzeye hitap eden bir kitap.Bu nedenle zorlanmanız çok normal.O çok detaylı bir kitap.
    Daha bir kitapla başlamanız gerek.Veya internetten çalışın konulara.

Diğer bir husus mütercimlik istiyorum demişsiniz ama gramer çalışmayı sevmiyorum diyorsunuz.
    Gramer olmadan hiçbir dili iyi düzeyde öğrenemezsin.
    Önce Türkçe grameri iyi öğrenmen gerek diğer türlü yabancı dil öğrenemezsin.

Sırasıyla yazıyorum;
    1.Türkçe gramer öğren.
    2.İngilizce gramer öğren.(Kolay anlatımlı kitaplardan başla.Sonra ileri düzey kitaplar kullan.)
    3.Şimdi okuma alıştırmaları yapman gerek.Türkçe'ye çevirip bilmediğin kelimeleri öğren.Bolca kelime öğren.
    4.Geçmiş sınav sorularını incele.Tüm kelimeleri öğren.
    Başarılar.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ratplanet hocam

Tavsiyelerinizi uygulayacağım, gerçekten Türkçe grameri bile doğru düzgün bilmeyen kişi, Ingilizcede daha bi zorlanıyormuş onu farkettim, öncelikle Türkçeyi halledeyim öyleyse.. Yanında da kelime ezberi yapınca, sınava kadar tam takır hazır olurum sanırım

Tekrardan teşekkür ediyorum, sanki bu forum için doğmuş gibisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Charming Diamond

Teşekkür ederim ratplanet hocam

Tavsiyelerinizi uygulayacağım, gerçekten Türkçe grameri bile doğru düzgün bilmeyen kişi, Ingilizcede daha bi zorlanıyormuş onu farkettim, öncelikle Türkçeyi halledeyim öyleyse.. Yanında da kelime ezberi yapınca, sınava kadar tam takır hazır olurum sanırım

Tekrardan teşekkür ediyorum, sanki bu forum için doğmuş gibisiniz

Acele etme aceleye getirme sindir zamanla olacaktir bir duzenin olsun ve surekli bilmedigin seyleri not et gerisi gelecektir

• krstarica kullanıcısına yanıt
    Hocam simdiden öyle böyle tedirgin olmuyorum değil. Umarım evde halledebilirim, yoksa hayat bana zindan olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinazola -- 23 Mayıs 2017; 23:11:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 sene de mezuna kalınır
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.