Şimdi Ara

1 saat 50 dakika nasıl 7 mb olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar küçük avi ve ya mpeg dosyaları çıkıyor karşıma kazaa programı bazı dosyaların 7 veya 8 mb. olduğu halde görüntünün 1 saatin üstünde olduğunu belirtiyor. Bu nasıl olabilir? Zaten bunları bilgisayara indirip açmaya çalıştığımda açmıyor. Acaba bunlar şıkıştırılmış dosyalar mı? 2 saate yakın bir görüntü 10 mb. kadar sıkıştırılabilir mi? Eğer böyle bir durum var sa bu sıkıştırılmış dosyalar ne ile açılabilir?

• Zaten avi ve mpeg sıkıştırılmış dosya formatlarıdır.O uzunlukta bir filmin o derece sıkıştırılması çok zor geliyor bana.
    Her dosyanın kimliği başlık bilgisi içerisinde mevcut.Dosya hakkında tüm bilgiler videolar encode edilirken yazılabiliyor.
    Tahminimce o dosyalar sahtedir.Özellikle de Kazaa sahte dosya cenneti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selenvirus

evet mümkündür dün bir programa rastladım 2 cd lik bir oyunu 600 mb a sığdırıyordu ancak farklı bi sıkıştırma olduğu için uzantılarına bakmak lazım ne açar diye.

Dediğin sanırım UHARC programıinternette riplenmiş full oyunlar bu programla sıkıştırılarak boyutları inanılmaz derecede düşürülüyor.250 mb indirdiğiniz birşey 700-800 MB olabiliyor.

Videolarda bence farklı bir codec kullanmışlardır ve çözünürlüklerini düşürmüşlerdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: usernick
    Videolarda bence farklı bir codec kullanmışlardır ve çözünürlüklerini düşürmüşlerdir.

Yaklaşık 2 saatlik bir filmin tek CD'ye encode edilmiş versiyonları var elimde.Ses ve görüntü kalitesinden gerçekten çok fazla ödün verilmiş.
    Ama ne kadar ödün verirseniz verin 2 saatin 7-8 MB'a sığması..Bilmiyorum pek izlenebilirliği kalmaz herhal
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

quote:

Yaklaşık 2 saatlik bir filmin tek CD'ye encode edilmiş versiyonları var elimde.Ses ve görüntü kalitesinden gerçekten çok fazla ödün verilmiş.
    Ama ne kadar ödün verirseniz verin 2 saatin 7-8 MB'a sığması..Bilmiyorum pek izlenebilirliği kalmaz herhal

filmin izlenmeyeceğinden şüphemiz yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirdöven -- 1 Ekim 2005, 17:16:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Benek

Arkadaşlar küçük avi ve ya mpeg dosyaları çıkıyor karşıma kazaa programı bazı dosyaların 7 veya 8 mb. olduğu halde görüntünün 1 saatin üstünde olduğunu belirtiyor. Bu nasıl olabilir? Zaten bunları bilgisayara indirip açmaya çalıştığımda açmıyor. Acaba bunlar şıkıştırılmış dosyalar mı? 2 saate yakın bir görüntü 10 mb. kadar sıkıştırılabilir mi? Eğer böyle bir durum var sa bu sıkıştırılmış dosyalar ne ile açılabilir?

zaman harcamaya değmez. bozuk, yarım kalmış dosyalarda sıklıkla rastlanır. zaten daha öncede benzer konular açılmıştı bu forumda. istersen kendi bilgisayarında da deneyebilirsin. azureus'da olduğunu biliyorum. bunun için herhangi bir torrent yüklemeye başlamalısın. örnegin 700MB'lık bir avseq1.dat dosyası indirdiğini düşünelim. (azureus dosya indirmeden önce diskte toplam boyutu kadar yer ayırır. ) bunu 5. saniyesinde durdur. torrentleri indirdiğin dizine git. göreceğin avseq1.dat dosyasını 700MB olarak görürsün. şimdi bunu herhangi bir sıkıştırma yazılımı ile sıkıştıralım. ne oldu? 500KB

quote:

evet mümkündür dün bir programa rastladım 2 cd lik bir oyunu 600 mb a sığdırıyordu ancak farklı bi sıkıştırma olduğu için uzantılarına bakmak lazım ne açar diye.

game-rip'leri bu şekilde sıkıştırılıyor. sıkıştırma tekniği de her dosya türü için ayrı sıkıştırma kullanması ile oluyor. örneğin belgelerim klasörünü winzip ile sıkıştırmayı denediğinde winzip sadece kendi zip tekniği ile dosya türü ayırt etmeden sıkıştırır. jpg de exe de, tga da txt de aynı şekilde sıkıştırılır. oysa game-rip'lerde resimler ayrı, videolar ayrı ayrı, exeler ayrı sıkıştırılır. böylece daha az yer kaplarlar.

• benim elimde bir zamanlar amerikadanın(orjinali 4 cd ) 1 cdlik divx vardı yani oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi METAL -- 1 Ekim 2005, 17:31:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: METAL

benim elimde bir zamanlar amerikadanın(orjinali 4 cd ) 1 cdlik divx vardı yani oluyor

Galiba yanlış anladın.Arkadaş 7-8 MB için sormuş.Yoksa belirttiğin gibi bendede bir sürü 2 saatin üzerinde filmlerin tek cd'lik versiyonları var.
  • Muhtemelen FAKE dosyadır.
  • eh o zaman fake olabilir yada başka bir yolu varsa bilemiyorum
  • Tomb Rider Serisini bilirsiniz. Elimdeki CDde Tomb 1-2-2gold-3-4 ve5 var. Bunlar ek olarak bir de Tomb Rider filminin birincisi var CDde. Film 249 mb. Oyunlar da toplamı 438 mb. Dosyaların tümü sağlıklı çalışıyor. Ama filmin kalitesi çok iyi değil. Yine de hepsini tek CDde görmek beni hala hayrete düşürüyor. Nasıl oluyor da oluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: feryat

Tomb Rider Serisini bilirsiniz. Elimdeki CDde Tomb 1-2-2gold-3-4 ve5 var. Bunlar ek olarak bir de Tomb Rider filminin birincisi var CDde. Film 249 mb. Oyunlar da toplamı 438 mb. Dosyaların tümü sağlıklı çalışıyor. Ama filmin kalitesi çok iyi değil. Yine de hepsini tek CDde görmek beni hala hayrete düşürüyor. Nasıl oluyor da oluyor?

O kadar zor bir olay değil görüntüleri wmv veya asf formatına getirirsin sesi mono 8 bit yaparsın bir de çözünürlüğü düşürürsün filmin boyutu düşer işte.Ama film izlenmez.Show TV'nin sitesindeki Türk filmlerini biliyorsanız görürsünüz asf formatında 30-35 mb 1.30-2 saatlik filmler ama hiç izlenmiyorOyunlar zaten ripleniyor gereksiz başlangıçtaki videoları silerek boyutları düşürüyorlar bir de uharc ile sıkıştırıyorlar.
    Ama 2 saatlik bir video 7-8 mb'sa ya o film izlenmez ya da fake

• quote:

quote:

Dediğin sanırım UHARC programıinternette riplenmiş full oyunlar bu programla sıkıştırılarak boyutları inanılmaz derecede düşürülüyor.250 mb indirdiğiniz birşey 700-800 MB olabiliyor.

evet bu programla yapılmışsa mümkün ancak ben netten emergency 3 çektim.. önce myth gibi bişeydi adı bi program çıktı bu 48 tane myth1 myth2 mthy3 isimli dosyaları açtı.. sonra girdim bu UHARC çıktı.. 250mb şey 600 mb yükleme yaptı.. ancak oyun çalışmadı.. anlamadım bi daha deniyecem..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.