Merhaba arkadaşlar, Macbook Air alacağım. Elimde 1 adet monitör, 1 adet windows pc, 1 adet klavye ve 1 adet mouse var haliyle. Şimdi yanına Macbook Air eklenecek. Ben bu klavye mouse + ekran kullanımını şöyle bir KVM switch ile yapabileceğimi biliyorum : https://tr.aliexpress.com/item/4000785097267.html Macbook'ta sadece type c var. Bunun için bir HUB almalıyım. Alacağım HUB şarj etme özelliğine sahip olmalı bu konuda da tamam. Bu HUB üzerinde şarj etme, usb, hdmi portları olduğunu düşünelim. Adımlara bakalım: 1) KVM Switch'e input portuna PC1'in HDMI kablosunu bağladım. Sonra diğer input portuna Macbook Air HUB'dan gelen HDMI kablosunu bağladım. 2) KVM'nin output portundan ekrana bağlandım. (bu kısımda bir sorun yok zaten) 3) KVM'nin input portlarına klavye ve mouse'u bağladım (bu kısımda da sorun yok) 4) KVM'den gelen usb kablosunun birini PC'ye, diğerini Macbook Air Hub portuna bağladım. Temel soru işareti şu: Birinci ve dördüncü adımdaki işlemleri, macbook air hub portlarına yapıyoruz. Herhangi bir çakışma, kayıp vb. bir durum olur mu? Aklıma takılan olay bu. |
Bildirim