Adamlarin basarili olmasinin sebebi bu hocam iste ancak kime ne anlatmaya calisiyorsun. Kariyer net e girip ilanlara bak bir sure sonra hep ayni seyleri gormekten kusarsin. Deneyim de deneyim deneyim de deneyim hepsi kafayi yemis.Zaten bu yuzdende bir arpa boyu yol alamiyorlar. Hele bir yazilim firmasinin websitesinde bir yazi gordum yeni mezunlar kapisinda yalvaracak mis stajyer olmak icin 2 sene maas olmadan calisacakmis boylece ehil olup ben muhendisim maas istiyorum diyecekmis.Sanki sirketleri atomu parcaliyir mk yaptiginiz onun bunun taklit isleri. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1 Milyon Yazılımcı Projesi Çöktü! (4. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5Eevet, zaten teknisyen kadrosundakilerin maaşları 5'ten aşağı değil :)) amacım maaş beyanı vermek değil, ama pek çok şeyde garantilisin. ha şu var maaşım sürekli erken vergiye giriyor ona diyecek bir lafım yok. ama malesef özel sektörde de yazılım mühendisi olarak çalıştım. tr şartlarında en baba yiğidi size vereceği maaş 3k + sgk. ki işinizi iyi yaparsanız zamlı maaş alırsınız yoksa ek bir ücret yok yani. ek projelerden patronunla anlaşmaya gidebilirsen iyi bir maaş var. ki o yönde de ara ara yardımcı olduğum şirketler var. ama şunu belirteyim, en kıçı kırık şirket bile 1000 liralık iş için sizi köle gibi çalıştırır ama müşteriye 25k ya satar biz de babayı alırız
demek istediğim, sadece kendini iyi geliştirebilenler bu sektörde tutulur kardom. kalanı ise çöpe at gitsin. ki şu tr de onlarca yazılım şirketleri ve yüzlerce yazılımcıları var, bizzat kendim yazılım mühendisi olarak meslekten utanıyorum çoğu zaman, geneli dolandırıcı malesef. o yüzden hakiki yazılımcı bulamıyorlar. geneli lamer seviyesinde anlayacağın
ya bu aralar linkedinde benim önüme devamlı şirket sahiplerinin iyi yazılımcı bulamıyoruz, kaliteli yazılımcı türkiyede yok vs gibisinden yakınmaları düşüyor. altındaki yorumlara bakıyorum, kimisi iyi yazılımcılar çoktan türkiyeyi terk etti demiş, kimisi türkiyede de iyi yazılımcılar var ama sizin verdiğiniz paraya çalışmazlar, yurtdışına remote çalışıyorlar demiş vs vs. baya bi yazan var.
çok da tartışma konusu haline gelmiş olsa gerek ki twitterda bile önüme düştü aynı mevzu.
bu yazılım sektörü şu an çok popüler, türkiyeden yurtdışına gidebilenlerin azımsanamayacak bir kısmı da yazılımla alakalı işler yapıyorlar. ve bildiğim kadarıyla bu işten iyi de para kazanıyorlar.
ama tabii ki kendini geliştiren adam direkt o 25000 e talip olur, neden emeğinin karşılığında 1000 tl alsın diye düşünüyorum.
ben sektörün dışındayım, o nedenle çok bilmiyorum. fakat gerçekten de bu yazılım sektörünün maaşları algımızdaki kadar yüksek, ya da sektör bizim algımızdaki kadar iyi değil mi?
en azından türkiye örneği mi böyle? yurtdışında çok mu farklı buradan?
bi arkadaşım vardı, yazılım müh. den mezun oldu. havasından geçilmiyordu. gerçekten sektör bu kadar iyi mi ya?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Rena34Ülkemizde asgari ücret alanların toplam istihdama oranı %40'dan fazla.
Bunların yüzde kaçı istanbul'dadır siz tahmin edin. Ancak her halükarda istanbulda asgari ücretle çalışan birisine göre yaşam kaliteniz daha fazladır.
çok da şikayet edilecek bir durumda olduğunuzu düşünmüyorum. Ama tabii ki Allah daha çoğunu versin hepimize inşaAllah.
Alıntıları GösterAmin inşallah.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyice komünist devlet gibi olduk devlet her şeye karışıyor. Ama zengin çok zengin falan. Ne biçim ülkeyiz ben çözemedim. Devlet her şeye karışıyor ama hala fakiriz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış olan şey istenenler değil, ortaja proje atılıp, plansız programsız hemen ona başlanmasıdır! Tipik devlet işi.
Fatih gibi...
Birde musk ın ilan konuşuluyor, abi o insanlar uç noktadalar, abd deki her ilan böyleyse haklısınız. Biraz mantıklı olun.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5E
mühendisler için 6,5-7k sabit maaş için bence angarya işleri çekilir kardom.IT kendi yazılımı üzerinde gelişime kapalı haklısın ama 8-5 mesai saatleri haricinde kendini geliştirmek için gayet yeterli bir zaman dilimi.
6.5 - 7K maas icin delirmis olmalisiniz, uzgunum ama kaliteli bir muhendis icin PARA DEGIL! Yaslar kucuk ve tecrube az anladigim kadariyla. 4 4.5 zaten 1. senesinde jr developerlar aliyor artik. O maasa ozelde ulasmasi 2 yili gorur gormez.
Ne yapiyorsunuz bilmiyorum, ama ben C++/QT Developer'im ve o parayi teklif edene selam vermem!
Memurlukta maasta cok cok yukselemezsiniz. Ozel sektorde yolun basinda azicik sabir sebaat gosterin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Psiacron
İstenilen şartlar sandığın gibi çok veya ağır değil. Sadece 3 yıl deneyim istenmesi saçma.Aksine aşırı zor, bu front end ve back end ayrı evrenlerdir, ikisinde birden uzmanlaşamazsın. Full stack denen öbek zırvadan ibaret. Bu listedeki kavramlara komple hakimsen zaten yurtdışına gidersin çok rahat bir şekilde.
yanlışın var hocam, özelde yazılım mühendisi olarak çalıştım. freelance olarak çalışmayı kastediyorsan onların gelirlerini sayma. zaten alırsan iyi kazanıyorsundur bir de alamamak var. ki bir dönem freelance olarak da çalıştım, hem de node.js, laravel, codeigniter, oop yazılımlar, python, java ve ios developer olarak. ha sen diyorsan kardeşim bir projeden o kadar kazanıyorum o da doğrudur, ben zaten onu belirtmişim, ama tr de kaç güvenilir iş veren o parayı veriyor sana, delilleriyle gösterebilir misin? adamla anlaşamadın yollarını ayırdın ne olacak? kardeşim istanbuldaki, ankaradaki pek çok yazılım şirketine başvurdum ama en güveniliri emin ol operatör şirketleri. en son turkcel android developer mülakatlarında geçtim, adamlar ekip ile çalışacaksın dedi ama ekip dediği de farklı birim. tabi maaşı da çok iyi 10-15k yı buluyor primiyle yurtdışı gezileriyle, seminerleriyle filan. senin azıcık sabır göster dediğin sektöre ben 5 yılımı verdim. ki hala vermekteyim (yeri geliyor şirketlere yardımcı oluyorum). yükselmek derdim değil zaten. ama iş kaybetme korkusu, emek hırsızlığı en az olan devlettir kabul etmek lazım. en azından yaptıysam devlete yapıyorum maaşımı alıyorum diyebiliyorsun gocunmuyorsun. ama durumun iyi değilse yaptığın kaç projenin telif hakkını alıp piyasaya sunabildin. senin adına onlarca şirketler zaten bu işi yapıyor. bak çince ve ingilizceyi devlette çalışmaya başlarken geliştirdim. özel de sana bu fırsatı verebilecek çok çok az şirket var. sürekli onların projesiyle uğraşmak zorundasın. kendi yapını, kendi projeni oluşturmak istediğin zaman koskoca duvarlar çıkar karşına toslarsın. ha sermayen varsa, malzemen varsa gelişmen kolaydır. ama imkansızlıklar içinde çırpınan bir millete sabret de kendini geliştir demek, elini aç dua et belki yaradan sana gökten zembille bişeyler gönderir demeye benziyor. bırakın bu işleri kardeşim. dediğin şey şu ülkede kaç kişi gerçekleştirebilmiş.
-
evet hocam, ama kendini geliştirebilen ve piyasaya göre hitap edebilen kitle. mesela şu anki çalıştığım projeyi bir şirketle ortaklaşa yürütüyorum, ve geliri çok yüksek. aylık en az 10-15 müşteri gelir alır. ki diceksin 10-15 müşteri nedir deme çünkü yazılım fiyatı yüksek :)) evet yine söylüyorum, tr de hakiki yazılımcı çok az. yazılım teknolojisini, mimarisini takip eden yazılımcı belki saysan 100'ü geçmez. geneli hep eski sistemlerde takılı kalır. düşün 80milyon nüfuslu bir ülkede kaç yazılımcı oop veya gömülü yazılım mimarisine hakim, kaç yazılımcı js esX, socket, big data, mikrochip veya yapay zeka yazılımına hakim. şimdikiler sadece sistemi veya paketi satın alır entegrasyon yapar ama bizim tr müşterilerini bilirsin her zaman özgün ve daha fazla ekstra ister. orjinal ister. bizim yazılımcılarda sonunda patlak verir piyasadan kaybolur müşteri de isyana başlar. kardeşim kendini geliştir piyasada kal. az gelirin olsun ama sabit olsun. bizim meslekte zaten gelir yeteneğe bakar, bilgiye de bakmaz. yani bilgili olup yeteneğe dökmedikten sonra sana para kazandırmaz. ki yaptığın bir yazılımı bir kere yaparsın ama sürekli satarsın :)) o yüzden yapacağın iş sağlam ve akışkan olduğu müddetçe müşteriler kendiliğinden geliyor.
-
Proje zaten ölü doğan bir proje, içinde matematiğe dair hiçbir şey yok zaten ama gelip bu istenenler için 2400 az görmek aptallıktır. Günümüz gereksinimlerinin çook altında, 2400 fazla bile. İyi derecede ingilizce bilgisine sahip olmak dışında ciddi bir madde göremedim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EgoistKişiProje zaten ölü doğan bir proje, içinde matematiğe dair hiçbir şey yok zaten ama gelip bu istenenler için 2400 az görmek aptallıktır. Günümüz gereksinimlerinin çook altında, 2400 fazla bile. İyi derecede ingilizce bilgisine sahip olmak dışında ciddi bir madde göremedim.
Nick mesaj uyumu en az 3500 bandinda olmasi lazim maaş başlangıçlarının
zaten yandaş için değil miydi
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
1 milyon yazılımcı projesi 1 milyon müteahit 1 milyon galericiye döndü çünkü
Devlet'e giremedikten sonra ne anlamı var ?
-
Bu verdikleri şartlarda front end için sadece html, css, js, jquery ve bootstrap var. Bunları öğrenmek, kişisine göre değişir fakat ortalama 1 hafta sürer. Front end'de uzmanlaşmak çok ayrı bir konu, basit css, js ve bootstrap ile bitecek bir iş değil. Bir uzmanlık aranmıyor yani, ucundan tutulsun veya anlayabilsin deniyor. İlk gönderide belirttiğim gibi 3 sene deneyim oldukça gereksiz. Bu işlere meraklı bir kişi 3-6 ay pratik yapsa onların verecekleri işin çok üstünde bir seviyeye gelir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: PsiacronBu verdikleri şartlarda front end için sadece html, css, js, jquery ve bootstrap var. Bunları öğrenmek, kişisine göre değişir fakat ortalama 1 hafta sürer. Front end'de uzmanlaşmak çok ayrı bir konu, basit css, js ve bootstrap ile bitecek bir iş değil. Bir uzmanlık aranmıyor yani, ucundan tutulsun veya anlayabilsin deniyor. İlk gönderide belirttiğim gibi 3 sene deneyim oldukça gereksiz. Bu işlere meraklı bir kişi 3-6 ay pratik yapsa onların verecekleri işin çok üstünde bir seviyeye gelir.
1 haftada asla JSte bile uzmanlaşamazsın, geçin bunları.
Öğrenmek diyorum yalnız, uzmanlaşmak demiyorum orada değil mi? 1 hafta içinde gayet de öğrenirsin benim kanaatimce. Sana göre olmaz ise ona da peki.
-
Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde CS okuyorum, 3. sınıfa geçmekteyim ve ilk 2 senemi çok aşırı yoğun geçirerek bizzat bu ortamında içinde olarak söylüyorum. 1 haftada JS falan öğrenemezsin anca basic seviyede bazı konseptleri kaparsın o da İngilizcen gerçekten sağlamsa, ve bu kaynaklara nasıl ulaşman gerektiğini bilmen gerek o da tecrübeden gelen bir şey. Dediğim gibi bu kaynaklara ulaştıktan sonra çok akıcı bir İngilizcen olmalı ki olayı kapabilesin. JS öğrendim demek, JS ile büyük bir proje çıkardım diyebilmektir onu açık git repolarına yükleyebilmektir. Öyle playlistten 2x'e alıp Udemy'den baştan sona oynatıp afedersin hiçbir şey anlamadan ben JS öğrendim demek değil hocam. Yine iddaa ediceksin ben öğrenebiliyorum şeklinde, ne diyim kolay gelsin size
-
1 milyon demedim 1 kimyon dedim
-
Ne demek rica ederim, size de kolay gelsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X