Şimdi Ara

1 MİLYON ASKERİMİZ VAR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
190
Cevap
0
Favori
8.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: John PHILIPS

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Amerika hayranlığı bazılarının kanına işlemiş. Amerikan conilerine özenip duruyorlar. Bazıları ne kadar açıklama yapılsa da anlamıyor. Çünkü hayatı MW2 sananlar var.

Alın Türk Ordusu! Amerikan conilerine özenmenize gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Your Life İs Mine

Amerika hayranlığı bazılarının kanına işlemiş. Amerikan conilerine özenip duruyorlar. Bazıları ne kadar açıklama yapılsa da anlamıyor. Çünkü hayatı MW2 sananlar var.

1 adet ohio sınıfı balistik füze denizaltısını 10,000 bordobereliye tercih ederim.

1 MİLYON ASKERİMİZ VAR

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

@your life is mine

FRANSA ne zamandır f16 üretiyor... yerli ucakları var adamların..ayrıca airbusın üretim üssüde orda..yine dünyanın en büyük ucak motoru üretim yeride orası yanlış hatırlamıyorsam..napcak ABDnin f16sını.
    teknolojimiz cağın gerekssinizmlerini karsılamıyor hanüz..ama baya bi ivmelenme yasadık son zamanlarda..

saydığın aracların coğu envartere girmedi bile...

Ama askerin ayağının basmadığı hiçbir yeri işgal edemezsin

kapitalizm ve küreselleşme ile işgal ediliyor devletler... o savaşlar bir yerleri fethetmek işgla etmek için değil işgalin önünü acmak için yapılır...ıraka girdiler..işgal etmemk mi amacları..hayır cıkacaklar..ama ırak artık amerikan pazarı olacak..ahanda işgal...

Öyle olmasaydı dünyanın en teknolojik ordusu niye Viethnam'da sıkışıp kaldı
    sovyetler diye süper güç vardı ozman..abd tek süper güç değildi..ayrıca o zamandan bu zaman kadar teknolojik fark inanlma zarttı..o zamanki helo lar gece ucamıyordu bile... vietnamlılar 2milyon insan kaybederken abd 50bin asker kaybetti...aslında amerikalılar bile orada ne aradıklarını bilmiyor

Niye NATO Libya'da kara harekatına cesaret edemedi?

muhalifleri silahlandırıp kaddafi yanlılarının havadan vurmak daha ucuza mal olduğu ve kayıp vermemek adına mantıklı olduğu için..girerler ilerde merak etme..iran gibi güçlü değiller bunlar...

F16 derken Fransa'nın jet ürettiğini kast ettim. Evet şu anda Fransa ve Amerika'daki teknolojiye sahip olmadığımız açık. Ve benim dediklerimi okursan proje var dedim. Yapıldı demedim. Envantere girdi de demedim.

Ben onu teknolojiyle her şeyin olduğunu sananlar için söyledim. İktisadi işgal dünyadaki bir çok ülke de var. Ve şu anda ülkemizde de ne yazık ki böyle bir durum var. Ama yanıldığın bir şey var. Bir ülkenin iktisadiyatı işgal edilir. Askeri işgale hazırlık için. Ondan sonra askeri üslerini kurar. İşgal başlar. Ondan sonra da oraya çıkarları doğrultusunda kukla hükümetler konur. Irak'da da Afganistan'da da böyle oldu. Libya'da da yapılmaya çalışılan o.

Gayri nizami harp denen bir şey var. Git araştır bakalım. Düzenli bir ordunun gerilla savaşı yapması çok zordur. Ve çok kayıp verir. Amerika umduğunu alamadı. Sen Wiethnam sendromunu duymadın heralde.

Ne kadar teknolojin olursa olsun kara savaşında işler değişir. Yoksa niye dünyanın en büyük ordularının bulunduğu NATO kıçı kırık bir yönetimi olan Kaddafi'den korkuyor. Batı kısmen istediklerine ulaştı. Ama Libya'da daha fazlasını istiyor. O yüzden Kaddafi'yi devirmeye çalışıyor. Çünkü yerine yeni bir kukla koyacaklar. Fakat yine kara savaşına cesaret edemiyorlar. Şimdilik böyle taciz ediyorlar işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

1 adet ohio sınıfı balistik füze denizaltısını 10,000 bordobereliye tercih ederim.

1 MİLYON ASKERİMİZ VAR

Anlatamıyorum heralde. Ben teknoloji önemli değil her şey askerle olur demiyorum. Ama tam aksi de doğru değil. Kaldı ki TSK'da deniz altı yok mu sanıyorsunuz? Var ama yerli değil bu yüzden yazılımları konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. 3 kriptoloji mühendisinin ölümü hadisesinde olduğu gibi.

Ve tekrar söylüyorum. Bir ülke işgal edilecekse önce iktisadi olarak işgal edilir. Türkiye'de olanlar gibi. Parnızı ödeyemiyorsunuz şunu bize satın denir. Borçlar bahane edilir askeri üsler kurulmaya başlanır. Sonra çıkarları doğrultusunda kukla hükümetler kurulur. Amerika bu işi çoğunlukla darbeyle yapar. Ses çıkaran olursa da bir bahaneyle gider susturur. Ancak iş askeri işgale geldiğinde çok fazla para gerektirir. Çünkü Amerika ortadoğuda gerilla savaşı yapıyor. O yüzden kara harekatında içine veriyor. Ama aslında amaçlarına ulaşmış oluyorlar bir yandan da.

Şimdi senin dediğine gelirsek SAT komandoları var. Görevi verirsin. Zapt ederler. Ama bu konuştuklarımız ütopik. Bu zamanda kimse bir ülkeye doğrudan savaş açmaya kolay kolay cesaret edemez. Ama denizaltısını göz dağı vermek için kullanabilir. Dünya savaşları olası değil bundan sonra daha kolay yöntemler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nef'i

quote:

@your life is mine

FRANSA ne zamandır f16 üretiyor... yerli ucakları var adamların..ayrıca airbusın üretim üssüde orda..yine dünyanın en büyük ucak motoru üretim yeride orası yanlış hatırlamıyorsam..napcak ABDnin f16sını.
    teknolojimiz cağın gerekssinizmlerini karsılamıyor hanüz..ama baya bi ivmelenme yasadık son zamanlarda..

saydığın aracların coğu envartere girmedi bile...

Ama askerin ayağının basmadığı hiçbir yeri işgal edemezsin

kapitalizm ve küreselleşme ile işgal ediliyor devletler... o savaşlar bir yerleri fethetmek işgla etmek için değil işgalin önünü acmak için yapılır...ıraka girdiler..işgal etmemk mi amacları..hayır cıkacaklar..ama ırak artık amerikan pazarı olacak..ahanda işgal...

Öyle olmasaydı dünyanın en teknolojik ordusu niye Viethnam'da sıkışıp kaldı
    sovyetler diye süper güç vardı ozman..abd tek süper güç değildi..ayrıca o zamandan bu zaman kadar teknolojik fark inanlma zarttı..o zamanki helo lar gece ucamıyordu bile... vietnamlılar 2milyon insan kaybederken abd 50bin asker kaybetti...aslında amerikalılar bile orada ne aradıklarını bilmiyor

Niye NATO Libya'da kara harekatına cesaret edemedi?

muhalifleri silahlandırıp kaddafi yanlılarının havadan vurmak daha ucuza mal olduğu ve kayıp vermemek adına mantıklı olduğu için..girerler ilerde merak etme..iran gibi güçlü değiller bunlar...

F16 derken Fransa'nın jet ürettiğini kast ettim. Evet şu anda Fransa ve Amerika'daki teknolojiye sahip olmadığımız açık. Ve benim dediklerimi okursan proje var dedim. Yapıldı demedim. Envantere girdi de demedim.

Ben onu teknolojiyle her şeyin olduğunu sananlar için söyledim. İktisadi işgal dünyadaki bir çok ülke de var. Ve şu anda ülkemizde de ne yazık ki böyle bir durum var. Ama yanıldığın bir şey var. Bir ülkenin iktisadiyatı işgal edilir. Askeri işgale hazırlık için. Ondan sonra askeri üslerini kurar. İşgal başlar. Ondan sonra da oraya çıkarları doğrultusunda kukla hükümetler konur. Irak'da da Afganistan'da da böyle oldu. Libya'da da yapılmaya çalışılan o.

Gayri nizami harp denen bir şey var. Git araştır bakalım. Düzenli bir ordunun gerilla savaşı yapması çok zordur. Ve çok kayıp verir. Amerika umduğunu alamadı. Sen Wiethnam sendromunu duymadın heralde.

Ne kadar teknolojin olursa olsun kara savaşında işler değişir. Yoksa niye dünyanın en büyük ordularının bulunduğu NATO kıçı kırık bir yönetimi olan Kaddafi'den korkuyor. Batı kısmen istediklerine ulaştı. Ama Libya'da daha fazlasını istiyor. O yüzden Kaddafi'yi devirmeye çalışıyor. Çünkü yerine yeni bir kukla koyacaklar. Fakat yine kara savaşına cesaret edemiyorlar. Şimdilik böyle taciz ediyorlar işte.

Alıntıları Göster
    senden alıntı yapınca cevapla butonu gözükmüyor nedense...

Gayri nizami harp denen bir şey var. Git araştır bakalım. Düzenli bir ordunun gerilla savaşı yapması çok zordur. Ve çok kayıp verir. Amerika umduğunu alamadı. Sen Wiethnam sendromunu duymadın heralde

duydum da ırakta ve afganistanda pek etkili olmamsı sendrom sanırım..onuda tedavi etmişler...

gerilla savası diyon ,doğru diyonda zaten amerikaya karsı herkes özyle savsıyor panpa...ırakta öyle savtı afganistanda..elinde adam gibi teknoloji olmayınca o bile etkili olmuyor... kaldıki dediğim gibi işgalin asıl amacı bölgeye hükmetmek değil orayı acık pazar ahline getirip ,batı yanlısı hükümetleri olusturmaktır..bi nevi cahil ortadoğu bizim gibi olsun istiyolar ...

Fakat yine kara savaşına cesaret edemiyorlar

savasın teknolojik boyutunda abd zaten herkesin eline verir..orda sorun yok..ama savın abd ekonomisine yükü var..ırak ve afganistandaki abd varlığı abdye yıllık 200 milyar gibi ohanza dedirtecek bütceye mal oluyor(ya da 100 milyardı). ayrıca savaşlardaki kayıp sayısı eskidenki gibi değil...eskiden savaşlarda milyon tane adam ölürdü..şimdiki abd binlerce kayıp var diye medya ve muhalefet baskısı altında... dolayısıyla abd hükümeti amacına ulamaş için en cuzu ve güvenli yolları seciyor...
    muhalefeti silahlndır onlar carpınsın karada.. kaddfi yanlılarına ait yerleride havadan vur... daha nolsun işte... hiç gerek yok milyarlarc dolarlık savaş maliyetine ,askeri personel kayıplarına.... asıl basarı budur....

dediğim gibi busaatten sonra zaten kimse bir yeri fethetmekle uğrasmaz..bu cağ kapandı... artık küreselleşem var... dünya tek pazar olacak..amac bu..sen buna karsı vatan millet sakarya , vatan sana canım feda diyerek duramazsın..teknoloji üretcen..satacan...
    ordumuz teknolojik olarak cokda modern değil..gelişmiş silahlar var .ama ithal ve yeterli değil..
    personelimize süpermen muamelis yapıyolar..ama onlarda insa..sein benim gibi... bende asker olacak vasıf yok panpa...nasıl ki herkes doktor pilot olamıyorsa askerlikde öyle olmalı nitelikli insanlar eğitilmeli prof ordu olmalı.. hayatınd eline silah almamıs adamdan 2-3 ayda rambo cıkmasını beklemek cok yanlış..

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

1 MİLYON ASKERİMİZ VAR

2011 de kılıçla vatan kurtaranlar dağılabilir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar nükleer silah kullanmak o kadar kolay değil, yani amerika öyle sıkıldım şu Türkiye'ye bir atom bombası atayım diyemez, diğer devletler de çok etkilenir bundan, yani kolay kolay olmaz, uzun savaşların ardından, milyonlarca ölünün ardından anca atılır.

Malesef amerika gibi bir ülkeyle başa çıkabilecek teknolojimiz ekipmanlarımız yok.Asker sayısı pek önemli değil, bu ekipmanlar olmadıkça.

• quote:

quote:

1 MİLYON ASKERİMİZ VAR

++++++

1 MİLYON ASKERİMİZ VAR

• quote:

Gayri nizami harp denen bir şey var. Git araştır bakalım. Düzenli bir ordunun gerilla savaşı yapması çok zordur. Ve çok kayıp verir. Amerika umduğunu alamadı. Sen Wiethnam sendromunu duymadın heralde

duydum da ırakta ve afganistanda pek etkili olmamsı sendrom sanırım..onuda tedavi etmişler...

gerilla savası diyon ,doğru diyonda zaten amerikaya karsı herkes özyle savsıyor panpa...ırakta öyle savtı afganistanda..elinde adam gibi teknoloji olmayınca o bile etkili olmuyor... kaldıki dediğim gibi işgalin asıl amacı bölgeye hükmetmek değil orayı acık pazar ahline getirip ,batı yanlısı hükümetleri olusturmaktır..bi nevi cahil ortadoğu bizim gibi olsun istiyolar ...

savasın teknolojik boyutunda abd zaten herkesin eline verir..orda sorun yok..ama savın abd ekonomisine yükü var..ırak ve afganistandaki abd varlığı abdye yıllık 200 milyar gibi ohanza dedirtecek bütceye mal oluyor(ya da 100 milyardı). ayrıca savaşlardaki kayıp sayısı eskidenki gibi değil...eskiden savaşlarda milyon tane adam ölürdü..şimdiki abd binlerce kayıp var diye medya ve muhalefet baskısı altında... dolayısıyla abd hükümeti amacına ulamaş için en cuzu ve güvenli yolları seciyor...
    muhalefeti silahlndır onlar carpınsın karada.. kaddfi yanlılarına ait yerleride havadan vur... daha nolsun işte... hiç gerek yok milyarlarc dolarlık savaş maliyetine ,askeri personel kayıplarına.... asıl basarı budur....

dediğim gibi busaatten sonra zaten kimse bir yeri fethetmekle uğrasmaz..bu cağ kapandı... artık küreselleşem var... dünya tek pazar olacak..amac bu..sen buna karsı vatan millet sakarya , vatan sana canım feda diyerek duramazsın..teknoloji üretcen..satacan...
    ordumuz teknolojik olarak cokda modern değil..gelişmiş silahlar var .ama ithal ve yeterli değil..
    personelimize süpermen muamelis yapıyolar..ama onlarda insa..sein benim gibi... bende asker olacak vasıf yok panpa...nasıl ki herkes doktor pilot olamıyorsa askerlikde öyle olmalı nitelikli insanlar eğitilmeli prof ordu olmalı.. hayatınd eline silah almamıs adamdan 2-3 ayda rambo cıkmasını beklemek cok yanlış..

Ben zor olduğunu söyledim gerilla savaşının. Sen de farklı bir şey söylemiyorsun aslında.

Yine farklı şeyler söylemiyoruz aslında. Ama küreselleşme konusunda sana katılmıyorum. Evet dünya küreselleşiyor. Eskisi gibi dünya savaşları bundan sonra olmayacak ama abartıldığı kadar değil. Örneğin Avrupa'da ırkçılık yükselişe geçti. Ve son olan ekonomik krizlere bakarsan Avrupa birbirini yemeye başladı. Çünkü üyelerinin çıkarları bir çok yerde kesişiyor. O yüzden ortak bir yol çizemiyorlar. O yüzden sınırlar kalkacak falan hikaye aslında. Tüm dünya diline kültürüne sarılıyor. Bunlar bizim gibi ülkelere yutturulanlar. Çünkü bunları yutturanların ülkemiz üzerinde emelleri var. Dediğin gibi öyle dünya tek pazat falan olacak hikaye.
    Prof. orduya katılmıyorum. Ordu bence küçültülmeli masrafları azaltılmalı ama tamamen prof. ordu. Yanlış olur bence. Ayrıca şu an orduda yeterince vasıflı elaman var. Hatta fazla bile var. Ama bunlar savunmak için tabii ki. İktisadi işgali önleyemiyorlar mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nef'i

quote:

Ben zor olduğunu söyledim gerilla savaşının. Sen de farklı bir şey söylemiyorsun aslında.

Yine farklı şeyler söylemiyoruz aslında. Ama küreselleşme konusunda sana katılmıyorum. Evet dünya küreselleşiyor. Eskisi gibi dünya savaşları bundan sonra olmayacak ama abartıldığı kadar değil. Örneğin Avrupa'da ırkçılık yükselişe geçti. Ve son olan ekonomik krizlere bakarsan Avrupa birbirini yemeye başladı. Çünkü üyelerinin çıkarları bir çok yerde kesişiyor. O yüzden ortak bir yol çizemiyorlar. O yüzden sınırlar kalkacak falan hikaye aslında. Tüm dünya diline kültürüne sarılıyor. Bunlar bizim gibi ülkelere yutturulanlar. Çünkü bunları yutturanların ülkemiz üzerinde emelleri var. Dediğin gibi öyle dünya tek pazat falan olacak hikaye.
    Prof. orduya katılmıyorum. Ordu bence küçültülmeli masrafları azaltılmalı ama tamamen prof. ordu. Yanlış olur bence. Ayrıca şu an orduda yeterince vasıflı elaman var. Hatta fazla bile var. Ama bunlar savunmak için tabii ki. İktisadi işgali önleyemiyorlar mesela.

Alıntıları Göster
    1 milyon asker, 6 milyon engelli, 20 milyon fenerli... Ee biz neredeyiz bu ülkede arkadaş ?

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

Olası bir savaşta 70 milyonluk nüfüsümüzün yarısı Türk degildir ve olası bir savaşta arkamızdan vuracak çok adam var. Siz dalga geçmeye devam edin. Ha savaş çıkar mı çıkmaz. Türkiyeyede birşey olmaz 12 sene garanti veriyorum ondan sonra ne olur bilemem.

Alıntıları Göster
    konu nükleere kadar gelmiş artık devamında fallout bekleriz hadi gençler.
  • Navy Ship, nükleer santral(?) bulunan gemilermiydi? Suda yıllarca kalabilen
  • quote:

Orijinalden alıntı: IO

Navy Ship, nükleer santral(?) bulunan gemilermiydi? Suda yıllarca kalabilen
    yav ne konuymuş arkadaş,
    bi savaş çıkaramadınız gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıraslan

yav ne konuymuş arkadaş,
    bi savaş çıkaramadınız gitti

Alıntıları Göster
    bune cehalet arkadaş ya.cahil cahil konuşuluyor.yok türk ordusu güçsüzmüş öyleymiş.silahla ateş etmek quantum fiziği çözmeyi gerektirmiyo 10 tane atış yapsan ögrenirsin neyin ne oldugunu.hiç blok 50 f16 kokpiti yada revize edilmiş tainin yaptıgı f16 özelliklerni manevralarını gördünmü.neye göre zayıf kime göre zayıf.ordu böyle dingiller yüzündende zayıf gösteriliyor.burda 14 15 yaşında cocuklar bunları okuya okuya bilinçli olarak ordudan nefret ettirilip sogutturuluyor.yada hayali oyun oynayan salaklar herşeyi gerçek zannedip hayatı o zannediyor.amerikalılar 100 kişinin arasına 3 kişi gönderip canlı cıkartıyor,heriflerde teknoloji çok iyi diye.aslında amaçta bu. her ülke gibi türkiyeninde gizli çalışmaları vardır silah vb tarzında.kimse yoktur diyemez bir ispatda koyamaz.tainin yaptıgı ucaklar,roketsanın ürettiği toplar ,tank fabrikalarında üretilen tanklar dünya ortalamasına göre cok yukarda.bir amerika kadar olamaz tabi ama amerikayı ırak bile ne kadar yordu.bizim ne yapabileceğimizi düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpgg -- 6 Temmuz 2011; 7:29:04 >

• quote:

quote:

1 MİLYON ASKERİMİZ VAR

hacı trmilitary de çok takılıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: okuryazargezer

militalizmden,savaştan ve savaş yanlılarından nefret ediyorum...

yahudinin (siyonist) en çok ekmek yediği sektörler bunlar....istediğin kadar nefret bir şey değişmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3XTER

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    @Michael Wittmann

Sözün kimeydi daha net yaz bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

@Michael Wittmann

Sözün kimeydi daha net yaz bence..

Alıntıları Göster
    helo'ların yerini tiltrotorlar alacak ilerde..kenarında köşesinden girişebilsek şu işe güzel olurdu
     1 MİLYON ASKERİMİZ VAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 6 Temmuz 2011; 14:09:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nodpersky 32

eskisi gibi savaşlar karadan olsa tamamda artık bas düğmeye yok et.

Türkiyede atom bombası işe yaramaz niye yaramaz onuda bağsediyim bir düzceli olarak etrafımız dağlarla çevrili etki yapmaz amerika gibi düz ova değilki iş yapsın türkiyede heryer engebeli arazi atılırsada etki gösterir ama fazla bir etkisi olmaz.Bir diğer ikincisi adam zaten toprak için savaş açar jopanya bak hiroşimaya kurak arazi oralar niye öyle bir salaklık yapsınlarki. Bas düğmeye git demişin onların teknolojisi varda bizimmi yok bunları niye ortalık yerde açıklasınlar nasıl kötü günler için yastık altı paramız varsa savaş içinde vardır diye düşünüyorum
  • quote:

helo'ların yerini tiltrotorlar alacak ilerde..kenarında köşesinden girişebilsek şu işe güzel olurdu
     1 MİLYON ASKERİMİZ VAR

Alıntıları Göster
    74 milyon çıkar diyolla onlara burdan selam yolluyorum

savaş halinde en fazla 5-6 milyon çıkar kendinizi kandırmayın.

Biz Güçlüyüz, Amerika Bizden Güçlü

- siz amerikayı arap ülkesi sandınız galiba

biriside demiş ıraka girdi madem öyle bir düğmeyle oluyor neden basmıyor diye

amerika ıraka işgal için girdiğini açık açık belirtseydi ben bu toprakları işgal edicem deseydi şimdi ırak yoktu orda petrol var oraya dğümeyi bassa dünyanın ekonomisi mahfolur.

ha demokrasi adında sömürüyor orası ayrı

Türkiye ile karşılaştırma yaptığınız devletlere dikkat edin.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.