Şimdi Ara

1 Limonla 3 Litre Tatlı Pastane Limonatası Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
3
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yapım aşamasını çekmedim konu açmayacağım için ama tadı gerçekten pastanelerde satılan tatlı limonatalar gibi oldu o yüzden paylaşmak istedim. Üstelik diğer tariflerde bu kadar fazla limonata yapmanız için en az 10 tane hatta daha fazla limon harcamanız gerekiyor ve okadar emeğe rağmen tadı kötü oluyor.

Malzemeler sadece:

1 Limon (limon küçükse 1.5 tane limon koyun),
    1 portakal,
    1 Tatlı kaşığı limon tuzu (bir paketi 1.5 Tl),
    1 su bardağı şeker ve 2-3 Litre su).

Yapımı Diğer Limonatalara Göre Çok Daha Kolay;

1 Tane (küçükse 2 tane) Limon ve 1 Portakalı 1 gece önceden derin dondurucuya atın, bu limon ve portakaldaki ekşiliğin gitmesini sağlayacak. Ertesi gün limonatayı yapmaya başlamadan 5-10dk önce malzemeleri dondurucudan çıkarın ve erimesini bekleyin. Burada önemli olan şey çıkardığınız limon ve portakalı en geç 10-15dk içinde kullanmanız yoksa ekşiliği geri döner. Aslında bakarsanız ben derin dondurucudan çıkarttıktan sonra 2 gün normal dolapta buzları erimiş bir şekilde bıraktım ama tadında hala bir ekşilik yoktu :D

Çıkardığınız limon ve portakalı bir mikserin içine atın (eğer limonlarınız küçükse dolaba koyduğunuz 2 limondan 1.3-1.5 Tanesini kullanın) ve yaklaşık 5-6 saniye karıştırın. Daha sonra mikserin kapağını açıp içine 1 su bardağı şeker ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu atın ve karışımın kolayca karışması için 1 bardak su koyun, eğer mikserinize 1 bardak su daha sığmıyorsa sığabildiği kadar koyun ve yaklaşık 1dk boyunca karıştırın.

Oluşan karışımı ister tülbent ile isterseniz bir süzgeç yardımı ile bir sürahiye veya büyük bir kaba boşaltın. Daha sonra sürahinize veya kabınıza, limonatayı istediğiniz kıvama ulaşana kadar su koyun, şimdi tam bir ölçü vermek istemiyorum çünkü ben evde sadece çay süzgeci olduğu için oluşan püreyi sadece içeceğim zaman bir bardağa çay süzgeci ile boşaltıyorum ve bardağın kalan yarısına da soğuk su koyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 26 Mayıs 2019; 18:58:5 >

• rus eline sağlık
  • ne işe yarıyor
  • @HayatınıYaşayamayanAdam Eyv hocam.

@aydınayhan Hocam malum limon pazarda pahalı ve evde yapmaya kalkınca limonatanın tadı ekşi ve kötü oluyor, bu yaptığım pastanelerde içtiğiniz limonataların tıpatıp aynısı ve diğer tariflerden çok daha ucuza yapabiliyorsunuz. Tek almanız gereken 1.5 Tl'ye limon tuzu 1 Tane Limon ve 1 Tane portakal, en pahalı malzeme su oluyor karışımda :D
  • tamam işte girişimci ruhunu kullan bu limonatalardan yap sat. iftardan sonra iyi satış yaparsın.
    şöyle bir termosa koy limonatayı, bim den de plastik bardaklar alırsın. satarsın bardağı ,1,5tl ye

• bir su bardağı şeker yuuh
  • Banada fazla geldi sonra araştırdım bu tarifte her türlü piyasadaki ürünlerden daha az şeker oluyor 3 litreye yaparsan 100ml de 6 gram civarı oluyor piyasadakiler 12 civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 26 Mayıs 2019; 19:29:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben az önce tatlandırıcılı limonlu dondurulmuş yoğurt yaptım 1 limonu sıktım anamın yaptığı ev uogurduyla birlikte içine tablet tatlandırıcıyı havanda dövüp yogurdun icine attım karıstırdım attım buzluga akşam cıkarıp dondurma gibi yicem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.