Şimdi Ara

1 KASIM 2008 GÜNÜ SABİT TELEFONLARI SUSTURUYORUZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BU DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANARAK BİZİ SOYANLARA EN AZINDAN BİR GÜN BİLE OLSA DUR DİYORUZ.
    BU POSTAYI BÜTÜN TANDIKLARIMIZA GÖNDERELİM
    UNUTMAMAMIZ İÇİN TEKRAR BİLE GÖNDEREBİLİRİZ.
    TÜKETİCİ KORUMA DERNEKLERİNİN ÖNCÜLÜĞÜNDE 1 KASIMDA SABİT TELEFONLARLA GÖRÜŞME YAPMIYORUZ.
    BİR GÜNLÜK BU PROTESTO TELEKOMA OLDUKÇA AĞIR BİR CEZA OLACAK.


    Bir ev telefonundan 3.90 YTL lik görüşme yapılıyor. Telefon faturasının TOPLAM tutarı 19.25 YTL oy oy oy bu ne. Bu ne biliyor musunuz? Kış uykusuna pardon kış uykusuna değil koyun uykusuna yatırıldığımızın aslında yattığımızın resmidir.
    Sabit ücret: 10,43 Ytl.. bu rakam her konuşsanda konuşmasanda faturana yansıtılıyor...

    Kdv matrahı : 14.54 bu ne anlam taşıyor vallahi billahi bilmiyorum.
    Katma Değer Vergisi : 2.62 üsteki kdv ile alttaki sanki aynı biri diğerinin kısaltılmış hali. Neden ikisi de kısaltılmış olarak yazılmamış. Yada ikisi de uzun hali ile yazılmamış
    Özel iletişim vergisi : 2.18
    --------------------------------------------------------
    Toplam uyuma Parası : 19.25

    Aslında Telekom Panikte. Çünkü vatandaş uyanıyor. Sabit telefonlar birer birer iptal ediliyor. Bu nedenle reklâmlara başlamış Telekom. Ama yılda 2 milyar dolar kar yapıyormuş Telekom. ………………
    Şimdi ünlü komedyen standalp uzmanı bu özelliğini halkı kandırmak için kullanıyor. CEM YILMAZ bu işten iyi para kazanmışa benziyor.

    (YENİ NUMARASI 11811)
    Kontrol ettik, 118 den bilinmeyen
    bir numaranin ögrenilmesi icin en az 60 saniye gerekiyor. Yani 8
    kontor. Baska bir deyisle eski parayla dörtmilyonücyüzyirmibin TL.
    Bir numara ögrenmek için Lübnanli sirkete bu kadar para
    ödüyorsunuz. Türk Telekom Soygunu 118 ve 133 e dikkat !..

    Turkçede buna resmen soygun hatta dolandiricilik denir. Özel Türk Telekom Servisleri Servis Numarasi ve kontur fiyatlarini okuyun da milletin nasil gizlice soyuldugunu gorun .

    Bu numaralar 110, 112, 121, 122, 123, 124, 126, 154, 155, 156, 158' 'i ararsaniz ücretsiz 113, 153, 163, 166, 169, 174, 175, 176, 179, 180, 181' 'i ararsaniz 60 saniyede atacak bir kontur icin icin 72.000TL ..

    185, 186, 187, 188, 189, 114, 117, 119, 130, 170, 171, 172, 173, 178, 182, 183, 184' 'u ararsaniz,15 saniye icin 288.000 TL.

    Simdi SIKI durun !.. 118' 'i ararsaniz 8 saniyede bir atacak kontur icin tam 540,000 TL, v! e 133' ' u ararsaniz 3.6 saniyede atacak bir kontur icin 1.200.000 TL,
    Dikkat ederseniz bilinmeyen numaralari aradiginizda dakikalarca
    bekletirler. Sürekli olarak banttan ' hatlarimiz dolu bekleyin'
    talimati verirler. Buna resmen dolandiricilik denir.. Turkiye''de
    bilinmeyen numaralari sormanin bu kadar pahali oldugunu Kim
    biliyor? Insanlarin bilgilenmek icin kullandiklari ve dunyanin her
    yerinde bedava olan bu kamu yararina hatlarin fahis fiyatlarda
    olmasi talimatini kim verdi?.Bu yazidan sonra hala bilinmeyen
    numaralari aramak istiyorsaniz cebinize dikkat edin.

    Siz hala 'ALO' diyebiliyor musunuz..? EKONOMIST dergisinde yayinlanan
    bilgilere göre Ev Telefonlarini Kapatma Zamani geldi. Türk Telekom'un konusma ücreti/dakika 81.400 TL. oldu. GSM sirketlerinde bu rakam neredeyse benzer. 99.846 TL. Evden Cebi ariyorsaniz ödeyeceginiz 407.000 TL . Oysa GSM'den evi ararsaniz dakikasi 297.521 TL. Yeni patron getirdigi 'Milli Güvenlik riski' yaninda Türk Milletini de 'APTAL' yerine koyuyor anlasilan.
    LUTFEN PROTESTO EDIN. BU MESAJI OLABILDIGINCE YAYARAK YENI FIYAT POLITIKASININ DA BILINMESINI SAGLAYIN...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ethemhan -- 24 Ekim 2008; 15:53:52 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: ethemhan


    BU DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANARAK BİZİ SOYANLARA EN AZINDAN BİR GÜN BİLE OLSA DUR DİYORUZ.
    BU POSTAYI BÜTÜN TANDIKLARIMIZA GÖNDERELİM
    UNUTMAMAMIZ İÇİN TEKRAR BİLE GÖNDEREBİLİRİZ.
    TÜKETİCİ KORUMA DERNEKLERİNİN ÖNCÜLÜĞÜNDE 1 KASIMDA SABİT TELEFONLARLA GÖRÜŞME YAPMIYORUZ.
    BİR GÜNLÜK BU PROTESTO TELEKOMA OLDUKÇA AĞIR BİR CEZA OLACAK.
    BU POSTAYI BİR BAŞKA KİŞİYE GÖNDERMENİZ SADECE 2 DAKİKANIZI ALIR.
    VE BU 2 DAKİKA BİZLERE ÇOK ŞEY KAZANDIRIR.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.







    oldum olası saçma bulurum böyle örgütlenmeleri. Kaldıki buna örgütlenme demek bile saçmalık zaten. Mail yolla bigün sustur heh ondan sonra herşey düzelicek.. hayır herşey güzel tamam bi halt hazırlamışsınızda bununla bukadar uğraşcağına bi dilekçe örneği hazırla onu gönder millete. herkes imzasını atsın şikayetlerini iletsin buna ozaman eyvallah. adam seni zorla abone yapmıyorki. olma.. ama oluyosanda şikayet etme. cep telefonları bukadar ucuzken ve bu operatörler yarışırken bedava dakikalar dağıtmaya sende evden arama kardeşim. telekom silah zoruylamı abone yaptı seni. Kendin gidip bizzat başvurdun..

    Şahsım adına hiçbirzaman katılmadım böyle gereksiz eylemlere. 1 günlük susturmayla ancak birgünlük paranı kurtarırsın başkada bi işe yaramaz.. Tabi katılanlara saygım var sonuçta "DEMOKRATİK HAK"

    (konuyu açan arkadaşa değil sözüm.. Bu mail banada gelmişti 1-2 hafta önce)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stigmata_ -- 25 Ekim 2008; 15:24:12 >




  • Bu kampanyaya ben katılmıyorum. çünkü hattın ucunda makine yok hep suskun bu devirde sabit telden görüşeninin aklına şaşarım. adsl için mecbur ettiler her ay 9 lira haracını veriyorum. haram zıkkım olsun
  • Benim 3 Aydır telefonum hiç konuşmuyor zaten :) Kurtuldum TTelekomun soygunundan. Voİp aldım rahatladım. İstediğim gibi Yurt içi-Yurt Dışı-Uluslar arası aramalarımı ücretsiz, kesintisiz rahatca yapıyorum.

    ÖNCESİ: 3 Ay önce faturam 40 YTL den aşağı düşmezken.

    SONRASI: 3 Aydır faturam 10 YTL den yukarı çıkamıyor. :) Niye? Çünkü VoİP var :)
  • Canı gönülden destekliyorum arkadaşım bu kampanyayı,telekom bizleri yolunacak kaz gibi görüyor.Adam sadece internet kullanmak istiyor telekom diyorki olmazzzzzz internet kullanacaksan sabit hatta almak zorundasın.Kazığın kazığı zaten kimse sabit hat kullanmıyorki,zaten kullansak bile cep telefonundan bile daha pahalıya geliyo görüşme ücreti sabit ücretle birlikte...Mesala kendimi esas alalım;Limitsiz 1mbit adsl:49tl+sabit hat :20tl===69tl Yani benim limitsiz 1mbit ADSL kullanmam 70LİRAYA MAL OLUYOR.pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.YAZIKLAR OLSUN TELEKOMA VERDİĞİMİZ PARALAR HARAM ZIKKIM OLSUN.....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tksharmely

    Benim 3 Aydır telefonum hiç konuşmuyor zaten :) Kurtuldum TTelekomun soygunundan. Voİp aldım rahatladım. İstediğim gibi Yurt içi-Yurt Dışı-Uluslar arası aramalarımı ücretsiz, kesintisiz rahatca yapıyorum.

    ÖNCESİ: 3 Ay önce faturam 40 YTL den aşağı düşmezken.

    SONRASI: 3 Aydır faturam 10 YTL den yukarı çıkamıyor. :) Niye? Çünkü VoİP var :)



    Bir günlük protestodan birşey çıkacağını sanmıyorum. Arkadaşlara önerim, eğer ev telefonunuzu fazla kullanmıyorsanız, telefonunuzu "giden aramalara" kapattırın, böylece siz ev telefonunuzdan arama yapamayacaksınız ancak arayan herkes size ulaşabilecek. Adsl için telefon hattı mecbur olduğundan yaklaşık 10 YTL civarında haracı ödemeye devam edeceğiz. Ayrıca TTNET aboneliğinizi de iptal ettirip başka bir firmaya geçebilirsiniz, bu şekilde de Telekom'un gelirlerinde azalmaya sebep olacaksınız.

    Sn. Tksharmely arkadaşımızın bahsettiği Voip sistemini kesinlikle bende öneriyorum, ilgilenen ve bilmeyen arkadaşlar için gerekirse ayrı bir başlık açılabilir.




  • TTelekoma en büyük protesto VoİP Sistemlerini kullanarak olacaktır. Dediğim gibi 3 aydır telefon faturama 10 YTL olan haraçtan başka ücret ödemedim. VoİP üyeliğim 3aylık ücretsiz arama süremi doldurduğumdan dolayı bitmişti dün tekrar 10 Dolar ( 16,90YTL ) ücretle ücretsiz aramalarımı açtırdım. 3 ayda bir kere 17 YTL Veriyorum neredeyse 120-150 YTL Tasarruf yapıyorum.

    HızırBey kardeşimin de dediği gibi ilgi olursa eğer Konu açıp gerekli bilgilerin tümünü verebiliriz.
  • kullandığın firma hangisi
    quote:

    VoİP üyeliğim 3aylık ücretsiz arama süremi doldurduğumdan dolayı bitmişti dün tekrar 10 Dolar ( 16,90YTL ) ücretle ücretsiz aramalarımı açtırdım.
  • "velideli... Bu kampanyaya ben katılmıyorum. çünkü hattın ucunda makine yok hep suskun bu devirde sabit telden görüşeninin aklına şaşarım. adsl için mecbur ettiler her ay 9 lira haracını veriyorum. haram zıkkım olsun "

    Aynen...!!!
  • En iyi protesto kapattırmaktır, tıpkı 1 yıl önce benim yaptığım gibi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Achina

    kullandığın firma hangisi
    quote:

    VoİP üyeliğim 3aylık ücretsiz arama süremi doldurduğumdan dolayı bitmişti dün tekrar 10 Dolar ( 16,90YTL ) ücretle ücretsiz aramalarımı açtırdım.


    VoipRaider 6 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.
  • Voip ve yazılımları hakkında internette kısa bir araştırma yaptım.. Ancak kafama takılan önemli bir sorun var, bu yazılımlarla illaki bilgisayardan bir sabit hattımı arayabiliyoruz.. Telefondan arama yapmamız mümkün mü acaba?

    Değilse hiç uğraşmayım.. Evde sabit hattı sadece annem kullanıyor ve bilgisayar kullanmayı bilmiyor malesef.. Ama eğer telefondan telefona konuşma imkanı varsa süper olur..

    Aylık gelen faturamız 40 - 50 lira civarında :S
  • Arkadaşlar yapılması gereken tek şey sabit hatları iptal ettirmek. Ben telekom gavura peşkeş çekildiği zaman iptal ettirdim bir yıl sonra adsl için mecbur aldım ama ucunda makine yok boşuna 9 lira haraç veriyorum. Adsl için mecbur olmayanlar neden iptal ettirmez bilmiyorum özellikle cepte numara taşımanın rekabetiyle fiyatlar sabit kazıktan çok daha ucuz. Ama bu ekonomik kriz en çok sabit kazığı vuracak millet çoluk çocuğunun rızkını oger gavuruna yedirmeyecek iptaller çığ gibi gelecek onu bildikleri için etekleri tutuşuyor . milleti 24 ay kendilerine bağlamaya çalışıyorlar ama millet uyandı .hiç bir şey vermeden aldıkları sabit haraç haram zıkkım olsun
  • Siz hala sabit telefonmu kullanıyorsunuz? 6 ay oldu telefonu kapayalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLaL ! -- 26 Ekim 2008; 23:14:21 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozeta

    En iyi protesto kapattırmaktır, tıpkı 1 yıl önce benim yaptığım gibi.


    net işi olmasa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: celikhalit8

    Voip ve yazılımları hakkında internette kısa bir araştırma yaptım.. Ancak kafama takılan önemli bir sorun var, bu yazılımlarla illaki bilgisayardan bir sabit hattımı arayabiliyoruz.. Telefondan arama yapmamız mümkün mü acaba?

    Değilse hiç uğraşmayım.. Evde sabit hattı sadece annem kullanıyor ve bilgisayar kullanmayı bilmiyor malesef.. Ama eğer telefondan telefona konuşma imkanı varsa süper olur..

    Aylık gelen faturamız 40 - 50 lira civarında :S


    VoİP Kullanmak istiyorsanız Bilgisayar ve İnternete ihtiyacınız var. Bilgisayarınıza kurduğunuz VoİP Programınız ile ( Krediniz Mevcut ise ) Cep Telefonlarını( 4DK 1Dolar ), Sabit Hatları ( Türkiye şehir içi, şehirler arası ve geçerli olan yabancı ülkeleri haftalık 5saat olmak üzere ücretsiz ) aramanız mümkün.
    Bilgisayarınıza USB ile bağlayacağınız Dect telefonlar ile de programı kullanmanız mümkün.

    Dect telefonlar 20dolar ile 300 dolar arasında özelliklerine göre değişen ücretlerde satılmaktadır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tksharmely

    TTelekoma en büyük protesto VoİP Sistemlerini kullanarak olacaktır. Dediğim gibi 3 aydır telefon faturama 10 YTL olan haraçtan başka ücret ödemedim. VoİP üyeliğim 3aylık ücretsiz arama süremi doldurduğumdan dolayı bitmişti dün tekrar 10 Dolar ( 16,90YTL ) ücretle ücretsiz aramalarımı açtırdım. 3 ayda bir kere 17 YTL Veriyorum neredeyse 120-150 YTL Tasarruf yapıyorum.

    HızırBey kardeşimin de dediği gibi ilgi olursa eğer Konu açıp gerekli bilgilerin tümünü verebiliriz.




    Haftalık (son 7 günlük) ücretsiz arama süreniz nedir acaba? Birde kredi alımınızı aracılardan mı, yoksa direk şirketten mi yapıyorsunuz?

    Ekleme: Yeni okudum ilk sorumun cevabını daha önce yazmışsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HızırBey -- 27 Ekim 2008; 22:55:03 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: celikhalit8

    Voip ve yazılımları hakkında internette kısa bir araştırma yaptım.. Ancak kafama takılan önemli bir sorun var, bu yazılımlarla illaki bilgisayardan bir sabit hattımı arayabiliyoruz.. Telefondan arama yapmamız mümkün mü acaba?

    Değilse hiç uğraşmayım.. Evde sabit hattı sadece annem kullanıyor ve bilgisayar kullanmayı bilmiyor malesef.. Ama eğer telefondan telefona konuşma imkanı varsa süper olur..

    Aylık gelen faturamız 40 - 50 lira civarında :S


    Evdeki telefonunuzdan aynen şimdi kullandığınız gibi arama yapmanız mümkün (sadece şehiriçi ararken de alan kodunu gireceksiniz)

    Telefondan telefona konuşma imkanı var, tek şart internetinizin açık olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HızırBey -- 27 Ekim 2008; 23:01:13 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tksharmely
    VoİP Kullanmak istiyorsanız Bilgisayar ve İnternete ihtiyacınız var. Bilgisayarınıza kurduğunuz VoİP Programınız ile ( Krediniz Mevcut ise ) Cep Telefonlarını( 4DK 1Dolar ), Sabit Hatları ( Türkiye şehir içi, şehirler arası ve geçerli olan yabancı ülkeleri haftalık 5saat olmak üzere ücretsiz ) aramanız mümkün.
    Bilgisayarınıza USB ile bağlayacağınız Dect telefonlar ile de programı kullanmanız mümkün.

    Dect telefonlar 20dolar ile 300 dolar arasında özelliklerine göre değişen ücretlerde satılmaktadır.


    Aslında şuan iyi bir fırsat var, ay sonuna kadar Koçnet'in BİRİ Adsl kampanyasına katılırsanız 3 ay boyunca 4 GB Kotalı interneti 14,90 YTL ödeyerek alabilirsiniz. Koçnet'in 50 YTL depozito karşılığı verdiği Wireless modem aynı zamanda Voip özellikli. Voip firmalarını kullanmak isteyen arkadaşlar değerlendirebilirler.

    3 Aylık indiriminiz zaten modem ücretini karşılıyor Sip ayarlarını yaparak başka Voip şirketini kullanabiliyorsunuz ve ev telefonunuzu kullanarak 3 ay haftada 300 dk bedava! sabit hatları arayabilirsiniz




  • quote:

    Haftalık (son 7 günlük) ücretsiz arama süreniz nedir acaba? Birde kredi alımınızı aracılardan mı, yoksa direk şirketten mi yapıyorsunuz?

    Ekleme: Yeni okudum ilk sorumun cevabını daha önce yazmışsınız


    Haftalık 300 DK Ücretsiz olarak (Şehir içi-Şehirler arası-Uluslar arası) görüşme yapabilirsiniz. Yani ayda 20 saat ücretsiz arama yapabiliyorsunuz. Kredi alımını VoipRaider'in kendi sitesinden Kredi Kartınız ile alabiliyorsunuz. Site güvenlik sistemiyle yönetiliyor ve herhangi bir tereddütte kalmıyorsunuz.

    İlk 10 Dolarlık kredi alımımı normal kart numaramla yapmıştım. Hiç bir sorun yaşamadım.
    2. kez 10 Dolarlık kredimi Sanal Kartımla yaptım. Zaten Sanal Kartla hiç bir sorun yaşamam.
    Siteye güvenmeyen arkadaşlar Sanal Kart ile kredi alımı da yapabilir.

    quote:

    Aslında şuan iyi bir fırsat var, ay sonuna kadar Koçnet'in BİRİ Adsl kampanyasına katılırsanız 3 ay boyunca 4 GB Kotalı interneti 14,90 YTL ödeyerek alabilirsiniz. Koçnet'in 50 YTL depozito karşılığı verdiği Wireless modem aynı zamanda Voip özellikli. Voip firmalarını kullanmak isteyen arkadaşlar değerlendirebilirler.

    3 Aylık indiriminiz zaten modem ücretini karşılıyor Sip ayarlarını yaparak başka Voip şirketini kullanabiliyorsunuz ve ev telefonunuzu kullanarak 3 ay haftada 300 dk bedava! sabit hatları arayabilirsiniz


    Bunu değerlendirmek istedim ama KoçNet in VoİP Hizmeti benim kullandığıma göre çok pahalı. Ben Şehir içi aramalarımı ücretsiz yaparken KoçNetin VoİP Hizmetinde Şehir İçi dahi ücretli. Pek Makul gelmedi.

    SuperOnline'ın yeni ADSL Kampanyasına da VoİP Modem verdikleri ve bu modemin de sadece kendi VoİP Hizmetlerini kullanmaya olanak tanıdığından dolayı almadım.

    Bu Modemler ile diğer VoİP Hizmetlerinden yararlanamıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tksharmely -- 28 Ekim 2008; 0:07:15 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.