Şimdi Ara

1. KALİTE LM317T HANGİ FİRMANINDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu LM317 ayarlı regülatör entegresini bildiğiniz gibi bir çok fabrika üretiyor. Bu fabrikalardan hangisinin ürettiği LM317T daha kalitelidir ? Benim elimde ST adlı bir firmanın ürettiğinden var. Bu kaliteli midir ?

• orjinal ise kalitelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: state

orjinal ise kalitelidir.

orjinal olduğunu nasıl anlayacağım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MOST WANTED GÖKHAN

quote:

Orijinalden alıntı: state

orjinal ise kalitelidir.

orjinal olduğunu nasıl anlayacağım ?

tipinden
  • örnek orjinal
    http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=756204&kategori=78#ara

bu kadar ucuz birşeyin sahtesi olacağını sanmıyorum.
  • @emre37s
    Sahteleri de var.
    Genellikle üzerindeki baskının kalitesinden anlaşılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre37s

örnek orjinal
    http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=756204&kategori=78#ara

bu kadar ucuz birşeyin sahtesi olacağını sanmıyorum.

bu çinliler sinekten yağ çıkarmayı severler.

Bu yüzden elemanları seçerim anlamanın 2 yolu var.

1.yazı
    2.ton

Yazılar düzgün ve mat olmalıdır aynı şekilde ujt alırken tonuna bakarım parlak ise almam metali mat olmalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Datasheet lerindeki elektriksel parametreleri karşılaştırabilirsin ancak LM317'ler bir biri ile hemen hemen aynıdır. Burada soru firmaların üretim saçınıklığının ne kadar olduğu. Bilindik firmalar birbirine denk gibi. Elindeki IC nin üreticisi ST epey büyük ve tanınmış bir firmadır.

Taklit olup olmadığını IC üzerindeki yazıdan anlayamazsınız. IC üzerindeki serigrafiyi düzgün yapmak o kadar yüksek teknoloji isteyen, yüksek maliyetli bir iş değil. Ürün taklit olmasa bile üretim hatalı da olabilir. Üretici, hatalı IC leri hurdaya ayırıyor ama birileri bunları el altından piyasaya sürebiliyor.

Bu tip sıkıntılardan uzak durmanın en kolay yolu, resmi distribütör üzerinden komponent almak. Düşük miktarlı alımları normak olarak distrübütörden yapma imkanınız olmaz. IC'yi aldığınız dükkanlara entegreleri nereden aldıklarını sorun, bilinen dağıtım kanallarından ürün alıp satanları tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 3 Mart 2012; 12:59:36 >

• ST , national, samsung, motorola hepsi iyidir sahtesine dikkat edin siz.
  • Maalesef çalışmadığı veya yandığı zaman anlıyorsunuz ki sahte malzeme almışsınız.

Karaköyden alışveriş yapıyorsanız buna bluemavide dahil onlarda karaköy piyasasındalar, aldığınız her malzemeyi ölçmeniz lazım ancak buda yetmiyor elektrik altında ne yapacakları belli olmuyor onun için yaptığınız devreleri kontrollü olarak çalıştırın veya çalışırken voltaj değerlerini doğru verip vermediğini kontrol etmeniz lazım. ( günlerce test etmeme ve takipe rağmen sonuç yinede değişmemekte. okadar kaliteliler!!!)

Bunlar satıcılar için hiç önemli değil tabiiki ilk önce şaşırmış gibi yaparlar sonra çok sattıklarından bahsederler ve ilk defa sizde böyle problem olduğunu söylerler sizde şanssızlık, kader deyip gidersiniz. Ancak saatlerce uğraşırsınız bazen günlerce sürer yaptığınız iş ve en sonunda hayal kırıklığı satan sadece 3 kuruşun peşindedir ancak kafaları okadar kalınki harcanan zaman verilen emek ve yaptığınız alet için verilen sözler o aldıkları 3kuruşdan daha önemli haa birde salak yerine konmak var! buda onlar için keyif ve eğlence kaynağı olsa gerek.................... anthony quinn'nin çocukları bunlar.

not: Okadar çoklarki dürüst satıcılarda var ama bunlarda KAİDEYİ değil değiştirmeyi çizemiyorlar bile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.