Şimdi Ara

1 HDD'yi 2 Tane gibi yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şöyle yapmak mümkün mü ? Elimde 1 Adet seagate 500 Gb Hdd var . Bunu 490 a 10 Gb olarak bölmek istiyorum ama C ve D olarak değil . Yani Bios'tan baktığımda 490 Gb'lık bi hdd 10 gb lık ayrı bir hdd varmış gibi gözüksün istiyorum. Ayrı Ayrı işletim sistemi kurucam. Bu mümkün mü ?

Teşekkürler ...

• hdd anakarta tek kablo ile takili anakart diyor ki bu 500gb seagate.sen anakarta diyorsun ki telepati kurarak bu hdd aslinda cift kisilikli.anakart da diyor ki o zaman 2 tane kontrol karti ve 2 sata kablosu olsun.ikinci el 80-160gb hdd al gec.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

hdd anakarta tek kablo ile takili anakart diyor ki bu 500gb seagate.sen anakarta diyorsun ki telepati kurarak bu hdd aslinda cift kisilikli.anakart da diyor ki o zaman 2 tane kontrol karti ve 2 sata kablosu olsun.ikinci el 80-160gb hdd al gec.

Birbirinden bağımsız şekilde 2 tane işletim sistemi nasıl kurabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakara

quote:

hdd anakarta tek kablo ile takili anakart diyor ki bu 500gb seagate.sen anakarta diyorsun ki telepati kurarak bu hdd aslinda cift kisilikli.anakart da diyor ki o zaman 2 tane kontrol karti ve 2 sata kablosu olsun.ikinci el 80-160gb hdd al gec.

c d diye boldugunde bagimsiz isletim sistemi kurarsin aslinda.xp win7 ya da win7 linux kurabilirsin biostan sonra sorar hangisini yukleyeyim diye.2 ayri isletim sistemi icin 2 tane disk gerekmesi nadir olan durumdur c d diye bolmenin sakincasi nedir de istemiyorsun?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dakara

quote:

c d diye boldugunde bagimsiz isletim sistemi kurarsin aslinda.xp win7 ya da win7 linux kurabilirsin biostan sonra sorar hangisini yukleyeyim diye.2 ayri isletim sistemi icin 2 tane disk gerekmesi nadir olan durumdur c d diye bolmenin sakincasi nedir de istemiyorsun?

C D diye ayırdığında bilgisayar başlatılırken sorduğunu bilmiyordum. Amacım iki bölümü birbirinden tamamen izole etmekti. Akşam birincil olarak c ve d oluşturdum. C ye sistemi yükleyip açtığımda d nin kapasitesini göremiyorum sıfır olarak gösteriyor. Sanırım yapmak istediğim bu. Yani c den girdiğimde d nin gözükmemesi gibi bir şey sanırsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o dediginin cozumu var.c'ye win7 kurdun d gorunmesin dersen asagidaki yontemi yapabilirsin calisiyor.

A: 1
    B: 2
    C: 4
    D: 8
    E: 16
    F: 32
    G: 64
    H: 128
    I: 256
    J: 512
    K: 1024
    L: 2048
    M: 4096
    N: 8192
    O: 16384
    P: 32768
    Q: 65536
    R: 131072
    S: 262144
    T: 524288
    U: 1048576
    V: 2097152
    W: 4194304
    X: 8388608
    Y: 16777216
    Z: 33554432
    Tümü: 67108863

Şimdi Başlangıç'a Regedit yazarak Kayıt Defterini açın. Eğer sadece kendiniz için değiştirmek istiyorsanız:
    Tümünü seç
    01
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Bilgisayarın tüm kullanıcıları için gizlemek istiyorsanız:
    Tümünü seç
    01
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Sağ bölüme sağ tıklayarak, "Yeni" -> "DWORD Değeri (32-bit)" seçin... Yeni isim olarak NoDrives yazın. Şimdi NoDrives'a da sağ tıklayarak "Değiştir"i seçin. Gelen ekranda "Ondalık"ı işaretleyin ve "Değer" kısmına daha önceden gizlemek istediğiniz diskin sayısını girin.d icin 8 yazacaksin mesela.bastan baslat tamamdir bilgisayarimda gorunmez d.

ikiye boldun c'ye sistem kurdun diyelim 100 360 boldun c'deyken d'nin kapasitesini nasil goremiyorsun sifir gosteriyor?tanimlamadin mi acaba?bilgisayarim sag tus yonet disk yonetimi d surucusune sag tikla olustur filan diyorsa formatliyor bilgisayarimda gorunur kullanilir hale geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.