Şimdi Ara

1 GÜNLÜĞÜNE ORUÇ TUTTUM ÇOK ZOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • koca 1 ay tutmayınca iyi olmaz dedim madem dindarım 1 günde olsa tutayım dedim

gece yemek yedim sabah 10'da kalktım dışarıya çıktım, akşama kadar işlerim vardı öğlen çok acıkmadım ama aşırı susadım

yaza denk geldik çok zor oluyor

tabi bi de uyuyarak tutan kişiler var onun zaten sevabı yok

30 gün uyuyarak tutmaktansa 1 gün tutarım

• Kardeş sen allah misin kafana gore sevap dagitiyorsun ? Uyuyarak tutanlarin sevabi yokmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevabı günahı sen mi belirliyorsun birader? Kafana göre yazmışsın...
  • Sıtkı Sıyrılmış kullanıcısına yanıt
    sen uyuyarak tutanları boşver kendine bak sevabı var yok onu sen bilemezsin 30 gün oruç tutmak farzdır asıl senin yaptıgın oruca bak 1 gün oruç tutulmaz tam oruç tutulur eğer hasta isen sürekli ilaç kullanıyorsan vb şeylerin varsa oruç tutmak zorunda değilsin bunun dışında herkese oruç farzdır
  • Uyuyanlarin en hayırlısı oruç tutandır. Bir dahakine yavaş salla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uykuya tutturanlar da gelmiş yukarda savunuyorlar, en hayırlısı oruç tutanmış. yok öyle bir hadis şimdi baktım daha google'a
  • eğer ağır bi işte çalışıpda tutamıyorum dersen hani bi nebze annarım ama diğertürlü ben tutamam yapamam edemem dersen olmaz o iş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İftara az kaldı
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • senin sıtkin sıyrılmış kardeş

kuranı kerime bak bakalım ne yazıyor ayrıca uyuyarak tutanların orucu seni ilgilendirmez sen kendi orucuna bak keyif için oruç tutma tutacaksan gerçekten allah için oruç tut burda laf kalabalıgı yapma sevap günah olayı seni ilgilendirmez uyuyaarak tutan ile allah arasındadır allah o kişinin orucunu belki kabul eder bunu sen bilemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sıtkı Sıyrılmış

uykuya tutturanlar da gelmiş yukarda savunuyorlar, en hayırlısı oruç tutanmış. yok öyle bir hadis şimdi baktım daha google'a

Bak canan karatayı örnek al azıcık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkesin sevabı kendine uykulu uykususz ilgi alakadar etmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 130kg yim bu bünyeyle çok kolay tutabiliyorsam herkez tutabiliir tabi hasta olanlar hariç
  • Birşey olmaz ben tutuyorum canım hiç bir şey çekmiyor.
  • quote:

uykuya tutturanlar da gelmiş yukarda savunuyorlar, en hayırlısı oruç tutanmış. yok öyle bir hadis şimdi baktım daha google'a

Öylesine yazılımış bir yorum daha... Uykuya tutturan adamın bu saatte forumda işi ne?

Daha çırpınma bence batıyosun.
    1 gün oruç tuttun diye dindar olduğunu mu sandın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oyuncu adam

quote:

Bak canan karatayı örnek al azıcık

3- Kuyruk yağı yiyin kuyru yağı

• Neden 1 gün oruç tutarak veya buraya böyle bir konu açarak kendini avutmaya çalışıyorsun ki, tutmuyorsan hiç tutma.
  • Öncelikle herkesin orucu kendisine ancak yukarda bazı arkadaşlar uyuyarakta oruç tutulur demiş. Afedersiniz şimdi gelip size soruyorum bu orucu ne için tutuyorsunuz ? Dışar aç yoksul kişileri anlamak için değilmi ? Peki siz neyapıyorsunuz susamamak acıkmamak için yatıp uyumayı tercih ediyorsunuz bana kalırsa oruc hakikatıyla tutulması lazım öyle sabahın 6-7sine kadar uyumayıp bir yatıp iftarda kalkmayla oruç tutulmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chemicals

Öncelikle herkesin orucu kendisine ancak yukarda bazı arkadaşlar uyuyarakta oruç tutulur demiş. Afedersiniz şimdi gelip size soruyorum bu orucu ne için tutuyorsunuz ? Dışar aç yoksul kişileri anlamak için değilmi ? Peki siz neyapıyorsunuz susamamak acıkmamak için yatıp uyumayı tercih ediyorsunuz bana kalırsa oruc hakikatıyla tutulması lazım öyle sabahın 6-7sine kadar uyumayıp bir yatıp iftarda kalkmayla oruç tutulmaz

evet
  • Uyuyarak oruç tutmak bana göre saçma davranış. Uyuyarak oruç tutmayı savunanlar dışarı neden çıkmıyor ? Neden uyuyorlar akşama kadar ? Neden bir işe girip çalışarak tutmuyorlar ? Çünkü 1 ay boyunca tutamayacaklarını biliyorlar. Sonra kalkıp onu savunuyorlar. Sevabını, günahını bilemem o konuya bir açıklık yok ama orucun acısını çekmeden sevaba girmek gerçekten saçma.

Edit : Eskiden 3-4 yıl boyunca 30 günün orucunu da tutmuştum ama işe girince olmuyor. Bana oruç tutmadın demeyin yani çok bilmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThreeArrow -- 23 Haziran 2015; 12:07:41 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.