Şimdi Ara

1 Günde tyt sosyal ve dil bilgisi halledebilecek kadar zeki miyim challenge.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dil bilgisinde ortaokul alt yapım var. Yazım yanlışı ve noktalama ufak bir tekrar lazim ses bilgisi ve öğe bulmada sıkıntım yok gerisini hic bilmiyorum. Sosyalde yorum sorularını yapabiliyorum ama hiç alakam yok 10 net geliyor. Bir gün sadece bunlara calisicam.

Lütfen varsa bildiğiniz kısa kodlama yapan oynatma listeleri dil bilgisi cografya felsefe tarih din atin lutfen yardiminiza ihtiyacim var :((((

• 1/ Son gün ders çalışılmaz. Beyin son öğrenilen konuları sindiremez ve "Ben yapamıyorum." deyip iyice panik olursunuz. Bildikleriniz bile çorba olur, sınavlarınız daha kötü geçebilir.

2/ Sınava birkaç gün vakit var. 2-3 gün sakin bir ruh haliyle, mümkünse sessiz bir yerde bildiğiniz konuları gözden geçirin. Bilmediklerinizi artık boşverin 4 gün kalmış bunlarla uğraşılmaz, bildiklerinizi hızlıca pekiştirin.

3/ Asla çalışacağınız dersi ve konularını küçümsemeyin. En çok yanlışlar küçümsediğiniz yerlerden gelebilir.

4/ Bildiğiniz şeyleri tekrar ederken bir aynanın karşısında kendinize bakarak tekrar etmeniz faydanıza olabilir. İnsana bir özgüven ve moral gelir; ben bu sınavı yapabilirim diye kendinizi gazlarsınız.

Ve beş: sınav bitene kadar bu forumdan ve negatif enerjili herkesten uzak durun. Forum negatif insan kaynıyor ve bilinçaltınız etkilenmesin. Sizin ihtiyacınız olan moraldir, kendinizi abartmadan ödüllendirin ve enerjinizi yüksek tutun.

Hadi eyvallah. Sınava gireceklere başarılar.

• Hocam valla aynı ben. Dil bilgisini teoga çalıştığım kadar biliyorum. Dil bilgisi için önerilere açığım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yks22Hedef15K kullanıcısına yanıt
    ögeler iki dakikalık ezber. fiilimsiler maışmak anasımezardikecekmiş ve diğer kalanlardan oluşuyor. isim soylu sözcükler zorlar temeliniz yoksa. o da fazla zor değil aslında çalışınca. isimse isim, ismi niteliyorsa sıfat, isim yerine kullanılmışsa zamir falan var bu kadar. dil bilgisi bir haftada sıfırdan fullenebilecek bir ders normalde. yazım yanlışları süreç istiyor o kadar. onu da kolay soruyorlar zaten genelde.

• sriiouss kullanıcısına yanıt

hocam ses bilgisi, sözcük türleri, sözcükte yapı falan biliyorum ama bazı cümle ögelerini hiç yapamıyorum. Etken edilgen diye bir şey var mesela ona da hiç bakmadım, anlatım bozukluğu vs. onlara da bakmadım :/

hangi ögenin hangi soru ile bulunduğunu iyice kafaya kazıyın hocam. ösym fazla zorlamaz bu konuda. denemelerdeki gibi devrik osmanlıca cümleler karşınıza çıkmayacaktır. neyin hangi soru ile sorulduğu aklınızda mı diye test ediyor genelde sınav sizi. o konuda uzman olmanızı beklemiyor. etken ingilizcedeki active cümlelerin ta kendisi. "o şunu yaptı" gibi mesela. edilgen de passive cümleler. "şu o tarafından yapıldı" gibi. bi de ettirgen var, ingilizcedeki causative cümlelerin yerini tutuyorlar. "o şunu yaptırdı" gibi örneğin. bunları direkt sormaz diye düşünüyorum. bir iki cümle türü daha var. süreç gerektiren cümleler falan vardı sanırım. fazla karşıma çıkmıyorlar. hatta neredeyse hiç çıkmıyorlar. çıksa da paragrafta anlam şeklinde çıkıyor o tür sorular. okuduğunu anlama üzerine yani. anlatım bozukluğu konusuna ve örnek cümlelerine bi göz gezdirmekte fayda var. "hee demek anlatım bozukluğunu şöyle bulmamız gerekiyormuş" dediğiniz an yapabilmeye başlıyorsunuz. konuya hiç bakmazsanız ne yapacağınızı şaşırırsınız sınavda. zor olduğu için değil, bilmediğiniz için. kolay gelsin şimdiden.

• sriiouss kullanıcısına yanıt

Çok sağ olun hocam. Cuma günü bu dil bilgisine bakacağım baya. Yeterli olur heralde zaten öyle çok aşırı bir eksiğim yok. Rüştü hocadan dinlerim bir tur

• kanka felsefe ve dinden kavram ezberle. coğrafyadan önemli olan haritalara bak. tarihte de inkılaba çalışsan halledersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben sınava 1 gün kala çalışacağım. Ben de gerginim ama ayt den daha fazla korkuyorum.

https://www.klasikhoca.com/tyt-turkce-konu-anlatimi-pdf-tyt-turkce-ders-notlari-dil-bilgisi/

hocam ben buradaki notları okumustum yeterli gelmişti.

en altta çıkmıs sorularla pekistiriyorsun iyi oluyor.

• 1/ Son gün ders çalışılmaz. Beyin son öğrenilen konuları sindiremez ve "Ben yapamıyorum." deyip iyice panik olursunuz. Bildikleriniz bile çorba olur, sınavlarınız daha kötü geçebilir.

2/ Sınava birkaç gün vakit var. 2-3 gün sakin bir ruh haliyle, mümkünse sessiz bir yerde bildiğiniz konuları gözden geçirin. Bilmediklerinizi artık boşverin 4 gün kalmış bunlarla uğraşılmaz, bildiklerinizi hızlıca pekiştirin.

3/ Asla çalışacağınız dersi ve konularını küçümsemeyin. En çok yanlışlar küçümsediğiniz yerlerden gelebilir.

4/ Bildiğiniz şeyleri tekrar ederken bir aynanın karşısında kendinize bakarak tekrar etmeniz faydanıza olabilir. İnsana bir özgüven ve moral gelir; ben bu sınavı yapabilirim diye kendinizi gazlarsınız.

Ve beş: sınav bitene kadar bu forumdan ve negatif enerjili herkesten uzak durun. Forum negatif insan kaynıyor ve bilinçaltınız etkilenmesin. Sizin ihtiyacınız olan moraldir, kendinizi abartmadan ödüllendirin ve enerjinizi yüksek tutun.

Hadi eyvallah. Sınava gireceklere başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 14 Haziran 2022; 10:7:37 >

• Bilmem.

Öyle misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 14 Haziran 2022; 10:36:45 >
  • sreylare kullanıcısına yanıt

hocam açıkçası salı-çşamba-pşembe günü yani şu 3 gün ne öğrenilirse kardır mantığı ile bakmak daha iyi. cuma günü sadece tekrar yapılmalı

• Yazım kuralları ufak tekrar için rüştü hoca 2. videosuna bakabilirsin 1.sinde bildik şeyler daha çok. Coğrafya için her sene 4 tane soru aynı konulardan çıkıyor o konulara bak. Ben kendim böyle yapcağım. Din tarih felsefe ne yapılır bilmiyorum.

• xflory kullanıcısına yanıt
    Çok sağ olun hocam

yüzdelik kaçtı yavrum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3 gibiydi

• xflory kullanıcısına yanıt

hocam linke tıklayınca çıkan paragraf çözüm tatktiklerini izlediniz mi?

ben biraz inceledim faydalı gibi gözüktü ilginç bir şekilde

• maketbıcagı kullanıcısına yanıt

yok hocam izlemedim.

Eğer önerirseniz bi yoklarım orayı da.

• TYT mat bitirme taktikleri istiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.