Şimdi Ara

1 gb ram taktım hız değişmedi. NEDEN ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

P4 2.8 ghz , 60 gb hd , 128 mb ati rodeon 9000 ekran kartı , 384 mb ram HP PAVİLİON 5160

3 dmax ve Autocad gibi grafik programlarını yogun bir şekilde kullanıyorum. dolayısı ile makine şişiyor.

Bunun için Yukarıdaki özellikteki laptop uma 256 mb ram i çıkartıp 1 gb kingston ram taktım , makine 1.12 gb oldu

ANCAK ! İstediğim sonucu alamadım. Makinenin ve işlemlerimin hızı değişmedi format atmadım henüz ve makinem

yüklü Boşuna para verdim diye düşünmeye başladım.

ACABA Format atınca biraz hızlanırmı ????

• gözle görülür bir artış olması lazım, dediğin gibi windowsu yeniden kuracaksın galiba ...
  • fark olmuştur ama farkedilir düzeyde olmayabilir, ben 512 ramle 2dk5sn de yaptığım renderı 1 gb ramle 1dk57sn yaptım, yani bunun ramle çok alakası yok arada 8 sn var hız farkı var, boşuna para verdim diye düşünme fazla ram göz çıkarmaz asıl sorun kullandığın programların ağır programlar olması ve ekran kartının onboard olması galiba ama onada yapacak birşey yok gibi görünüyor, bu tür programları profesyonel olarak kullanıyorsan desktopa geçmende fayda var diye düşünüyorum
  • hocam sole anlatayım ram hersey demek degildir...
    ram islemcinin hızına hız katmaz bu olayın sebebini kavramanızı saglıyayım..
    siz nekadar ram takarsanız takım islemcinız calısma prensibi olarak sole calısır L1 cacheten gelen data bit bit islemciden gecerek sonuclandırılır bakın bit bit diyorum datalar 1 mb 1 mb gecemez en iyi islemciyide alsanız ondanda bit bit gececektir 8 gb ramde taksanız islemciden bit bit gececektir..
    ram takmanız siteminizin takılmasını donmasını engelliyerek daha kararlı hale getırecektir paranız bosa gıtmemis onu bir soliim once...
    ramlar islemcinin yapması gereken islemleri depolayan birimlerdir...
    gelen komut ramden gecip islemcı bellegine gider islemci bellekleri 1gb yada 512 mb gıbı büyüklüge ulasamaz bu yüzden ramlere ıhtıyac duyarız...ayrıca laptoplarda level 1 bellek yani L1 islemci bellegi bulunmaz L1 bellek en hızlı bellektir sizdeki en hızlı islemci bellegi L2dir dolayısıylada yavas calısacaktır...
    ramlerden gelen data L2 cachten L1e atlayıp islemciden bit bit gecer sonuclandırılmıs komut buslara bindirilir islemcinizin bus ozelligide hız faktorudur sole dusunelim otobus duragındasınız ama otobus seferlerı seyrek cok beklıyeceksınız bu durumda ama sık otobus gecen bir hatta kı duraktaysanız fazla beklemiyecesiniz dolayısıyla ıslemcınızın bus speed systemide onemlidir bu yüzden anlattıklarımı kavradıgnızda neden makinanızın beklenen performansı vermedıgnı veremıcegnı anlıyacaksınız...

sevgiler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 11 Kasım 2005, 11:59:04 >

• Yorumlarınız İçin Teşekkurler. İçimi Rahatlattınız :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastery

hocam sole anlatayım ram hersey demek degildir...
    siz nekadar ram takarsanız takım islemcinız calısma prensibi olarak sole calısır L1 cacheten gelen data bit bit islemciden gecerek sonuclandırılır bakın bit bit diyorum datalar 1 mb 1 mb gecemez en iyi islemciyide alsanız ondanda bit bit gececektir 8 gb ramde taksanız islemciden bit bit gececektir..
    ram takmanız siteminizin takılmasını donmasını engelliyerek daha kararlı hale getırecektir paranız bosa gıtmemis onu bir soliim once...
    gelen komut ramden gecip islemcı bellegine gider islemci bellekleri 1gb yada 512 mb gıbı büyüklüge ulasamaz bu yüzden ramlere ıhtıyac duyarız...ayrıca laptoplarda level 1 bellek yani L1 islemci bellegi bulunmaz L1 bellek en hızlı bellektir sizdeki en hızlı islemci bellegi L2dir dolayısıylada yavas calısacaktır...
    ramlerden gelen data L2 cachten L1e atlayıp islemciden bit bit gecer sonuclandırılmıs komut buslara bindirilir islemcinizin bus ozelligide hız faktorudur sole dusunelim otobus duragındasınız ama otobus seferlerı seyrek cok beklıyeceksınız bu durumda ama sık otobus gecen bir hatta kı duraktaysanız fazla beklemiyecesiniz dolayısıyla ıslemcınızın bus speed systemide onemlidir bu yüzden anlattıklarımı kavradıgnızda neden makinanızın beklenen performansı vermedıgnı veremıcegnı anlıyacaksınız...

sevgiler....
    bendende cok cok teşekkür

• Uyuşuyormu ramleri???En büyük etken budur...ayrıca ram hızla görülür bi artış sagLar hissedersin yani

RamLerinin markalarını verebilirmisin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: meybuzz

Uyuşuyormu ramleri???En büyük etken budur...ayrıca ram hızla görülür bi artış sagLar hissedersin yani

RamLerinin markalarını verebilirmisin?

kardeş ramlerden öncekini çıkarmış, sorun sistemin hızıyla ilgili...
  • Makinenin arkasında ulaşabilinen yerde tek ram var o da 256 mb samsung idi.

Diger ram makinenin içinde kalvyenin altında sanırım , açmadım ve açtırmadım Çünkü bu modelin
    Türkiyede servisi yok HP acmıyor çünkü satısı yok burada , dolayısın ile diger ram in markasını bilmiyorum,
    hehale digeri 128 mb samsung olsa gerek, ben 256 lık samsung çıkartıp yerine 1 gb kingston taktım

YANİ , 128 mb samsung ve 1gb kingston birlikte çalışıyorlar şu an.

Sevgiler....
  • Bende de oldu yeniden yüklemen lazım windows u bence ben yüklediğimde düzelmişti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastery

hocam sole anlatayım ram hersey demek degildir...

sevgiler....

seni tebrik ederim... dikkat cekmesi icin kalın yazı niteligi kazandırdım...

(hic usenmeden bunca yazmıssın ve asıl onemlisi dogru yazman..) ama hala annamayanlar cıkacaktır...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.