Şimdi Ara

1 ELEKTROSTATİK SORUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    P ağırlıklı türdeş ve eşit bölmeli bi çubuğun her iki ucuna kütlesi önemsiz +q yüklü özdeş cisimler sabitlenmiştir. Çubuk bir iple tavana asılarak q1 ve q2 yüklerinin etkisi altında sekildeki gibi dengededir. Buna göre;
    1.T>P
    2.q2>q1
    3.q1 ve q2 aynı cinsle yüklüdür.
    Hangileri kesinlikle doğrudur?

• Cubugun dengede olmasi demek kuvvet ve tork dengesinin olmasi demektir. cubugun asildigi noktadan tork alsak denge durumu için tork aldığımız noktadaki kutle önemsiz kalacaktır. kuvvetlerin de dondurme etkisinin olmaması için ya ikisinde aşağı doğru ya ikiside yukarı doğru olacak yani aşağıdaki yüklü cisimler ya çekecekler ya itecekler 3.seçenek doğru.

Cevap yalnız 3 diyorum cevap nedir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cevap 2ve 3 yazmayı unutmuşum. yükler eksi olsa q1 daha fazla olur diye düşündüm ama 2 de doğru olarak alınmış orasını anlayamamıştım
  • pi sayisi P kullanıcısına yanıt
    Hocam tabi yalnız 3 değil neden ? Çünkü kuvvette aradaki uzaklık da etkili hatta karesiyle ters orantılı .
    Burda q2 büyük olmalı q1 den ki kuvvet eşit olsun

• Üstad ben 3.öncülü yüklerin aynı yüklü olmaları kısmını anlamadım.q1(-) q2(+) olamaz mı? q2 iterken q1 çeker yine çizilen denge durumu oluşur diye düşündüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama yükler eksi olursa q2nin büyük olması durumunda o kısmın daha aşağıda olması gerekmez mi
  • Celciusavogadro kullanıcısına yanıt
    hocam q1 itip q2 çekerse veya diğer durum olursa sistem sürekli döner denge oluşmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    1 trigonometri sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Celciusavogadro kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman döndürme etkisi olur ,yani şöyle t noktasından tork alsan biri çekse biri itse ikisinin tork yonude aynı olur ki niz torku 0 olsun istiyoruz çünkü denge diyor ,umarım anlatabilmisimdir

Hocam eksteki resimde ikinci şekil gibi olmalı
    Bu mesaja eklenen görseller:

1 ELEKTROSTATİK SORUSU

Sana o konumda vermiş ama denge durumu şeklini

• emin olamadım ya tam oturtamadım. o zaman bu yükler kesinlikle pozitiftir gibi bi şık olurdu aynı cins yüklüdür denmezdi heralde. Ya da bilemiyorum tam anlamadım
  • Nasıl kaçırdım bu bilgiyi.Teşekkür ederim arkadaşlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam yani o denge durumuna göre yorum yapabiliriz ancak mesela ikiside artı olsa itecekler fler yukarı olacak f+f+t=g diyebiliriz çünkü g ve t yi bilmiyoruz dememek için bir sebep yok - desek yuklere ikiside çekecek o zamanda t=g+f+f diyebiliriz aynı şekilde yani kesin olan aynı cins olmalarıdır .ben burda kuvvet dengesini ele aldım bu arada.

• teşekkür ederim şu an algılamıyorum tam soruyu kafam doldu yarın tekrar bakacağım
  • Bu soru simetrinin sorusu değil mi ? Onların cevapları Teknofem.com'da Webdestekli ürün kısmında var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.