Bildirim
1 BİYOLOJİ SORUM VAR!!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
C mi -
Cevap d.
Bitkinin her hucresinde mitokondri var midir ?
vardır. haklısın cevap D. ben bitkiden başka ara lamel oluşturan canlı vardır diye düşündüm yok değil mi? -
Galiba sadece bitki. Her canli bitki hucresinde mitokondri var mi, emin misin :)
arkadaşlar tabii ki her bitki hücresinde mitokondri var. Karanlıkta ne yapıyor sanıyorsunuz bitkinin. O2'li solunum yapıyor. Devirsiz fotofosforilasyon ve calvin döngüsündeki NADP'ler ne oluyor sandınız? Her bitki hücresinde istisnasız mitokondri vardır, en azından bizim bunu böyle bilmemiz gerekir. Gerçekten istisna vardır belki, O2'siz solunum yapan bitki var mıdır yok mudur bilmem ama dediğim gibi bizim bilmemiz gereken şey tüm bitki hücrelerinde plastitler, mitokondri vardır. -
hocam merak ettiğim nokta var hücre plağı oluşturma sadece bitkilerde mi var. -
Doğru, sitokinezin ara lamel yardımıyla gerçekleştiği tek hücre tipi bitki hücresidir. Selüloz yapıda hücre çeperi sadece onlarda olduğu için. Bakteride falan da var hücre çeperi ama o mesela peptidoglikan yapıdadır, o normal boğumlanarak bölünür. -
Her canli bitki hucresinde plastit vardir diyemeyiz degil mi, parazit olan ve fotosentez yapamayan bitkiler de var.
quote:
Orijinalden alıntı: zombi0e
Her canli bitki hucresinde plastit vardir diyemeyiz degil mi, parazit olan ve fotosentez yapamayan bitkiler de var.
Doğru, onu unutmuşum bir an. Haklısın.Yarı parazitlerde plastit varken tam parazit bitkilerde yoktur. Hatamı düzelttiğin için teşekkürler. -
Rica ederim, asil ben tesekkur ederim cevap verdigin icin.
Sonuc olarak her canli bitki hucresinde mitokondri varken, kloroplast yoktur diyoruz dmi :))
quote:
Orijinalden alıntı: zombi0e
Rica ederim, asil ben tesekkur ederim cevap verdigin icin.
Sonuc olarak her canli bitki hucresinde mitokondri varken, kloroplast yoktur diyoruz dmi :))
doğru, her bitkide plastit yoktur (tam parazit bitkiler)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X