Şimdi Ara

1 Bilgisayar 2 İşletim Sistemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda normalde Windows XP yüklü(hala) ama ben her hangi bir verimi kaybetmeden mesela Ubuntu yüklemek istiyorum ve ikisini aynı anda kullanmak istiyorum, yani istediğim zaman bilgisayarı XP olarak, istediğim zaman Ubuntu olarak başlatmak ve kullanmak istiyorum.
    Ve veri kaybolmaması da önemli, böyle bir şey yapabilir miyim? Mümkün mü?

• mümkün tabi, harddiskinde boş alan varsa direk ubuntu cdsini takıp yüklemeye başlayabilirsin, ubuntu windowsu görür ve boş alana kurulur, açılırken de aynı şekilde hangisi ile başlatmak istediğini soran menüyü önüne getirir, ek bir ayar yapmana gerek yok :)
  • ben virtual machine den kurdum Ubuntu yu 2 monitor var birinde Ubuntu acik digerinde win8 memnunum
  • boş bir bölüm aç ve oraya kur. Kurduğun dağıtım MBR'ye GRUB'u yükelyecek ve açılışta hangisini açmak istediğini soracak
  • rahatlıkla kurabilirsin
  • mümkün ama gereksiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Bilgisayar Kapanmıyor
    11 yıl önce açıldı
    Win 7 ses sistemi problemi(7.1)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • böyle sorular soran ve ilk defa ubuntu vs. linux/gnu dağıtımlarını deneyenlerin genelde açacağı bir sonraki başlık"ubuntu kurdum tüm bilgilerim gitti pc açılmıyor".
  • Burada düzgün cevap bulamazsın ubuntu forumda güzel anlatılmış: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php? topic=12927.0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

ben virtual machine den kurdum Ubuntu yu 2 monitor var birinde Ubuntu acik digerinde win8 memnunum

nasıl göründüğünü merak ediyorum açıkçası, aynı pc üzerinden mi yapıyorsunuz bunu? işlemciniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aecgfb

quote:

ben virtual machine den kurdum Ubuntu yu 2 monitor var birinde Ubuntu acik digerinde win8 memnunum

nasıl göründüğünü merak ediyorum açıkçası, aynı pc üzerinden mi yapıyorsunuz bunu? işlemciniz nedir?

evet hatta laptopdan i7 2670qm islemcim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aecgfb

quote:

evet hatta laptopdan i7 2670qm islemcim

gerçi o işlemci de kaldırabilir bunu yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.