Şimdi Ara

1 AYT sorusu kaç TYT sorusuna eşit ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen senelerde hep derlerdi yüzde 40 ygs yüzde 60 lys. Eğer bu oran doğru olsaydı 150 binlerden 30-40 binlere çekenleri göremezdik eşit ağırlıkta. Şimdi de aynı oran söyleniyor. Tmler için önemli olan yine ayt mi ?

TM için AYT matematiğe yüzde 30 luk oran verilmiş TYT matematiğe ise yüzde 13 lük oran verilmiş o zaman ;

1 Ayt matematik = 3 Tyt matematik mi

kafamda deli sorular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06madiba06 -- 18 Temmuz 2018; 14:10:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malesef 1 ayt=2.5 tyt gibi bir şey. Tyt nin öneminin biraz daha fazla olması gerekiyordu.

• Ben standart sapmayla aytnin daha da öne geçeceğini düşünüyorum.
    Bence standart sapma aytyi fulle yakın yapanlara yarayacak.Özellikle matematik alanında.Çünkü ortalama matematik yapma oranı düşecektir geçen senelere göre.
  • Sturmfahrt kullanıcısına yanıt
    Ortalamaya bakılırsa ayt daha iyi yapılmış süre faktörüyle tyt de iyi netler daha nadir tyt bin biraz daha etkisi artar bence

Hocam sence 25 matematik 24 edebiyat yapan mı önde olacak yoksa 34 edebiyat-sosyal yapıp 15 matematik yapan mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: fmeliss

Ortalamaya bakılırsa ayt daha iyi yapılmış süre faktörüyle tyt de iyi netler daha nadir tyt bin biraz daha etkisi artar bence
    Hocam hiç bilmeyenlerin yapabileceği soru sayısı çok azaldı bu sınav.Önceki sınavlarda yine 10 tane falan kolay soru oluyordu.Tabi dediğiniz gibi üst sıralarda olumlu bir etki yapacaktır süre artışı ancak sınava girenlerin büyük kısmı yükseğe oynamadığı için yapılma oranı düşecektir diye düşünüyorum.Bir de tmler bu sınavda düşük matematik ortalaması yakalayacaktır bu da ayt ortalamasını daha da azaltabilir.
  • 60x120/(80x40)=2.25 ediyor.

Bayadir mat cozmuyorum yanlis olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 ayt geo sorusu
    4 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    2 tane matematik, limit sorusu...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: natic

Hocam sence 25 matematik 24 edebiyat yapan mı önde olacak yoksa 34 edebiyat-sosyal yapıp 15 matematik yapan mı?
    Bence matematik yapan öne geçebilir hocam.
    böyle bir konu açmıştım hocam standartta matematik uçuracak diye çünkü soru sayısı fene göre şu şekil fazla fizik kimya biyo diye ayrılıyor ve ortalamadan yani branş ortalamasını geçen her net standart alıyor matematik kurtarır sınavı gibi
    Cevabınız için teşekkürler hocam, eskiden puan türleri olduğu için matematik yapan tm1de önde olur diyebiliyorduk şimdi tm1 tm2 tm3 hepsi birleşti yani sanırım matematik dediğiniz gibi tmler için daha önemli oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.