Şimdi Ara

1 Ayda Biyoloji Biter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
7.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fizik ve kimyada sıkıntı yaşamıyorum ama biyoloji bir hafta çalışsam ertesi hafta unutuyorum. Hedefim 50k, Biyolojiden bu saatten sonra ne yapmalıyım? Tüm konuları mı çalışayım yoksa çalıştığıma iyi mi çalışayım? Sistemler falan sıfır, bitki, ekoloji, kalıtım, canlıların ortak özellikleri gibi konularda temelim var, bir de tüm günü biyolojiye ayırsam bir günde iki konu bitirebilir miyim? Hem tyt hem de aytde mahvediyor biyoloji beni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim fizikte sadece elektrik ve manyetizma ve dalgalar kaldı hocam, modern fiziği umuttan hallettim ve üstüne nihat bilgin tyt aytden çözdüm, bence soru kaçırılmaması gereken bir konu özellikle parçacıklar falan gelirse çok kolay gelir. compton saçılması bu sene garanti gelir gözüyle bakıyorum ben çok favori konularından biri ösym'nin. manyetizma ve elektrik konularını da ne yapacağım bilmiyorum henüz. umuta bakarım beğenmezsem teknofemdem halledeceğim üstüne nihat bilgin tyt ayt çözerim.
  • hepsine çalış bitirirsin selin hoca pdflerini çıkart ben sistemleri öyle yaptım hepsini çıkartıp spiralettim mesela sinir sistemini dinledim 1,50de sende bu şekilde seri bitirebilirsin ayrıca fizikte manyetizmayı ve modernfiziği kimden nasl hallettin :S
  • Biyoloji test çözerek öğrenilen bir ders, ders çalışarak kesinlikle 1 hafta içinde unutursun tüm öğrendiklerini. Mantığını bile anlamış olsa farketmiyor, insan detayları yavaş yavaş unutuyor. Bol bol test çözerek yapacağım dersen, kesinlikle çok rahat 1 ayda biyolojiyi bitirebilirsin. Tüm olay test çözüp, tecrübe olarak beynine kazımak bilgileri, ezber ya da mantık yetmiyor bu olayda.
  • xlnxeksixartıc X kullanıcısına yanıt
    benim fizikte sadece elektrik ve manyetizma ve dalgalar kaldı hocam, modern fiziği umuttan hallettim ve üstüne nihat bilgin tyt aytden çözdüm, bence soru kaçırılmaması gereken bir konu özellikle parçacıklar falan gelirse çok kolay gelir. compton saçılması bu sene garanti gelir gözüyle bakıyorum ben çok favori konularından biri ösym'nin. manyetizma ve elektrik konularını da ne yapacağım bilmiyorum henüz. umuta bakarım beğenmezsem teknofemdem halledeceğim üstüne nihat bilgin tyt ayt çözerim.

• Kramers Lawyer kullanıcısına yanıt
    Elimde okyanus özel konseptli soru bankası var ygs lys, şu an onunla gidip üstüne zaman kalırsa palme çözsem sence soruların yarısını yapabilir miyim biyolojide?

• dostum selin hoca pdften ilerle bir yandan da palmeden çözdün mü tamamdır strese girmene gerek yok
  • hocam valla biyoloji oldum olası kötüdür, bekir avşar diye bir hoca varmış o nasıl sence?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Günde Türev Biter mi ?
    10 yıl önce açıldı
    1 ayda Yks sözel biter mi?
    3 yıl önce açıldı
    80 günde YKS biter mi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bi de bu biyokamplardan video + biyokamp pdf ile gitsem sence nasıl olur?

• Duymadım bilmiyorum ama biyoloji bana sorarsan fiziğin yanında tıraş oku geç konunun peşinden testlerini çözdün mü tamamdır boş yere kendini strese sokma biyolojiden gelebilecek soru belli zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç bilmiyorum ne desem yalan olur ama selin pdf ile birlikte palme çöz fazlasına gerek yok istersen özelden gmail bırak sabaha selin pdflerin hepsini atabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: L. Kilmister

Elimde okyanus özel konseptli soru bankası var ygs lys, şu an onunla gidip üstüne zaman kalırsa palme çözsem sence soruların yarısını yapabilir miyim biyolojide?
    yarısını değil hepsini yaparsın eğer kendini verirsen tam olarak konulara. biyoloji karmaşık bir ders değil mantığını çalıştırman gerekmiyor sadece, bilgini yorumunla süslüceksin ve işaretliceksin. hiç dert etme bu dersi kendine.
  • Kramers Lawyer kullanıcısına yanıt
    sağolasın üstad. şimdi ben sıfırdan başlasam daha iyi olur değil mi temeli sağlamdan atmak istiyodum ortak özelliklerden mi başlayım unuttum çünkü?

• quote:

Orijinalden alıntı: L. Kilmister

sağolasın üstad. şimdi ben sıfırdan başlasam daha iyi olur değil mi temeli sağlamdan atmak istiyodum ortak özelliklerden mi başlayım unuttum çünkü?
    bence en baştan başla çünkü seri bir geri hatırlama süreci de geçirirsin ama videoları yavaş şekilde dinleme yoksa canın sıkılır uykun gelir, biraz hızlı dinle insanı daha diri tutuyo hızlı dinlemek.

ayrıca forumdan derin diye bi arkadaşımız tüm konuları özetlemiş. aşırı şekilde faydası olabilir sana.

https://forum.donanimhaber.com/biyoloji-notlari--131690103

• Kesinlikle bir ayda biyoloji bitmez. (Çok zeki isen o ayrı)

Sürekli olarak tekrar yapıp test çözmen lazım. Öncelikle tüm konuları bir defa da olsa bitirmeye bak. Her hafta en az 2 biyoloji konusu tekrar et. Test çözmezsen, havada kalır öğrendiklerin. Tekrar etmezsen, en nankör Sayısal dersi Biyolojidir. Son bir ay Biyoloji ağırlıklı çalışman makul oabilir( unutmamak açısından). Fakat asla şimdi hiç bakmayayım, son ay yüklenirim diye erteleme. Yine de senin kararıb tabii.

• Temelin varsa günde 1 konu bitirebilirsin, günde 1 konu bitirsen yeter, tüm günü biyolojiye ayırmak çok saçma olur. Okyanus Biyoloji Konu Anlatımlı kitap gibi sağlam bir biyoloji konu anlatımlı kitap edin. Video çok zaman harcıyor bu yüzden konu anlatımlı kitap daha avantajlı. Konunun mantığını kavramaya çalışarak konuyu çalış ve hemen ardından Palme soru bankası gibi bir kitaptan soruları çöz. Çözemediğin ve takıldığın soruları tekrar konu anlatımlı kitaba dönerek çöz ve konuyu bitir. Biyoloji hemen unutulur, bu yüzden LYS denemesi al. 3-4 günde bir deneme çöz. LYS denemesi almana gerek yok, AYT TYT YGS denemeleri de alabilirsin ama LYS denemelerinde 30 soru olduğu için LYS denemesi çözmek daha avantajlı. Hem de LYS denemeleri daha ucuz oluyor mesela 20'li LYS okyanus bölüm denemeleri 5TL.
  • Günde 4 saat biyoloji çalışırsan bitirebilirsin.

• Sistemler hariç temel var hocam, sistemlerde temel yok dediğim de yani konuyu hiç bilmiyorum değil okulda iken fazla biyoloji çalışmadığımdan. Dediğin gibi bir tane biyoloji dışında bir ders + biyoloji çalışacağım günlük.

• 1 satmi çalışacan 10 saatmi belirtsene
  • cmpunk01 kullanıcısına yanıt
    günde 7-8 saate yakın çalışıyorum hocam diğer derslerden de eksikler var ciddi olarak, tekrar edilecek de çok şey var bu yüzden en fazla 3 saat ayırabilirim.

• Hocam ben de biyolojide sıkıntı yaşıyordum. Sizin gibi düşünüyordum netlerim düşük diye. Daha doğrusu çalışmıyordum hiç açmıyordum bile. Ön yargım çoktu biyolojiye karşı. Ama en önemlisi burası işte. Biyoloji(ki temeliniz de var) kolay bir ders. 30 günde değil 15 günde de biter. Ama olay konuyu iyice anlamakta. Detaylara inmeyin hocam.

Ben geçen sene de sınava girdim. Geçen sene boyu kitap kapağı açmadım, dershanede biyoloji dersine girmedim; girdiğimde uyudum, denemede biyolojiye bakmazdım hiç, hatta lys ye girmemeyi bile düşündüm. Buradan biyoloji seviyemi de anlamışsınızdır. Lys de 17 tane doğrum geldi. Çok yetersiz net. İyi bir sonuç mu, bir kez bile çalışmamış ben için iyi. Ama bunu sağlayan da lise 1 ve 2 den kalma bilgilerim. çok sağlam idi temelim. Neticede lys 19k geldi. Halbuki biyolojiye özen gösterseymişim istediğim yere gidebilirmişim. Ama püf nokta da bu işte, özen göstereceksin.

Biyoloji hakkını en çok veren derstir hocam. Konu hakkında kendinizce şablonlar oluşturun. Konu için bir planınız olsun, kitabı açtığınızda neye bakacağınız belli olsun. Unutmayın ki kendi planınız, oluşturduğunuz şablonlar pasif okumadan çok daha etkilidir. Gerçek hayatta örneklerini düşünün ve sık tekrar yapın (konu planınıza göre kendi oluşturduğunuz şablobların tekrarı)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.