Şimdi Ara

1 ayda 3 kere trafik cezası yedim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
5.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cosef

6 aydır hergün gelip geçtiğim yoldan mayıs'ın 12 15 16 sında 3 er tane ceza yemişim.
    70 ile gidilecek yerden 85 81 ve 83 km ile geçmişim 1. ayda 3 kere ceza yiyorum ama 6 aydır aynı hatta daha hızlı gittiğim halde ceza yemişliğim yok nasıl oluıyor?

Devletin PARAYA İHTİYACI MI VAR?

2 tane tutanağın resmi var diğerini resmini cekmemiştim
    NO SS NO GÜVEN DEMEYİN

1 ayda 3 kere trafik cezası yedim

afiyet olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlamadığım nokta,hız sınırını açınca ceza kesilmesi normalken,burada haksızlık yapılmış gibi konuşmanız
  • quote:

polise memuru diyorki günde 1000 tane yazabiliyoruz 1000 den sonra yazabilsek onu da yazacaz
    siz düşünün hesabı günde 15 milyarlık ceza yazıyor sırf Bursa

Cezanın sayısı değil niteliği önemlidir. Mesela normal bir tonaj cezası 5-10 bin tl arası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z.K

Anlamadığım nokta,hız sınırını açınca ceza kesilmesi normalken,burada haksızlık yapılmış gibi konuşmanız

Hocam haklısınız, otobanda 110 geçilmesin, çevre yolunda da neyse geçilmesin doğrusunuz.

Ama eskiden şehiriçi olduğundan dolayı hız limiti 50km/sa olan yerlere duble yollar yapılıp, gerekli kaldırımların yapılmasını bırakın buralardan yaya bile geçmiyorken, kaldırım vb. yokken hala ş. içi diye 50'yi diretmenin anlamı nedir?

Trafiğin akışına göre bahsettiğim yollarda sol şerit 110la yardırıyor.
    Orta şerit 70-80
    En sağ şeritte de 50 ile gitseniz kesin selektör yersiniz.

Nolsun yani artık oranın şehiriçi durumu kalmamış ama illa limitler 50km/sa olarak duruyor ve ceza kesiyorlar. Oldu olacak çevre yollarıyla otobanları da 50 yapsınlar

• quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

quote:

Orijinalden alıntı: Z.K

Anlamadığım nokta,hız sınırını açınca ceza kesilmesi normalken,burada haksızlık yapılmış gibi konuşmanız

Hocam haklısınız, otobanda 110 geçilmesin, çevre yolunda da neyse geçilmesin doğrusunuz.

Ama eskiden şehiriçi olduğundan dolayı hız limiti 50km/sa olan yerlere duble yollar yapılıp, gerekli kaldırımların yapılmasını bırakın buralardan yaya bile geçmiyorken, kaldırım vb. yokken hala ş. içi diye 50'yi diretmenin anlamı nedir?

Trafiğin akışına göre bahsettiğim yollarda sol şerit 110la yardırıyor.
    Orta şerit 70-80
    En sağ şeritte de 50 ile gitseniz kesin selektör yersiniz.

Nolsun yani artık oranın şehiriçi durumu kalmamış ama illa limitler 50km/sa olarak duruyor ve ceza kesiyorlar. Oldu olacak çevre yollarıyla otobanları da 50 yapsınlar

2 yıldır araba kullanıyorum İstanbul'dayım, sahil yolu diye tabir ettiğimiz Yenikapı-Yeşilköy arasında hız sınırı 70km/s. Bu olabilir düzeyde,çünkü duymuşsunuzdur ölüm virajı diye bir yer var,çok virajlı yerleri var.
    Ama aynı şekilde 1. Köprü yolunda da 70km/s hız sınırı var.Bu mantıksız,çünkü bildiğiniz otoyol ve hız yapımına müsait bir viraj yapısı var,diyeceğim hız sınırlamalarında bir düzenleme yapılırsa iyi bir uygulama.

• Konu da yasalar falan diyen arkadaşlar.Bu ülkede araba sahibi olanın zengin görüldüğünü park parasından, cezaya kadar ödemesinin normal olduğunu eğer arabanız yoksa bilmezsiniz.Aldıkları vergiler yetmiyormuş gibi sürekli ceza kitliyorlar.Şehirlerarası giderken 3-5 evin olduğu yerde radar kuruyorlar tabi orada hız sınır 50'ye düşer oraya 80 ile giriyorsun 300 lira cezayı yapıştırıyorlar.50 ile gitme konusuna gelince arkadan kasap gibi son gaz belediye otobüsü geliyor sıkıysa 50'yi geçme.Şehirlerarası yolda 80'le giderken kamyonlar solluyor beni.Kurallara uyacağım derken canından olursun.Araba falan olsa bir yere kadar da büyük araçlar seni hiç düşünmez.Çarpar savurur atar.Kamyonların arasında 90'ı geçmem dersen canınla ödersin.
  • Hız sınırı olmalı katılıyorum. Ceza bende yedim 6 ay önce. Benim asıl sorunum ceza tutarı ile,
    Bir ülkede asgari ücret 750 TL ise sen 300 TL ceza kesemezsin kardeşim.
    Hatamızı kabulleniyoruz ama devletin bunu bir gelir kapısı olarak görmesi kabul edilebilir değil.
  • Geçmiş olsun. Bende üç ay önce radara düşmüştüm. Hemen yatırırsan indirimden yararlanıyorsun. Hemen kurtul bence.
  • kesilen cezaları HAKSIZ yere kestiler demiyorum. bana 6 ay önce aynı yerden 120 ve başka yerden 170 ile geçtiğim zaman ceza kesmeyen zihniyet bana 3 gün ard arda ceza yazmış.
    Durum bundan ibaret. 6 aydır her gün gelip gidiyorum kameralar orada her gün var yeni eklenen yok cıkan kamera da yok. biliyorum kamera oldugunuı bilerek de geçtim ama o zaman ceza yazmadıysan bence işini yapmadın bu zaman da ceza yazmaya hakkın yok kardeşim. O zaman ceza yazsaydın ben 3 gün ard arda radara girmeyecektim durum bundan ibaret

O zaman vatandaşın parasıyla alınan kameralar işlevini yapmıyorsa Devlet Vatandaşına KAZIk atmıstır birilerinin cebi dolmuştur. bana 1000 tl ceza yazsınlar sesimi cıkarmam ama haklı ve vaktiyle yazsınlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sertay_a

hocam herhalde günün belirli saatleri açılıyor sistem, öğrenirsen eğer yakalanmazsın.

geçmiş olsun ayrıca.

sürekli açık çünkü 2 ceza makbuzu arasıonda 800 kişi ceza yemiş
    günde 1000 tane kesin basıyor mobese
    artık
    trafik polisini dikmeye gerek yok

Mobese var

Desene Teknolojiden Trafik Polisleri De Şikayetçi Diye

Şaka Bi Yana Arkadaşın Dediği Haklı Sanırım Bazen Çalışıyor

Bizim Burdakiler Kendini Hızlı Ve Öfkeli Deki Adamlar Sanıyor

Geçengün Biri 80 Limiti Olan Yere 120 İle Geçti Polis Takıldıda Durduramadı Tabi Adam Kaçtı Sonrası Plaka Değiştirip Beklemek

Geçmiş Olsun Arkadaş Ne Diyeyim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deeproxy

70 KM hız sınırı varsa azami 70 KM hız ile gideceksin. Hız sınırını aşmıssan cezayı yemişsin. Bunda garip olan ne ? Birde utanmadan geçmiş olsun diyenler var.

hız sınırını geçince ceza yemek tabiki yasal bişi yasa dışı değil ama olay su 6 aydır her gün aynı yerden sabah ve aksam geçiyorum 6 aydır 1 tane bile ceza yazmayıp 3 gün ard arda ceza yazmanın manası nedir*

12 mayıs cezasını dün ödedim 115 tl hadi ders aldık ondan diyelim 15 ve 16 ne oluyor? o zaman sunu derim ben 6 aydır hiç ceza yemediğime göre ki buralardan defalarca 90 ve üzeri hızda geçtim
    polis hiçbir iş yapmamış bana ceza yazmamış haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım o zaman

İlk cezada ders aldık hadi demişsiniz ama ders almış olsanız öteki 2 cezayı yemezsiniz kusura bakmayın ama iyi olmuş trafik kurallarına uymak zorundasınız o yoldaki hız limiti sadece sizin güvenliğiniz için değil sizin le aynı anda seyehat eder diğer kisilerinde can güvenliği içindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: QReal

quote:

quote:

hocam herhalde günün belirli saatleri açılıyor sistem, öğrenirsen eğer yakalanmazsın.

geçmiş olsun ayrıca.

artık

Mobese var

Geçengün Biri 80 Limiti Olan Yere 120 İle Geçti Polis Takıldıda Durduramadı Tabi Adam Kaçtı Sonrası Plaka Değiştirip Beklemek

Radardan kaçamazsınız uygulamaya girmeseniz bile plakanıza yazılıyor arkanızdan geliyor tek avantajı ehliyet puanınız düşmüyor 3 radarda ehliyet ehliyet puanı 0 oluyor diye biliyorum arkadasın ehliyetini nasıl almamışlar onuda anlamadimya neyse

• quote:

Orijinalden alıntı: Dion

quote:

quote:

70 KM hız sınırı varsa azami 70 KM hız ile gideceksin. Hız sınırını aşmıssan cezayı yemişsin. Bunda garip olan ne ? Birde utanmadan geçmiş olsun diyenler var.

hız sınırını geçince ceza yemek tabiki yasal bişi yasa dışı değil ama olay su 6 aydır her gün aynı yerden sabah ve aksam geçiyorum 6 aydır 1 tane bile ceza yazmayıp 3 gün ard arda ceza yazmanın manası nedir*

12 mayıs cezasını dün ödedim 115 tl hadi ders aldık ondan diyelim 15 ve 16 ne oluyor? o zaman sunu derim ben 6 aydır hiç ceza yemediğime göre ki buralardan defalarca 90 ve üzeri hızda geçtim
    polis hiçbir iş yapmamış bana ceza yazmamış haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım o zaman

İlk cezada ders aldık hadi demişsiniz ama ders almış olsanız öteki 2 cezayı yemezsiniz kusura bakmayın ama iyi olmuş trafik kurallarına uymak zorundasınız o yoldaki hız limiti sadece sizin güvenliğiniz için değil sizin le aynı anda seyehat eder diğer kisilerinde can güvenliği içindir.

mayıs 12 sinde kesilen ceza mayıs 23 ünde elime ulaştı
    15 ve 16 sında kesilenler de dün geldi yani ayın 30 unda.

Ders almaya fırsat olmadı dostum bilip bilmeden konusmayalım...

Ceza kesildikten 10 gün sonra geliyorrr

• quote:

quote:

quote:

quote:

mayıs 12 sinde kesilen ceza mayıs 23 ünde elime ulaştı
    15 ve 16 sında kesilenler de dün geldi yani ayın 30 unda.

Ders almaya fırsat olmadı dostum bilip bilmeden konusmayalım...

Ceza kesildikten 10 gün sonra geliyorrr

Burada bana catacaginiza kuralları ihlal etmemeyi öğrenin o yolun limİtlerini bİldiginiz halde hız yapın utanmadan sıkılmadan 170 le geçtim yazmadılar diyin sonra gelip burada bana cemkirin, derlerki adama efendi efendi adam olaydın kurallara uyaydinda Yemeyeydin cezayı sizin gibiler yüzünden trafikte yüzlerce Ocak sönüyor kendi basınızı yeseniz eyvallah gidip milletin canını yakıyorsunuz, bukadarda pişkin olunmazki.

• quote:

quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun ayrıca.

artık

Mobese var

Radardan kaçamazsınız uygulamaya girmeseniz bile plakanıza yazılıyor arkanızdan geliyor tek avantajı ehliyet puanınız düşmüyor 3 radarda ehliyet ehliyet puanı 0 oluyor diye biliyorum arkadasın ehliyetini nasıl almamışlar onuda anlamadimya neyse

Şöyle Düşün Burdan İzmire Giderken Yol 50 KM O Yoldan Geçerken Artizleniyorlar Yani

Tabi Eğer O Radar Burda Olsaydı Görürdüm. Şimdiye Herbirinin Altında Araba Kalmazdı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun ayrıca.

artık

Mobese var

Şöyle Düşün Burdan İzmire Giderken Yol 50 KM O Yoldan Geçerken Artizleniyorlar Yani

Tabi Eğer O Radar Burda Olsaydı Görürdüm. Şimdiye Herbirinin Altında Araba Kalmazdı

Güzel kardesim ehliyetimi 2002 yılında aldim ilk arabama 17 yasinda sahip oldum o günden bugüne yaptıgım bütün kazalarda millet gelip bana çarptı olumdende dondüm yaralandimda Buyuk kazalar atlattım yani, millet altındaki arabanın gazına basınca gittiği gibi fren yapınca durduğunu sanıyor gelip bizim canımızı yakıyorlar cezalar sadece para cezası değil hapis cezasida olmalı caydırıcı olmalı bak bakalım ozaman kendini bilmezler böyle davranıp milletin canını yakabiliyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

eğer tutanqklar sıra nosu birer birer artıyorsa demekki senden sonra 7000 ne yakın kişide ceza yemiş ayrıca diğer rakamada bakarsan 1000 kişiden fazla kişi var gene o yüzden yanlız depilsin.

Yanlış biliyorsam düzeltin o tutanak numaraları tüm ülkedeki olan cezalarda sıra sıra artmıyor mu? Mesela ben İstanbul'da bir kameradan ceza yedim xyzabc01 benden hemen sonra biri İzmir'de yerse xyzabc02 olmuyor mu? Yani tek bir kameranın değilde bütün ülkedeki kameranın kestiği cezalara göre artmıyor mu?
  • quote:

Güzel kardesim ehliyetimi 2002 yılında aldim ilk arabama 17 yasinda sahip oldum o günden bugüne yaptıgım bütün kazalarda millet gelip bana çarptı olumdende dondüm yaralandimda Buyuk kazalar atlattım yani, millet altındaki arabanın gazına basınca gittiği gibi fren yapınca durduğunu sanıyor gelip bizim canımızı yakıyorlar cezalar sadece para cezası değil hapis cezasida olmalı caydırıcı olmalı bak bakalım ozaman kendini bilmezler böyle davranıp milletin canını yakabiliyormu

Güzel kardeşim tamam sen haklısın ben haksızım.

Bizim burada tartıştığımız neden ceza yedim değil neden 6 aydır CEZA YEMIYORUM dur. 3 kere kural ihlali yapmısım ceza yemişim peki 6 aydır yaptığım ihlaller nerede cezası?
    nerede hak hukuk adelet???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosef -- 31 Mayıs 2012; 10:38:39 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun ayrıca.

artık

Mobese var

Haklısın Tabiki Kendini Bilmezler İçip Hız Yapıyor Geçen Gün Burda Kaza Oldu Adam Direk Arabanın Altına Girdi Nefes Falan Alamadı Bir Yerini Bile Oynatamıyor İçkili 3 Kişi Caddede Döneceklerdi Artık Hava Atıp İşte Allah Verdimi Veriyor.

Benimde Demek İstediğim Yani 1 Kere Geçen Radar Dan Birdahakine Geçmiyor Her Zaman Değil Yani Ayrı Ayrı Kişiler. Zaten Bir Kere Geçtikten Sonra Tekrar Geçmek Biraz Sıkar

Bu Arada Kötü Kazalar Atlatmışsın Geçmiş Olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QReal -- 31 Mayıs 2012; 10:39:47 >

• quote:

6 aydır hergün gelip geçtiğim yoldan mayıs'ın 12 15 16 sında 3 er tane ceza yemişim.
    70 ile gidilecek yerden 85 81 ve 83 km ile geçmişim 1. ayda 3 kere ceza yiyorum ama 6 aydır aynı hatta daha hızlı gittiğim halde ceza yemişliğim yok nasıl oluıyor?

Devletin PARAYA İHTİYACI MI VAR?

2 tane tutanağın resmi var diğerini resmini cekmemiştim
    NO SS NO GÜVEN DEMEYİN

1 ayda 3 kere trafik cezası yedim

inanırmısın bence devlette bütçe açığı var durduklarına ceza yazıyorlar bunu keşfettim her 3 km (yaklaşık) bir yere polis yerleştirmişler ve gelene ceza yazıyorlar
    Bkz

Mecidiye köy şişli yolu - Levent yolu Ziraatın orda duruyorlar

Ortaköy sapağı girişinde de var

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.