Şimdi Ara

1. AVUSTURALYA GP YARIŞ YORUMLARI (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
386
Cevap
0
Favori
6.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki

1. AVUSTURALYA GP YARIŞ YORUMLARI

(En Son Oy Tarihi: 21.3.2008)
Giriş

Orjinalden alıntı: Challenger

Eh, ama en son TC olmadan yarışlar da 2001'deydi. Örneğim geçmişten, ama bugünden konuşuyorum. Yani diyorum ki, bugün de başarılı olabilir.

Eh, elma ile armutu aynı meyve sanıyorsan diyeceğim bir şey yok.

Birinci paragrafın için;en son TC olmadan yarışlar 2001'de olabilir ama Formula 1 o günlerden bu yana çok daha fazla değişti,yani TC geri döndüğü için sadece tecrübe avantajı var ama artık Formula 1'de tecrübeli olmak yetmiyor

İkinci paragrafın için;her TC konusu geçtiğinde dönüp dolaşıp Massa'nın F3000 performansından bahsediyorsun ama o F3000 performansına nazaran ben Massa'nın Sauber'de olduğu yıl hariç çok iddialı bi performans gösterdiğini görmedim,buna bağlı olarakta Rubens içinde aynı şeyi söylüyorum ve elma-armut farkı olsada Glock TC konusunda şu an en taze pilot ama bu onu şampiyon adayı yapmıyor
    umarım anlatabilmişimdir

• quote:

Orjinalden alıntı: MMXex

Askerde olduğumdan dolayı sivil hayattan ve f1 den mahrum kaldığım için F1 hakkındaki gelişmeleri pek takip edemiyorum. Takımların çekiş kontrol sistemi olmadan yarışmaları gerçekten çok heyecan verici olacak. Beni heyecanlandıran diğer birşey ise bu sene düzenlenecek gece yarışı. Bu sezon oldukça güzel geçecek gibi. Favorim tabi ki Raikkonen

Kardeş kolay gelsin askerliğin...YAzın yine online kanalcak F1 99/02 yapsak hiç fena olmaz :) Gerçi 2 sene önce yaptığımız ilk yarışla kalmıştı ama... ;) (sunucuyu göremeyenler olmuştu)
  • Ben bu sene 1. 2. falan değil de süpriz olarak HONDA'yı görüyorum.Aslında her takımda ayrı bir heyecan var...

Ferrari ve MC Laren'ler ismi ile yetiyor zaten...
    Williams çok yol katetti.
    Toro Rosso'da Seb'ler gerçekten çok yetenekli
    Honda'da tecrübeli pilotlar...
    Red Bull'da takım olma ruhu ve heyecanı...
    BMW'nin gücü...
    Adrian Newey,Ross Brawn ve Alonso'nun başka takımlara gitmesi...

.....

Çekiş kontrol sistemlerinin devre dışı kalması,şanzıman ve motor ayarlarındaki değişiklikler...

Kısaca ilk yarıştaki yıpratıcılık ile her sonucun açık olduğunu gösterdi.Serhan Abi'nin 1 saniye bile nefes alamadığına şahit olduk :) Ve uzunca süredir ilkkez sabahın köründe uyuklama şansım olmadı :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos
    İkinci paragrafın için;her TC konusu geçtiğinde dönüp dolaşıp Massa'nın F3000 performansından bahsediyorsun ama o F3000 performansına nazaran ben Massa'nın Sauber'de olduğu yıl hariç çok iddialı bi performans gösterdiğini görmedim,buna bağlı olarakta Rubens içinde aynı şeyi söylüyorum ve elma-armut farkı olsada Glock TC konusunda şu an en taze pilot ama bu onu şampiyon adayı yapmıyor
    umarım anlatabilmişimdir

Bak şimdi. Konuyu iki açıdan ele almak gerekiyor:
    - Massa'nın F3000 performansından ne zaman bahsediyorum? "Massa TC olmadığı zaman hiçbir şey yapamaz" dendiğinde.
    - Rubens'in duruma göre daha da geçilmez olabileceğini neden söylüyorum? TC'nin olmayışı gerçekten sürüşü zorlaştıran bir şey. Daha ilk yarıştan bu belli oldu. Kaldı ki Rubens daha sezonun ilk yarışında TC olmadan araç kullanmada deneyimli olmanın ne kadar önemli olduğunu iyi bir şekilde gösterdi de. Ama anlaşılıyor ki ilk yarış birçok kişinin bunun farkına varması için erkenmiş.

• quote:

- Massa'nın F3000 performansından ne zaman bahsediyorum? "Massa TC olmadığı zaman hiçbir şey yapamaz" dendiğinde.
    - Rubens'in duruma göre daha da geçilmez olabileceğini neden söylüyorum? TC'nin olmayışı gerçekten sürüşü zorlaştıran bir şey. Daha ilk yarıştan bu belli oldu. Kaldı ki Rubens daha sezonun ilk yarışında TC olmadan araç kullanmada deneyimli olmanın ne kadar önemli olduğunu iyi bir şekilde gösterdi de. Ama anlaşılıyor ki ilk yarış birçok kişinin bunun farkına varması için erkenmiş.

Massa'nın F3000 performansını o konu için söylediğini biliyorum,bende diyorum ki bu konu için;Massa sürücü yardımları varken bile çok başarılı bi pilot değildi TC olmadan ne kadar başarılı olucak?yani evet TC'siz F3000'de çok başarılı olabilir ama o çok geçmişte kaldı,bi pilot yıllar geçtikçe kendini geliştirebileceği gibi yıllar geçtikçe daha kötüde olabilir ki benim gözümde Massa yıllar geçtikçe performansı düşen bi pilot,bu sene başarılı olur mu zaman gösterecek ama başarılı olması F1 için iyi olur yani en azından şampiyonluk için mücadele eden pilot sayısı artar

Rubens içinde,tecrübe bi yere kadar ki zaten Rubens'te Formula 1'de çığır açan pilotlardan biri değil,evet sevdiğim ve başarılı olursa sevineceğim pilotlardan biri ama çok başarılı olacağınıda sanmıyorum,zaten altındaki Honda'nın kapasitesi belli
    tabiki Rubens'in tecrübesi özellikle geçişin zor olduğu pistlerde ona avantaj sağlayacaktır ama yineliyorum 'bi yere kadar'

Massa ile ilgili eklemek istediğim bişey var ki bu Massa'da gördüğüm en büyük zaaf,kafa olarak olanlardan çok etkileniyor yani geçen sene son yarışta Kimi şampiyon olduğunda basın toplantısındaki yüz ifadesi herşeyi anlatıyordu,bi de geçen sene kafasında şampiyonluk değilde Kimi'yi geçmek düşüncesi vardı sanırım
    nerden aklıma geldiyse,Montoya Brezilya'da Schumi'yi agresif bi şekilde geçtiğinde Peter Windsor "o an Montoya'nın aklında Schumi'yi geçmek,Schumi'nin aklında ise dünya şampiyonluğu vardı" demişti,hoş Peter Windsor büyük bi Schumi hayranı böyle birşey söylemesi normalde sanki Massa'nın kafasında da Montoya'nın ki gibi bi düşünce var

son paragraf biraz demogoji gibi olduaklıma geldi diye yazayım dedim

• @Sanctus son parafın pekte demagoji sayılmaz isabetli yaklaşım oldu. ama montoya Şumi sevdası ayrı; Massa-Kimi ikilisinin takım içi esas desteği almaları ayrı olarak değerlendirilir; bu durumu dikkate alırsak sorun değil.
    şu halikarda Kimi ile Massa kıyaslamamak lazım. takım bu yıl K.Raikkonen göre daha uygun arac çalışması içerisinde.Kimi de ayarlardan memnun değil.ayarlarıını bulmaları iyi olacaktır.Massa da nasileniyor bu arada çünkü takım hazır değil. mcLren sıkı hazırlanmış. para cezası geldğinde hiç etkilenmeyecekleirni yazmamışmıydık? kimsenin aklına şimdi para cezası gelmiyor işler iyi görününce.
  • Sanctus Diavolos, iyi de sanki ben "Rubens süperdir" demişim gibi konuşuyorsun.
  • quote:

Eh, ama en son TC olmadan yarışlar da 2001'deydi. Örneğim geçmişten, ama bugünden konuşuyorum. Yani diyorum ki, bugün de başarılı olabilir.

tractıon control 2000 barcelona ıle tekrar uygulanmamısmıydı?
  • quote:

Sanctus Diavolos, iyi de sanki ben "Rubens süperdir" demişim gibi konuşuyorsun.

aslında oğru diyorsun,ben yanlış anladım sanırım kusura bakma

quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

tractıon control 2000 barcelona ıle tekrar uygulanmamısmıydı?

2001 Barcelona'ydı,çok net hatırlıyorum çünkü ben 2000 Barcelona yarışı yapıldığında henüz Formula 1 izlemeye başlamamıştım

• Avustralyada bol miktardaki kazaların hepsi acaba gerçekten çekiş kontrol yüzünden mi oldu. Veya çoğunluğu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

şu raikonnen kadar amatör bi adam varmı ya
    kaç kere geçmeye çalıştıysa ya spin attı ya yol dışına çıktı
    zaten uyduruk takımların plotları dışında raikonnen kadar çok hata yapan plot yok
    tamam agresiflik iyidir ama..biraz fazla
    Hakinnenin tahtına aday diyolardı
    tırnagı bile olamaz

Kimi ,Hakkınen'den daha üstün ve yetenekli bir pilot
    Hakkınen'i de uzun yıllar izledim,Kimiyi de
    Kimi nin pilotajı ve davranışları hep iyiydi.Ama bu yarışta çok agresif oluşu biraz can sıktı.Ama sonuçta oda insan.Hata yapma hakkı 100 de 1 de var

raikkonenin hataları 1 değil 2 değil
    2 sezon önce mclarenda yarışırken tur bindireceği adama arkadan bodozlama çarptı
    zaten geçen yarışta 2 kere aynı yerde amatörce hatalar yaptı
    aynı virajda nasıl sollanması gerektiğini kovalainenin alonsoyu geçişine bakarak öğrenmiştir diye umuyorum
    tekrar söylüyorum raikonnen şimdiye kadar hiçbi yarışta kahraman olamadı
    ayrıca geçen sezon şampiyonluğu bileğinin hakkıyla kazanamadı.hamiltonun ve mclarenın sanssızlığı kimi ye hediye etti şampiyonluğu
    geçen sezonun şampiyonu hamilton dır
    aksini idda eden ferrari fanatiğinden başka bişi değildir
    ferrariyle mclarenla son sıradan başlayıp 2.-3. olmak imkansız birşey değil
    massada yapabilir
    kovalainen de yapabilir
    yapacaklardır da bu sezon
    izleyin
    göreceksiniz

hakkinnen hakkındaki yorumunuza gelince;
    siz yarışları gözünüz kapalı izlemişsiniz veya o vakit muhakeme yeteneğiniz gelişmemişti

• quote:

2 sezon önce mclarenda yarışırken tur bindireceği adama arkadan bodozlama çarptı
    aynı virajda nasıl sollanması gerektiğini kovalainenin alonsoyu geçişine bakarak öğrenmiştir diye umuyorum
    ayrıca geçen sezon şampiyonluğu bileğinin hakkıyla kazanamadı.hamiltonun ve mclarenın sanssızlığı kimi ye hediye etti şampiyonluğu
    massada yapabilir
    kovalainen de yapabilir
    izleyin
    göreceksiniz

siz yarışları gözünüz kapalı izlemişsiniz veya o vakit muhakeme yeteneğiniz gelişmemişti

sen kendini avutmaya devam et böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 22 Mart 2008; 14:23:19 >

• Saka herhalde ..... Tarih... 22 martmis .... erken bi espri ama yinede iyi tebrik ederim
  • quote:

quote:

quote:

zaten uyduruk takımların plotları dışında raikonnen kadar çok hata yapan plot yok
    tırnagı bile olamaz

Kimi nin pilotajı ve davranışları hep iyiydi.Ama bu yarışta çok agresif oluşu biraz can sıktı.Ama sonuçta oda insan.Hata yapma hakkı 100 de 1 de var

massada yapabilir
    kovalainen de yapabilir
    izleyin
    göreceksiniz

hakkıyla nasıl kazanamadı?6 yarış kazanıp en fazla yarış kazanan pilottu geçen yıl.hamilton ve mc-laren in şanssızlığı raikkonen ve ferrariyi hiç ilgilendirmez.herkes çıkar yarışır en çok puan alan şampiyon olur.bu işler şansla,balla olmaz.diğerlerinin kötü olması da hiç bir pilotu ve takımı ilgilendirmez.

• Alonso da o zaman 2 şampiyonluğu haketmeden aldı.
    hep diğerlerinin şanssızlığı alonsoyu şampiyon yapdı.

bir de utanmadan "aksini düşünen ferrari fanatiğidir" demez mi....
    senin gibi mclaren fanatiği olmayalım da...
  • quote:

quote:

Massa'nın F3000 performansını o konu için söylediğini biliyorum,bende diyorum ki bu konu için;Massa sürücü yardımları varken bile çok başarılı bi pilot değildi TC olmadan ne kadar başarılı olucak?yani evet TC'siz F3000'de çok başarılı olabilir ama o çok geçmişte kaldı,bi pilot yıllar geçtikçe kendini geliştirebileceği gibi yıllar geçtikçe daha kötüde olabilir ki benim gözümde Massa yıllar geçtikçe performansı düşen bi pilot,bu sene başarılı olur mu zaman gösterecek ama başarılı olması F1 için iyi olur yani en azından şampiyonluk için mücadele eden pilot sayısı artar

Rubens içinde,tecrübe bi yere kadar ki zaten Rubens'te Formula 1'de çığır açan pilotlardan biri değil,evet sevdiğim ve başarılı olursa sevineceğim pilotlardan biri ama çok başarılı olacağınıda sanmıyorum,zaten altındaki Honda'nın kapasitesi belli
    tabiki Rubens'in tecrübesi özellikle geçişin zor olduğu pistlerde ona avantaj sağlayacaktır ama yineliyorum 'bi yere kadar'

Massa ile ilgili eklemek istediğim bişey var ki bu Massa'da gördüğüm en büyük zaaf,kafa olarak olanlardan çok etkileniyor yani geçen sene son yarışta Kimi şampiyon olduğunda basın toplantısındaki yüz ifadesi herşeyi anlatıyordu,bi de geçen sene kafasında şampiyonluk değilde Kimi'yi geçmek düşüncesi vardı sanırım
    nerden aklıma geldiyse,Montoya Brezilya'da Schumi'yi agresif bi şekilde geçtiğinde Peter Windsor "o an Montoya'nın aklında Schumi'yi geçmek,Schumi'nin aklında ise dünya şampiyonluğu vardı" demişti,hoş Peter Windsor büyük bi Schumi hayranı böyle birşey söylemesi normalde sanki Massa'nın kafasında da Montoya'nın ki gibi bi düşünce var

son paragraf biraz demogoji gibi olduaklıma geldi diye yazayım dedim

harikasın @Sanctus Diavolos saygı duydum ve her kelimene katıldım ...

• sağol NoSt3am
  • quote:

quote:

quote:

tırnagı bile olamaz

massada yapabilir
    kovalainen de yapabilir
    izleyin
    göreceksiniz

son sıradan başlayıp nasıl 2.- 3. olunur yaz arkadaşım iyi dinle, sende yapabilin. nail gürgen gibi yaa
    en çok da buna güldüm "geçen senenin şampiyonu hamilton dur" bence geçen senenin şampiyonu mehmet ali clay dir

• quote:

Orjinalden alıntı: Sk8ter_Boi

son sıradan başlayıp nasıl 2.- 3. olunur yaz arkadaşım iyi dinle, sende yapabilin. nail gürgen gibi yaa
    en çok da buna güldüm "geçen senenin şampiyonu hamilton dur" bence geçen senenin şampiyonu mehmet ali clay dir

bence sen
    doktora git
  • quote:

quote:

massada yapabilir
    kovalainen de yapabilir
    izleyin
    göreceksiniz

sen kendini avutmaya devam et böyle

avuntu yok
    rahat ol
    ben mclarenı destekledim son 7-8 yıldır
    raikkonen o takıma yakışmadı sadece
    sen intel-amd der gibi ferrari diyosun sadece
    yaşına veriyorum

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.