Şimdi Ara

1. AVUSTURALYA GP YARIŞ YORUMLARI (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
386
Cevap
0
Favori
6.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki

1. AVUSTURALYA GP YARIŞ YORUMLARI

(En Son Oy Tarihi: 21.3.2008)
Giriş

Orjinalden alıntı: Challenger

maxiyavuz, Kimi'nin Rubens'i geçememesine normal, Alonso'nun Kovalainen'i geçmesine de normal diyorum. Sence ben ne yapmalıyım?

Heikki'nin Alonso'yu geçmesine normal diyorum demek istedin herhalde. Bu durumda şunlar söyleyebilirim: Derin bir nefes al ve rahatla. Benimle aynı düşünmek zorundasın demedim ki ben. Kaldı ki bu konuda ne düşündüğümü söylemedim bile ben. İstediğin gibi düşünebilirsin, birşey yapmak zorunda değilsin. Yalnızca düşündüklerin tarafsız bir göz tarafından incelendiğinde tutarsız oluyorlar. Ama tutarlı olmak ya da birilerine tutarlı görünmek zorunda da değilsin...

Ama eğer Alonso'nun Kovalainen'i geçmesine normal diyorsan, seninle hemfikiriz...

• quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

quote:

Orjinalden alıntı: etusch
    Valla Ham'a kusursuz diyenler geçen sene hiç geçmesi gerekmediği halde Alonso yu geçmeye kalkarak şampiyonluktan olduğunu unutmasınlar. Baskı görmedi kusur işlesin. Bakın Heikki baskı gördü ne oldu.

yanı kovalaınen ın pıt hızı dugmesıne basması alonso nun baskısı sonucu olustugunumu dusunuyorsun?

Baskı altında yapmadıysa o zaman başka bişey demek lazım. Ne diyelim... Benim aklıma böyle bir durumda hiç iyi şeyler gelmez. Heikki bu sene gerçekten başarılı olabileceği bir takımda. Ve her pilotun en büyük rakibinin takım arkadaşı oldğunu düşünürsek geçen sene şampiyonluğu kaçırmış biriyle aynı takımda. Kendisine en yakın pilot kalan turlarda asla yakalayamayacağı kadar uzak. Bu durumda ekstra bir hıza ihtiyacı yoktu. Yani ayar değiştirmesi gerekmezdi. Yok eğer değiştirmediğinde yine yavaş kalıp düzlük sonunda tehlikeli bir durumda kalacaktı dersen o zaman baskının alasını Alonso dan yemiş demektir.

• kusursuzluk hata yapmamak demektir. hamilton geçen yarışta hata yapmadı dolayısıyla bu sürüşe kusursuz denebilir. bunda yanlış bir durum yok. baskı görmedi veya zorlanacak bir durumda kalmadı hamilton, bu onun sorunu değil. geçen yarışta hata yapmadıysa hamilton avustralyada kusursuz sürdü demek hiç de abes kaçmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sk8ter_Boi -- 20 Mart 2008; 0:14:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxiyavuz
    Heikki'nin Alonso'yu geçmesine normal diyorum demek istedin herhalde. Bu durumda şunlar söyleyebilirim: Derin bir nefes al ve rahatla. Benimle aynı düşünmek zorundasın demedim ki ben. Kaldı ki bu konuda ne düşündüğümü söylemedim bile ben. İstediğin gibi düşünebilirsin, birşey yapmak zorunda değilsin. Yalnızca düşündüklerin tarafsız bir göz tarafından incelendiğinde tutarsız oluyorlar. Ama tutarlı olmak ya da birilerine tutarlı görünmek zorunda da değilsin...

Hayır, ısrarla Alonso'nun Kovalainen'i geçmesine normal diyorum. Bir yanlışlık yok.

• quote:

quote:

Hayır, ısrarla Alonso'nun Kovalainen'i geçmesine normal diyorum. Bir yanlışlık yok.

Benim o konudaki ilk yorumum sen yazdıktan sonra geldi:

quote:

Ama eğer Alonso'nun Kovalainen'i geçmesine normal diyorsan, seninle hemfikiriz...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: logann

müsade ette kendinden 1 saniye yavaş olan arabayı geçsin.

Sadece burası için okurken aklıma geldi. Tartışılan konulardan biri de Kimi'nin Rubens'i geçememesi. Kimi de kendisinden 1 saniyeden daha fazla yavaş olan Rubens'i geçememişti bu yarışta. Onun geçememesine normal deyip de(Rubens'in tecrübesini de işin içine katarak yapılan savunmalar) Heikki'nin çifte dünya şampiyonunu geçmesine normal demek abes olur. İki olayı birlikte düşünüp ona göre yorumlamak lazım. Güzel örnekler hakikaten. Her iki tezi savunanlar- Heikki'nin geçişine normal diyen de Kimi'nin geçememesine normal diyen de- bu iki olayı birden düşünmeliler bence...

haklısın dostum.iki durumda benzerlikler taşıyor.bu konuyu gözden kaçırmışım.

• quote:

Bu yere ve zamana göre değişir.

ben zaten bugün için bahsetmiştim,çok eskilere fazla takılmamak gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

iyi hoş güzel söylüyorsunda ben geçen sene öyle insanın aklında kalacak bir geçiş yaptığını görmedim Hamilton'ın

monza'da kimi'yi geçişi de aklında kalmadıysa ben daha birşey demiyorum Ekincim sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

monza'da kimi'yi geçişi de aklında kalmadıysa ben daha birşey demiyorum Ekincim sana

aslında aklımda kalan tek geçişi oama çok abartılacak bi geçiş değildi bana göre,geçişin aklımda kalmasının sebebi Kimi'yi geçmiş olması
  • Hamilton gerektiğinde nasıl geçebildiğinide bize gösterdi Monzada..Bana göre harika bir geçişti..
  • quote:

ben zaten bugün için bahsetmiştim,çok eskilere fazla takılmamak gerek

Ben geçmişten bahsetmiyorum. Pist, hava koşulları, vs. gibi şeylerden bahsediyorum.

Misal yağmurlu bir havada Alonso ilk defa TC olmadan yarışacakken, Rubens'in yağmurlu bir havada TC olmadan 18. sıradan kalkıp bir yarış kazanmışlığı var.
  • "Alonso yağmurlu havada formula 1 de TC olmadan ilk defa yarışacak" şeklinde olmalıydı o cümle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

"Alonso yağmurlu havada formula 1 de TC olmadan ilk defa yarışacak" şeklinde olmalıydı o cümle.

Zaten burası Formula 1 bölümü değil miydi? Her ne kadar WRC ve MOTO GP başlıkları açıyor olsanız da burası Formula 1 bölümü.
  • quote:

Ben geçmişten bahsetmiyorum. Pist, hava koşulları, vs. gibi şeylerden bahsediyorum.

Misal yağmurlu bir havada Alonso ilk defa TC olmadan yarışacakken, Rubens'in yağmurlu bir havada TC olmadan 18. sıradan kalkıp bir yarış kazanmışlığı var.

bence geçmişten bahsediyorsun,yanlış hatırlamıyorsam Rubens'in o birinciliği 2000 yılında gelmişti,yani 7 sene önceki sezonda
    biz 2008'deyiz

yok ama hala diyorsan Massa F3000'de Rubens Ferrari'de TC olmadan yarışmıştı tecrübeleri var vs diye bende o zaman derim ki Timo Glock GP2'de TC'siz yarıştı üstüne birde şampiyon oldu,hemde günümüze daha yakın bi zaman dilinimde
    kısacası Timo Glock bu durumda şampiyon adayı oluyor(bana göre değil sana göre)

• Monza da double yapariz bu sene (ne alaka simdi ) Ciddiyim , daha var ama ben simdiden soyliyeyim
  • quote:

hocam hangı yarıs bu?2000 hockenheım mı?
    gercı o yarısta yagmur sonradan kesılmemısmıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 20 Mart 2008; 21:26:10 >
  • quote:

bence geçmişten bahsediyorsun,yanlış hatırlamıyorsam Rubens'in o birinciliği 2000 yılında gelmişti,yani 7 sene önceki sezonda
    biz 2008'deyiz

Eh, ama en son TC olmadan yarışlar da 2001'deydi. Örneğim geçmişten, ama bugünden konuşuyorum. Yani diyorum ki, bugün de başarılı olabilir.

quote:

yok ama hala diyorsan Massa F3000'de Rubens Ferrari'de TC olmadan yarışmıştı tecrübeleri var vs diye bende o zaman derim ki Timo Glock GP2'de TC'siz yarıştı üstüne birde şampiyon oldu,hemde günümüze daha yakın bi zaman dilinimde
    kısacası Timo Glock bu durumda şampiyon adayı oluyor(bana göre değil sana göre)

Eh, elma ile armutu aynı meyve sanıyorsan diyeceğim bir şey yok.

• quote:

O yağmur sonra kesildi ama son bölümde yine bastırmıştı. Hatta McLaren'ler pite girip lastik değiştirirken, Rubens kuru zemin lastikleriyle devam etmişti.
  • quote:

quote:

O yağmur sonra kesildi ama son bölümde yine bastırmıştı. Hatta McLaren'ler pite girip lastik değiştirirken, Rubens kuru zemin lastikleriyle devam etmişti.

ahh.ah
    oradada gıttı bızım duble
  • O zamanlar Ferrari'de taktik dehası Ross brawn vardı.Yarışa nokta vuruşlarla müdahale ediyordu.
    Şimdi en basitinden son yarışta gördüğümüz gibi kimi heiki'yi geçmemesi gereken yerde,zamanda geçmeye çalıştı,burda hata kimi'de oldugu kadar Ferrari teknik ekibinde de var.
    Ferrari teknik ekibinde yarışın seyrine müdahale edebilecek,yarışı çevirebilecek birisini göremiyorum açıkçası.Bu roldeki boşluk halen dolmuş değil Ross Brawn'dan sonra.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.