Şimdi Ara

1 amper kac mA eder????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
67.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• sazan gibi atlamış olmıyım ama

1 amper= 1000mA =1000000 uA (mikroamper)
    eder
  • 1A=1000mA
  • Memin63 kardeş valla ben de kendimi sazan gibi hissettim bi an ama siz zaten yardımcı olmuşsunuz arkadaşa
  • sağolun arkadaslar
  • bu soru fake olmasın
  • benim de bir sorum var arkadaşlar hakkaten merak ediyorum zira bu lektronik biliminden
    serre kadar anlamam biraz sonra göreceğiniz üzre
    şimdi 1 ohm luk bir dirence 1 voltluk bir gerilim endüklersek elimizde 1 amperlik bir akım oluyo
    ama bu 1 amperlik akım normalde adamı at tepmiş gibi iki metre uzağa fırlatabilecek bişey
    e biz bu deneyi evde basit bir güç kaynağıyla halledebiliriz ama bişey olmuyo
    bu amperler de kendi arasında ayrılıyomu
    yoksa olayın içine güç mü giriyo nooluyo allahım çıldırıcaaam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 volt kac metre gider kablo ile
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pagan

benim de bir sorum var arkadaşlar hakkaten merak ediyorum zira bu lektronik biliminden
    şimdi 1 ohm luk bir dirence 1 voltluk bir gerilim endüklersek elimizde 1 amperlik bir akım oluyo
    ama bu 1 amperlik akım normalde adamı at tepmiş gibi iki metre uzağa fırlatabilecek bişey

atladığın şey senin vucut direncin 1 ohm değil
    ok?

• quote:

Orjinalden alıntı: cncrd

quote:

benim de bir sorum var arkadaşlar hakkaten merak ediyorum zira bu lektronik biliminden

atladığın şey senin vucut direncin 1 ohm değil
    ok?

peki aynı şey gerilim 220V, direnç 220ohm olsada gecerlimi

• bu konu "Akım mı yoksa gerilim mi insanı çarpar?" a kadar gider...
  • arkadaşlar insanı yarı iletken gibi düşünün. siz bi 2n 3055 ten max 15 amoer akım çekiyosunuz. ama bunu datasheettedki voltaja göre. hadi çok iyi soğuttuk diyelim. bu değer 16 ya filan çıkar ama transistör bozulmaz. datasheetde max 110 watt yazıyo. siz bu tran. dan 110 volt akıttığınız zaman 1 amper çekecektir. siz bu değeri 2 ampere çıkaramazsınız. 2 amper x 110 volt eder 220 watt tr. yanar. yarı iletkenlerde bu bozulmanın nedeni akım taşıyıcılarıdır. voltajın fazla olması akım taşıyıcılarına zarar verir. ama akımın fazla akması akım taşıyıcılarının çokluğu ile ilgilidir. bu insanda da geçerlidir. diyelim ki prizdeki elektrik akımı 220 volt ve 16 amper. siz buraya bi ütü bağladığınız zaman yada başka bişey yük sadece ihtiyacı olan akımı çeker. yani 16 amper çekmez. insanın çarpılması olayı ise aynen dielektrik maddelerin delinmesi ile ilgilidir. eğer öyle olamasaydı akülerdeki 60 amper adamı duman ederdi. insanın iç direnci 50 mikroohm gibi bi değerdir. 50 mikroohmx 60 amper eder 0,3 mV. buda insan vücuduna bi zarar vermez. 1 volt 1ohm ilişkisin de de öyle 1 amper x 50 mikrooh daha 50 mikrovolt ederki bu değer insanı öldürmeye yetmez.
    kafamdakileri tam olarak açıklayamadım sanırım ama bu işi zamanın da ben de çok düşünmüş cevabı bulmuştum.
    SAYGILAR...

• Arkadaşlar!
    nacizane bi kaç bişeyi paylaşmak istedim.İnsan Vücudunun yaklaşık direnci 3000 ohmdur.
    Bir de insanı voltaj değil akım çarpar.çünkü siz bir voltaj kayanğına elinizi değdirdiğinizde direkt sizin üzerinizden akım geçer .Vücud bunu hisseder veya hissetmez.(Voltaj değerine göre)Arkadaşın sorusuna gelince,eğer siz 1 volt kaynaklı, 1 ohm dirençli bi devreye temas ettiğinizde, dirençle siz paralel olursunuz ve sizin üzerinizden geçen akım çok küçük olur ve bu sizi öldürmeye yetmez. yani Yüksek amperli akım yine 1 ohm üzerinden geçer.
    İnşallah birşeyler açıklayabilmişimdir

• memin arkadaş cevabı düşünüp bulmuş ama yanlış bulmuş brucee22'nin dediği gibi insanın iç direnci kilo ohm seviyesindedir(vücut ıslaksa biraz daha düşüyodu sanırım) ve yine aynı arkadaşın dediği gibi bakılması gereken asıl nokta voltaj değil akımdır bu yüzden bi insanın 5-10 voltla çarpılmsı gibi bişey sözkonusu değil. Eğer iç direncimiz 50mikroohm olsaydı 9 voltluk pili dilimize değdirdiğimizde 180kiloamper gibi bişey geçio ki bu insanı rahatlıkla öldurebilecek akım seviyesinin 1milyon katı!!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almendilim -- 23 Aralık 2006; 19:14:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hektorSTK

bu konu "Akım mı yoksa gerilim mi insanı çarpar?" a kadar gider...

+1
  • http://myo.mersin.edu.tr/UZAK/TP/EndElo/Eln-125/o-03.pdf

arkadaşlar bi bakalım derim ben.
    Araştırdım kaynağını buldum. aynı kaynağı üstte bana anlatan mühendise de göstercem:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

merak ettim
    Bunu soran birisinin elektronik forumunda işi ne acaba?
  • Katılıyorum dostum sana. Zaten bi nebzede öyle olmuş.
    quote:

Orjinalden alıntı: hektorSTK

bu konu "Akım mı yoksa gerilim mi insanı çarpar?" a kadar gider...
  • insan vücudunun direncini katarak anlatmak istediğimden uzaklaşılmış ben 1 ohm dirence sahip bir kablonun kısadevresini örnek vermek istedim insan direnci yok temas yok sadece meydana gelecek arc ne şiddette olacak.diğer bir ifadeyle 220 voltun 220 ohmluk bir kabloda oluşturacağı 1 a lık şiddet 1volt ve 1 ohm dakiyle eşdeğermi?
  • quote:

sen soruda 1voltu 1ohma baglayınca 1A geçer ama bunu evde yapsak bile bişey olmuyo diyince boyle cevaplar gelmesi normal başka türlü sana neden bişey olmadığı açıklanmazdı ki.. Soruna gelince amperler kendi arasında ayrılmaz bahsettiğin iki amperde birbirine eşittir.. mesela senin piyasada gördüğünü tahmin ettiğim dirençler bu 1ohmluklara göre oldukça küçüktür.. Çünkü küçük dirençten yüksek akım geçer ve bu akıma dayanbilmesi için soba büyüklüğünde olanları vardır(hatta bunlara soba da denir çünkü acaip ısınıyo)..BU yüzden evde 1ohmluk bi direnç bulman da zor o deneyi evde yapmayı deneme

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.