Şimdi Ara

1 adet türev sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birinci türevin köklerini bulup artı eksi diye işaretlendirip işaret değişme noktalarına ekstremum nokta diyoruz ama teknofem de bir soru çözümünde birinci türevin köklerini bulmuş. Bu noktamız ekstremum noktadır demiş. Sonra bunun max ya da min mi anlamak için o noktadaki ikinci türevin sıfırdan büyük olup olmadığına bakmış. Sıfırdan büyük olduğunu bulup konveks olduğu için min noktadır demiş. Benim anlamadığım nokta neden en başta eşitsizlik yapıp artı eksi diye bakıp anlamamışta ikinci türeve ihtiyaç duymuş. Benim tahminim f(x) denkleminin e üssü x li olması sizce neden ?

http://hizliresim.com/ZLGDka

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Up

• belki de 2. türevin kullanımını da aradan çıkartmak istemiştir direkt kökler bulunup işaret değişimi incelemesiyle zaten bulabilirsin
    hani 2. türev pozitifse 1. türev artan oluyor ya 1. türevde köklerden işaret değiştiren noktalara da yerel max min oluyor işaret değişimine göre de 1. türevden asıl fonksiyonun ekstremumu bulunduğundan ikisinin ilişkisini vermeye çalışmış olabilir
  • Hata yapılmamış.Bu ekstra bir yöntemdir.İkinci türevde yerel ekstremum noktalarını bulmada kullanılır.Meb 12.sınıf kitabı 157 . sayfa bakarsan anlarsın dediğimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktugyildirim

Birinci türevin köklerini bulup artı eksi diye işaretlendirip işaret değişme noktalarına ekstremum nokta diyoruz ama teknofem de bir soru çözümünde birinci türevin köklerini bulmuş. Bu noktamız ekstremum noktadır demiş. Sonra bunun max ya da min mi anlamak için o noktadaki ikinci türevin sıfırdan büyük olup olmadığına bakmış. Sıfırdan büyük olduğunu bulup konveks olduğu için min noktadır demiş. Benim anlamadığım nokta neden en başta eşitsizlik yapıp artı eksi diye bakıp anlamamışta ikinci türeve ihtiyaç duymuş. Benim tahminim f(x) denkleminin e üssü x li olması sizce neden ?

http://hizliresim.com/ZLGDka

Adamın 2. türev alarak ne yapmak istediğini anlamadım. Normal türev alıp kök bulup(ki bulmuş 0) onu da fonksiyonda yerine yazıp değeri bulmayacakmı normalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muco66 -- 10 Nisan 2015; 23:48:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    birkaç tane mat sorusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • muco66 M kullanıcısına yanıt
    dostum kural olarak 1. türev sıfır ve 2. türevin 0dan büyük olduğu durumda yerel minimumu 0dan küçük olduğu yerde yerel maximumu bulabilirsin ama bu soruda şart değil çok da önemli değil bence
  • türev al , türevi 0 a eşitle kökleri bul sonra tablo yap - lerde aşağı doğru + larda yukarı doğru çiz - ile + nın birleşim yerlerin ekstrem noktalardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Scientist

Hata yapılmamış.Bu ekstra bir yöntemdir.İkinci türevde yerel ekstremum noktalarını bulmada kullanılır.Meb 12.sınıf kitabı 157 . sayfa bakarsan anlarsın dediğimi.

Evet aynen dedigin gibiymis bende arastirdim. Bir noktada birinci turev sifirsa ikinci turev o noktada sifirdan buyukse min nokta, ikinci turev sifirdan küçükse max nokta oluyormus

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.