Bildirim
1 adet cins Optikçe Aktiflik sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
güncel _____________________________ -
Optikce aktif demek bir c atomuna 4 farklı grup baglı demek degil mi? Ben bulamadım. Hatalıdır belki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Anlar gibi oldum şimdi optikçe aktif demek asimetrik c atomu demek değil mi 2 tane tek war alken olan zaten ikisininde aynı görüntüsünü alsak cevaptikinde çalışmıyor diğerinde ch3ler çakışıyor bence ondandır yinede sormak lazım
quote:
Orijinalden alıntı: Bager.21
Anlar gibi oldum şimdi optikçe aktif demek asimetrik c atomu demek değil mi 2 tane tek war alken olan zaten ikisininde aynı görüntüsünü alsak cevaptikinde çalışmıyor diğerinde ch3ler çakışıyor bence ondandır yinede sormak lazım
Asimetrik karbon atomu olması icin sp3 hibritleşme olması gerekiyor, çift bağlı c asimetrik olamaz bu durumda?
Tabiki haklısın kardeşim zaten çift bağlı olan karbondan bahsedilmez optikte aktiflik bileşikteki herhangi bi c olabilir bi tane olması yeterlidir optikte aktiflik ortadaki c ye bak
quote:
Orijinalden alıntı: Bager.21
Tabiki haklısın kardeşim zaten çift bağlı olan karbondan bahsedilmez optikte aktiflik bileşikteki herhangi bi c olabilir bi tane olması yeterlidir optikte aktiflik ortadaki c ye bak
Yok ki :(
Sinir oldum la bu soru yanlıs olması lazım
Kardeşim tamam işte a şıkkında solda H alta CH2 sağda etil C2H5 yukarıdada C var nesini anlamadınız ?? Optikçe aktif demek asimetrik karbon atomu var demek oda her tarafa farklı bir şey bağlı demek .
quote:
Orijinalden alıntı: clean24
Kardeşim tamam işte a şıkkında solda H alta CH2 sağda etil C2H5 yukarıdada C var nesini anlamadınız ?? Optikçe aktif demek asimetrik karbon atomu var demek oda her tarafa farklı bir şey bağlı demek .
Hocam dediğinizi düşündüm de bu mantığa göre alt=C2H5, sağ=C2H5 oluyor. Veya sağdaki ve alttaki bağlananlara CH2 de diyebiliriz. Alttakine CH2 bağlı, CH2'ye de CH3 dallanmış diye düşündünüz sanırım. Benim mantığa göre de bu uymuyor :D_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: bilmem06
quote:
Orijinalden alıntı: clean24
Hocam dediğinizi düşündüm de bu mantığa göre alt=C2H5, sağ=C2H5 oluyor. Veya sağdaki ve alttaki bağlananlara CH2 de diyebiliriz. Alttakine CH2 bağlı, CH2'ye de CH3 dallanmış diye düşündünüz sanırım. Benim mantığa göre de bu uymuyor :D
Yanlış bence soru dediğin gibi alt ve sağdakiler aynı ikisinde de etil var_____________________________ -
Hmm evet dediğiniz doğru bunun çözümünü öğrenmek lazım arkadaşlar yanlış değil ise istisna var
Beyler optikce aktiflik ayna uzerinde cakismamaya bakar siz vunun ayna görüntüsünü alirsaniz cakismaz o yuzden olur
quote:
Orijinalden alıntı: tipcikeke
Beyler optikce aktiflik ayna uzerinde cakismamaya bakar siz vunun ayna görüntüsünü alirsaniz cakismaz o yuzden olur
Herhangi bir karbon atomuna 4 farklı grup bağlanmamış, 3 farklı grup bağlanmış. Bu durumlarda ayna görüntüsüne bakıcaz yani öyle mi?_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: bilmem06
quote:
Orijinalden alıntı: tipcikeke
Herhangi bir karbon atomuna 4 farklı grup bağlanmamış, 3 farklı grup bağlanmış. Bu durumlarda ayna görüntüsüne bakıcaz yani öyle mi?
Evet optikce aktifligin tanimi bu sanirsam 4 tane farkli grup baglanirsada asimetrik c atomu olur
quote:
Orijinalden alıntı: Where Is My Mind ?
Optikce aktif demek bir c atomuna 4 farklı grup baglı demek degil mi? Ben bulamadım. Hatalıdır belki?
Asimetrik karbon atomu demek yani.Senin açıkladığın şeyin ismi.Eğer asimetrik karbon atomu varsa optikçe aktiftir
Hidrojende farklı bir grup olarak sayılıyor.Fonksiyonel grup demek değil 4 farklı grup dediğimiz
@tipcikeke @Where Is My Mind ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell076 -- 21 Mayıs 2015; 20:36:27 >_____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X