Şimdi Ara

1.6 Tdi Trendline Passat Alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
13.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde yine burda biri yazmıştı: "Superb alırken Volkswagen, satarken Skoda" diye aklıma geldi
  • Arkadaşlar hepinize yorumlarinızdan dolayı teşekkür ederim. Bugün bayiyle anlaştık1.6 trendline cam tavan ısık paket için. Kaporayı yatırdık. Araba istanbulda doğuşun deposundaymış. Nasip olursa önümüzdeki hafta içi bayiye gelecek. Superb de seçeneklerim arasında vardı fakat active dizel manueli aşağı yukarı passatla aynı fiyat. Dediğiniz gibi style paket gibi üst donanım seçeneği bi süperb aynı fiyata alınabilse tercihlerim arasında olurdu. Araştırmalarıma göre şu anda d segmentte en uygun araç 1.6 tdi trend passat. Aynı şekilde cam tavanlı comfort 1.4 tsi passatı 149dan aşağı bırakan bayi olmadı. Comfort ve trend arasında o kadar farka da gerek duymadım açıkçası. Bakalim inşallah doğru bir tercih yapmışımdır. Hepinize tekrardan teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazat iyidir. Pireminyuma göz gırpar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

1.6 gayet iyi gidiyor. torku daha yüksek olan birçok araçtan daha iyi 0-100'ü de son hızı da.

superb tamam bundan geniş ama yol tutuşunun daha iyi olduğunu söyleyene ilk defa denk geliyorum. passat b8'in yol tutuşu beğeniliyor. genişlik olarak ta superb kadar olmasa da çok iyi. arka muhteşem. bagaj da çok iyi. ağzı daha dar sadece. tünel şeklinde oluyor bu yüzden ve sonuna ulaşmak benim gibi uzun boylu biri için bile zor oluyor sağı solu ağrıyan biriyse.

Alıntıları Göster
    size göre iyi gidiyordur ben konuyu açan arkadaşa yaptığım yorumda bana göre 1.6'nın bu kasaya yetmediğini belirttim.

kime göre iyi gidiyor neye göre iyi gidiyor orası tartışılır.

C200d mesela fersah fersah 1.6 passattan iyi gidiyor kaldı ki c200d bile bana göre gitmiyor.

performans algımı bilmem anlatabildim mi ?

• Hayırlı olsun. İyi bir araç aldınız. Pişman olacağınızı sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

size göre iyi gidiyordur ben konuyu açan arkadaşa yaptığım yorumda bana göre 1.6'nın bu kasaya yetmediğini belirttim.

kime göre iyi gidiyor neye göre iyi gidiyor orası tartışılır.

C200d mesela fersah fersah 1.6 passattan iyi gidiyor kaldı ki c200d bile bana göre gitmiyor.

performans algımı bilmem anlatabildim mi ?

Alıntıları Göster
    kişisel algıları tartışmıyoruz burda. bu araçlar geniş aile araçları. beklentileri fazla yüksek tutmamak lazım. corolla kadar gitsin yeter ki ondan da iyi gidiyor.

• iyi seçim, hayırlı olsun.
  • quote:

kişisel algıları tartışmıyoruz burda. bu araçlar geniş aile araçları. beklentileri fazla yüksek tutmamak lazım. corolla kadar gitsin yeter ki ondan da iyi gidiyor.

Alıntıları Göster
    Corolla ile Passatı karşılaştırmak komik olmuş. Aynı grubun 2 farklı aracı içinde benim için Superb'in daha iyi olduğunu kişisel görüş ve tecrübelerime dayanarak söyledim. Beklentileri fazla yüksek tutmamak lazım demişsiniz fakat iki araç arasında ki 0-100KM/H değerlerine gönderme yapmışsınız. Aile aracıysa 0-100 değerini baz almamak gerekir. Önce kendinizle çelişmemeye çalışın.

Kişisel algıları tartışma yeri tam olarak burasıdır. Forumun ve açılan konuların amacı budur. Ben size doğrudan yorum veya cevap vermedim. Konuyu açan arkadaş fikir sormuş bende kendi kişisel fikir, tecrübe ve algılarımı elimden geldiğince belirttim ve bu görüşün benim görüşüm olduğunu kişiden kişiye değişkenlik gösterebileceğini belirttim. Passat fan boy olmanızdan mütevellit direk yorumuma atlamış ve aksi yönde tahrik edici yorum atmışsınız. VAG fan boylara alıştık VW fan boylara alıştık birde modelli fan boylar türedi forumda Allah akıl fikir versin.

• quote:

Corolla ile Passatı karşılaştırmak komik olmuş. Aynı grubun 2 farklı aracı içinde benim için Superb'in daha iyi olduğunu kişisel görüş ve tecrübelerime dayanarak söyledim. Beklentileri fazla yüksek tutmamak lazım demişsiniz fakat iki araç arasında ki 0-100KM/H değerlerine gönderme yapmışsınız. Aile aracıysa 0-100 değerini baz almamak gerekir. Önce kendinizle çelişmemeye çalışın.

Kişisel algıları tartışma yeri tam olarak burasıdır. Forumun ve açılan konuların amacı budur. Ben size doğrudan yorum veya cevap vermedim. Konuyu açan arkadaş fikir sormuş bende kendi kişisel fikir, tecrübe ve algılarımı elimden geldiğince belirttim ve bu görüşün benim görüşüm olduğunu kişiden kişiye değişkenlik gösterebileceğini belirttim. Passat fan boy olmanızdan mütevellit direk yorumuma atlamış ve aksi yönde tahrik edici yorum atmışsınız. VAG fan boylara alıştık VW fan boylara alıştık birde modelli fan boylar türedi forumda Allah akıl fikir versin.

Alıntıları Göster
    tabii ki herkes kişisel fikrini söyleyecek. ama bir aile otomobili için beklentiler bellidir. yokuşta tırtlamasın yeter. "bana yeterli gelmiyor" diyen birine de ben de bu noktadan cevap veririm. passat'ın performansı birine yeterli gelmiyorsa o kişi aile arabası aramıyor demektir.

corolla ile passat'ı da bu noktada karşılaştırdım. farklı sınıflarda olsa da ikisi de aile arabası. corolla kadar gitse yeter ki ondan da iyi gidiyor. daha ne olsun.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    1.6 tdi lar d segmenti sedanlar için yetersiz, sunduğu tork 1.4/1.5 tsi motorlar ile aynı beygir gücü olaraksa tsi act motorlardan daha düşük tek avantajı dizel olarak az yakması. Almanyada passatlar için 1.6 dizel seçeneği bulunmuyor 2.0dan başlıyor dizeller, ülkemizdeki vergi dilimleri yüzünden dizel almak isteyenler 1.6ya mahkum oluyor. C segmenti araçlar için 1.6 dizel d segmenti araçlar içinse 2.0 dizeller idealdir.

• Dikkat et de 0 sıfır diye 2. ikinci el satmasınlar...

• quote:

tabii ki herkes kişisel fikrini söyleyecek. ama bir aile otomobili için beklentiler bellidir. yokuşta tırtlamasın yeter. "bana yeterli gelmiyor" diyen birine de ben de bu noktadan cevap veririm. passat'ın performansı birine yeterli gelmiyorsa o kişi aile arabası aramıyor demektir.

corolla ile passat'ı da bu noktada karşılaştırdım. farklı sınıflarda olsa da ikisi de aile arabası. corolla kadar gitse yeter ki ondan da iyi gidiyor. daha ne olsun.

Alıntıları Göster
    Bir aracın aile aracı olup olmadığını segmenti/konforu vb. gibi unsurlar mı belirler yoksa motor hacmi motor gücü mü ?

Yada ÖTV sınırlaması olmasaydı Passat'ı 1.6 mı alırdınız 2.0 mı ?

Ek olarak madem D segment 1.6 dizel otomatik bir aile aracı aranıyorsa Talisman bu kulvarda bir çok araçtan özellikle de Passattan çok daha iyi 1.6 dizel otomatik 160HP olan versiyonu da hem kağıt üzerinde hemde yolda 1.6 dizel otomatik Passat'ı üzerinden bir çok kez geçer.

4 control gibi ileri seviye teknolojik özellikleri de yanında bonus geliyor.

VAG grubunda hız sabitleme gibi en basit özelliğe bile ekstra ücret talep edilirken Talismanda adaptif cc ve şerit takip sistemi gibi ileri seviye teknolojik özellikler paket dahilinde standart geliyor.

Aile aracı arıyorsanız önce fan boyluğu ve at gözlüklerini bir kenarı bırakıp dünyanın VW'den ibaret olmadığını görmeniz gerekir. ( Sözüm meclisten dışarı siz üzerinize alınmayın. )

• quote:

Orijinalden alıntı: tankir

Passatın keskin bakışları benim de hoşuma gidiyor passatın 2.eli de iyi superbe kıyasla aman allahım neden superb almadım denecek kadar büyük farklar yok haklısınız
    Keskin bakış derken passattan bahsettiğinize eminsiniz değil mi? Kötü falan demiyorum yanlış anlamayın ama bence panjur-far tasarımı için keskin demek pek oturmuyor gibi. Mesela arteon a bakın daha iyi anlarsınız daha fazla sade ama daha sert daha kaslı görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Keskin bakış derken passattan bahsettiğinize eminsiniz değil mi? Kötü falan demiyorum yanlış anlamayın ama bence panjur-far tasarımı için keskin demek pek oturmuyor gibi. Mesela arteon a bakın daha iyi anlarsınız daha fazla sade ama daha sert daha kaslı görünüyor.

Alıntıları Göster
    ben keskin demedim, sinirli dedim.

neyse, bana öyle geliyor. başkalarına da öyle geliyor. kimine öyle gelmeyebilir...

arteon'a param olsa da almam. 2. eli feci kötü olacak. o paraya premium alırım.

• quote:

ben keskin demedim, sinirli dedim.

neyse, bana öyle geliyor. başkalarına da öyle geliyor. kimine öyle gelmeyebilir...

arteon'a param olsa da almam. 2. eli feci kötü olacak. o paraya premium alırım.

Alıntıları Göster
    öyle diyorsun ama galerici değilsen bindiğin aracın Audi a4'ten mercedes C'den falan bayağı geniş, konforlu olduğunu görmen lazım. Bir kaç ay önce inceleme fırsatım oldu gayet güzel yani fiyatı hariç.

• quote:

Bir aracın aile aracı olup olmadığını segmenti/konforu vb. gibi unsurlar mı belirler yoksa motor hacmi motor gücü mü ?

Yada ÖTV sınırlaması olmasaydı Passat'ı 1.6 mı alırdınız 2.0 mı ?

Ek olarak madem D segment 1.6 dizel otomatik bir aile aracı aranıyorsa Talisman bu kulvarda bir çok araçtan özellikle de Passattan çok daha iyi 1.6 dizel otomatik 160HP olan versiyonu da hem kağıt üzerinde hemde yolda 1.6 dizel otomatik Passat'ı üzerinden bir çok kez geçer.

4 control gibi ileri seviye teknolojik özellikleri de yanında bonus geliyor.

VAG grubunda hız sabitleme gibi en basit özelliğe bile ekstra ücret talep edilirken Talismanda adaptif cc ve şerit takip sistemi gibi ileri seviye teknolojik özellikler paket dahilinde standart geliyor.

Aile aracı arıyorsanız önce fan boyluğu ve at gözlüklerini bir kenarı bırakıp dünyanın VW'den ibaret olmadığını görmeniz gerekir. ( Sözüm meclisten dışarı siz üzerinize alınmayın. )

Alıntıları Göster
    sayın arkadaşım, bir aile aracı için bu motor yeterli demişim. bu cümleyi istediğin kadar zorla bir aracın aile aracı olup olmadığını motoru belirler yargısı çıkmaz.

ötv sınırlaması olsaydı, olmasaydı çok gereksiz bir muhabbet. 1.6tdi avrupa'da da çok satılan ve tutulan bir model. sınırlama olmasaydı ne alırdım gerçekten bilmiyorum.

talisman ve donanım muhabbetine girmenden arabadan anlamadığın anlaşılıyor. donanım meraklısı olan fransız, kore falan alır ucuza. ama kaliteli araba isteyen alman alır, vw alır. bunun at gözlüğüyle eşek gözlüğüyle bir alakası yok. talisman dediğin araç avrupa'da passat'ın 1/5'i kadar satan bir araba. bahsettiğin ıvır zıvır donanımlar talisman'ı kaliteli bir araç yamıyor. daha arka tarafta tam bağımsız süspansiyon koymayan bir araçta şerit takip sistemi olsa ne yazar? şerit takip sistemi opsiyonel olarak passat'ta var ama talisman'da isteme şansın yok.

vag grubunda hız sabitleme ekstraymış öyle mi? hangi modellerde? ezbere konuşmayalım. passat'ın baz donanımında ekstra sadece. comfort'ta standart. benim sözüm meclisten dışarı değil, öyle söylemiyormuş gibi yapıp söylemem ben. direk söylüyorum. arabadan filan anladığın yok sayın arkadaşım. senin gibileri fransız araçları bol donanımla kandırır. sözüm meclisten içeri...

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

1.6 tdi lar d segmenti sedanlar için yetersiz, sunduğu tork 1.4/1.5 tsi motorlar ile aynı beygir gücü olaraksa tsi act motorlardan daha düşük tek avantajı dizel olarak az yakması. Almanyada passatlar için 1.6 dizel seçeneği bulunmuyor 2.0dan başlıyor dizeller, ülkemizdeki vergi dilimleri yüzünden dizel almak isteyenler 1.6ya mahkum oluyor. C segmenti araçlar için 1.6 dizel d segmenti araçlar içinse 2.0 dizeller idealdir.
    ezbere konuşmasak, sallamasak:

http://www.ooyyo.com/germany/used-volkswagen-passat-for-sale/c=CDA31D7114D3854F111BFE6FBAA6355BA3A21D7869D38677103EF4/

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

öyle diyorsun ama galerici değilsen bindiğin aracın Audi a4'ten mercedes C'den falan bayağı geniş, konforlu olduğunu görmen lazım. Bir kaç ay önce inceleme fırsatım oldu gayet güzel yani fiyatı hariç.

Alıntıları Göster
    tamam iyi de. passat da zaten c serisinden de a4'ten de geniş. neden arteon'a o kadar para vereyim?
  • quote:

tamam iyi de. passat da zaten c serisinden de a4'ten de geniş. neden arteon'a o kadar para vereyim?

Alıntıları Göster
    premium hissiyatı diyelim vw büyük oynuyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.